|
Дата и час: Чет Мар 06, 2025 4:44 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Писна ли ви от БАЧКАНЕ:)  Публикувано на: Сря Окт 19, 2011 4:12 am |
perfect-blue |
|
 |
|
kcekce написа: Sparda Dante написа: you don't need to brag about you know .. колкото по-вече говориш - толкова по-бързо издишаш.  Абе издишам, я, вече и професионални изкривявания получавам. Тип като документирано осведетелстван редактор да не се въздържа да ти кажа, че "повече" се пише без тире  А като копирайтър мога да ти кажа, че да говориш за излишно говорене в тема, където коментираш извън рамките на основния поставен въпрос, е най-малкото противоречиво;) No hard feelings, dude, just having fun while working;) They see me rollin, they hatin...
|
 |
|
Заглавие: Re: Писна ли ви от БАЧКАНЕ:)  Публикувано на: Сря Окт 19, 2011 5:09 pm |
 |
Sparda Dante |
|
 |
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 7:48 pm Мнения: 3036 Местоположение: Wherever the party starts...
|
kcekce написа: Аз пък съм останала......... btw i thought ur a guy xD scratch all my last coments
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Писна ли ви от БАЧКАНЕ:)  Публикувано на: Сря Окт 19, 2011 5:26 pm |
 |
kcekce |
|
 |
|
Sparda Dante написа: kcekce написа: Аз пък съм останала......... btw i thought ur a guy xD scratch all my last coments  *pissin' in ma' girlish panties *
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Писна ли ви от БАЧКАНЕ:)  Публикувано на: Чет Ное 17, 2011 10:05 pm |
 |
kcekce |
|
 |
|
А така, клубът "бачкам, за да живея, а не живея, за да бачкам" му е майката:) Впрочем държа да разбия мита (който явно случайно се заражда в нечии глави), че си мразя работата. Напротив, ок е, от едните си задължения научавам по нещо ново в технологичен и "кифлен" план (става дума за две коренно различни интернет-издания), от другите си задължения си вадя умозаключения за психиката и търговските навици на българина, а и си правя приятни за окото ми колажчета с фотошопа, което по принцип си ме забавлява (преди мноого години, когато имах първия си комп, прекарах часове да правя една и съща мацка на мъж, на "друга прическа", на вампир и на кво ли не и ми беше кефче). И определено забелязвам някакво личностно развитие у себе си от тези занимания - придобиване на нови квалификации, повишаване на скоростта и качеството на работа (което дава повече бинки на час и удобна позиция да се пазариш с шефовете, хаха), както и разни тъпи (уж) нещица, като наблюдения върху това какво се чете и какво не, как се чете повече и т.н., които си тествам после в блога:) Просто не се кефя да съм "длъжна" на някого да направя нещо, особено когато в същото време ми се прави нещо друго:) А и дразнещият навик на българските работодатели да се опитват след време да ти понижат заплащането на единица продукт, вместо да го повишат, ме е изнервял много пъти... Особено когато не искат и в най-кошмарните си сънища да те изгубят като кадър. Или пък повишаването на заплатата САМО след поемане на допълнителна работа. Т.е. "циганийките" ме дразнят и ме предизвикват да си клатя краката по форуми и да си върша работата през пръсти, както би го правил следващия нает балък на моето място. Ама пак не успявам да я свърша достатъчно зле, сигурно защото ще ми стане по-неприятна от това:)
Пак изказах цял ферман, да се е*а у блогъра...
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Писна ли ви от БАЧКАНЕ:)  Публикувано на: Съб Ное 19, 2011 3:47 am |
 |
M1sT1kaL |
|
 |
Регистриран на: Сря Сеп 19, 2007 5:26 pm Мнения: 779 Местоположение: In the middle of the slack
|
Bloggin is awsum Иначе да тенденцията "бачкай поече" та да ти дам заслуженото вече повишение е яко тъпа... Забелязал съм го как редица "шефчета" си губят ценните млади хорица който им правят парите и оставят със старите вече в предпенсионна или следпенсионна възраст "работници" който си бачкат както едно време... 8 часа слак и после се прибираме в къщи за да слакнем още , но и да помрънкаме колко сме се изморили на работа... Яко нелогичен народ сме srsly  Скорощна случка с един приятел. Работи като настройчик в една фирма ( Дори не е особено малка , смисъл хората имат мнгоо работа и добър пазар така че им трябват кадърни хора ) като цяло той им е единствения свестен настройчик там, тая година завършва автоматика задочно в ТУ , абе човека си върви напред в професията и си работи здраво ( иска повишение ) , след като такова не последва той отива и сам повдига въпроса, като отговора е, подписваме договор че ще работиш за нас 10 години на заплата 50 лева по-висока от тази която получаваш сега и работиш съботите на половин работен ден. А познай дали е приел ... Напусна сега му звънят да му предлагат различни условия, щото останаха без настройчик и единия от шефовете трябвапе да върши мръсна работа... Грозна картинка сме това си е
_________________ .
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Писна ли ви от БАЧКАНЕ:)  Публикувано на: Вто Ное 22, 2011 3:57 am |
 |
kcekce |
|
 |
|
Да бе, десет години, а що не два века  За 50 кинта... Как да не станеш job-hopper при това положение. А пък забавното е, че хората, "прескокнали" през много различни квалифицирани работни места се броят за по-"ценни", особено ако си имат и знаят цената:) "Многопрофилни" и "многостранно развити" кадри, дето можеш да ги прехвърляш от отдел към отдел... Аз съм срещала заплахи "ако напуснеш, ще те пиша дисциплинарно уволнена", просто защото НЕ ИСКАТ да си тръгна:) Но нямаше "остани, ще ти вдигна заплатата". А в момента явно се боря да ме уволнят от най-якото работно място, изоставайки с графика и пишейки глупости по форуми, просто защото заплатата не ми се вдига сама, ами аз поемам допълнителна работа и едновременно с това си понижавам нивото на натовареност... От 5 към 1 на седмица. Ще ми се някой най-сетне да ми обади над 1500 на месец, за да спра да работя на две места. И и на двете да нямам заместник по отпуските:)
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Писна ли ви от БАЧКАНЕ:)  Публикувано на: Вто Ное 22, 2011 4:28 am |
 |
M1sT1kaL |
|
 |
Регистриран на: Сря Сеп 19, 2007 5:26 pm Мнения: 779 Местоположение: In the middle of the slack
|
В неговия случай, новото инфо е ... Ела променихме договора ела да го видиш. Отива клаузата е за 5 години и не с 50 със 100 лева рейз , но пак работи събота до обяд  и ми разправя , че му кипнало скъсал договора , развикал им се там че те си правят пишки с него и си тръгнал, а оправителя си мислел, милия че предлага сделка 1 път  А иначе за работата над 1500 на месец , не е толкова много реално това което искаш, но пък и не съм ти в бранша, че да знам как се държат заплатите там. Но по дяволите , защо шефовете са толкова тъпи ффс
_________________ .
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Писна ли ви от БАЧКАНЕ:)  Публикувано на: Вто Ное 22, 2011 5:27 am |
 |
kcekce |
|
 |
|
Мани бранша, просто тази сума е достатъчна, за да си спестяваш за хайманосване:) И аз си искам нормалното, имайки представа колко печелят нагоре по стълбицата от мен... Дори и в малките фирмички, защото за "големи" не искам да работя. Това всъщност е една достатъчно ниска "европейска" заплата. А политически погледнато уж се стремим като държава към изравняване на цени/услуги със стандартите на ЕС. Цените се вдигат доста по-стремително от заплатите  Откриват тук какви ли не филиали на HP, на IBM и т.н. А ние знаеш ли какви сме? Евтина интелигентна работна ръка:) Такава има при нас, в Индия и в още няколко държави:) При които стандартът е по-нисък и като пуснеш над 1000 лв. месечна заплата е купон:) На шибаните корпорации това им излиза АДСКИ евтино. Управителят на пича е бил супер смотан - поне "малките шефчета" (тип "началник отдели") обикновено знаят за какво става въпрос, ако "големите" не знаят... Човекът си е направил правилния избор - късай договора и му тегли една сочна майна, имаш ли акъл в черепната кутийка, ще си намериш по-добро място. Те това чакат "добрите" работодатели - млади хора със стаж в шита, на които им е писнало от ШИТ.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Писна ли ви от БАЧКАНЕ:)  Публикувано на: Пон Дек 05, 2011 1:45 am |
 |
The Dark Knight |
|
 |
Регистриран на: Чет Окт 25, 2007 2:30 pm Мнения: 4385 Местоположение: Gotham City
|
kujiro написа: Няма как да ми писне, като не работя. А, искам  Именно.Че то има ли къде да се бачка вече,баси....
_________________ If you make yourself more than just a man...
[/center]
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Писна ли ви от БАЧКАНЕ:)  Публикувано на: Пон Дек 05, 2011 11:51 am |
 |
kcekce |
|
 |
|
Еее, чак пък толкова, за кадърни кадри работа обикновено се намира. Останалите отиват да работят в новооткритите супермаркети  Сори, не беше сполучлива шегата... Не че не е истина.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Писна ли ви от БАЧКАНЕ:)  Публикувано на: Вто Дек 06, 2011 4:35 am |
perfect-blue |
|
 |
|
Да , всички разбрахме колко си кадърна, готина, как те търсят, колко много пари правиш, как ти определяш условията, а другите са некадърни шматки, бачкащи за жълти стотинки, или безработни прошляци, които са некомпетентни и тъпи да си намерят някаква работа. Еваларка, много ти завиждам, искам да съм като теб.
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|