Дата и час: Пет Яну 31, 2025 6:42 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 14 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Музика: Korn
МнениеПубликувано на: Чет Дек 08, 2011 12:56 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Изображение

Корн (на английски: Korn, често изписвана KOЯN) е американска музикална група, свиреща Алтернатив метъл. Основана е в Бейкърсфийлд, Калифорния. Формирана е първоначално под името LAPD (Love And Peace Dude, на български: Любов и мир, пич или Los Angeles Police Department, на български: Полицейско управление на Лос Анджелис), като тази група се състои от всичките пет днешни музиканта с изключение на вокалиста Джонатан Дейвис. По-късно сменят името си на Creep. Когато Дейвис се присъединява към групата през 1993, името на група се променя на Корн. Дебютният им албум е „Korn“, излязъл през октомври 1994.

Музиката на Корн е началото на така-наречения неометъл или нюметъл през 90-те и началото на 21 век. Те извършват музикална революция и въвеждат свиренето на 7-струнни китари, което не е било използвано от никоя друга група дотогава. Помогнали са на групи като Limp Bizkit и Deftones да станат известни.

Уникалното звучене на гласа на Дейвис, песните характерни със злоба, мрачни, налудничави и нямащи смисъл от пръв поглед текстове вдъхновени отчасти от насилието, което е било упражнявано върху него в детството му. Музиката, която Корн свирят, е смесица от ритъм елементи от студен гангстерски хип-хоп, шотландска гайда и уникалния глас на Джонатан Дейвис в комбинация с ниски режещи звуци от 7-струнните китари на Браян Уелч и Мънки, както и на прекрасните умения на Брайън като бек-вокалист Всичко това издига Корн на върха и те получават прякора — „Учителите-Корн“. Имат много съвместни изпълнения с рапърите Nas, Ice Cube, Vanilla Ice, също така със Sepultura, Limp Bizkit и Slipknot. През 2004 Корн издава сборен албум с най-големите си хитове, в който са включени два кавъра като сингъли. Първият сингъл е кавърверсия на хита на Cameo от 80-те „Word Up“. Другият е кавър на трите части на „Another Brick in the Wall“ на Pink Floyd.

Договорът на групата със Sony Records е вече изтекъл и Корн планират сами да продуцират своите албуми. През септември 2005 излиза албумът See You On The Other Side. Първоначално албумът трябва да излезе със заглавието Souvenir Of Sadness, съкратено S.O.S. Впоследствие името е сменено на See You On The Other Side, съкращението остава в сила.

Китаристът и беквокалист Брайън Уелч — Хед напуска групата на 24 февруари 2005, като изтъква религиозни и морални мотиви за своето решение. Уелч става доста религиозен, като дори се покръства в река Йордан. Корн посетиха България на 08.09.2005 г, като концерта се състоя в зала Фестивална пред около 9 000 души. През 2007 година, Корн издават и своя последен за сега албум, който е без заглавие. Пилотното парче от албума се казва „Evolution“.

На 6-ти декември 2011 пускат своя 10-ти студиен албум – “The Path of Totality”. Но този запис не прилича на никой предишен албум на Korn. Дори не прилича на никой друг албум въобще. “The Path of Totality” е експериментален запис, с който Korn сменят подхода и изследват нови територии. Това надали би изненадало верните фенове на групата, тъй като Korn избухнаха на музикалната сцена през 90-те и се доказаха като банда, която от тогава нататък променя правилата на хард рока. За този албум Korn са работили с някои от водещите продуценти в дъбстеп и електронната музика в света като Skrillex, Excision, Datsik, Noisia, Kill the Noise и 12th Planet. Резултатът от това е нещо съвършено ново, но изцяло и напълно в стила на Korn. Именно Korn е бандата, която може да преоткрие себе си две десетилетия след началото на кариерата си. „Заглавието “The Path of Totality” се отнася за факта, че трябва да бъдете на абсолютно точното място в абсолютно точното време, за да може да видите слънцето в пълно затъмнение”, казва фронтменът на Korn – Jonathan Davis. „Така се получи с този албум. Мисля, че продуцентите ще се съгласят. Не съм убеден, че такова нещо някога може да се случи отново”. Скорошното сътрудничество между Korn и най-горещия дъбстеп продуцент – Skrillex – за парчето “Get Up!”, което беше възхвалено от критиката, представляваше изненадващия рок хит на лятото, като мълвата за него тръгна през април тази година от денс палатката на фестивала Coachella. Тогава Jonathan и Munky се присъединиха към Skrillex на сцената за шоу, на което песента беше изпълнена непредвидено.

Албуми:

• „Korn“, 1994 #72 US
  • „Life Is Peachy“, 1996 #3 US, #32 UK
  • „Follow the Leader“, 1998 #1 US, #5 UK
  • „Issues“, 1999 #1 US, #37 UK
  • „Untouchables“, 2002 #2 US, #4 UK
  • „Take a Look in the Mirror“, 2003 #9 US, #53 UK
  • „See You On The Other Side“, 2005
  • „Untitled-Evolution“, 2007
  • „KoRn III remember who you are",2010
  • „The Path of Totality", 2011

Членове
  • Джонатан Дейвис
  • Реджиналд Арвизу
  • Рей Лузиър
  • Джеймс Шафър

Бивши членове
  • Брайън Уелч
  • Дейвид Силверия

Профил  

Заглавие: Re: Музика: Korn
МнениеПубликувано на: Чет Дек 08, 2011 6:18 pm 
Аватар

Една от любимите ми групи. Между другото David Silveria ми е един от любимите барабанисти, Fieldy - един от любимите басисти и Davis един от любимите вокалисти и текстописци.
Рифове, бийтове, вокали, стил...всичко е просто невероятно. И по-старите им албуми наистина са правени с много силни чувства, едно от качествата, които липсват на днешната музика, и правят нещата им тежки за слушане.
Абе...гиганти. Дори и след като Силверия и Хед напуснаха, пак правят много добри песни. Ще видим сега и как ще звучи новият албум.

МнениеПубликувано на: Чет Дек 08, 2011 8:35 pm 
Аватар

Мега, просто мега, друга група като тях не знам. Всеки път се изпълвам като ги чуя.

МнениеПубликувано на: Съб Дек 10, 2011 10:34 am 
Аватар

Новият албум е Killer! LOVE IT!

- p a t h o s - e t h o s - l o g o s - p h a l l u s -
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 10, 2011 2:07 pm 
Аватар
RyuKo FanSubs

^fuckin beast e

Ненормални са, с тях съм израснал.. празно няма, хитове колкото ти душа иска.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 10, 2011 10:40 pm 
Аватар

Много добри ! :rocknroll:

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 14, 2011 7:11 pm 
Аватар

Алоу, Вего, правиш тема за такава яка група, а клипове никак няма. Ааа... :P
Иначе и на мен са ми любими. Още откак съм чул Freak On A Leash. Много силни песни имат, а Джонатан Дейвис е уникален вокал, аз лично го считам за един от добрите вокали в рок музиката. :)

И без повече излияния....

A.D.I.D.A.S.
http://www.youtube.com/watch?v=1KqCDFPM7YM

Freak on a Leash
http://www.youtube.com/watch?v=jRGrNDV2mKc

Falling Away From Me
http://www.youtube.com/watch?v=2s3iGpDqQpQ

Dead Bodies Everywhere (АМВ-то :twisted: )
http://www.youtube.com/watch?v=_X5p5bbW4bE

Got The Life
http://www.youtube.com/watch?v=VAWjsVoDpm0

Blind
http://www.youtube.com/watch?v=SGK00Q7xx-s

Here To Stay
http://www.youtube.com/watch?v=pr3x7tS__dE

Did My Time
http://www.youtube.com/watch?v=xmOOGeZE-aE

И още много мога да слагам, но тези са ми най-любими.
Наслаждавайте им се! :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 26, 2012 9:08 pm 
Аватар

Преди доста харесвах звученето им, с времето станаха прекалено комършъл и вече не ги слушам толкова. Даже въобще.

МнениеПубликувано на: Чет Яну 26, 2012 11:02 pm 
Аватар

Една от любимите ми групи, отдавна не съм им слушал старите песни само отвреме на време си пускам някоя но, откакто излезе новия им албум не съм спрял да го въртя, много ми хареса, че решиха да смесят стила си с Дъбстеп, който ми е 1 от любимите стилове.

пз с Fuels The Comedy - http://www.youtube.com/watch?v=9CNfPGaC7wo

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 30, 2012 7:21 pm 
Аватар

много са добри ! Обожавам ги !

МнениеПубликувано на: Пон Фев 20, 2012 6:32 pm 
Аватар
*

Доста downstream седят нещата в момента. Помня, че последната ми, не особено голяма еуфория, беше при излизането на See You On The Other Side (2005та?) и бях подивял от кеф и други позитивни емоции, но в момента не мога да понасям нито новия албум, нито мога да се насладя на предишния както трябва. Мога да слушам само първите и то по един-два пъти, колкото да се накефя на нетипичния инструментал и глас в малкото на брой песни. И напоследък най-често се е случвало да пусна това...

Но са ми доста meh.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 10, 2012 11:56 pm 
Аватар

Дали па нема да се сцепим на Spirit-a с тях. :drunk:

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Ное 10, 2012 12:02 am 
Аватар

Twisted Transistor - Най-добрата им песен :rocknroll:

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 18, 2012 12:44 pm 
Аватар

Китариста обяви, че групата ще вадка нов албум. С нетърпение ще чакам.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 14 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]