Дата и час: Сря Фев 05, 2025 11:39 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 10 [ 148 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Nisemonogatari [Зима 2012]
МнениеПубликувано на: Пон Дек 19, 2011 4:49 pm 
Аватар

Моята идея пък беше че и в Fate/Zero и в Bakemonogatari понабутаха по малко филър (и съкратиха малко 1 от арките в Bake-то), но ПАК мисля че адаптацията по F/Z е по-добрата...

Иначе си прав... Fate/Stay Night е пълна боза... Супер много промени направиха от FATE сценария във визуалната новела, а Fate/UBW филмът беше sooooo rushed, че ако не си играл играта няма да схванеш всичкото (роми дето танцува) дейтвие дето се развива :D

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 22, 2011 10:41 pm 
Аватар

@velush -- Не съм ги сравнявал, само казах, че едното заема тайм слота на другото. Незнайно защо, на мен си ми харесва Fate S/N, въпреки че е на Deen. Ufotable никога не са ми били приятни. :huff:

Шафт нямат равни. :lol: Винаги надминават себе си и няма да се изненадам, ако нисемоно стане новия рекордьор. :drunk:

Заглавие: Re:Nisemonogatari [Зима 2012]
МнениеПубликувано на: Пет Дек 23, 2011 12:02 pm 
Аватар

Според мен не разбираш мисълта ми.

Миналия път ти написа:
Цитат:
новия потенциален блокбастър

Дефиницията на "блокбъстър" е (като пропуснем оригиналният термин blockbuster bomb) - нещо което е направено така, че да се харесва на по-широка публика и да направи много пари..при това много бързо.
Разбирай заглавия от сорта на Transformers, Pirates Of The Caribbean, Fast And Furious, адаптациите по Marvel и пр. и пр. лятно кино.

Ако някой малък арт филм случайно допадне на публиката и направи много пари, той не се води "блокбъстър" защото оригинално не е целял това.

Fate поредицата се прави по формули за блокбъстър. Не знам дали F/Z-то печели достатъчно пари в момента, но определено е замесено от блокбъстърско тесто. В предишното ти изказване останах с впечатлението, че наричаш Nisemonogatari "нов блокбъстър" точно в сравнение с него.
(Явно не това е смисълът на изказването, но аз си го изтълкувах така :lol: )

Bakemonogatari не е блокбъстър. Не е правено с такава цел.
Дори да приемем, че е спечелило доста пари (нямам информация за това) едва ли е счупило рекорди.

Ако Nisemonogatari е същият род заглавие значи въобще не можем да говорим за блокбъстър.

Цитат:
Шафт нямат равни. :lol: Винаги надминават себе си и няма да се изненадам, ако нисемоно стане новия рекордьор.

Рекордьор в коя област?

Точно Shaft не залагат на особено комерсиални формули, а си харесват на по-малки, но и по-оригинални проекти.
Тяхната Madoka изби рибата, не заради оригиналното си съдържание, а защото кавайската графика и туистовете в сюжета случайно допаднаха на настроението на публиката.
Т.е. не че няма блокбъстърски елементи, но не е типичен представител.

Накратко - на този етап не съм съгласен да се оценява Nisemonogatari с думи като "блокбъстър" и "рекордьор".
Според мен то няма да се окаже проект от такъв тип.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 23, 2011 4:48 pm 
Аватар

velush написа:
Bakemonogatari не е блокбъстър. Не е правено с такава цел.
Дори да приемем, че е спечелило доста пари (нямам информация за това) едва ли е счупило рекорди.

http://www.sankakucomplex.com/2010/02/2 ... k-on-hard/
http://www.sankakucomplex.com/2009/10/0 ... eats-k-on/
http://www.sankakucomplex.com/2009/10/1 ... us-indeed/
http://www.sankakucomplex.com/2009/11/0 ... -ray-ever/
http://www.sankakucomplex.com/2009/12/2 ... y-of-2009/

Дори и Бакемоногатари да не е замисляно като блокбъстър (което изключително силно ме съмнява за анимето, не знам новелата как е), при тези продажби евентуалните продължения няма начин да не са замисляни с цел пари.

МнениеПубликувано на: Пет Дек 23, 2011 7:15 pm 
Аватар

Добре де, уж ме убедихте, че е направило пари, но аз не съм и казал, че целта на авторите е била просто да покажат културни мускули и после да хвърлят печалбите в кофата за боклук.

Да, аниметата се правят с цел печалба на пари...колкото се може по-голяма печалба.
Но подходът на авторите е различен. Има известни нюанси.
Някои се опитват да се понравят на зрителя с брутални и дебилни методи (Highschool of the Dead anyone?), други предлагат зрелища, трети съдържание (много рядко).

Правете малко разлика между амбиция и елементарна корпоративна алчност.
Защото ако го нямаше последното, нямаше и да ги има 500+ серийните заглавия и вщяхме да сме залети само с най-изтънчен арт. =))

Bakemonogatari-то (и евентуално Nisemonogatari) не ползва тези груби методи и mass appeal-и, които са характерни за най-очевидния комерс и блокбъстърите.
Това, че е направило големи пари (определено по-големи от амбициите му за печалба) просто означава, че масата този път е харесала нещо качествено за разлика от помията, с която обикновено обича да се храни.
Такива неща се случват от понякога...прекалено рядко естествено.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 24, 2011 6:20 pm 
Аватар

въх тотално изгубени в превода :mrgreen:

Е да де.. това имах предвид и аз, че се е оказало супер успешно от финансова гледна точка, кое пасва на дефиницията за блокбастър по-добре от него о.О
Това не е малко постижение като се замисли човек, може и да греша но май никой не го е надпродал досега, демек най-продаваното за 21-ви век/декадата. :shock: :shock:
Мадока държи рекорда за най-много продажби на волюм, но бакемоно мисля че им е донесло повече.. Мързи ме сега да търся sales figures но мисля че така беше :ok:

Ta затова изказах опасения че като нищо може да е новия kill-them-all hit, it's only natural както би казал Кюбей. :lol: :lol:

Какви точно са им били намеренията нямам представа, важен е резултатът. :lol: За мен по-странното е как или избиват рибата дето ти каза, или правят абсолютните флопс от рода на аракава.. тъй тъй... само шафт си знаят. :lol:

Уепсха на пуелка също не е случаен - то е нещо, което се е появило в точното време и на точното място. :lol:

Цитат:
Puella Magi Madoka Magica is a perfect paradigm of postmodernist intertextuality. It is an esoteric paragon that blends an eclectic narrative structure with the established genre tropes of a beloved staple of subculture fiction. Surface level apperceiving of such eclectic narratives have a propensity to cultivate resentment and bitterness. However, comprehension is not always a determining factor when constructing an individual’s perception of quality.

МнениеПубликувано на: Пон Яну 02, 2012 3:55 am 
Аватар

новия трейлър ----------> http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2ls_iK4d26A

Изглежда мега епик. От сею-каста няма нито един, който да НЕ ми е любим. Изображение Изображение Изображение

МнениеПубликувано на: Пон Яну 02, 2012 5:18 am 
Аватар

Безинтересно ми изглежда засега Nisemonogatari. Още в стария сериал ми омръзнаха героите/света/историята...

МнениеПубликувано на: Пон Яну 02, 2012 6:00 am 
Аватар

щом бакемоно не ти е харесало, едва ли ще ти хареса и това Изображение

верно си е от най-трудните за харесване ама няма как :/

МнениеПубликувано на: Пон Яну 02, 2012 6:37 am 
Аватар

Бакемоното в началото ми беше харесало. Просто до края ми стана скучно и банално.

МнениеПубликувано на: Пон Яну 02, 2012 2:36 pm 
Аватар

На Nise-то единствения минус май ще са му 2-те нови главни героини... Изглеждат супер тъпите кифли дет не гледат че от кимоната им се виждат циците и к'во ли още не... BUT 'cause I am a fan of Nishio (най-вече заради Katanagatari) ще го гледам и това и колкото още сезони направят по ****monogatari

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 02, 2012 10:16 pm 
Аватар

аз заради шинбо и шафт Изображение

МнениеПубликувано на: Вто Яну 03, 2012 11:31 am 
Аватар

Wind_Falcon
Цитат:
Просто до края ми стана скучно и банално.

Кой край?
На редовните ТВ серии (12-ти) или на екстра сериите с котката (15)?

Защото изчезването на баш supernatural експерта и не особено оптимистичния тон на финала ми харесаха най-много в Bakemonogatari. =))

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 03, 2012 4:48 pm 
Аватар
Културовед

rurien написа:
WAAA, CANT WAIT!!

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh ... e&aid=8658 <--- teh poster - Senjougahara short hair? ಠ_ಠ

nikolai_131 написа:
Изглеждат супер тъпите кифли дет не гледат че от кимоната им се виждат циците и к'во ли още не...
Изобщо не мисля, че ще е в духа на Bakemonogatari, ако няма рорикон. :lol:

МнениеПубликувано на: Сря Яну 04, 2012 9:34 am 
Аватар

До 15-ти, velush.

^ С къси коси изглеждат отвратително :lol:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 10 [ 148 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]