Дата и час: Сря Мар 05, 2025 7:24 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 9 от 10 [ 143 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
Кой ще победи?
 Вълк  86%  86%  [ 75 ]
 Питбул  14%  14%  [ 12 ]
Общо гласове : 87

Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Вълк vs. Питбул
МнениеПубликувано на: Пет Ное 18, 2011 11:15 pm 

WhiteFang написа:
+Вълк
Вълкът ще победи питбула.
Помислете си...един вълк живеещ в нормално за него условия и един питбул,също живеещ в нормални за него условия...
Вълкът нормално живее в дивата природа,храни се чрез лов...и една порода куче,което в нормални условия пак си е домашно куче,на което му дават гранули,консерви,месо,кокали...т.е. е гледано и хранено от стопанин...
Около 95% съм сигурна,че вълкът ще победи,ако няма здравословни,физически и др. такива проблеми.

Но да вземем нормални условия за един вълк(които са посочени по-горе) и един питбул,който е ОБУЧАВАН да бъде УБИЕЦ.
Вълкът отново ще победи,защото на него не му е нужно обучение,а си го има в кръвта и не е "създаден" само да бъде убиец като питбула,а и за хищник,ловец,боец и т.н.
Пак съм сигурна,че вълчо ще победи,но по-трудно,но все пак ще победи.

Сега пък да вземем вълк и питбул,които са обучавани да убиват срещуположния боец.
На вълка не му е нужно обучение,за да убива,а ако бъде и още повече насъсквам и обучаван за това,ще стане като движеща се бомба,а питбула знае и "практикува" това,на което обичаващият човек го е научил.
Отново залагам на вълка,но тук вълчо ще има шанс около 51%

И малко за глутниците с вълци.
На вълците им е трудно да хващат плячаката си сами,т.е. им е по-лесно да ловят на групи(глутници),които ще обкръжат плячката и тя няма да има шанса да избяга.
Кой ви е казал,че един вълк от някаква глутница е винаги защитен и само тогава има шанса да победи КУЧЕ.Вълците са си хищници по природа и правят всичко,за да оцелеят.Те също се бият и с вълците от глутницата дори и до смърт.Много е тъпо(моля да ме извините)да си мислите,че едно опитомено куче,което стопанинът го храни ще победи диво животно,което си изкарва хляба със зъби и нокти.

Както казаха исках да видя кавказка овчарка срещу питбул или кангал.
Но никоя от тези породи 98% не би могла да убие вълк,който е добре нахранен,в отлично здравословно,физическо и психическо състояние...

Явно е че не си запозната с породата, не е нужно само обучение, нужно е също така и характер, психика, борбеност, издаржливост, всички тези качества правят породата уникална, за това я използват за извратени боеве, вълкът вярно е силен но едвали ще издаржи на темпото на питбула, да не говорим че ще побегне ако го захапят по силно за да не го наранят тежко щото няма да може да ловува ако е ранен и следва гладна смърт, това си е в природата на всички диви животни да отстъпват при трудни противници, и ако вълкът беше толкова силен и издържлив колкото го изкара всичко хора които се занимават с незаконни борби щяха да са в гората да ловят вълци и да ги пускат
срещу така наречените грандшампиони питбули без загуби :wink:

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Ное 19, 2011 12:41 pm 
Аватар

Разликата между вълка и питбула е като между един варварин и един добре обучен легионер.
Каквито и да са истинктите на варварина, колкото и див, свободолюбив и така нататък да е- просто няма шанс срещу легионера.

Срещу НЕ-обучен питбул вълкът има шанс. Да избяга.
Срещу обучен- не.

..а между другото.. гледал съм на село един тигров боксер как е*а мамата на два вълка...

Джийсъс срещу Хитлер. Бия го до скъсване!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Ное 19, 2011 2:03 pm 
Аватар

voin_bg написа:
Има разлиакa между вълк и вълк.

Има такива които се движат в групи, има и такива които са единаци. Едните са по-дребни и разчитат на групата, другия се движи сам и логично е по-голям, по-оправен .. Тея на село дето ги виждате мен ако питате са нещо съвсем различно, повече приличащо на подивяло куче.. а истинските от северните страни, не са гонени и имат много повече земи.. понятието е относително

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Ное 19, 2011 3:44 pm 

~wakashimazu~ написа:
voin_bg написа:
Има разлиакa между вълк и вълк.

Има такива които се движат в групи, има и такива които са единаци. Едните са по-дребни и разчитат на групата, другия се движи сам и логично е по-голям, по-оправен .. Тея на село дето ги виждате мен ако питате са нещо съвсем различно, повече приличащо на подивяло куче.. а истинските от северните страни, не са гонени и имат много повече земи.. понятието е относително

Правя разлика между чакал и вълк, вълци си бяха, а и селото беше около Велинградския район, тоес в район с много вълци, диво куче в Европа незнам и не съм чувал да има, то е доста по опасно от вълка има ги във Африка и Австралия ако говорим за Динго :?
А колкото за захапката на вълкът, че е по силна е така, ми то и на ротваилера и немската овчарка са по силни от на питбула но е имало много битки между тези породи и 90% са в полза за питбула.
И пак го пиша, разликата между питбула и другите породи кучета дори и вълкът е че питбула просто не се отказва до самия край, това го прави толкова опасен че има психика да сложи край на живота си само и само да победи, аз съм от град които на времето беше нормално да се провеждат тези отвратителни битки между кучета и съм пресъствал на много такива, виждал съм питбул със откъснат заден крайник как се изправя и продалжава, беше като филм на ужасите нещо отвратително и тъжно, по голям звяр от човекът няма било то питбул, вълк, мечка и така на татък

Последна промяна koill на Съб Ное 19, 2011 7:37 pm, променена общо 1 път

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Ное 19, 2011 6:22 pm 

The Dark Knight написа:
Вълкът е с по изострени сетива и може да скача почти метър на височина.от моя гледна точка ето как виждам аз нещата:
За да победи тук питбула според мен няма как,трябва 100% да захапе вълка за врата и да го умъртви.Но Питбула не мисли за нищо друго освен да го захапе,защото такава му е природата и засилвайки се срещу вълка,той просто ще скочи и кучето ще боксува и докато се обърне вълка ще го е захапал за корема или нацяло вече откъснал.
Питбула е направен да убива,нисък набит с обратна захапка,ясно.
За Вълка това е начин на живот.Колкото и битки да е имал Питбула с други кучета,надали те ще са го развили така както природата е развила инстинката за самосъхранение на Вълка.Но това всичко си е мое лично мнение. :)

А спред теб питбула не може да скача така ли, виж това
http://vbox7.com/play:397c21cc22 или това http://www.youtube.com/watch?v=u9qWHzvq ... re=related
и незнам кои те е излъгал че е с обратна захапка това да не ти е боксер или булдог, питбула има равна или както е наричат ножична захапка

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Ное 19, 2011 10:45 pm 
Аватар

Jesus написа:
Разликата между вълка и питбула е като между един варварин и един добре обучен легионер.
Каквито и да са истинктите на варварина, колкото и див, свободолюбив и така нататък да е- просто няма шанс срещу легионера.

Срещу НЕ-обучен питбул вълкът има шанс. Да избяга.
Срещу обучен- не.

..а между другото.. гледал съм на село един тигров боксер как е*а мамата на два вълка...

За да не излизам от твоята метафора... знаеш ли защо легионерите са по - страшни от варварите? Защото са много, защото са в строй и имат по-добра подготовка като армия. Варваринът в естествени условия ( в ръкопашен бой, ще смачка каската на всеки легионер , е има и изключения но субективния фактор е този)

1-во това е вълк бе хора, къде го сравнявате с кирлив питбул, тея кучета не само че не са най-добрите убийци сред кучетата ( след дресировка) ами и физически дори не могат да се доближат до вълк, те са ниски и значително по-дребни. Подготовката им както я наричате е съвсем бейсик, тя не включва тактика ( А сетете се защо) Вълкът е далеч по - добър боец в най-лошите си дни от което и да е домашно куче (по простата причина че не е опитомен )

Един простичък въпрос теб от кое би те било повече страх да се изправиш пред гладен вълк или пред гладен питбул ? Защото за мен отговора е ясен, питбул ме е нападал излязох от всичко без драскотина защото тъпото куче се опита само да ми заръфа крака, ако пред мен беше вълк сега или нямаше да пиша тоя пост или щях да го пиша яко осакатен... като я видях темата си мислех да не пиша защото е тъпо изобщо да съпоставиш 2-те неща, но като видях колко глупост се изписа реших и аз да хейтна...

А за тигровия боксер 2 вълка в ранна пролет ли ги е убил ? Или някой ги е застрелял и той ги е довършил... И да къде сравняваш тигров бокес с питбул....

МнениеПубликувано на: Съб Ное 19, 2011 10:52 pm 
Аватар

От питбула ще ме е стрх. Винаги ме е било страх от тъпите. Особено, ако и са упорити. А вълкът е умен.

Мисля, че бъркаш легионер с ауксиларий. Легионерът е машина за убиване. Не само защото е в строй. Той е професионален войник. Варваринът не е.
Но в случая си прав- може би е по добре да говорим за варварин и гладиатор.

Джийсъс срещу Хитлер. Бия го до скъсване!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 20, 2011 12:32 am 
Аватар

66/12 за Вълчо и вие още спорите?
И аз давам глас за него. Козината му е по-гъста и дълга,кожата по-дебела,зъбите доооста по-големи..
Освен това,въпреки че е по-едър е доста по-маневрен и по-бърз а мускулатурата му не е по-малко развита от тази на плоскоглавия пес...
Голяма работа че захапва по-слабо.. Дивото си е диво.. Трепе за да яде,а не защото така са го обучили.

Кажи на ВаУката от 3тия етаж да не си паркира веУосипедО на пешеходната. Не знам Ауди Уи е,ВиваУди Уи е,ама като изУЕЗЕМ с еУектрОЖЕНО ЧЕ МУ ОСТАИМ само смукаЧО!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 20, 2011 1:17 am 

Ето ви едно сравнение, от кои повече ще ви е страх сериен убиец или ловджия, ЕДИНИЯ ОБИВА ЗА УДИВОЛСТВИЕ ДРУГИЯ ЗА ПРЕХРАНА :D

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 20, 2011 1:18 am 
Аватар

Който е с пушката.

МнениеПубликувано на: Нед Ное 20, 2011 1:19 am 

koill написа:
Ето ви едно сравнение, от кои повече ще ви е страх сериен убиец или ловджия, ЕДИНИЯ ОБИВА ЗА УДИВОЛСТВИЕ ДРУГИЯ ЗА ПРЕХРАНА :D

а тези гласове са ги дали някои деца къде не са виждали породата сигурно :wink:

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 20, 2011 1:20 am 

Domus написа:
Който е с пушката.

ми то и убиеца може да е с калашник

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 20, 2011 1:21 am 
Аватар

:lol:
Много завси какъв питбул и какъв вълк.

Едното е порода създадена да убива други кучета, другото е диво животно с инстинкти за самосъхранение, което ловува редовно.
Зависи от толкова много неща :confused:

Повечето питбули не са обучени да убиват понеже все пак са домашни любимци следователно нямат опит и разчитат единствено на упоритос и физическите си качества. Там вълкът печели.

Ако обаче е от по дребните вълци, част от глутница, но сам - няма да има голям шанс срещу обучен питбул който има много опит.

Понеже питбулите са направени за бой с кучета са по-компактни на размери с по къси крака за да е по трудно да ги захапят и счупят. Имат и повече кожа на врата точно поради тази причина.
Ако захапе вълка за краката, понеже са му по дълги директно ще го строши и после може да си прави каквото иска.
Ако вълкът все пак успее да захапе кучето за врата и пробие до важната част въпреки по-дебелата кожа директно ще го убие.

С други думи с трениран питбул vs средностатистически вълк в България 50/50 - за да разберете трябва да пробвата....и то доста пъти, че да се извади статистика. :lol:

А това, че вълкът е по-умен е и причината поради която най-вероятно не би се бил с питбул понеже има и много по-лесна плячка. :confused:

ps those kinds of fights are wrong :?

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 20, 2011 1:26 am 
Аватар

koill написа:
koill написа:

а тези гласове са ги дали някои деца къде не са виждали породата сигурно :wink:

Бе зависи какъв е вълка. Лично съм виждал питбул да не може да направи нищо, щот врата на животното де хапе е с прекалено дебела козина и само дето тръгна да се дави глупавото. Ако е некъв тукашен, ще има кървища и доволен стопанин, ама ако тръгне некъв питбул да хапе северн вълк в глутница, смятай че ще си кашля космаци всичките 2 секунди, който ще отнеме на вълците да му разкъсат гръкляна и всички сухожилия, барабар с ушите. Виж ако искаш куче, което може да пречука глутница вълци си взимаш овчарка, по възможност от каракачанка нагоре. Тия копелета като градски домашни любимци са мързеливи, ама в планината са танк на паша.

МнениеПубликувано на: Нед Ное 20, 2011 1:27 am 

Jo jan написа:
:lol:
Много завси какъв питбул и какъв вълк.

Едното е порода създадена да убива други кучета, другото е диво животно с инстинкти за самосъхранение, което ловува редовно.
Зависи от толкова много неща :confused:

Повечето питбули не са обучени да убиват понеже все пак са домашни любимци следователно нямат опит и разчитат единствено на упоритос и физическите си качества. Там вълкът печели.

Ако обаче е от по дребните вълци, част от глутница, но сам - няма да има голям шанс срещу обучен питбул който има много опит.

Понеже питбулите са направени за бой с кучета са по-компактни на размери с по къси крака за да е по трудно да ги захапят и счупят. Имат и повече кожа на врата точно поради тази причина.
Ако захапе вълка за краката, понеже са му по дълги директно ще го строши и после може да си прави каквото иска.
Ако вълкът все пак успее да захапе кучето за врата и пробие до важната част въпреки по-дебелата кожа директно ще го убие.

С други думи с трениран питбул vs средностатистически вълк в България 50/50 - за да разберете трябва да пробвата....и то доста пъти, че да се извади статистика. :lol:

А това, че вълкът е по-умен е и причината поради която най-вероятно не би се бил с питбул понеже има и много по-лесна плячка. :confused:

ps those kinds of fights are wrong :?

Тук съм 100% съгласен, вълкът ще отстъпи за да не го ранят по тежко щото след това ще стане храна за лисиците :)

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 9 от 10 [ 143 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]