|
Дата и час: Вто Мар 04, 2025 9:19 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Книга: Стивън Ериксън - Малазанска книга на мъртвите  Публикувано на: Чет Окт 14, 2010 11:42 am |
 |
Logrus |
|
 |
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
Мамкаму има грешки в превода на 9ти том, не мога да се сетя първата, която хванах, но втората е като объркаха на Бързия Бен към кой дом е. Трябва да науча най-накрая английски над средното ниво и да я чета в оригинал пффф p.s. Всяка страница от поредицата , на която участие взима Техол, е безценно произведение на изкуството. Няма друг такъв герой  p.p.s. на края на 9та пише "край на осмо сказание от малазанска книга на мъртвите" ... е тея ме фърлиха у шок
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
 Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Книга: Стивън Ериксън - Малазанска книга на мъртвите  Публикувано на: Вто Дек 07, 2010 2:12 pm |
ExcHyper2 |
|
 |
Регистриран на: Вто Мар 11, 2008 7:48 pm Мнения: 4585 Местоположение: By The Wall
|
Ааа! Зрибихте ме, а попринцип не съм толкова фен на фентъзито, а по-скоро на сай-файа. Да не говорим, че прочетените ми книги са доста жалка бройка като цяло.  Ще ми се обаче да я чета на английски. Продава ли се в по-големите книжарници или са все на български? Ако не, гледам има от първа до 6-та качени в нет-а на инглиш, обаче са все в сайтове, дето се плаща. Та, ако някой метне линк ще съм благодарен. Иначе ще трябва да скоча до Хеликона и ще ми свършат бързо парите, дето спестявам. Па и на български ще е.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Книга: Стивън Ериксън - Малазанска книга на мъртвите  Публикувано на: Съб Окт 01, 2011 8:30 pm |
 |
Prospero |
|
 |
Регистриран на: Вто Май 15, 2007 7:05 pm Мнения: 48 Местоположение: Варна ... и света :D
|
Току що свърших с 9-та, като бях останал с впечетлението, че тя ще е последна и преди седмица виждам 10 Както и да е - поредицата е МАЩАБНА!!! За съжаление самата дума не може да обхване съдържанието на книгата, колкото и да използвам капса Проблема при мен бе, че първите 3 книги ги прочетох на един дъх и ... след това започнах да чакам следващите да се превеждат ... Тоест имах големи интервали между самите четения. Тези интервали в комбинация с мащабността на поредицата ме накараха да съжалявам, че не съм си записвал на някое лисче кой кой е в книгите. Любими герои ... хаха, както каза някой по-горе - главните герои са над 20, убиват ги, излизат нови, съживяват ги, убиват новите, те пък стават на богове, асцеденти (понякга преди да са умрели)  луда работа ... Но книгата с Кучешката верига и Колтейн и изобщо образа на Колтейн и Уикците ... Падането на Колтейн. Брутални сцени!!! Естествено не може да се подминат Бъг и Техол. Бруталния Карса, Мостоваците, Калам, Уискиджак, Бързака, Фид. и още много много други. Също и бруталната наказателна армия от 3-ма (трима) сегюле  Които накрая си достигнаха до целта, като преминаха през цял континент с меч Хаха, колкото повече пиша, толкова повече се сещам, затова спирам Горещо е препоръчвам ... но и казвам - не е за всеки и ОПРЕДЕЛЕНО не е леко четиво
_________________ I have no rival, no man can be my equal.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Книга: Стивън Ериксън - Малазанска книга на мъртвите  Публикувано на: Чет Окт 13, 2011 8:40 pm |
 |
elvenom |
|
 |
Регистриран на: Пон Яну 22, 2007 3:42 pm Мнения: 1042 Местоположение: My own private Imbaland
|
Деамн, от много време се точа на тая поредица. В reading листа ми е, и не след дълго ще и дойде времето ^^
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Книга: Стивън Ериксън - Малазанска книга на мъртвите  Публикувано на: Чет Яну 05, 2012 1:25 am |
 |
IvanTheChemist |
|
 |
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 11:01 am Мнения: 1817 Местоположение: Между тъканта на лабиринтите, пада се в Надежда-2
|
Десетте тома са прочетени и изкефени. Поредица е завършена достойно, типично в малазански стил. Има доста незавързани краища, но един завършен свят е един загинал свят, свят в който всичко е спряло и умряло. А Ериксън ни оставя точно обратното - свят, който продължава да живее. С герои, които да го движат по пътя му. С герои, които да изграждат, с падналите си тела, същия този път. Книгите на английски можете да си намерите в Ciella в CCS.
_________________ I hate lame haters that hate just for the hate and because they think that "t3h hat1ng stuv iz kul".
Perfect-Blue написа: Щото в българия сеирджии и даващи акъл много, ама участници малко. My anime and manga list
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Книга: Стивън Ериксън - Малазанска книга на мъртвите  Публикувано на: Чет Яну 05, 2012 12:07 pm |
 |
IvanTheChemist |
|
 |
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 11:01 am Мнения: 1817 Местоположение: Между тъканта на лабиринтите, пада се в Надежда-2
|
Искаш ли да си спойленш цялата история и взаимодействия с поне 3 бога + Бързия бен и хрътки?
_________________ I hate lame haters that hate just for the hate and because they think that "t3h hat1ng stuv iz kul".
Perfect-Blue написа: Щото в българия сеирджии и даващи акъл много, ама участници малко. My anime and manga list
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Книга: Стивън Ериксън - Малазанска книга на мъртвите  Публикувано на: Съб Яну 07, 2012 6:16 am |
 |
Pinko |
|
 |
|
Джийзъсе свали си ги от нета. И аз ще направя това понеже ако реша да купя 8те книжки трябва да се бръкна със 150 кинта - а колкото и да ме радват мерси ама няма нужда Евентуално на части като мога. /имам 2чки ама ми е най-готино да си хвана книжката в ръка и да си чета и прелиствам и отбелязвам докъде съм стигнал
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Книга: Стивън Ериксън - Малазанска книга на мъртвите  Публикувано на: Вто Яну 31, 2012 1:44 pm |
Hagy |
|
 |
|
Здравейте, за тези които са прочели поредицата и в края са осъзнали, че някои сюжетни линии не са стигнали до своя край, бих искал да Ви информирам, че ще има още две поредици "Kharkanas trilogy" и "Toblakai Trilogy", където МОЖЕ БИ ще получим някои отговори.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Книга: Стивън Ериксън - Малазанска книга на мъртвите  Публикувано на: Съб Фев 23, 2013 12:29 pm |
 |
JackBz |
|
 |
Регистриран на: Пет Ное 13, 2009 3:20 pm Мнения: 74 Местоположение: Тhere
|
Аз обратна на логиката засега най ми хареса първата тъй като историйките ми бяха почти всички интересни докато във втората например някои не ми допадаха мн и ги минавах по набързо
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|