Дата и час: Нед Фев 16, 2025 12:13 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 15 от 25 [ 361 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 25  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета
МнениеПубликувано на: Нед Окт 02, 2011 1:04 pm 
Аватар

:thumb: Иделно обяснение, Злобски !

Относно прословутото Наруто - на целия френчайз му пада популярността за съжеление. Но не е незслужено--> заради лайната в Шипуудена и 2/3 тъпи като сюжет филми, които изплюха.

1вата част все още е недадмината откъм качество на анимация,арт, ОСТ, история и развитие на героите.
Дори филърите са прилични там. Като отделен компонент, още държи висока позиция, но неимоверно зле му се отрази факта, че ШиТпуудена му е опашка. :?

Ако не бяха развалили толква анимацията след средата на Шипудена и не го бяха оцвъкали с безобразни филъри, може би downfalla немаше да е толква забележим, но там си направиха няколко неистови гаври и това оказа голямо негативно влияние.

МнениеПубликувано на: Нед Окт 02, 2011 1:51 pm 
Аватар

Разликата ми е много ясна, но имах предвид друго - че това, което за един е надценено, за друг може да е подценено, в смисъл че всичко е въпрос на гледна точка и не може да е общовалидно за всички като някой каже "тва е надценено !" и то наистина да е надценено според всички.Мисълта ми е, че няма как да се определи кое аниме е надценено и кое подценено, защото всеки си има негово мнение и за всеки е различно, затова според мен е грешно да се поставя така темата.

П.С. Само ще се пораждат безмислени спорове, и опити да убедиш отсрещния, че анимето е както ти го виждаш, а не както той го вижда...

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 02, 2011 1:57 pm 
Аватар

Mи дай тогава всеки да си пази мнението за себе си (,щото разбира се ще има различия) и да нямаме форуми въобще.

Нали тва е целта, да си ги мерим - да си сравнияваме за кой едно аниме е НАД и за кой е ПОД и защо аджеба мисли така... :wink: Някой ще се съгласи, друг не и ще го обори.

ДискуСион май френд да става ... :lol: :D

И споровете не са безмислени, когато се водят правилно.

Некой някога беше казал - в спора се ражда истината :wink: Ако приложиш достатъчно доказателства и факти, с които да подкрепиш тезата си, що пък не :P

МнениеПубликувано на: Нед Окт 02, 2011 2:21 pm 
Аватар

Ми ок аз казвам, че Ao No exorcist е надценено, идва svenxxx и казва, че не е надценено, ква е файдата ? Колкото и аргументи да излагат двете страни, едва ли някоя от тях ще си промени мнението. Затова казвам, че е безмислено и всичко е въпрос на гледна точка :]

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 02, 2011 2:30 pm 
Аватар

хехе....One can never admit defeat !
:P И тоз момент го има.
Пък и понякога истината е посредата и анимето си е точно там където трябва да е. Има високо ниво анимета, средно- (където падат главната маса анимета) и ниско - дет са негледаемите шитове.

Сега, на мн фенове им се иска посредствените анимета да са по-популярни някакси, но нема как да стане, след като некви други бисери ги заслепяват. Но тва не им пречи да си държат на тяхното и аз ги разбирам. Това е явлението наречено субективизъм. :wink:
Ако ти е влезнало подкожно някое аниме и мн му се кефиш, разбира ще си го защитаваш със зъби и нокти и да го издрапаш по напред в класацията. Нещо кат да си лансираш гарджето :mrgreen:

Аз лично незнам колко е популярно Синия Екзорсист, щото го стопирах, да си гледам Пингвините, които са наистина нещо различно на хоризонта.

Не ме дразнеше, беше си стандартно шоненче с прилична анимация, но нищо особено.

Но си спомням, голяма патардия беше около Бейби Бел(БерзебЪба демек), а сега вс кат че ли поутихна. Видя се ,че славата му беше кат надут балон и спадна, щот го издропиха мн хора. Както и аз.

Та поживьом, повидим ква ще е съдбата на рейтинга на Синия Екзорсист.
Не е мн правилно, да се дават оценки мигновено на нови анимета. Нормално е покрай новия релийз да има еуфория, хората да са с големи очаквания и затова популярността изкуствено да се дига.

По реално е да се оценяват вече излезли и утвърдени във времето серии и филми.

МнениеПубликувано на: Пон Окт 03, 2011 10:10 am 
Аватар

Като спомена Durarara - съгласен съм с това, че анименцето се крепи само на визия, музика и екзотични герои, а сюжетът е скука. Но не съм съгласен, че е надценено.
Големият хайп по него беше в началото, когато всички очакваха да е новото (при това по-дълго) Baccano. След 7-8 серии се оказа, че няма да получим още от същото и хайпът по него спадна до нормални размери.
Подобно нещо се получи и с Велзевула - имаше голям хайп заради мангата, якото OVA, яките герои и обещаващия сетинг. След 10-тина пълнежно-рециклажни епизода славата му си отиде.
Т.е. понякога оценката на масовата публика е относително обективна :lol: .

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 04, 2011 8:50 am 
Аватар

Екзорсиста е супер надценено! :?
Така и не видях нещо, което да ме впечатли и да ме държи в напрежение...
Много калпаво... :huff:

МнениеПубликувано на: Сря Окт 12, 2011 6:14 pm 
Аватар

Май ongoing аниметата с по 300000 серии са най-популярни, е хубаво де, и аз гледам Naruto, ама не е като да ме впечатлява чак толкова, някои хора като почнат да ми се превземат по Naruto, One Piece, Bleach направо ми иде да се застрелям, има стотици анимета с повече съдържание и далеч по-приятни за гледане, при това в порядъка на 12-26 серии. Но то пак си е донякъде и въпрос на вкус.

МнениеПубликувано на: Сря Окт 12, 2011 8:06 pm 
Аватар

^ Въпрос на добър и лош вкус. : )

МнениеПубликувано на: Чет Окт 13, 2011 2:29 am 
Аватар

Burnx написа:

Самия "добър" и "лош" вкус са въпрос на хората които оценяваш, така че.............

МнениеПубликувано на: Чет Окт 13, 2011 12:56 pm 
Аватар

Spiderm@n, има нещо друго.
Когато гледаш с години един сериал, малко или много се пристрастяваш към героите и ти става приятно просто да гледаш истории с тях. Кефят те най-различни незначителни детайл от ежедневието им или пък аркове, които задълбават в света и обкръжението им.
Ето аз съм фен на Detective Conan и първи ще призная - нещата в него са доста рециклажни и еднообразни (2011-та е особено постна откъм добри епизоди...май два до тук...), а яките аркове се случват относително рядко. Въпреки това успявам да изтръгна някакъв кеф от гледането им, а седна ли с нови епизоди на компа настроението ми се оправя за нула време.
Т.е. такива сериали се гледат не заради оригиналност или съдържание. Те са навик - като чопленето на семки, яденето на чипс, пиенето на кола и пр. , който ти създава чувство за комфорт и сигурност. Примерно знаеш, че любимият ти скъп сериал свършва и ще трябва да чакаш още година-два за продължанието...ако въобще има такова...но това не те тревожи, защото поне до тогава са ти гарантирани разни по-евтини, но забавни сериалчета от сорта на Gintama или SKAT Dance. Не си останал на сухо.

Вярно е, че някои фенове ги величаят прекалено, но точно това са заглавията, които те крепят в дупките между по-силните заглавия.
Не казвам, че всеки трябва да хареса Naruto или пък Gragon Ball (тези двете са ми едни от най-омразните), а че всеки може да си намери някое дебилно сериализирано заглавийце, което да си следи за разтуха без да му се връзва толкова.

Ето примерно твоят аватар е Spiderman. Класически случай на свърхсериализиран френчайз и преексплоатиран герой. Как може да се следят комиксите, анимациите и филмите с него - те са толкова много, толкова еднообразни и толкова много пъти разглеждат едно и също в различни паралелни светове. Въпреки това хората го обичат и искат още от същото. Дали това е, заради дълбокото съдържание?

Последна промяна velush на Чет Окт 13, 2011 5:06 pm, променена общо 1 път

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 13, 2011 2:04 pm 
Аватар

velush написа:
Ето примерно твоят аватар е Siderman. Класически случай на свърхсериализиран френчайз и преексплоатиран герой. Как може да се следят комиксите, анимациите и филмите с него - те са толкова много, толкова еднообразни и толкова много пъти разглеждат едно и също в различни паралелни светове. Въпреки това хората го обичат и искат още от същото. Дали това е, заради дълбокото съдържание?

Моя nickname е Spiderm@n, от има няма, 15 години, повечето хора ме познават с него и за това не го сменям, когато го написах бях на 10, вади си изводите. Аватара ми е окото на Rei Ayanami (лично мое творение да го извадя от епизод и да го направя на .gif :D).

МнениеПубликувано на: Чет Окт 13, 2011 4:19 pm 
Аватар

Spiderm@n написа:
Burnx написа:

Самия "добър" и "лош" вкус са въпрос на хората които оценяваш, така че.............

Няма как да имаш вкус и да харесваш Nuruto. : /

МнениеПубликувано на: Чет Окт 13, 2011 5:17 pm 
Аватар

Spiderm@n
Цитат:
...

Добре де, обърках аватар, никнейм...дори написах Сайдър мен (човекът който заслепява противниците, като като пръска сайдер в очите им, що ли :lol: ).
Дадох пример. Не знам дали харесваш героя или не...можеше примерно да го мразиш, а пък да носиш името ми иронично...

Burnx
Цитат:
...

Аз пък не мразя Naruto, а всички мои познати се опитват да ми докажат, че имам отвратителен вкус...значи поне обратното не е вярно :lol: .

Може би - ако харесваш Naruto заради "правилните причини" и не го приемаш сериозно, самото харесване не е абсолютно доказателство за лош вкус =)) =)) =)) .

За всички, които ще кажат, "ама вие бълвате off topic" - за мен начинът по който харесваш или мразиш едно нещо, показва и кои негови качества НАДценяваш и ПОДценяваш.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 13, 2011 9:46 pm 
Аватар

Burnx написа:
Няма как да имаш вкус и да не харесваш Naruto.
както казах, всичко е до гледна точка

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 15 от 25 [ 361 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 25  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]