Стана ми мн интересно да разбера, че всички или почти всички господа, които са коментирали, все пак са гледали яои преди да определят, че не им харесва, вместо директно и категорично да го анатемосат. На същия принцип аз гледах юри и не, някак не ме грабва и това е. Може би неправилен подбор на заглавия/главно защото ми липсваше историята, а някой спомена, че има и такива със/. Интересното е, че след като открих яои заглавията, което стана щом се регнах тук/дотогава заблудено нищо не знаех за яои и юри/,нормалните хетеро аниме двойки, започнаха да ми изглеждат...скучни. А ако това какви анимета гледаш определя сексуалната ти ориентация, то Господи, тогава моята най-вероятно ще е, че съм гей в тялото на жена/защото не видях какви точно се водят женските индивиди харесващи яои/
Забелязвам обаче, че все повече заглавия преминават отвъд аудиторията за която са уж предназначени. Например, макар Kuroshitsuji да е направен като шоунен-ай, доста поддрастващи момчета добре го понасят. И не смятам, че това е пъклен план незабелязано да се поквари мъжката половина от човечеството
По-скоро, човек незапознат с жанровете, най-вероятно не би забелязал нищо нередно в 1-вия сезон/във втория икономът бе малко по-палав, хех/. Имам наблюдения и върху Junjou Romantica, където не само момичета харесващи яои го гледат, но и момчета, които не са у лево. Така, че в повечето случаи, всичко зависи от заглавието т.е. начинът по който е реализирано и поднесено, и нагласата на човека и границите, които си е поставил. Просто някои хора успяват да се абстрахират от това какъв пол са героите или превъртат частите, където има цуни-гуни и си гледат историята или хилежа, който винаги е на макс точно в това заглавие, което ме подсеща да питам: някои от господата би ли си признал, че е опитвал именно с това аниме и да сподели мнение, извън това, че двамата герои са мъже и това е основната причина да не му харесва?
А сега отивам да разкривам нови хоризонти в представите на един приятел. Щом аз мога да гледам хентай заедно с него, то и той може да издържи някой и друг еп от Junjou Romantica, нали/дали/? Ще видя как ще му понесе и дали е от малкия процент на които ще им понесе без да има мозъчни увреждания след това. Предстоят ми интересни няколко часа