|
Дата и час: Чет Фев 13, 2025 12:30 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Сериал: Game of Thrones [Игра на тронове] (2011) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Авг 10, 2011 12:26 pm |
![Аватар](http://imgc.allpostersimages.com/images/P-473-488-90/37/3704/UV2AF00Z/posters/psycho-anthony-perkins-1960.jpg) |
Squall_1st |
* |
|
Logrus написа: От друга - Мечът е яко подплатен с философски идеи от писател, които има силното желание, но не е могъл да се издигне над това, което самия той е чел и си мисли, че разбира. Тоест той не е философ, в този смисъл на думата, в които Аристотел, Платон и Кант (три рандом титани) са. Ако беше, вече да е залегнал в учебната програма на развитите страни. Книгата де. Философско по такъв начин? Има много неща, наистина, които приличат на философски мисли. В момента не се сещам за определени, но всичките са готини и са в диалог, а други даже са съвсем истина, когато са изписани в няколко ситуации. — Добре! — обяви Зед и се изправи, за да си сипе още една паница от тенджерата. Ричард изчака старият му приятел да си напълни паницата, след това заговори. — Калан ми каза какво се е случило снощи. Разказа ми как си я накарал да ти каже за Шота. Калан застина с такова изражение, сякаш я бе ударил гръм. Зед подскочи и се завъртя към нея. — Защо си му казала! Мислех, че не искаш да знае, че ти… — Зед… аз никога… На лицето на Зед се изписа гримаса. Той бавно се извърна към Ричард, който беше забил поглед в паницата си и методично лапаше лъжица след лъжица каша. Не си направи труда да погледне нагоре. — Не ми е казвала, но ти току-що го направи. Ричард пъхна последната лъжица в устата си и след като преглътна, я облиза и шумно я пусна в алуминиевата паница. Лицето му, спокойно и триумфиращо, се извърна към мигащите очи на магьосника. — Първото правило на магьосника — провъзгласи той с едва забележима усмивка. — Първата стъпка да повярваш в нещо е желанието да го приемеш за истина… или да се страхуваш, че е истина. — Казах ти — изфуча Калан срещу Зед. — Казах ти, че ще разбере. Зед не й обърна внимание; очите му не помръдваха от Ричард. — Миналата нощ си го помислих — обясни Ричард, оставяйки паницата си на земята. — Реших, че си прав, че трябва да знаеш какво е казала Шота. В крайна сметка нали си магьосник, може би има нещо, с което можеш да ни помогнеш да спрем Мрачния Рал. Знаех, че няма да се успокоиш, докато не разбереш какво се е случило. Реших да ти кажа днес, но после се сетих, че ти най-напред ще се опиташ да измъкнеш нещо от Калан по един или друг начин. Калан се отпусна върху одеялото си, заливайки се в смях. Зед стегна гръб и допря юмруците си до хълбоците. — По дяволите! Ричард, ти имаш ли някаква представа какво направи току-що? — Магия — усмихна се Ричард. — Един номер, ако е добре изпълнен, е магия — той сви рамене. — Поне така са ми казвали. Зед бавно кимна. — Наистина — той издигна тънкия си пръст към небето, блясъкът се върна в напрегнатите му кафеникави очи. — Ти изигра един магьосник със собственото му правило. Нито един от моите ученици-магьосници никога не е успявал да направи подобно нещо — той се приближи, лицето му цъфна в усмивка. — По дяволите, Ричард! Имаш я! Имаш дарбата, момчето ми! Можеш да станеш магьосник от Първия орден, като мен. Ричард се намръщи. Logrus написа: Не обичам да чувам словосъчетанието "задължителен продукт" защото е прекалено натоварено със значения, които да си го кажем право - никой не може да изпълни. Задължителен за кого ? За негърчетата в Сомалия? За китайския фермер? За американския реднек? За пернишкия голфър от дискотеката ? ноу фъкинг уей Обаче "Играта на тронове" дава лесни за смилане, зрелищни и приятни за ума и окото картини. Приятни най-вече, според мен, защото са свеж полъх от страната на разнообразието и това си личи със страшна сила във втория том ... да не спойлвам ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif) Третият имам някакъв смътен спомен, че се затлачваше и четвъртият, които категорично и без съмнение (което само по себе си е ужасяващо) е оплют от ВСИЧКИ ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) че е безобразно слаб. За финал - Играта е това, което щеше да бъде Хари Потър, ако не беше написан от домакиня. Аз мога да кажа, че е абсолютно задължително един добре развит младеж, който току що е завършил престижното си училище, да седне и да гледа Fight Club. По един или друг начин, това ще е добро за неговото развитие. Това мога и да го твърдя, понеже аз самия извисявам това произведение като култ, който е задължителен. Но знам, че информацията в него е отвъд нещата, с които подминаващите ни по улицата хора, биват обременявани. Не е нужно да има непокъртима причина за това нещо, просто аз смятам, че така е правилно. Както смятам, че и преди тази възраст е добре да си прочел Дон Кихот и Малкият Принц. Училищата се занимават с такива неща, кое нещо в каква възраст да бъде прочетено, преработено в етап, когато индивида ще получи най-доброто от него. Огън и Лед - Сексът продава... това е сериала. Книгата има много пейзажи и прочее, но това е заигравка с въображението на човек, в това е истинската сила на книгите, но не съвсем, когато става въпрос за околна среда и предимно нея. Мечът на истината не е чаак толкова философски, колкото се опита да го докараш, той подбутва философски въпроси, които не са били дялани преди това, а самия той ги задава в свят, който заслужава те да бъдат топик на размисъл. Колкото до минусите, ако наистина се срещат такива, те са прекалено многото политически гримаси и спорове, проводени от юридически лица за това коя война как и къде ще се проведе, но в заключение нивото, на което бяха направени самите тереториални войни и тактики, бяха като историческа постановка на истинска война. Мечът на Истината: Първото правило на магьосника - влиза и в реалния живот, като истинско правило. Ние сме. Магьосници.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Сериал: Game of Thrones [Игра на тронове] (2011) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Авг 11, 2011 6:04 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=23574_1304813820.jpg) |
ShaLaLa |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
|
Цитат: Сериалът по Огън и Лед е нещо от сорта на Секс, секс и кратко сражение. Цитат: Огън и Лед - Сексът продава... това е сериала. Еми личи си колко внимателно сте следили историята. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Нищо лично, обаче нито една от секс сцените - с изключение на една единствена между Дани и Дрого - не ми изглеждаше на мен приятна и продажна. Колкото до фенсървиса - гледай True Blood, ей това вече е фенсървис. Тук всичките фенсървис сцени са кратки и не правят кой знае какво впечатление... освен ако само тях не гледаш. ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) Това е HBO и без такива сцени практически не може, но в 10 часовата продукция се броят на пръстите на едната ти ръка сцените, които не служат по никакъв начин да историята или изграждането на персонажите. Историята е заплетена и с много герои и нишки, и определено не е за всеки вкус, обаче да се твърди, че се опира само на секс е, с цялото ми уважение, идиотско. Още повече, че сте чели книгите.
_________________ Continual irresolution Keeps me shackled to the ground I thought I was safe in the Hiding Place But it sure is exhausting, livin' in chains It’s paradoxical in every way
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Сериал: Game of Thrones [Игра на тронове] (2011) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Авг 23, 2011 12:56 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4756_1235402323.jpg) |
spiralkinda |
Цар Алко |
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Сериал: Game of Thrones [Игра на тронове] (2011) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Окт 31, 2011 1:20 pm |
Bobby |
|
![](./images/ranks/rank0.gif) |
|
Сериала е супер, макар и книгите да са по - добри. Съгласявам се с мнението, че сексът продава, защото явно е така, но всеки с каквото е способен си прави сериала... Иначе има ли очакващи втория сезон?
_________________ За всички фенове на Игра на Тронове - http://gameofthrones.boum.tv/
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Сериал: Game of Thrones [Игра на тронове] (2011) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Ное 01, 2011 10:08 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=23574_1304813820.jpg) |
ShaLaLa |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
|
Естествено ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) Даже повече и от шестата книга (която ще излезе, може би, в следващото десетилетие).
_________________ Continual irresolution Keeps me shackled to the ground I thought I was safe in the Hiding Place But it sure is exhausting, livin' in chains It’s paradoxical in every way
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Сериал: Game of Thrones [Игра на тронове] (2011) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Ное 21, 2011 5:05 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4756_1235402323.jpg) |
spiralkinda |
Цар Алко |
|
Цитат: 0:14 - Stannis
0:15 - Melisandre
0:58 - Catelyn & Ser Loras
1:17 - Margery & Renly
1:20 - Theon & Drowned God Priest
1:46 - Renly with Brienne
1:49 - Davos Цитат: Танц с дракони, автор Мартин, Джордж Р. Р., мека корица. 1 19.96 лв. 19.96 лв. Доставка 1 5.00 лв. 5.00 лв. Всичко (с ДДС) 24.96 лв.
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Сериал: Game of Thrones [Игра на тронове] (2011) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Ное 22, 2011 12:40 am |
![Аватар](http://imgc.allpostersimages.com/images/P-473-488-90/37/3704/UV2AF00Z/posters/psycho-anthony-perkins-1960.jpg) |
Squall_1st |
* |
|
ShaLaLa написа: Цитат: Сериалът по Огън и Лед е нещо от сорта на Секс, секс и кратко сражение. Цитат: Огън и Лед - Сексът продава... това е сериала. Еми личи си колко внимателно сте следили историята. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Нищо лично, обаче нито една от секс сцените - с изключение на една единствена между Дани и Дрого - не ми изглеждаше на мен приятна и продажна. Колкото до фенсървиса - гледай True Blood, ей това вече е фенсървис. Тук всичките фенсървис сцени са кратки и не правят кой знае какво впечатление... освен ако само тях не гледаш. ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) Това е HBO и без такива сцени практически не може, но в 10 часовата продукция се броят на пръстите на едната ти ръка сцените, които не служат по никакъв начин да историята или изграждането на персонажите. Историята е заплетена и с много герои и нишки, и определено не е за всеки вкус, обаче да се твърди, че се опира само на секс е, с цялото ми уважение, идиотско. Още повече, че сте чели книгите. Здравей, непознато за мен момиче. По начинът, по който пишеш, съм абсолютно сигурен, че си момиче. Моят не-проблем е, че мога да гледам този сериал без да се зарибявам и да си въобразявам глупости, понеже съм чел книга, която ми е харесала. Историята е яка, но и много идиотска. И този секс, за който говоря... лично не ме дразни, даже е добре направен, просто е прекалено много. На теб чистилили са ти дланите със спирт, когато приятеля ти се е вживявал, че е варварин и ти е скачил отзад с кожената бухалка... не, нали. Примерно в тази сянка сериала е прелестен. И актьорите не са шест-пет, яки са, но не ми е толкова интересно. В книгата има различни неща с тези, които са избрали за да са в сериала, но мен и книгата не ми харесваше много, така че. Мнението ми е, че е приятно за гледане, но не бих казал нищо отвъд това, не съм привързан и не смятам, че е омг.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|