Не е прекалено дълго, спок
Оправи си първия абзац на втора глава, имаш повторения на тъмнината и придобиването на форма, като можеш да ги замениш или изпуснеш едното от тях, защото в сегашния вид ти обедняват текста.
Запазил си стила си на писане, правят впечатление умалителните, които използваш и те някак притъпяват напрежението, но не го премахват, така, че мисля, че добре си се справил. Имаш проблем с членуването. Виждам, че си попроменил началото, така, че е по-добре да премахнеш първоначалния вариант/онзи в спойлера, за да не объркваш читателя, щото аз доста време се чудех, защо Иван се превръща в Боби и дали не е някъкъв вид твой подход/. В края на заглавията, не се използват препинателни знаци.
//Студения нощен въздух го удари право в лицето. Мигновено съжали за избора си на облекло, когато усети как студа полазва по глезените му и нагоре.//Можеш да изпуснеш 1-вата дума, заради повторението, или я замени
//беше премахнал всякаква емоция от изражението й//Не може да има изражение, щом няма емоция. Емоцията би била във вид на някакво изражение. Самата дума изражение, значи изразяване на нещо. Можеш да замениш с 'от лицето й'
мн. изражения, ср.
1. За лице, поглед – израз. Имам щастливо изражение на лицето.
2. Изразяване, проява на чувство, отношение. Постъпката му е изражение на уважение.
Синонимен речник
(същ.) израз, мимика, вид, външност, лице, физиономия, изглед
(същ.) изразителност, изразност
(същ.) черти на лицето
- Не е толкова хубава – момчето ставаше все по-рязък.//съгласувай по род, момчето' е ср род, а рязък' в мъжки
да изхвърли ченгето търкалящ се напред по пътя.//тук също съгласувай
- Да, представи се.//предполагам тук си имал предвид 'представи си'
Можеш да избегнеш твърде честото споменаване на 'кола-та' или да замениш с возило, автомобил и др. Когато пишеш цифри в текст е добре да ги изписваш буквено, а не цифрено.
//“Но те не са виждали врага си, не са могли да се сразят с него”. Притока на адреналин се усилваше все повече, момчето не се беше чувствал толкова силен от много време. //'не са могли да се сразят с него', това е написано неправилно, 'не са могли да го сразят/да го преборят', така би тр да изглежда. Също съгласвай момчето' със силен', тр да стане силно'.
Според мен не е добра идея, че си пуснал, новото си писание в 1-вия си пост, това обърква читателите. Аз виждах, че има нови мнения от теб, но визирайки, че са твърде кратки, отбелязвах, че не са пост от проекта и дори не дочитах какво пише в тях, за да разбера, че си писал по него.
Любопитно ми е къде другаде си поствал разказа? В който и форум да съм гледала, мнения за нещо написано винаги липсват или са мн малко. Хората консумират, но не си дават мнението. Не знам, защо е така.
Краят е готин. Някакъв субект си играе с хората. Дори странният звяр, който на пръв поглед по-скоро е като приказен герой се вписа в разказа мн добре и изглеждаше като метафора на злото, с което всеки човек се бори ежедневно. Все едно гледах някаква фентъзи версия на американска продукция. Не разбирам от управление на автомобил, но тези ти сцени бяха добре раздвижени, описателни и наситени с адреналин.
Това е от мен