Дата и час: Сря Фев 26, 2025 8:46 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Link: Battle Royalе [J-movie]
МнениеПубликувано на: Вто Дек 05, 2006 1:03 pm 
Аватар

Изображение

## Режисьор : Kinji Fukasaku

## В ролите : Tatsuya Fujiwara, Aki Maeda, Taro Yamamoto, Chiaki Kuriyama, Sousuke Takaoka, Takashi Tsukamoto...

## IMDB : http://www.imdb.com/title/tt0266308/
## Държава : Япония

## Година : 2000

## Времетраене : 114 минути

## Резюме : Можеш ли да убиеш най-добрия си приятел?
В близкото бъдеще Япония е пред колапс, беработицата е на изключително високо ниво и насилието излиза извън контрол. Учениците започват да бойкотират училището и да нанасят телесни вреди на своите учители. В отговор на това, правителството решава да създаде садистичната игра „Battle Royale” ( Кралска битка ).

Правилата са следните – 42 ученици са оставени на самотен остров и са принудени да се избиват един друг, с крайна цел да оцелее само един от тях. Започва кървава касапница, в която да убиеш най-добрия си приятел е най-ефективния начин да спечелиш играта.

Цитат:
Личен коментар: Гледах този филм и го препоръчвам на всеки, освен невероятни касапници (напълно реалистични) и много кръв има засегнати и много важни теми от живота, като доверието, приятелството и любовта.

Награди и номинации: 7 награди и 7 номинации!

За да ги видите, натиснете http://www.imdb.com/title/tt0266308/awards

##БГ СУБТИТРИ В ТОРЕНТА!

Качество: DVDRip

Рейтинг: 8.0/10 (19,377 Гласували)

LINK

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 05, 2006 2:44 pm 
Аватар

много добър филм на Такеши Китано правен по един роман, който за съжаление не е преведен и не мога да прочета
филма може да бъде описан и само с думата БРУТАЛЕН

касапниците не са чак толкова брутални и реалистични а и не са основното в този филм
но като го гледах бях на възрастта на героите и ме стъписа
взаимоотношенията са представени с голяма доза реализъм - има хора, които не биха били сособни да убият свой съученик и се събират на групички или се самоубиват, а има и жадни за кръв
някои са влюбени, други - не

бе въобще страхотен филм

продължението не е толкова добро

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 05, 2006 5:07 pm 
Аватар

да... продължението не е толкова добро, даже въобще не е хубаво... :roll: Както и мангата, но това е друг въпрос.... Краят някак си не ме изкефи много. Просто щеше да бъде много по-яко, ако никой не беше оцелял. Но... Та иначе филмът беше точно брутален. Много действа на психиката. Дълго време след това се чудих способна ли съм найстина да запазя човешкото в себе си, ако такова нещо ми се случи. Общо взето не желая да мисля за това, а и никога не искам да разбирам отговора. Мисълта да убия най-добрия си приятел ме ужасява. Е поне не сме от един клас. А общо взето за тея от класа няма да ми е толкова мъчно... Колкото и да мисля, не знам какво бих направила в такава ситуация...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 05, 2006 8:57 pm 
Аватар
AnimeGod

1
http://store4.data.bg/jos/Battle%20Royale/
2
http://store4.data.bg/jos/Battle%20Royale%20II/

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 05, 2006 11:49 pm 
Аватар

Местоположение: In the land where I am surrounded by cute 18 years old japanese schoolgilrs
Много добър филм, изключителен, показва какви сме всъщност :) 10/10

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 07, 2006 3:46 am 
Аватар

Dunan_Knut написа:
да... продължението не е толкова добро, даже въобще не е хубаво... :roll: Както и мангата, но това е друг въпрос.... Краят някак си не ме изкефи много. Просто щеше да бъде много по-яко, ако никой не беше оцелял. Но... Та иначе филмът беше точно брутален. Много действа на психиката. Дълго време след това се чудих способна ли съм найстина да запазя човешкото в себе си, ако такова нещо ми се случи. Общо взето не желая да мисля за това, а и никога не искам да разбирам отговора. Мисълта да убия най-добрия си приятел ме ужасява. Е поне не сме от един клас. А общо взето за тея от класа няма да ми е толкова мъчно... Колкото и да мисля, не знам какво бих направила в такава ситуация...

e на мене мангата ми хареса ама последния волюм не можах да го намеря и прочета, а сега ме мързи да го дочитам :)
втория филм става за гледане, за загуба на време, но просто не достига до висотите на първия

ако реално се разиграе такава ситуация, най-добрия ми приятел вероятно ще бъде от разбунтувалите се в началото и съответно умрели
а съучениците ми ... не биха били особена пречка за мене ... принципно
ако от това зависи собственото ми оцеляване
мислил съм по въпроса и съм поставил всеки на кантар ... колко трудно би ми било да се справя с някого заради личностните му способности и тн :)
а и се връзва с един списък който си водя и който ми напомня кой ме е издразнил много и колко пъти
определено би ми било трудно да се справя с някои де ... по морални причини ... особено ако става въпрос за хладно оръжие
със пистолет би било много по-лесно

бе я да си отворим дискусия по темата :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 07, 2006 10:23 am 
Аватар

у какъв си само.... дано не ми имаш зъб.. ^^... е аз не съм ти в класа, де. както и да е.. е при мен проблема е, че две от прителките ми определено ще им се живее, така че... кофти. а моралната гледна точка мисля, че ще я преодолеем, защото това ще си е точно като война, а на война почти всеки е свикнал да убива... Е найстина ако се дразниш на някого ще бъде по-лесно да го довършиш.
Цитат:
а и се връзва с един списък който си водя и който ми напомня кой ме е издразнил много и колко пъти

deathnote... :lol: знам, че няма толкова общо (почти нищо) ама просто веднага се сетих за тва.
едит: дискусия .. добра идея ще да е, но ако малко се отклоним от филма, по-добре в лафчето, защото няма да има много общо тук. Твоя е идеята, така че пускай.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 09, 2007 8:53 pm 
Аватар

Един от любимите ми филми въобще.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 08, 2007 3:43 pm 
Аватар

наистина много яко филмче ,брутално ,но яко ! :doom:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 11, 2007 6:33 pm 
Аватар

Не съм писала тук? :shock:
Това е любимият ми филм. Не, не един от любимите, а любимият. Има много филми, които съм хареса, на които съм се смяла или съм плакала, но няма друг филм, който да ми е повлиял така и да ме е накарал да се замисля толкова. Книгата, между другото, да вмъкна малък оффтопик, също е много добре написала- има малки разлики с филма, затова някои от нещата по- лесно се разбират в нея (няма да издавам какво, който иска- да я прочете, няма да съжалява!). Но, да, филма... Наистина е страхотен, ще се повторя. Концепцията ми харесва, самото тягостно чувство, философията, актьорската игра (особено на Андо Масанобу и Цукамото Такаши, които са двама от любимите ми актьори, особено първият- обожавам го!)... ВСИЧКО! Който не го е гледал, да тича да го направи. И, не, не заради касапниците, защото, колкото и да твърдят, че са голяма част от филма, на фона на чувството, с което е пропит целият филм, те буквално бледнеят. Поне за мен.
:)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Май 13, 2007 1:01 am 
Аватар

брех как го похвалихте това филм4е?! отивам да го гледам, дано наистина си струва, а да разбирам ли че е правен по роман или става въпрос за мангата в горния пост?

сега по оффтопика! Не ми пука, никога няма да нараня най-добрия си приятел! Той заслужава да живее повече от мен и затова бих го бранил до последно! Бих убил и бих умрял заради него! :evil: ...и да, някога бяхме съученици! :wink:

ура, филма се дръпна....отивам да гледам! :D

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Май 13, 2007 4:42 pm 
Аватар

филма е правен по роман
и мангата е направена по същия роман със съдействието и помощта на автора на книгата

книгата май я няма на българси, а искам да я прочета от доста време насам
мисля, че я имаше на английски преведена :)

ISBN-13: 978-0575080492
Paperback: 624 pages
Publisher: Gollancz (10 May 2007)
Language English

http://www.amazon.co.uk/Battle-Royale-G ... 273&sr=1-1

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 14, 2007 10:59 pm 
Аватар

Благодаря за инфото Felagund :D само че като изгледах филма си мисля, че ако наистина искаш да прочетеш романа, почвай да наблягаш на английския или японския, защото надали някой ще го преведе близките 10 години на български! :oops:

и сега едно стегнато ревю на филма за негледалите го:

По мое скромно мнение филмчето определено си струва да се гледа! Бях приятно изненадан, че макар сценария да издиша дразнещо на моменти (може би просто лоша адаптация? :? ), актьорската игра си беше на ниво и филма въобще не беше толкова лигав колкото си мислех. Чисто физически във филма няма нищо по-брутално от това, на което сме свикнали в американските екшънчета, но психологически няма място за сравнение! :wink: С други думи ако ви се гледа сериозен филм, който би те накрал да се замислиш това е филмчето за вас! :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 20, 2008 8:31 pm 
Аватар

Линковете са отекли, и тези от темата и тези в датата :roll: Някой има ли го филма да го накатери някъде, в бг шеър например? Много ще съм благодарна :ave: Щото от мининовата ми го дърпа с 6 К от 13 сийдъра, та няма никакъв смисъл да го чакам, освен ако не смятам да го гледам догодина...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 20, 2008 9:00 pm 
Аватар
Модератор

Torrent:
:arrow: http://bt.avistaz.com/torrents.php?sear ... 0&active=0

DDL
BR: http://www.sushibarnetwork.com/index.ph ... nloads.php
BR II: http://www.sushibarnetwork.com/index.ph ... nloads.php

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по