|
Дата и час: Съб Фев 01, 2025 3:42 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Naruto (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Чет Дек 15, 2011 1:42 am |
|
Logrus |
|
|
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
Мисля, че из архивите, трябва да има спор, които сме водили на тема "Наурто и техниките". Едно от нещата, които най-много харесвам в Наруто (мангата), е тази черта на главния герой. Въпреки, че отдавна не е актуално ... спомняте ли си боят между Наруто и Неджи? Да, Наруто е от гениално потекло, носещ в кръвта си потенциала на едни от най-силните в нинджа света + 9тоопашатото + великите учители , той всъщност за много малко време е бил този загубеняк, за които се считаше тогава ... или по-точно до момента с боя срещу Неджи, да бъде загубеняк, беше най-силното му себеусещане. Та, отплеснах се, Наруто каза на Неджи - скъсаха ме три пъти подред на изпита заради заради неспособността ми да направя една техника. За разлика от теб, който винаги е на върха и винаги победител/успяващ, аз изживях много унизителен и смазващ опит. Аз бях най-слабия, дъното. И техниката, която ти днес наричаш "моята най-силна, тази която умея да правя най-добре, тя беше тази. Наруто знае две техники - кагебуншин и расенган. И всико, което трупа като опит и знание по време на мангата, той го изразява с по-добра версия на едно от горното. Всъщност има и трета и това са опашките на Лисо и през историята си личи не само неговото израстване, но и как това влияе на взаимоотношенията с неговото "бижу" (хубава игра на думи). В посления чаптър, Лисо си хапеше ръката, защото на него му стана много драго от думите на Наруто и всичките му пози и злоба до сега, почнаха да дават заден за една простичка истина - всъщност живите същества искат да се разбират едно с друго. Колкото и да си голямото добро-утро, искаш да има един дето да сте си лика прилика, да се биете/мразите/конкурирате, но и по някакъв естествен начин, да го намираш за по-близак от всички други. Пак се отплеснах Та говорихме си за техниките - от сън да го бутнеш, той може да ти направи кагебуншин и да ти забие един расенган. И всеки негов план е брилянтен, защото използва две неща, за да получи комбинацията , която ще му помогне да осъществи своите цели. Да той ги ъпгрейдва, защото както той, както силите му, така и техниките му имат нужда от ошлайфане, от подобраване, от това да стане по-добър човек и тн и тн. Но в основата си той си е същия и винаги е бил верен на себе си и убежденията си. И ако се сблъска с нещо, което не може да се справи само с кагебуншин и расенган, до него са приятелите му. Така както той е верен на себе си, така е и с взаимоотношенията си с другите хора. За заключение - за мен има хубава символика в постояното присъствие на тези две техники (или три). Много ме радва това решение на мангаката и поне аз, не изпитвам желание да гледам Наруто да прави други техники, не защото това би ме подразнило или нещо такова, а защото смятам, че той се справя най-добре с тях двете. Доближава се до идеята ми за перфекционизъм. До постигането на разнообразие, чрез еднообразие.
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Naruto (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Чет Дек 15, 2011 11:49 am |
|
popcorn girl |
|
|
|
Горното мнение може да бъде обобщено с една приказка, която сме чували като малки-За Кума лиса и Ежко Бежко, съответно 101 срещу 3 хитринки и всички си спомняме резултата , нали ? Чакам да видя как ще се включи Лисо. Да не забравяме Саске дето се пръкна от нищото и то когато всички са изтощени до край. Новопридобития опит е хубаво нещо, но не и ако не можеш да седиш прав от умора . Време е и за Итачи, да спира Кабуто най-накрая, че ми писна.
|
|
|
Заглавие: Re: Naruto (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Чет Дек 15, 2011 7:07 pm |
|
RobertHaydn |
|
|
|
Roronoa Zoro написа: Същност като се замисля защо наруто не съмуоне жабите ? Почни да четеш "Бакуман" за да разбереш Ако го следиш се замисли Наруто си е Наруто ма и парите дет ше получи от продажбите Киши са си баяя пари демек ше проточи всичко колкото се може повече Ако изпацка в 1 битка жабите, лисичата чакра и всичко, после кат му скочи имбата Саси кфо ши измисли Кишимото? Нали целата идея е да е интересно! Идва и факта че е shounen- демек очаквам Наруто да го бият и той да не се отказва докато накрая лисо не осазнае колко голям е и не му даде дъ ултимейт пауър.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Naruto (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Пет Дек 16, 2011 12:51 am |
|
Ice-Man |
|
|
Регистриран на: Нед Сеп 28, 2008 10:44 am Мнения: 5256 Местоположение: Стара Загора/Варна/Албена/Златни пясъци/София
|
Ммм, не бих казал, че не притежава нужните качества, даже обратното. В сериозните ситуации си е доста smart даже. Кишимото от време на време го прави на шут заради комедийния ефект... Ако някой ще умре накрая, то това ще е Саске, жертвайки се за Наруто и благото на целия шиноби свят, това естествено след епичната му битка с Наруто, която най-вероятно ще накара Саске да се осъзнае по един или друг начин. Поне така виждам аз развръзката на мангата. Не мисля, че Наруто ще умре, защото Киши неведнъж е казвал в интервюта, че Наруто в края на мангата ще стане Хокаге. Имам и друго предположение - Наруто и Саске умират за мира, който евентуално ще възцари в шиноби света. Наруто става 6-ти Хогаке посмъртно. В последния чап. надникваме в бъдещето, в което Конохамару е 7-ми Хокаге и виждаме как гледа към образа на Наруто на онази скала на хокагетата, спомняйки си за легендарните му подвизи... The End. Бая се филмирах Интересно ми е какво всъщност е замислил Киши и дали нещо от хипотезите ми ще се окаже вярно.
_________________ Powered by SFP+ 650 Gold Modular|ASUS Z170-A|Intel i5-6600K| CM Hyper 212 EVO|CORSAIR DDR4 2400MHz 2x4GB| SAPPHIRE R9 380 4GB|SEAGATE 1TB Barracuda| Samsung 850 EVO 250GB|Fractal Design R5 White Window
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Naruto (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Нед Дек 18, 2011 7:33 am |
|
RobertHaydn |
|
|
|
Roronoa Zoro написа: ^ срли м wtf има общо тва с нещо ? Точно пък в битка 1в1 със Сасуке не виждам смисъл от жабите. По скоро причината е в невъзможността на Киши да нарисува толкова мащабна битка. Ако 1 съм разбрал от четене на манга, е че хората имат лимит в мащаба що се отнася до идеи и изобразяване на големи битки не зависимо от таланта на мангаката.
п.п а ти хвани прочети нещо извън shounen jumpa: P Саси има Сусаноо + Змийчетата на Орочимару толко колкото Наруто има, толкоз и Саслъка има.. + Жабките са си врагове със змийките. Ши има обяснения,жалвания бой и кфо ли не п.п хихи мерси за съвета. Гледам аниме от 6 години вече, изгледал съм какво ли не, нормално е да си изградя афинитет към някой жанр, нали? Иначе още се чудя дали да не се събскрайбна към shounen jumpa ;( макар че бая пара струва УЖАСТ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|