Така, тази тема според мен най-добре пасва за раздел "култура" , но така или иначе в "търсене" не се намери нищо по въпроса.
Гледате ли сте предаването "Най-добрият нинджа" ? Дават го по BTV Action по различно време. Аз го засякох преди около няколко месеца някъде, не помня точно и съм го гледал чат-пат. Вероятно знаете за какво става въпрос - състезания по издържливост между различни хора в Япония - спортисти, аматьори, даже известни личности. Преминават различни трасета с предизвикателства ( основно някакви рампи заобиколени с кална вода и такива подобни, някои са много оригинални) за определено време. А току-що гледах специален епизод,( който показа само някои участнички, без състезанието, ще следя кога ще пуснат продължението) наречен " Най-добрата жена нинджа " . Което е страхотно, защото, все пак, се състезават японки! : ) ( Е има и някаква "американка" за цвят, но вероятно колкото да отсрами американските окупатори. :Д )
А иначе шоуто си има един "коментатор" който уж коментира представянето на участниците докато преодоляват препятствията, но по-скоро си вика (което си е нормално предвид смисъла на шоуто) и особено когато някой падне във водата и се провали издава страхотно възклицание, което много ме радва!
Сега виждам че се нарича Sasuke, а версията за жени Kunoichi или по американската версия Ninja Warrior и Women of Ninja Warrior.
Е, споделете впечатления. : )