|
Дата и час: Чет Мар 06, 2025 5:07 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Писна ли ви от БАЧКАНЕ:)  Публикувано на: Вто Дек 06, 2011 11:56 am |
 |
kcekce |
|
 |
|
Хаха, ти направо се обиди  Всъщност от едното място взеха да се правят на много бедни и останах с другото да правя по-малко пари:) Makes you feel better?  Просто имах предвид, че работа се намира, ако ще и да не е супер готина, стига да имаш желание и да нямаш кинти:) Аз например съм бачкала какво ли не, включително работник на автомивка и общак при работа на труднодостъпни места. И не съм мрънкала, че не ми е по специалността.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Писна ли ви от БАЧКАНЕ:)  Публикувано на: Вто Дек 06, 2011 7:31 pm |
perfect-blue |
|
 |
|
kcekce написа: Кви глупости ми говориш, каква е файдата да си цениш труда умрял от глад, без ток и вода, без нет и т.н.... Може би мама и тати като те хранят е лесно "да си цениш труда" на чужд гръб. И впрочем не виждам нищо лошо или срамно в тоя вид труд, според мен един главен редактор на периодично издание произвежда много по-малко (а т.е. никакъв) полезен продукт от някой, който си кОпа нивата за компири. Аааай сикан... Срамна работа няма, по-скоро е срамно да си седиш на гъза и да разправяш по форуми колко си цениш труда. Тц, тц, как запали от 5 думи на кръст, това е признак на нещо, само че не съм специализирал психология, за да дам точна дефиниция на проблема ти. И под ценене на труда се има предвид, че не може да искат да ти платят например 100 лв за работя, която струва 300 лв, и ти да биеш гъзъ в тавата от кеф, щото без тази работа ще стоиш гладно. Дават по-ниски заплати, точно защото има миндили, които се примиряват с положението си, прекланят главица и си бачкат за жълти стотинки. Шефчето вижда, че има хора, които ще му свършат работата за двойно и тройно по-малко пари и що да ти плаща на теб повече тогава? По тази логика епъл и майкрософт да си съкратят скъпо-платените програмисти, дето взимат по сто хилки на месец, и да сложат от нашите момчета, за които съм сигурен , че не им отстъпват по skills, а ше бачкат и ще пеят за 1-2 нули по-малко. А един главен редактор на периодично издание взима много повече пари, и труда му е оправдан - колцина са кадърните редактори, които създават продукт на интелектуално ниво, а копащите на село са в пъти повече. Нали се сещаш, че и редактора и селянина могат да фанат мотиката и да буат буци с пръст, но само редактора може да направи вестник? С което не омаловажавам ролята на селяните по никакав начин, но просто според търсенето е и заплащането в нормалните страни. Трябва да си цениш труда, да си наясно, че не си роб, не е срамно да поискаш заплащане за времето от живота си който продаваш, докато работиш, и разни такива шитс, които ни определеят като хора.
|
 |
|
Заглавие: Re: Писна ли ви от БАЧКАНЕ:)  Публикувано на: Вто Дек 06, 2011 9:05 pm |
 |
kcekce |
|
 |
|
Ти па, мойто пате, откъде знаеш какво се е имало предвид под това "не си цениш труда", като беше написано от друг и лично за мен?  Не се визираше ниско заплащане, а работа на автомивка и като общ работник на труднодостъпни места. Аре, първото наистина беше зле платено, но все пак бях на 17 и си работех с приятели, така че не ми пукаше особено. Като общак пак си бачках с приятели-катерачи (щото съм и инструктор по катерене) и висящата работа се заплащаше доста добре по онова време. Иначе нямаше да го правя... BTW спокойно можеш да очакваш да пиша по 100 думи отговор на 5 в тая тема, нали затова съм я пуснала  (ще ти издам една тайна - това е една от трите теми във форума, за които съм абонирана... ама шшшш, не казвай на никого, като ме мислят за хахо стават по-интересни дискусии  ) И знаеш ли, най-често "проблемът" на хора като мен е професионалното им изкривяване като журналист и редактор... т.е. многословни сме. The Dark Knight написа: Е то срамна работа няма,ама ела виж обстановката на хората които живеят из селата например,а не да си говорим само за големите градове,където работа може да се намери и в mcdonalds..... Мдаа, и именно тези хора трябва да си отстояват "цената на труда", вместо да блъскат за жълти стинки. А не да се мислят за втора класа хора, просто защото някое потенциално висшистче смята труда им за твърде мърляв за неговите златни ръце и брилянтния му ум. Положението по селата е такова, защото селското стопанство на България отива по дяволите. А то отива по дяволите, защото на никого не му е изгодно да се занимава с него, ако като сервитьор в града ще взима повече.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Писна ли ви от БАЧКАНЕ:)  Публикувано на: Вто Дек 06, 2011 11:07 pm |
 |
svenxxx |
TokiSubs |
Регистриран на: Съб Мар 13, 2010 5:36 pm Мнения: 5003 Местоположение: Нейде из родопското село Пловдив
|
^ По-скоро мозъчното действие. По темата: Работих около 4 месеца - ами писва, да. Научих нещо - няма приятна работа. Има само такава дето е по-неприятна. Знам, че някои хора си харесват работата, но все някога им писва от нея - признайте си. Но най-сладък е момента, когато получиш онези хартиени правоъгълници, които можеш да замениш за каквото си пожелаеш.
 Хората често приемат традициите на техните предци, без да се съмняват, защото е по-лесно, отколкото да поемеш контрол над собствения си живот. Никой няма да дойде и да ни спаси, ако ние самите не искаме да се спасим.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Писна ли ви от БАЧКАНЕ:)  Публикувано на: Вто Дек 06, 2011 11:19 pm |
 |
DarkOrc |
|
 |
Регистриран на: Пон Ное 28, 2011 12:14 am Мнения: 263 Местоположение: У гората...
|
Най-използваната фраза от мен днес беше 'майка ти . . .', който е работил поне ден на универсален струг знае как се стяга патронника на ръка
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Писна ли ви от БАЧКАНЕ:)  Публикувано на: Сря Дек 07, 2011 11:34 am |
 |
Hardstep |
|
 |
Регистриран на: Пон Май 12, 2008 10:13 pm Мнения: 920 Местоположение: hiDDeN~ mushroom villagE
|
kcecke имах в предвид точно това което каза perfect-blue не приемай нещатата толкова лично (;
_________________ why no podpis, brah ? ;?
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Писна ли ви от БАЧКАНЕ:)  Публикувано на: Сря Дек 07, 2011 12:06 pm |
 |
M1sT1kaL |
|
 |
Регистриран на: Сря Сеп 19, 2007 5:26 pm Мнения: 779 Местоположение: In the middle of the slack
|
DarkOrc написа: Най-използваната фраза от мен днес беше 'майка ти . . .', който е работил поне ден на универсален струг знае как се стяга патронника на ръка  А да беще един ден... с мед да го намажеш, да беше месец айде добре... да бяха и някакви нормални нещата за правене, ми то като ми изсипаха една грозна нераждавейка дето ми правеше ножа на салата за никакво време... Бягай после някой ми разправя, че работата била хубаво нещо... хубава е заплатата работата си е яко отзад... А за селското стопанство, просто не ги мислете тея глупости. Това, което го има тук не е селско стопанство, а някаква пародия. 30 баби я дядовци гледат по 2 декара домати и искат да правят пари. Или отишъл Пешо на къра да гледа 5 декара картоф и си мисли, че на края на годината ще направи яката пачка. Ако човек ще се занимава със земеделие , не става нито с малко земя нито без определената техника. (Това не го казвам от немай къде... имам достатъчно познати които се занимават с тоя вид бизнес и правят добри пари, да вярно бачкат 9 месеца от годината здраво, айде не копат с мотиката там ... имат си работна ръка която също е сравнително добре платена, но работата там е много... а работни места по селата няма, точо поради тая причина , че никой не си дава нивичката на някой голям и после да работи за него... Що? Щото ние сме народ дето мисли по много тъп начин. "значи няма аз да си дам нивичката на него и да му работа аз като роб, нищо че ще ми дава повече финикийски знаци отколкото аз мога да изкарам в най-добрата ми година, и ще имам месечен сигурен доход, няма да му я дам щото ще работя а няма да съм си сам шеф...") Работа по селата няма и да има , докато хората си живеят на идеята, че от далаверка ще изкараме и че с 5 декара картофи ще се изхранвам цяла година. ( А само за справка, кой прави по-добра печалба човека гледащ 1000 декара нещо си или ония дето гелда 1 декар ? Като единия работи масово, другия пазарува от местната аграрна аптека на цени 2х и не може да поеме някаква поръчка сериозна за производството си... щото няма такова... и ходи и дебне по борсите да си продаде продукцията , колкото и малко да е. )
_________________ .
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|