|
Дата и час: Сря Фев 12, 2025 10:15 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Фенски лексикон ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Яну 01, 2011 10:10 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=42569_1304203668.jpg) |
DedoKoleda |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
Регистриран на: Вто Ное 30, 2010 10:40 pm Мнения: 1011 Местоположение: Montreal, Canada
|
1. Любимо аниме и/или манга? Любима манга - Elfen Lied. За любимо аниме се колебая между D.Gray-Man, Gintama и Fate/Stay Night. 2. Предпочитан стил аниме/манга (арт)? Нямам предпочитания, стига историята да струва, мога да пренебрегна арта. 3. Предпочитан жанр? Комедия, пародия, сейнен, екшън, меджик, приключенски, исторически. 4. От кога гледаш аниме/четеш манга? От много отдавна, може би малко след като почна Блийч. 5. От къде се зариби по аниме/манга? От 1 приятел, който работи в ПЦ клуб. 1 ден отидох да го видя, и гледам го - зяпа Блийч. Седнах до него да гледам и аз и се почна. 6. По колко време седмично отделяш за аниме/манга? По 40-120 минути на ден. И да искам не мога да отделя повече. 7. На колко години си? 16 8. От къде си? Благоевград 9. Учиш/работиш какво? Езикова гимназия, тоест езици. 10. Познаваш ли други аниме/манга фенове? Да, доста. 11. Ако да - от къде? Някои от моя град, други не. 12. Посещаваш ли аниме/манга срещи/форумни събития? Присъствах на това, което се състоя 2010 година. (Без анимес-бг рожденния ден ![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif) ) 13. Oт къде разбра за форума/сайта/обществото? От приятеля ми, който ми показа Блийч. 14. Слушаш ли японска музика? Само 1 песничка се сещам, която мога да я слушам нон-стоп - The 14th's song, D.Gray-man 15. Готов ли си да даваш парични средства за любимите си аниме/манга? Да. 16. Ако поръчка през интернет с наложен платеж бе по-лесно осъществима, щеше ли да поръчаш? Може би. 17. Ако трябва да избираш между фенсуб/raw/професионални субтитри? Фенсуб, разбира се. Най-бързи са. 18. Би ли помагал за създаването на български фенсуб? Ако имах времето щях, но и познания по софтуера за субтитри ми липсват. 19. Мислиш ли, че аниме/мангата са ти временни хобита? Да, всичко е временно все пак. 20. Гледал ли си/знаеш ли какво е хентай? Да. 21. Запознат ли си с аниме/манга терминологията? Не изцяло, по-скоро само части. 22. Употребяваш ли про-японски думи/изрази? Понякога, въздържам се маскимално. 23. Имаш ли желание да изучаваш японски? Да. 24. Ако да, това желание от аниме/манга ли се породи? Да. 25. Имаш ли интерес към Азиатско Кино? Да. 26. Имаш ли интерес към манхва и др. азиатски комикси? Не. 27. Имаш ли интерес от японска история и култура? Да. 28. Посещаваш ли бункасаи/празници на японската култура? Не, но много бих искал.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Фенски лексикон ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Яну 03, 2011 12:34 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=42925_1293784369.gif) |
liquorandlovelost |
|
![](./images/ranks/rank0.gif) |
Регистриран на: Пет Дек 31, 2010 11:22 am Мнения: 30 Местоположение: Перник (:
|
1. - Death note(anime) Bleach(manga) 2. - мм... няам 3. oh the Drama XD 4. - от две години ... че и повече сиг. 5.- от ний-сама ! 6. - 3-4 часа ..зависи 7. - 16 8. - пише си .. 9. - уча икономика 10. - малко, но да 11. -от Перник иии няколко от Плевен 12. - до сега не съм 13. - мисля че беше няква реклама или търсех нещо в google ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) 14. -случва се ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) 15. - да 16. - сигурно .. 17. - фенсуб- забавно ии безплатно 18. - бих .. стига да го направя качествено 19. - да се надяваме, че не са 20. - не съм гледамл иии знам какво е .. ноо за мен няа смисъл ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) 21. - да се надяваме 22. - да .. доста 23.- с това мисля да се занимавам след като завърша 24. - определено ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) 25. - мм .. не особен 26. - .. не 27. - да 28. ...
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Фенски лексикон ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Яну 06, 2011 10:27 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=42271_1288464332.png) |
Di2xS |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
Регистриран на: Съб Окт 30, 2010 8:28 pm Мнения: 215 Местоположение: София
|
1. Любимо аниме и/или манга? - Bleach 2. Предпочитан стил аниме/манга (арт)? - зависи,но предпочитам арт от сорта на този като Bleach,07-Ghost,Hakuouki... Togainu no Chi.. и тн 3. Предпочитан жанр? - Shounen,Samurai 4. От кога гледаш аниме/четеш манга? - трудно е да се каже от кога точно(имаше сериозно прекъсване) 5. От къде се зариби по аниме/манга? - от една приятелка 6. По колко време седмично отделяш за аниме/манга? - стига да не съм много изморена.. по няколко часа всяка вечер...(имало е моменти,в които съм циклила на тях от сутринта до 2 3.. 4 през нощта ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ) 7. На колко години си? - 23 (като гледам повечето,които пишат.. се чувствам пенсия ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif) ) 8. От къде си? - София 9. Учиш/работиш какво? - работя като административен работник в болница 10. Познаваш ли други аниме/манга фенове? - мда.. но не много(лично) 11. Ако да - от къде? - хммм.. не помня.. прители сме от преди да разберем взаимно,че гледаме анимета 12. Посещаваш ли аниме/манга срещи/форумни събития? - не 13. Oт къде разбра за форума/сайта/обществото? - на старата ми работа с колежката зяпахме анимета заедно.. и тя ми показа сайта 14. Слушаш ли японска музика? - би могло да се каже(ако някоя песничка от аниме,което гледам ми хареса) 15. Готов ли си да даваш парични средства за любимите си аниме/манга? - за момента не 16. Ако поръчка през интернет с наложен платеж бе по-лесно осъществима, щеше ли да поръчаш? - едва ли (но хората са казали : никога не казвай никога) 17. Ако трябва да избираш между фенсуб/raw/професионални субтитри? - фенсуб..стига да са читави 18. Би ли помагал за създаването на български фенсуб? - да.. защо не.. стига да имам време и да ми се занимава в момента(често съм си мислела да си направя субове за лична употреба,ако някои не ме кефят) 19. Мислиш ли, че аниме/мангата са ти временни хобита? - зависи... май се зарибих прекалено.. 20. Гледал ли си/знаеш ли какво е хентай? - мдааа 21. Запознат ли си с аниме/манга терминологията? - частично(основните термини ги понаучих..хах) 22. Употребяваш ли про-японски думи/изрази? - случва се... ама само 3ма 4ма ме разбират.. 23. Имаш ли желание да изучаваш японски? - замисляла съм се за това.. но едва ли ще стигна до там 24. Ако да, това желание от аниме/манга ли се породи? - определено 25. Имаш ли интерес към Азиатско Кино? - напоследък да 26. Имаш ли интерес към манхва и др. азиатски комикси? - незнам още.. ако пробвам ще си кажа 27. Имаш ли интерес от японска история и култура? - имам интерес към историята като цяло - древен египет,келтската история и култура... тепърва започвам и с японската 28. Посещаваш ли бункасаи/празници на японската култура? - цъ .. даже хич даже не
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Фенски лексикон ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Яну 07, 2011 2:36 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=39384_1386792294.png) |
svenxxx |
TokiSubs |
Регистриран на: Съб Мар 13, 2010 5:36 pm Мнения: 5003 Местоположение: Нейде из родопското село Пловдив
|
1. Любимо аниме и/или манга? - Оффф, труден въпрос, и то още от началото. Ами мисля, че е Fullmetal Alchemist: Brotherhood.2. Предпочитан стил аниме/манга (арт)? - Всякакъв, без един типаж арт, който се среща в анимето Mononoke - много ме дразни този арт. 3. Предпочитан жанр? - Shounen, Comedy, Seinen, Demons, Superpowers4. От кога гледаш аниме/четеш манга? - Ооо, ами някъде от 5 години, в смисъл сериозно.5. От къде се зариби по аниме/манга? - Ами един приятел гледаше Наруто и ме зариби по него, а аз оттам нататък си намерих и други анимета и така...6. По колко време седмично отделяш за аниме/манга? - Половин ден O_O7. На колко години си? - 178. От къде си? - Пловдив9. Учиш/работиш какво? - Уча, макара и чат-пат в ПГСТ "П.Пенев"10. Познаваш ли други аниме/манга фенове? - Ами познавам, и то доста.11. Ако да - от къде? - От моя град и отвсякъде ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) 12. Посещаваш ли аниме/манга срещи/форумни събития? - Ми засега не съм, но имам намерение.13. Oт къде разбра за форума/сайта/обществото? - Ами не знам как разбрах, може би просто ей така го намерих сайта 14. Слушаш ли японска музика? - Да, даже класическа ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) 15. Готов ли си да даваш парични средства за любимите си аниме/манга? - Мммм, бих дал, но зависи колко...16. Ако поръчка през интернет с наложен платеж бе по-лесно осъществима, щеше ли да поръчаш? - За манга бих, ако е на български.17. Ако трябва да избираш между фенсуб/raw/професионални субтитри? - Фенсубс, ако са читави, иначе raw, но като не знам японски 18. Би ли помагал за създаването на български фенсуб? - Еми аз вече съм създал 19. Мислиш ли, че аниме/мангата са ти временни хобита? - Хммм, не, бих ги гледал аниме дълго време...20. Гледал ли си/знаеш ли какво е хентай? - Разбира се 21. Запознат ли си с аниме/манга терминологията? - Г/д, мисля, че знам основните неща, та даже и повечето...22. Употребяваш ли про-японски думи/изрази? - В реалния живот не, но в чатове и форуми - да!23. Имаш ли желание да изучаваш японски? - Да, даже съм си взел учебници, но все ме мързи да го уча 24. Ако да, това желание от аниме/манга ли се породи? - Да, определено!25. Имаш ли интерес към Азиатско Кино? - Да, изгледал съм доста сериалчета 26. Имаш ли интерес към манхва и др. азиатски комикси? - Имам интерес към всякакъв вид азиатско четиво и комикс.27. Имаш ли интерес от японска история и култура? - Да. Редовно гледам BEGIN Japanalogy28. Посещаваш ли бункасаи/празници на японската култура? - Не, защото няма къде
![Изображение](http://i.imgur.com/Qk8bM9N.png) Хората често приемат традициите на техните предци, без да се съмняват, защото е по-лесно, отколкото да поемеш контрол над собствения си живот. Никой няма да дойде и да ни спаси, ако ние самите не искаме да се спасим.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Фенски лексикон ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Ное 03, 2011 11:40 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=21677_1371994420.jpg) |
ice |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
|
1. Любимо аниме и/или манга?-Ouran highschool host club,Full metal panic,Junjou romantica,Itazura na kiss,Avatar: The Last Airbender(това се води cartoon и незнам дали се брои)Манга -Faster than a kiss 2. Предпочитан стил аниме/манга (арт)?-стига да не е old school art всичко става 3. Предпочитан жанр?-само да не е lolicon 4. От кога гледаш аниме/четеш манга?- сериозно от около 6-7год. 5. От къде се зариби по аниме/манга?- в youtube случайно попаднах на епизод на Оuran Hight School и останалото е история 6. По колко време седмично отделяш за аниме/манга?-поне по половин час на ден,да не кажа и цял ден (или нощ) 7. На колко години си?-20 8. От къде си?-от София 9. Учиш/работиш какво?-СУ 10. Познаваш ли други аниме/манга фенове?-да 11. Ако да - от къде?- от факултета 12. Посещаваш ли аниме/манга срещи/форумни събития?-за сега само едно 13. Oт къде разбра за форума/сайта/обществото?-издирвах си сайт за сваляне на анимета и така ви надуших 14. Слушаш ли японска музика?-да (в момента слушам аниме радио) 15. Готов ли си да даваш парични средства за любимите си аниме/манга?-да 16. Ако поръчка през интернет с наложен платеж бе по-лесно осъществима, щеше ли да поръчаш?-може би 17. Ако трябва да избираш между фенсуб/raw/професионални субтитри?-фенсуб 18. Би ли помагал за създаването на български фенсуб?-да,ако знаех езика и знаех и дрyги копчета освен start и restart 19. Мислиш ли, че аниме/мангата са ти временни хобита?-не always and forever 20. Гледал ли си/знаеш ли какво е хентай?-той е като цигарите-всеки е пробвал поне веднъж.или няколко пъти 21. Запознат ли си с аниме/манга терминологията?-горе долу 22. Употребяваш ли про-японски думи/изрази?-от време на време 23. Имаш ли желание да изучаваш японски?-да 24. Ако да, това желание от аниме/манга ли се породи?-да 25. Имаш ли интерес към Азиатско Кино?-не 26. Имаш ли интерес към манхва и др. азиатски комикси?-кой дали познавам 27. Имаш ли интерес от японска история и култура?-малко 28. Посещаваш ли бункасаи/празници на японската култура?-не
Последна промяна ice на Вто Ное 12, 2013 3:41 pm, променена общо 1 път
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Фенски лексикон ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Ное 05, 2011 3:18 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=46042_1331892338.jpg) |
icantdance |
|
|
Аз нямам много опит, ама к'во пък, няма да ми се сърдите 1. Любимо аниме и/или манга? Манга съм чела само една и то до някъде, но аниме любимо нямам, зависи от настроението. 2. Предпочитан стил аниме/манга (арт)?Не се влиая от арта като избирам аниме, така че нямам. 3. Предпочитан жанр?Шоджо, комедийки, Slice of life 4. От кога гледаш аниме/четеш манга?1-2 години 5. От къде се зариби по аниме/манга?NARUTO FOREVER!!! 6. По колко време седмично отделяш за аниме/манга?Различно, обикновено по 5-6 часа като съм на училище, лятото е All day, all night 7. На колко години си?14 8. От къде си?Сливен (само някой да се е изцепил по въпроса) 9. Учиш/работиш какво?Уча в паралелка със специалност Биология 10. Познаваш ли други аниме/манга фенове?Задочно - тези от форума и лично 2-3 души 11. Ако да - от къде?От училище 12. Посещаваш ли аниме/манга срещи/форумни събития?Нямам възможност, но бих, с най-голямо удоволствие 13. Oт къде разбра за форума/сайта/обществото?Чичко Гугъл 14. Слушаш ли японска музика?Не, имам специфичен вкус и предпочитание към по-дълбоки гласове и изобщо 10000 изисквания 15. Готов ли си да даваш парични средства за любимите си аниме/манга?Не големи, но да. 16. Ако поръчка през интернет с наложен платеж бе по-лесно осъществима, щеше ли да поръчаш?Не, нашите са твърдо против пазаруване по интернет 17. Ако трябва да избираш между фенсуб/raw/професионални субтитри?Не съм гледала с професионални субтитри а на raw няма начин просто да вдяна, така че фенсуб. 18. Би ли помагал за създаването на български фенсуб?Дано не се налага човечеството да опре до мен, но бих дала най-доброто от себе си. 19. Мислиш ли, че аниме/мангата са ти временни хобита?Не, приятно ми е, сигурно скоро няма да се отказвам. 20. Гледал ли си/знаеш ли какво е хентай?Знам какво е, и съм чела само манга 21. Запознат ли си с аниме/манга терминологията?Оттук-оттам 22. Употребяваш ли про-японски думи/изрази?Рядко 23. Имаш ли желание да изучаваш японски?Да 24. Ако да, това желание от аниме/манга ли се породи?От крайвреме имам интерес към азиятската култура, така че анимето само подхрани допълнително желанието ми 25. Имаш ли интерес към Азиатско Кино?Не обичам филми попринцип 26. Имаш ли интерес към манхва и др. азиатски комикси?Не 27. Имаш ли интерес от японска история и култура?Определено да!! 28. Посещаваш ли бункасаи/празници на японската култура?Не
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Фенски лексикон ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Ное 23, 2011 6:06 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=46242_1547931948.gif) |
The Hollow Shrine |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
Регистриран на: Пон Окт 17, 2011 7:55 pm Мнения: 1635 Местоположение: Akasha
|
1. Любимо аниме и/или манга?Steins;Gate, ~No Naku Koro Ni поредицатa, Shakugan no Shana... maybe Vampire Knight too. 2. Предпочитан стил аниме/манга (арт)?Пф... не обичам арт в стил One Piecе/етк., иначе нямам проблем с другите. Впрочем, точно заради CartoonNetwork-арта отказах Noein. 3. Предпочитан жанр?Различно... знам, че не харесвам mahou shoujo/shounen и slice of life(принципно). Всичко друго е добре дошло! Но ако има нещо историческо/приказно/свръхестествено или science nerd stuff - <333 4. От кога гледаш аниме/четеш манга?Уоу, ъ.... 5 години, мисля. Някъде там. 5. От къде се зариби по аниме/манга?Като малък Ю-Ги-О, Краля на шаманите, Сейлър Муун, е такива. След години разбрах, че то животното си имало име. 6. По колко време седмично отделяш за аниме/манга?О, много различно. Някои седмици по цял ден гледам анимета, чета и слушам аниме неща; други пък въобще все едно не знам какво е аниме. 7. На колко години си?15... >_> Не ми личи де... 8. От къде си?Много места, принципно - Пазарджик. 9. Учиш/работиш какво?Уча... в езикова. ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Дай боже след 3-4 години - Режисура в щатите. 10. Познаваш ли други аниме/манга фенове?Дам. ^^ 11. Ако да - от къде?Бивши класове(мн.ч.), интернет(повечето). 12. Посещаваш ли аниме/манга срещи/форумни събития?Хех... а така ми се иска. 13. Oт къде разбра за форума/сайта/обществото?Опит за фенсъб преди 3-4 години->един познат във форума->форума. 14. Слушаш ли японска музика?Hai~ ^^ 15. Готов ли си да даваш парични средства за любимите си аниме/манга?Зависи от цената... чудя се сега дали да си дам спестяванията за една фигурка на Makise Kurisu от Щайнс;Гейт. suge yo~ ^^ 16. Ако поръчка през интернет с наложен платеж бе по-лесно осъществима, щеше ли да поръчаш?Аз по принцип от интернет си пазарувам. 17. Ако трябва да избираш между фенсуб/raw/професионални субтитри?Фенсуб, ама качествен. Raw - много малко ще разбера, професионалните субтитри нямат караокета, тайпсетинг, подобни екстри, дето по тях ми текат лигите като ги видя едни готини... 18. Би ли помагал за създаването на български фенсуб?Already did. 19. Мислиш ли, че аниме/мангата са ти временни хобита?Не, определено. Представям си как внуците ми ще ми казват "Дядо, айде пак да гледам детски!" ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) и ще им обяснявам, че тва не е за тях. 20. Гледал ли си/знаеш ли какво е хентай? ME GUSTA21. Запознат ли си с аниме/манга терминологията?Yep. 22. Употребяваш ли про-японски думи/изрази?Ех... поне учителите не разбират, че ги псувам така... 23. Имаш ли желание да изучаваш японски?Hell yeah! 24. Ако да, това желание от аниме/манга ли се породи?100% 25. Имаш ли интерес към Азиатско Кино?Не особено. 26. Имаш ли интерес към манхва и др. азиатски комикси?lolwut ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Manhwa? 27. Имаш ли интерес от японска история и култура?Ми... да, интересно е. 28. Посещаваш ли бункасаи/празници на японската култура?Искаааммм.... T_T
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Фенски лексикон ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Ное 23, 2011 10:30 pm |
![Аватар](http://2.bp.blogspot.com/-1V9DIinW9xc/Ti9DtxQsKDI/AAAAAAAADeg/h4zHcWkC_6I/s400/killua.jpg) |
hjdidowwr |
|
Регистриран на: Пет Май 11, 2007 10:00 pm Мнения: 228 Местоположение: Варна
|
1. Любимо аниме и/или манга? Аниме - FMA, HxH, Naruto(без филърите), Bleach , Claymore и други. Манга - Claymore, Naruto, Bleach , HxH, Fairy Tail и други. 2. Предпочитан стил аниме/манга (арт)? Не 3. Предпочитан жанр? Action, Super powers, Fantasy, Comedy - това е г/д 4. От кога гледаш аниме/четеш манга? Аниме от около 5 години, за мангата може би 2г. 5. От къде се зариби по аниме/манга? Не помня. 6. По колко време седмично отделяш за аниме/манга? Между 5 и 20 часа 7. На колко години си? 18 8. От къде си? Варна 9. Учиш/работиш какво? Уча 10. Познаваш ли други аниме/манга фенове? Да 11. Ако да - от къде? От даскало. 12. Посещаваш ли аниме/манга срещи/форумни събития? Не. 13. Oт къде разбра за форума/сайта/обществото? От не помня. 14. Слушаш ли японска музика? Понякога. 15. Готов ли си да даваш парични средства за любимите си аниме/манга? Не. 16. Ако поръчка през интернет с наложен платеж бе по-лесно осъществима, щеше ли да поръчаш? Не. 17. Ако трябва да избираш между фенсуб/raw/професионални субтитри? Фенсуб. 18. Би ли помагал за създаването на български фенсуб? Да. 19. Мислиш ли, че аниме/мангата са ти временни хобита? Не. 20. Гледал ли си/знаеш ли какво е хентай? Да и да. 21. Запознат ли си с аниме/манга терминологията? Горе-долу. 22. Употребяваш ли про-японски думи/изрази? Не. 23. Имаш ли желание да изучаваш японски? Не(3 езика и българския ми стигат). 24. Ако да, това желание от аниме/манга ли се породи? .......... 25. Имаш ли интерес към Азиатско Кино? Не. 26. Имаш ли интерес към манхва и др. азиатски комикси? Не. 27. Имаш ли интерес от японска история и култура? Не. 28. Посещаваш ли бункасаи/празници на японската култура? Не.
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Фенски лексикон ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Ное 24, 2011 2:28 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=42996_1395095230.png) |
Borrator |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
Регистриран на: Сря Яну 05, 2011 2:52 pm Мнения: 961 Местоположение: София
|
1. Любимо аниме и/или манга? Madoka, също в топ 5 са Code Geass, Denpa teki no Kanojo, Katanagatari, Steins;Gate; за манга - Hoshi no Samidare, Alyosha 2. Предпочитан стил аниме/манга (арт)? Мне. 3. Предпочитан жанр? Не бих казал, гледам от доста различни жанрове... 4. От кога гледаш аниме/четеш манга? 3 години горе-долу 5. От къде се зариби по аниме/манга? Брат ми ми показа Харухи. 6. По колко време седмично отделяш за аниме/манга? Зависи, да кажем ако нямам време само 5-7 онгоинга по 25 минути прави около 3 часа, ако имам свободно време и ми се гледа мога до много повече да го откарам. 7. На колко години си? 18 8. От къде си? София 9. Учиш/работиш какво? математика(учя) 10. Познаваш ли други аниме/манга фенове? Няколко 11. Ако да - от къде? Брат ми, от форума, 1-2 рандом (от курс за CPE една) 12. Посещаваш ли аниме/манга срещи/форумни събития? Да, когато мога 13. Oт къде разбра за форума/сайта/обществото? То сайт като анимес-бг самият адрес го прави лесен за намиране. Иначе по-сериозно ме въведе брат ми. 14. Слушаш ли японска музика? Да, повечето музика която слушам е японска 15. Готов ли си да даваш парични средства за любимите си аниме/манга? Да, ако намериш кукла или фигурка на Хомура достатъчно близо, че да мога да отида да ги купя, ми се обади 16. Ако поръчка през интернет с наложен платеж бе по-лесно осъществима, щеше ли да поръчаш? Ако някой друг плати за доставката от друга държава, аз се заемем със всичко друго. 17. Ако трябва да избираш между фенсуб/raw/професионални субтитри? Зависи. Ако знам японски, raw xD. В момента не знам, и това вече зависи от самите преводачи. Бих избрал без да се двуомя commie пред официални със hardsub и honorifics, но ако добра фенсъбърска група не се заема а официалните не са осрали гореспоменатите елементи прекалено, и тях може. 18. Би ли помагал за създаването на български фенсуб? Бих пратил английски речник на всеки нуждаещ се. Единственият шанс да участвам в нещо такова е ако за някое шоу българският съб иначе е много, ама много ужасен, и доста свалян, и ако групата, към която евентуално ме канят, превежда от японски(някои групи превеждат англ. субтитри на бг, което е ултимативно некачествено) 19. Мислиш ли, че аниме/мангата са ти временни хобита? hell NO. 20. Гледал ли си/знаеш ли какво е хентай? само Kanojo x Kanojo x Kanojo. for which I blame the guy that posted an awesome art of one of the characters in the pantsu showdown 21. Запознат ли си с аниме/манга терминологията? Мисля, че да ~~ ако не докрай, поне доста. 22. Употребяваш ли про-японски думи/изрази? случва се 23. Имаш ли желание да изучаваш японски? Да, като научя френски ще видя дали ще почвам японски или латински 24. Ако да, това желание от аниме/манга ли се породи? Ofc 25. Имаш ли интерес към Азиатско Кино? Не особено, още не съм търсил да го гледам. 26. Имаш ли интерес към манхва и др. азиатски комикси? Non, japonais seulement 27. Имаш ли интерес от японска история и култура? История - не особено, култура - да 28. Посещаваш ли бункасаи/празници на японската култура? не ми се е случвало
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Фенски лексикон ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Дек 01, 2011 2:51 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=42976_1294149545.jpg) |
nii4ika |
|
|
1. Любимо аниме и/или манга? - darker than black, kuroshitsuji 2. Предпочитан стил аниме/манга (арт)? -нямам 3. Предпочитан жанр? ами всичко може да ми допадне, така че нямам любим... въпреки че предпочитам по-сериозни анимета 4. От кога гледаш аниме/четеш манга? - от 7-8 години някъде 5. От къде се зариби по аниме/манга? - ми shaman king май 6. По колко време седмично отделяш за аниме/манга? - еми зависи 7. На колко години си? - 19 8. От къде си? - София... 9. Учиш/работиш какво? - уча японски 10. Познаваш ли други аниме/манга фенове? - ми целия ми клас 11. Ако да - от къде? - от София и Пловдив 12. Посещаваш ли аниме/манга срещи/форумни събития? - не 13. Oт къде разбра за форума/сайта/обществото? - случайно попаднах на него 14. Слушаш ли японска музика? - естествено- аниме опенинги са единствените, които ми харесват 15. Готов ли си да даваш парични средства за любимите си аниме/манга? - естествено 16. Ако поръчка през интернет с наложен платеж бе по-лесно осъществима, щеше ли да поръчаш? - ми щях да пробвам 17. Ако трябва да избираш между фенсуб/raw/професионални субтитри? - ами зависи може и фен- има някой които просто си заслужават 18. Би ли помагал за създаването на български фенсуб? - Да естествено 19. Мислиш ли, че аниме/мангата са ти временни хобита? - никога не съм си го и помисляла 20. Гледал ли си/знаеш ли какво е хентай? - е това се казва въпрос ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) 21. Запознат ли си с аниме/манга терминологията? - да 22. Употребяваш ли про-японски думи/изрази? - да, но не много често 23. Имаш ли желание да изучаваш японски? - еми... да 24. Ако да, това желание от аниме/манга ли се породи? - Да ;D 25. Имаш ли интерес към Азиатско Кино? - обожавам 26. Имаш ли интерес към манхва и др. азиатски комикси? - имам 27. Имаш ли интерес от японска история и култура? - ооооо да 28. Посещаваш ли бункасаи/празници на японската култура? - да разбира се ! даже тази година участвам с калиграфия
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Фенски лексикон ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 06, 2011 8:21 pm |
Mihi-chan |
|
|
1. Любимо аниме/манга? - Манга не чета, а любимото аниме... Ми, малко съм изгледала, но почти всичко ми харесва. Сред ТОП 3 са ми NaNa, Strawberry panic & Neo Angelique Abyss the second Age ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif) 2. Предпочитан стил аниме/манга (арт)? - "старият" арт принципно не ме кефи, "по-съвременният" (пример - Kaichow wa maid-sama) 3. Предпочитан жанр? - (ечи ![Embarassed :blush:](./images/smilies/icon_redface.gif) ) Maid (ако се смята за жанр де), Yuri (да, момиче съм, и?), Shoujo-Ai 4. Откога гледаш аниме/четеш манга? - От лятото ![:rose:](./images/smilies/rose.gif) По-точно юни/юли. 5. Откъде се зариби по аниме/манга? - Приятелка беше аниме фенка от зимата или миналата есен, говореше ми, показваше ми картинки и така до съвсем първото ми аниме (като знаех аккво е аниме де ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) ). 6. По колко време седмично отделяш за аниме/манга? - Зависи от настроението ми. 7. На колко годии си? - 11 8. Откъде си? Силистра 9. Учиш/работиш какво? - Ученичка съм, пети клас 10. Познаваш ли аниме/манга фенове? - От скайпа ми има 3-4-5 ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) В класа, даскалото и т.н. - не. 11. Ако да, откъде? - Скайпа ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) 12. Посещаваш ли аниме/манга срещи/форумни събътия - не. :/ 13. Откъде разбра за форума/сайта/обществото? - От една Крис. 14. Слушаш ли японска музика? - Може да се каже, аниме опенинги и Малис Мейзър понякога (повече корейска музика слушам) 15. Готов ли си да даваш парични средства за любимите си аниме/манга? - Не, защото нашите няма да ми дадат (може би, ако сама се издържам) 16. Ако поръчка през интернет с наложен платеж бе по-лесно осъществима, щеше ли да поръчаш? Може би. 17. Ако трябва да избираш между фенсуб/raw/професионални субтитри? - Като понауча още японски, бих с фенсуб. 18. Би ли помагал за създаването на български фенсуб? Колкото мога. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) 19. Мислиш ли, че анимето/мангата са ти временни хобита? - Не. 20. Гледал ли си/знаеш ли какво е хентай? - Цък, Цък ![:rose:](./images/smilies/rose.gif) (не ме винете хора) 21. Запознат ли си с аниме/манга терминологията? - Може да се каже. 22. Употребяваш ли про-японски думи/изрази? - Да, в училище понякога и пред приятелки (в училище ми се чудят и ме карат да им ръся някой друг израз) 23. Имаш ли желание да изучавш японски? - Да, много 24. Ако да, това желание от аниме/манга ли се породи? - Да. 25. Имаш ли интерес към азиатско кино? - Донякъде 26. Имаш ли интерес към манхва и др. азиатски комикси? - Не 27. Имаш ли интерес към японска история и култура? - Не съвсем 28. посещаваш ли бункасаи/празници на японската култура? - Не :/ Ако имах възможност, бих ходила.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Фенски лексикон ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Дек 09, 2011 8:14 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=17132_1364556389.jpeg) |
genesis |
|
Регистриран на: Сря Окт 03, 2007 9:18 pm Мнения: 110 Местоположение: на всякъде, та и по-далеч
|
1. Любимо аниме и/или манга? Любими са ми Akira & Evangelion, за манга - BLAME! (Дам, малко луд се падам).2. Предпочитан стил аниме/манга (арт)? Не знам точни термини - но да бъдат по-"реалистични".3. Предпочитан жанр? Не - гледам всичко.4. От кога гледаш аниме/четеш манга? От мноооого малък. 5. От къде се зариби по аниме/манга? Телевизорът в кухнята помогна доста... а и брат ми ме запозна с няколко хубави анимета и се започна... 6. По колко време седмично отделяш за аниме/манга? Различно - зависи от настроението ми и академичното натоварване 7. На колко години си? Хм, тука ме хванахте на тясно.... но май 218. От къде си? От Младост, София xD9. Учиш/работиш какво? Следвам физика 10. Познаваш ли други аниме/манга фенове? Ох, познавам, познавам.11. Ако да - от къде? От училище и уни =)12. Посещаваш ли аниме/манга срещи/форумни събития? За момента не съм - ако мога в бъдеще ще посетя ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) 13. Oт къде разбра за форума/сайта/обществото? От брат ми първо, после приятелите ми ми напомниха (чрез спамене в аниме-чата xD)14. Слушаш ли японска музика? Еми пратете - ще слушам xD Но май би трябвало да кажа не - не съм търсил зарад "японското" - просто някой саундтрак ми е харесал и съм си го пускал ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) 15. Готов ли си да даваш парични средства за любимите си аниме/манга? Само и единствено за любимите ми! Трябва да съм ги гледал/чел по много пъти и пак да ми се гледат/четат, че да си ги набавя на диск/манга16. Ако поръчка през интернет с наложен платеж бе по-лесно осъществима, щеше ли да поръчаш? Докато съм в Англия - пазарумам през амазон постоянно, но в България... не бих за сега Ако се пооправи положението - с радост!17. Ако трябва да избираш между фенсуб/raw/професионални субтитри? Не мога да отговоря.18. Би ли помагал за създаването на български фенсуб? Ако имам време - с радост!19. Мислиш ли, че аниме/мангата са ти временни хобита? Не. Не считам, че спадат към категория "хобита". За мен са нещо по-дълбоко.20. Гледал ли си/знаеш ли какво е хентай? Гледал съм откъси и знам какво е. Не, не искам да гледам повече xD21. Запознат ли си с аниме/манга терминологията? По-скоро не. 22. Употребяваш ли про-японски думи/изрази? Аригатооооо! Май е само това xD23. Имаш ли желание да изучаваш японски? Че имам желание - имам. Но не е сред първите 10 желания в моя списък.24. Ако да, това желание от аниме/манга ли се породи? От любов към културата.25. Имаш ли интерес към Азиатско Кино? Хммммм - да! След Tetsuo the iron man - спечелиха ме веднага xD Иначеее - има доста хубави азиатски филми. 26. Имаш ли интерес към манхва и др. азиатски комикси? Ъ?27. Имаш ли интерес от японска история и култура? Имам.28. Посещаваш ли бункасаи/празници на японската култура? Не за сега.
_________________ "Всеки пожънва що сее. И както постила – спи. Човек е роб на свойта воля, но господар на свойто дело, създател на съдбините си"
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Фенски лексикон ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Дек 18, 2011 12:11 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=44686_1310026971.png) |
KoiYuki |
|
Регистриран на: Сря Май 25, 2011 4:01 pm Мнения: 26 Местоположение: Hyrule
|
1. Любимо аниме и/или манга?Много са 2. Предпочитан стил аниме/манга (арт)?Трудно е да се каже 3. Предпочитан жанр?От всичко по малко (без хентай) 4. От кога гледаш аниме/четеш манга?Неучтиво е да се пита дама от кога се занимава с тези неща От доста време5. От къде се зариби по аниме/манга?Гледах по телевизията ииии, оттам нататък е ясно 6. По колко време седмично отделяш за аниме/манга?Колкото трябва, за да забравя домашните 7. На колко години си?14 8. От къде си?София 9. Учиш/работиш какво?Уча, каквото всеки учи в училище. 10. Познаваш ли други аниме/манга фенове?Да 11. Ако да - от къде?Отвсякъде по света, като се има предвид, че ги познавам електронно. 12. Посещаваш ли аниме/манга срещи/форумни събития?Рядко 13. Oт къде разбра за форума/сайта/обществото?От списание Анимания, 14. Слушаш ли японска музика?Всеки ден 15. Готов ли си да даваш парични средства за любимите си аниме/манга?Вече го правя 16. Ако поръчка през интернет с наложен платеж бе по-лесно осъществима, щеше ли да поръчашНе мисля 17. Ако трябва да избираш между фенсуб/raw/професионални субтитри?Устройва ме всичко, стига да не е някой гаден дублаж 18. Би ли помагал за създаването на български фенсуб?Разбира се 19. Мислиш ли, че аниме/мангата са ти временни хобита?Силно се надявам да не са, защото не ми се изхвърлят купчинки с манга. 20. Гледал ли си/знаеш ли какво е хентай?Знам какво е, но ще се опитам да спася малкото останало достойнство в мен като не споменавам дали съм гледала. 21. Запознат ли си с аниме/манга терминологията?Естествено 22. Употребяваш ли про-японски думи/изрази?Само на ум 23. Имаш ли желание да изучаваш японски?Имах по едно време,ама ми мина. 24. Ако да, това желание от аниме/манга ли се породи?- 25. Имаш ли интерес към Азиатско Кино?Защо не? 26. Имаш ли интерес към манхва и др. азиатски комикси?Не съм чела други освен манга. 27. Имаш ли интерес от японска история и култура?Да 28. Посещаваш ли бункасаи/празници на японската култура?Не, за жалост
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Фенски лексикон ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Дек 25, 2011 5:45 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=28527_1429526198.png) |
isena |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
Регистриран на: Вто Сеп 16, 2008 3:02 pm Мнения: 358 Местоположение: DE
|
Б*си, всичко живо се наяде и се изпонатръшка да спи, и ми е скучно, та..... 1. Любимо аниме и/или манга?Anime: FMP, Akira, GITS Manga: BLEACH, Zetman, 20/21 century boys, gantz, Berserk, lotsa yaoi titles......etc 2. Предпочитан стил аниме/манга (арт)? Ох трудно ми е да кажа, но харесвам добре визуално изпипани, по-реалистично изглеждащи и пр. 3. Предпочитан жанр?Shonen, Seinen, Yaoi 4. От кога гледаш аниме/четеш манга?Ох не помня ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Едно време имаше пиратски видеокасети, после RTL7(беше полска), Александра ТВ,...Тва за аниметата, а за мангата от някъде 3 години 5. От къде се зариби по аниме/манга?Виж по-горе 6. По колко време седмично отделяш за аниме/манга?Зависи колко свободно време имам 7. На колко години си?26 8. От къде си?Пловдив 9. Учиш/работиш какво? Trust me, I'm an engineer 10. Познаваш ли други аниме/манга фенове?да 11. Ако да - от къде?Колеги от университета и от форумите 12. Посещаваш ли аниме/манга срещи/форумни събития?Нямам свободно време 13. Oт къде разбра за форума/сайта/обществото?Исках да даунлоадвам нещо си и ми излезе в търсачката 14. Слушаш ли японска музика?Да 15. Готова ли си да даваш парични средства за любимите си аниме/манга?Да 16. Ако поръчка през интернет с наложен платеж бе по-лесно осъществима, щеше ли да поръчаш?Поръчвала съм през интернет 17. Ако трябва да избираш между фенсуб/raw/професионални субтитри?Фенсуб 18. Би ли помагал за създаването на български фенсуб?Незнам как 19. Мислиш ли, че аниме/мангата са ти временни хобита?Абе не ме е пуснал интереса от доста време, така че незнам 20. Гледал ли си/знаеш ли какво е хентай?Да, да 21. Запознат ли си с аниме/манга терминологията?Достатъчно 22. Употребяваш ли про-японски думи/изрази?Рядко 23. Имаш ли желание да изучаваш японски?Преди имах 24. Ако да, това желание от аниме/манга ли се породи?Мм отчасти. Брат ми ходеше на Курс по айкидо и изучаваха йероглифи, та това ме заинтригува още повече 25. Имаш ли интерес към Азиатско Кино?Може да се каже да 26. Имаш ли интерес към манхва и др. азиатски комикси?Да 27. Имаш ли интерес от японска история и култура?Когато ме интересува конкретен въпрос 28. Посещаваш ли бункасаи/празници на японската култура? Не ми се е случвало но имам желание да го направя
_________________ ..
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|