Samurai Deeper Kyo - много радваща ме манга, с много разочароващо аниме като цяло. Нямам представа как го постигнаха, никакви идея ...
Gantz - поне Берсерк анимето беше гледаемо, макар и с достата променените работи, НО Ганц беше направо отврат >.< От тогава имам едно наум като гледам сейнен адаптации (не че Берсерк го нямаше, но там анимето ми харесваше въпреки орязания плот)
Blade of the Immortal - това просто не трябваше да става аниме. Някои от героите са променени до неузнаваемост О-О Hell this isn't Blade of the Immortal I know + язък за такава красива манга.
Цитат:
Кои аниме адаптации направо са ви отвратили и са опозорили мангата/новелата?
С ръка на сърцето мога да кажа че горните три изобщо не трябва да ги гледате на аниме! Няма никакъв смисъл...
В списъка имам още лоши аниме адаптации... (да не си помислихте че свърших, онези 3-те са отвратителните)
Специално внимание обръщам на:
Claymore - КРАЯТ - още ми се доревава като си спомня как успяха да омажат толкова много нещата, а аз се надявах на втори сезон пфффф. Но първите 20ина епизода бяха съвършени. Така че може би това не е най-лошата, а най-разочароващата манга адаптация ...
Kuroshitsuji - Анимено НЕ е лошо, НО те се уляха направиха цял филърен втори сезон. За НИЩО - само за фенбазара и за да про дават на шуджошитата. Да не споменаваме и някои дразнещи персонафи от първия сезон и ... става мазало. За толкова епизоди - най-филърната адаптация на манга евър...
Angel Sanctuary - още не разбирам, как можеш да си помислиш че можеш да събереш 20 тома в три ови и при това една от най-хубавите и пленяващи манги, които някога съм чела. Срам и позор
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
И все пак анимето имаше чар, но е толкова кратко че не можеш да влезнеш във филма :X
~
Повечето лоши неща се получават или защото анимето настига много бързо мангата (пресен пример
Ao no Exorcist, което чаках, а дропнах) или режисьорите са си решили как ще бъде и не им пука ... съсипаното
Mahou Sensei Negima примерно >.< Сравнявам цялото аниме с цялата манга - понякога наистина няма смисъл да гледам анимето ... просто няма >.> (ако толкова ви се гледа нещо анимирано - си теглите двата епизода с битките и толкова) То не са филъри, грозно нарисувани персонажи, променена история, видоизменени персонажи, глупави врътки, незавършена история и каквото още може да се сетите :///
PS Чувам че нещата и при Новелите са така, но ще изчакам някой да потвърди ...
PS2 Прекалено много едити ... спирам XDDD