Дата и час: Съб Мар 01, 2025 11:24 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 2 [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: MyFic: Разказче
МнениеПубликувано на: Съб Ное 19, 2011 11:01 am 
Аватар

дори да не си критик, то си е ясно кога има за какво да се хванеш и кога не. Ако постне повече може да замяза на нещо, но на ексепт без начало и още по-малко край ....
Имай си мнение, но все пак бъди и малко по-обективна. Разбирам автора да е 10 г да се опиташ да го насърчиш дори само за опита, но при големите трябва да казваш точно това което мислиш.

МнениеПубликувано на: Съб Ное 19, 2011 2:39 pm 

Ами аз все пак казах точно това което мисля. Хареса ми цялата мистериозност и грубия стил на писане,понеже понякога и на мен ми харесва да го използвам, а и според мен, подчертавам според мен, точно този стил отвлича малко вниманието и накрая когато се разкрие замисъла е много по-интересно.

Преди време в този раздел бях чела история на нямам идея кой, но ще се постарая да намеря темата, и беше в подобен стил, да може би малко по-майсторски и по-завършено беше, но това според мен си е само teaser. И та в тази история ставаше въпрос за едни дюнери и един "специален" кетчуп... както и да е няма да разкривам подробности, и в този разказ ли там каквото точно се води е използван точно същия грубоват стил, който според мен е върховен за подобен тип истории. Е, това е което исках да кажа.

О не и още нещо! За издаването на книги. Е, разбира се, много трудно ще се стигне до издаване, но това не пречи да я напише и да я публикува някъде в интернет. Има много възможности и според мен човека трябва да си развива таланта, защото надали аз съм единствената, която харесва това и би го харесала. :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 29, 2012 5:26 am 
Аватар

duffy318 написа:
Виж, ако главния герой разказва, може би нещата ще са по-различни, но тогава този главен трябва да е ба**и хладнокръвното ко****.

Брей, някой всъщност се е замислил за възможност. Почти позна.

Малко бях забравил за темата и направо ме е яд като виждам колко много хора са коментирали още. А иначе в главата ми се въртят идеи за два разказа. Единия е тип "Властелина на Пръстените" и него го пиша доста по-сериозно, само че на хартия и нямам намерение да го показвам публично докато не добие завършен вид. Само че това ще стане поне след 10-на години щото смятам да го направят бая, ама бая сериозен. Със собствен оригинален свят etc.
Втората ми идея е за хорър стори с непукистки характер и брутална насоченост. Аз съм силно фен на всеки пич който прави епични работи без да се взима насериозно и с много преувеличен драматизъм. Мислете Тарантино мийтс One Piece. Естествено, много съм далеч от мисълта, че мога да пиша с такава класа. Истината е че ако зависи от мен историите ми ще са под формата на някаква видео медиа - филм, сериал или видеоигра (о, да, с какво удоволствие бих интегрирал някои от идеите ми в стори-дривън геймка) просто защото имам много опит с гледането на такива неща, отколкото с четенето на книги. И то не защото не чета толкова книги, а защото наистина МНОГО филми и подобни гледам. Просто си мисля че шанса да успея да си опиша идеите на хартия и да намеря свестен редактор който да ги пооформи както трябва е много по-голям отколкото да се вредя за високобюджетен мултимедиед формат.

А историйката е до тука като измислено действие. Напълно съм наясно с пълната картинка, какъв стил ще има, около кого ще се върти действието и какво ще е посланието. Но не съм сядал да реда парченцата от пъзела в завършена картинка.

И ако приемем, че това е първата глава на историята (разказ, роман, ала бала), следващата щеше да е нещо от сорта на "съвсем други персонажи в съвсем друга среда без абсолютно никаква връзка с предишното действие... поне до края на следващата глава, която пак ще завърши по-някъв съвсем неорентиран и оставящ трисмислени послания начин.

П.П. всякаква критика относно стила ми на писане я приемам като информация за цвета на небето. Да, не съм писал професионално до сега и никъв шанс да напиша нещо с кой знае колко добър стил без чужда помощ. Но главата ми е така натъпкана със сумати идеи, че просто трябва да ги излея по някакъв начин и да стискам палци, че посланието ще стигне до другата страна въпреки, че "езика" е малко кофти...

МнениеПубликувано на: Пон Мар 12, 2012 5:36 pm 
Аватар

Давай да те видим и хич не се притистискай от срам и неувереност! Желание да пишеш имаш ли, имаш. Почнал си и реализацията. Значи имаш началото. Остава само да го доразвиеш.

Всичко което си изтъкнал ми е до болка познато. Аз също не се напъвам за големия писател и разбирач критикар, но смятам, че както 'апетитът идва с яденето', така и задобряването идва с тренировки. Следователно колкото повече пишеш, толкова повече ще откриваш кое ти харесва и кое не, кое се получава и кое не. Идеята не винаги излиза в изначалния вид на замисляне, но резултатите често изненадват за добро.

Ти си един от малкото творящи към които повечето от пишещите тук отправихме коментари. Замислял ли си се защо е така?

Изображение

"Не съм се провалил. Просто открих 10 000 начина, по които не става." - Томас Едисън
 Профил  

Заглавие: Re: MyFic: Разказче 1.1 extended
МнениеПубликувано на: Съб Авг 18, 2012 10:22 pm 
Аватар

Мерси за окуражителните думи.

Also bump.

МнениеПубликувано на: Съб Авг 25, 2012 2:49 am 
Аватар

duffy318 написа:
Ти си един от малкото творящи към които повечето от пишещите тук отправихме коментари. Замислял ли си се защо е така?

А сега що никой не ми обръща внимание като съм написал нещо много по-добро :baby:
Щото е прекалено дълго, нали :pokey:

Заглавие: Re: MyFic: Разказче updated & extended
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 04, 2012 2:41 am 
Аватар

Пичове, знам че е дълго и че това ми е трети пореден пост. И за двете се извинявам. Но наистина имам много голяма нужда от повече обратна връзка, бъдете благородни и отделете половин час да го изчетете и да постнете някакво мнение, даже да е отрицателно. До сега съм получил основно положителна критика от другите форуми, няма да се депресирам от няколко "не ставаш", давайте смело!

Заглавие: Re: MyFic: Разказче updated & extended
МнениеПубликувано на: Вто Ное 06, 2012 9:38 pm 
Аватар

Не е прекалено дълго, спок :wink:

Оправи си първия абзац на втора глава, имаш повторения на тъмнината и придобиването на форма, като можеш да ги замениш или изпуснеш едното от тях, защото в сегашния вид ти обедняват текста.

Запазил си стила си на писане, правят впечатление умалителните, които използваш и те някак притъпяват напрежението, но не го премахват, така, че мисля, че добре си се справил. Имаш проблем с членуването. Виждам, че си попроменил началото, така, че е по-добре да премахнеш първоначалния вариант/онзи в спойлера, за да не объркваш читателя, щото аз доста време се чудех, защо Иван се превръща в Боби и дали не е някъкъв вид твой подход/. В края на заглавията, не се използват препинателни знаци.

//Студения нощен въздух го удари право в лицето. Мигновено съжали за избора си на облекло, когато усети как студа полазва по глезените му и нагоре.//Можеш да изпуснеш 1-вата дума, заради повторението, или я замени

//беше премахнал всякаква емоция от изражението й//Не може да има изражение, щом няма емоция. Емоцията би била във вид на някакво изражение. Самата дума изражение, значи изразяване на нещо. Можеш да замениш с 'от лицето й'

мн. изражения, ср.
1. За лице, поглед – израз. Имам щастливо изражение на лицето.
2. Изразяване, проява на чувство, отношение. Постъпката му е изражение на уважение.

Синонимен речник
(същ.) израз, мимика, вид, външност, лице, физиономия, изглед
(същ.) изразителност, изразност
(същ.) черти на лицето

- Не е толкова хубава – момчето ставаше все по-рязък.//съгласувай по род, момчето' е ср род, а рязък' в мъжки

да изхвърли ченгето търкалящ се напред по пътя.//тук също съгласувай

- Да, представи се.//предполагам тук си имал предвид 'представи си'

Можеш да избегнеш твърде честото споменаване на 'кола-та' или да замениш с возило, автомобил и др. Когато пишеш цифри в текст е добре да ги изписваш буквено, а не цифрено.

//“Но те не са виждали врага си, не са могли да се сразят с него”. Притока на адреналин се усилваше все повече, момчето не се беше чувствал толкова силен от много време. //'не са могли да се сразят с него', това е написано неправилно, 'не са могли да го сразят/да го преборят', така би тр да изглежда. Също съгласвай момчето' със силен', тр да стане силно'.

Според мен не е добра идея, че си пуснал, новото си писание в 1-вия си пост, това обърква читателите. Аз виждах, че има нови мнения от теб, но визирайки, че са твърде кратки, отбелязвах, че не са пост от проекта и дори не дочитах какво пише в тях, за да разбера, че си писал по него.

Любопитно ми е къде другаде си поствал разказа? В който и форум да съм гледала, мнения за нещо написано винаги липсват или са мн малко. Хората консумират, но не си дават мнението. Не знам, защо е така.

Краят е готин. Някакъв субект си играе с хората. Дори странният звяр, който на пръв поглед по-скоро е като приказен герой се вписа в разказа мн добре и изглеждаше като метафора на злото, с което всеки човек се бори ежедневно. Все едно гледах някаква фентъзи версия на американска продукция. Не разбирам от управление на автомобил, но тези ти сцени бяха добре раздвижени, описателни и наситени с адреналин.

Това е от мен :P

Изображение

"Не съм се провалил. Просто открих 10 000 начина, по които не става." - Томас Едисън
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 2 [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]