Дата и час: Чет Яну 30, 2025 9:56 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 7 [ 102 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: И... к'во прайме ся в тоя живот :?:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 19, 2005 10:46 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

... израз на един съученик, мн печено момче...

Та- какво правиме всъщност ние хората-- по принцип.Като цяло.

Аз ще ви кажа - лъжем се! Лъжем се Непрекъснато. Не само лъжем всичко околно, но най-вече лъжем себе си!Държа да отбележа, че по-долу написаното от мен, ще са неща, които изучавам(кинотехника и видеотехника, сега и озвучителна техника), така че не си измислям, това е истината :)
Какво имам предвид:
1. Случвало ви се е да имате дежа-ву(дежа-вю).Такам - за които не знаят, това е, когато ти се струва, че нещо се е случвало и преди и ти е супер познато и почти знаеш какво ще стане в следващия момент.И - какво е дежа-ву всъщност: Ами това е избързване на рефлексите на човек.Научно доказано е, че това не е сила, пратена ви от бъдещето или от извънземни, а прсто моментно избързване на рефлексите на човека - зрение, предимно.Мозъка изчислява информацията и след малко я получавате, както би трябвало нормално да си я получите - ХОП - това ми е супер познато!!!!! -- да, току-що стана, просто първия път си го видял как става на момента, в който е станало, а в следващия си го приел, както нормално би го приел.
Любопитен факт - човешкото око, възмприема образа(отражението на светлината от даден обект) предава го и той бива приет и обработен от мозъка ви за време 0.25 секунди СЛЕД като го погледнете....
2.Какво е образа - образ, който виждаме не е нищо повече, от светлина! Когато погледнеш даден обект ти виждаш "цветовете му".За голямо съжаление на всички ви(вероятно), трябва да ви кажа, че нещото което виждате не е нищо повече от вид материя, поглъщаща лента от спектъра на светлината, отрязяващ само синьо(примерно) - и хоп, колко е синя тая коприна... не - просто поглъща всички други светлини, които попадат на нея.

Хмм- какво имаме до тук- образ, който не е баш образа, който е, и зрение, което закъснява, без да знаем за това....
В киното, кадрите, които преминават за 1 секунда през очите ви, са 24 на брой.25ти кадър вие не можете да визуализирате.Може само да усетите, че има нещо, но мн трдуно.25тия кадър обаче, се възприема на подсъзнателно ниво и е напълно забранен в индустрията, защото това означава, че той е внушителен и след поредния готин филм на кино, може да се окаже, че в главата ви се е забила реклама на нещо си, без вие да осъзнавате това на практика.
Знаете ли, че за тия 24 кадъра има 48 премигвания на екрана.Кино екрана премигва 48 пъти за 1 секунда - вие и половин от тия 48 не виждате, нали... :)
3.Звук - какво е това звук - механични колебания на частиците във атмосферата, които се взаимопредават докъто стигнат до ухото ви, там те се предават по системата на ухото, която е просто нерви, отговарящи на дадени трептения - треп треп треп на 3 различни места и си чул "йа" :roll: Мн яко....само дето това дето наричаме 'звук' е просто трептене с определена честота.
Мислите ли, че има глухи хора... :roll: Не.. няма :roll: Баба ми беше глуха навремето... само че тогава нямаше такива технологии. Какво значи да си глух - да не ти работи нещо по системата, някои нерви да не реагират...как се превъзмогва - със слухово апаратче.Измерва се кои честоти ухото ти не поддържа и със съответните криви, едно апаратче просто повдига и намаля, където трябва силата на звука за дадена честота и хоп - проблеми нямааа... Друго - ако е напълно повредено ухото.Зад ухото има костица, на която се слага определен вибратор, който преобразува 'звука' в трептения, в резултат на което тези трептенията те дразнят - това дразнение оформя сигнала, който бива дешифрован и хоп - чувамеее :?
4. Математиката :roll: Аз не разбирам много, признавам, само че .... майка ми е учителка по математика :roll: И кво прайме с най-точната наука? -
От първи до четвърти клас ти НЕ МОЖЕШ да делиш по-малко число, на по-голямо, не можеш да изваждаш от по-малко число по-голямо, не можеш да умножаваш по нула...... обачеееее, 5ти клас - хоп- дроби, хоп - можеме все пак да делиме по-малко на по-голямо, хоп -отрицателни числа - можеме все пак да вадиме от по-малко - по-голямо.Хоп - университет.Ректора си разправя и тука по правилото 600 по нула си е нула.... "а- ама чакайте.. не може, нямате право.." /// :roll:
До тоя извод стигнах преди година някъде и майка ми каза - хората учат по 5 години да стигнат до тоя извод: В математиката всичко е ТОЧНО ТАКА, ама не точно... :roll:
5.Просто съм сигурен, но разбирам от биология, ако някой разбира - нека добави... как дишаме, защо усещаме и т.н...

По принцип, мисля, че имам и още аргументи да излгам, но айде нека са само тия, че не ми се и мислят за още....

Та какво ще кажете --- к'во прайме ние в тоя живот - лъжеме се!
Е лъжата не е ли едно от нещата, които най-мразиме и отхвърляме :?:
Каква е целта на живота ни....... -> Да Живеем живота си :?:
Айде отпускам ви темата - да видиме до къде ще я докараме :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 19, 2005 10:53 pm 
Аватар

1. нямаш си и идея колко си прав и съм напълно съгласна с това, нямам абсолютно нищо какво да добавя - много често се замислям точно за това и стигам точно до този извод

2. мерси - надявам се нямаш нищо против и това да го добавя в доклада ми по психология :lol:

http://onepiece-bg.com
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 19, 2005 10:56 pm 
Аватар

до тука стигнах мм много добро и ВЯРНО... но това е аблосютна измшльотина ...
Цитат:
25ти кадър вие не можете да визуализирате.Може само да усетите, че има нещо, но мн трдуно.25тия кадър обаче, се възприема на подсъзнателно ниво и е напълно забранен в индустрията, защото това означава, че той е внушителен и след поредния готин филм на кино, може да се окаже, че в главата ви се е забила реклама на нещо си, без вие да осъзнавате това на практика.

ето за 25 кадър ... бтв прочете го цялото щото е пълно с малко повечко инфо ... но най-важното е че
2. Дори да приемем, че имаме "скрит кадър" във видеото ни, без значение колко кадъра в секунда имаме, трябва да ви кажа, че при ВСИЧКИ случаи се вижда с просто око.
Цитат:
Здравейте маниаци на тема 25-ти кадър!
Пише ви телевизионен работник в БНТ, които се занимава с компютърна анимация, дигитален монтаж и производство на ТВ реклама. Първо искам да Ви кажа, че идеята за 25-ти кадър е направо смешна. Това е било преди 40-50 години, тогава, когато хората са се чудили какво е това дето мърда на платното отсреща... Ето и няколко неопровержими доказателства:
1. В киното имаме 24 кадъра в секунда - вярно. В телевизията, обаче имаме 25 кадъра в секунда в системите PAL и SECAM и 29.97 при системата NTSC. С други думи трябва да говорим за 26-ти кадър или за 31-ви при NTSC. И тъй като цялата идея за 25-ти кадър е на братята американци и тъй като знаем, че те от край време са си на системата NTSC - то трябва най-малко да преименуваме идеята на 31-ви кадър...
2. Дори да приемем, че имаме "скрит кадър" във видеото ни, без значение колко кадъра в секунда имаме, трябва да ви кажа, че при ВСИЧКИ случаи се вижда с просто око. Не един път са ми върнали продукция заради един дропаут на полукадър, което прави 1/50 от секундата. За сведение на незапознатите PAL системата всъщност не е с 25 кадъра, а с 50 полукадъра или 50 fields/s. Което се налага от това, че в европа честотата на мрежовото напрежение е 50Hz, в америка - 60Hz, от там и концепцията за 25 и 30fps (frame per second). Понеже вашите телевизори работят с честота 50Hz, следователно вие виждате всяка 1/50 от секундата различна картинка. Това се нарича field (поле или полукадър). 2 такива полукадъра правят 1 кадър. И така всеки съществено различен кадър или полукадър е много видим за окото и съвсем се осъзнава. Няма никакъв шанс при внимателно гледане (а не бъркане с пръст в носа) да се забележи евентуалната измама.
3. За да няма неразбрали и недочули и все още неубедени хора в правотата ми и развенчаването на мита за 25-ия кадър направих демо на такъв. Видеото е черно и на всеки 25 кадъра сложих по 1 бял ако ги виждате - прав съм - мита е BUSTED!!
Линк към видеото: http://free.datacom.bg/dwnld/fxmediagro ... xvid-2.avi
Дано няма обидени! Не си губете времето с таз тема повече!
Искрено Ваш - Kosata

и все пак да ... така е ... всичко са видове импулси на нервите това обаче не знчи че не съществува ... нали .. демек не е точно лъжа или измама

все пак всета е такъв какъвто ко усещаш ... нема нещо като това е еди-квоси не е друго ... единствената константа е че всичко е относително и "зависи" от А и Б

Последна промяна Wazzaaa на Сря Окт 19, 2005 11:10 pm, променена общо 5 пъти

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 19, 2005 10:56 pm 
Аватар

Да,мисля че си прав,за сълажение.И все пак какъвто и да е животът ни,колкото и да е неперфектен,трябва да го изживеем по най-добрия възможен начин.Животът е дар божи,кефете му се докрай :wink:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 19, 2005 10:59 pm 
Аватар

Ico написа:
Да,мисля че си прав,за сълажение.И все пак какъвто и да е животът ни,колкото и да е неперфектен,трябва да го изживеем по най-добрия възможен начин.Животът е дар божи,кефете му се докрай :wink:

тва колкото и хора да го казват не ме кефи....аз бих предпочела да се потрудя малко без да се кефя и да постигна нещо за което съм мечтала и мисля че е висше и да умра спокойно с мисълта че съм постигнала нещо отколкото да куфея цял живот и да си го пропилея но вярно да остана само с добри спомени...

http://onepiece-bg.com
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 19, 2005 11:02 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Хахаххах, Wazzaaa... мене това ми е пределно ясно.От това което виждам - човека знае за какво говори, само дето не се е уточнил малко.В телевизията - ДА, 25кадъра в секунда е, но там системата е КОРЕННО различна от прожекция в кино :!: :wink:
Така че ако обичаш, това съм го учил ... кажи го 2 години, щото първите нямах специални предмети... смятам, че знам за какво говоря.
Кино и телевизия са 2 различни неща... МНОГО различни :) ..
оК????

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 19, 2005 11:03 pm 
Аватар

kakvo pravim v jivota li?s edna duma-gradim.

"Mediocrity knows nothing higher than itself,but talent instantly recognizes genius..."-Dr John Watson
"Valley of Fear",Sir Arthur Conan Doyle
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 19, 2005 11:04 pm 
Аватар

Ico написа:
Животът е дар божи,кефете му се докрай :wink:

Моля те, не се излагай ! По темата ще пиша по-късно... Мн готини разсъждения...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 19, 2005 11:06 pm 
Аватар

Sayan написа:
Хахаххах, Wazzaaa... мене това ми е пределно ясно.От това което виждам - човека знае за какво говори, само дето не се е уточнил малко.В телевизията - ДА, 25кадъра в секунда е, но там системата е КОРЕННО различна от прожекция в кино :!: :wink:
Така че ако обичаш, това съм го учил ... кажи го 2 години, щото първите нямах специални предмети... смятам, че знам за какво говоря.
Кино и телевизия са 2 различни неща... МНОГО различни :) ..
оК????

имах предвид че не се хипнотизираш от 25-тия кадър :mrgreen:
където когато и каквото и да го правиш ... все пак той се вйжда, няма хипноза и не е забранен...

смисъл като гледаш жантите на някоя кола защо се въртят на обратно ... вижда се забавено ... макар че май няма общо с 25-тия кадър но все пак :roll:

и малко горното постче си го редактирах :arrow:

Последна промяна Wazzaaa на Сря Окт 19, 2005 11:11 pm, променена общо 3 пъти

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 19, 2005 11:06 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

dizzy no Mizzu написа:
Ico написа:
Животът е дар божи,кефете му се докрай :wink:

Моля те, не се излагай ! По темата ще пиша по-късно... Мн готини разсъждения...

Ице.... тука ако почнеш да мешаш бооог... ще стане доста голяма манджа с факти и богове, но... твоя воля, все пак ти казвам - до никъде няма да стигнеш ТОЧНО в тая тема ТОЧНО срещу мен ТОЧНО с бог :lol: :P
Факти, факти :wink: Не разсъжденията :!: :)
Едит - аве и разсъжденията са важни в случея де.... но по-важни са фактите... :lol:

ЕДИТ 2 - Wazzaaa, аз никъде не съм казал, че хипнотизира ;) Просто се набива в съзнанието, разбираш ли, нещо като гадната песничка, която цял ден ти се върти в главата и не можеш да я махнеш, докъто не чуеш друга..... Ако ме разбираш :) То е ясно, че пряко въздействие никой няма да си позволи да създаде :)
А за звука как може да манипулира.. не ми се говори направо...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 19, 2005 11:14 pm 
Аватар

Цитат:
разбираш ли, нещо като гадната песничка, която цял ден ти се върти в главата и не можеш да я махнеш, докъто не чуеш друга.....

хмм ... а научните факти за това които ти искаше :mrgreen: ???

иначе за мелодийката която остава в главата ти, мозъка по навик повтаря някой работи с цел да ги запамети( и тука имаш право но не може 25-тия кадър да те накара да си купиш нещо да ти го внуши :roll: ... в някой 3D Shooter-и има по повече от 25 кадъра ... и пак се виждат ) а с песента се опитва и да я довърши и като не се сеща как да я завърши почва от начало .. песните който знаете на изуст не ви се въртят в главата.

и малко за лъжата да кажа ... според мен не е лъжа да се усеща, възприема картинята синя (примерно) ... това е един вид на някой му харесва на друг не ... тогава кой лъже ?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 19, 2005 11:24 pm 
Аватар

ся за целта на живота не знам. с разните физични явления също не съм на ти. но и да не си някакъв учен, пак като се замислиш, стигаш до това с лъжата и въобще измамните ни сетива и съществуване. ние виждаме едно, котките и кучетата примерно - друго. ние подушваме едно, те - друго. не можем да твърдим, че поднаваме света, след като в очите на други той е съвем различен. и себе си не познаваме - каквото и да ми прикзават за еволюция, атоми и други такива, не ми го побира умът защо само човекоподобните маймуни са еволюирали. защо няма същества, които да ни съперничат по интелигентност. или всъщност ние сме най-низшите и тъпи, противно на мисленето ни. и мисленето - и това ми е странно. защо имаме такива големи мозъци, а ползваме толкова малко от тях. и дали ако ги ползвахме целите, нямаше да видим реалното състояние на нещата, вместо илюзиите, които ни внушават измамчивите сетива... е, не знам, оплитам се. не разбирам как след като сме толкова дефектни, вярваме в постиженията си. и какво означава да си изживееш животът по добър начин? много е относително според мене... а и безсмислено от една гледна точка... *вдига рамене* добре, дори да осъзная, че виждам илюзии и че математиката не струва (аз си го знам от първи клас де), това не променя нещата - сетивата ми не се променят и мозъкът ми си остава същият. а, и като казах мозък... вчера Сааведра каза нещо от сорта, че всяка вечер въпросният ни орган преработва цялото инфо от раждането ни досега и избира какво да помним и какво не. хуу де, ма как мозъкът ще избира? той да не е отделно същество? да не сме в "Мъже в черно"? отваря ти се главата - и вътре свръхинтелигентно същество, което ти управлява тялото... ааааа, сори, прекалено се оплетох.. конец.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 19, 2005 11:29 pm 
Аватар

за еволюция ... хмм ... най-краткото обяснение е ... на който му е трябвал интелект, е еволюирал с интелект ... на който му е трябвало добър мирис, еволюира тази негова черта
един вид самонагаждане...
и общо взете около това се еволюира целта е да се стигне до най-доброто и то да продължи...
тогава и на Дарвин идеята се засяга ноо ... това е тема за лъжата на околния свят все пак

и да кажем ако циците на аватара ми, някой който вижда реалния им образ (някавата си енергия или вещество) по никакъв начин не може да ме накара да поварвам че ТЕ са просто ... нещо друго
Wazzaaa написа:
... според мен не е лъжа да се усеща, възприема картинята синя (примерно) ... това е един вид на някой му харесва на друг не ... тогава кой лъже ?

Wazzaaa написа:
все пак всета е такъв какъвто ко усещаш ...

и като за финито ... хах аве и лъжата си е ... лъжа

...айде лека ви нощ и да сънувате... ... ... :roll: ама чакайте то и съня хмм.... "Е ИЗВИНЕТЕ" (както казваше един познат) ... аз предпочитам да виждам лъжа

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 19, 2005 11:46 pm 
Аватар

Какво правим в този живот? Ами, в обръщение към първия пост - търсим истината :) Дори и да сме заобиколени от лъжи, нямаме друг избор, щом искаме да живеем в пълния смисъл на думата. А единствената наистина ценна истина е тази, която можеш да прочетеш в очите на приятелите си. Сигурността, че ще са с теб завинаги, че те обичат повече от всичко на света и са готови на всичко за теб - това е достатъчна истина. Да имаш най-добър приятел и да сте всичко един за друг. На мен лично това ми стига, за да изживея живота си неприлично щастливо ;)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 19, 2005 11:51 pm 
Аватар

Wazzaaa написа:
за еволюция ... хмм ... най-краткото обяснение е ... на който му е трябвал интелект, е еволюирал с интелект ... на който му е трябвало добър мирис, еволюира тази негова черта
един вид самонагаждане...
и общо взете около това се еволюира целта е да се стигне до най-доброто и то да продължи...
тогава и на Дарвин идеята се засяга ноо ... това е тема за лъжата на околния свят все пак

Ау! Много грешно! Еволюцията няма никаква цел камо ли пък да се стига до някакво "най-добро", перфектно и т.н.
Има просто незначително малки мутации във всяко ново поколение като тези, които са благоприятни (в смисъл помагат ти оцелееш и разможиш колкото се може повече) оцеляват, другите просто умират. Не са били нещо по-добро или единственото възможно просто в конкретната среда в конкретния момент са помогнали да си предадеш гените. В следващият момент може да се промени околната среда драстично и вече да не са благоприятни, пък някои други мутации, които до сега едва едва са оцелявали да се окажат благоприятни. Справка -> динозаври и бозайници.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 7 [ 102 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]