|
Дата и час: Съб Фев 15, 2025 11:59 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Окт 02, 2011 1:04 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=34312_1588111353.png) |
DiaDora |
|
![](./images/ranks/rank8.gif) |
|
![:thumb:](./images/smilies/thumb.gif) Иделно обяснение, Злобски ! Относно прословутото Наруто - на целия френчайз му пада популярността за съжеление. Но не е незслужено--> заради лайната в Шипуудена и 2/3 тъпи като сюжет филми, които изплюха. 1вата част все още е недадмината откъм качество на анимация,арт, ОСТ, история и развитие на героите. Дори филърите са прилични там. Като отделен компонент, още държи висока позиция, но неимоверно зле му се отрази факта, че ШиТпуудена му е опашка. Ако не бяха развалили толква анимацията след средата на Шипудена и не го бяха оцвъкали с безобразни филъри, може би downfalla немаше да е толква забележим, но там си направиха няколко неистови гаври и това оказа голямо негативно влияние.
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Окт 02, 2011 1:51 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=41419_1495920317.jpg) |
Night_Seeker |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
|
Разликата ми е много ясна, но имах предвид друго - че това, което за един е надценено, за друг може да е подценено, в смисъл че всичко е въпрос на гледна точка и не може да е общовалидно за всички като някой каже "тва е надценено !" и то наистина да е надценено според всички.Мисълта ми е, че няма как да се определи кое аниме е надценено и кое подценено, защото всеки си има негово мнение и за всеки е различно, затова според мен е грешно да се поставя така темата.
П.С. Само ще се пораждат безмислени спорове, и опити да убедиш отсрещния, че анимето е както ти го виждаш, а не както той го вижда...
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Окт 02, 2011 1:57 pm |
DiaDora |
|
|
Mи дай тогава всеки да си пази мнението за себе си (,щото разбира се ще има различия) и да нямаме форуми въобще. Нали тва е целта, да си ги мерим - да си сравнияваме за кой едно аниме е НАД и за кой е ПОД и защо аджеба мисли така... ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif) Някой ще се съгласи, друг не и ще го обори. ДискуСион май френд да става ... ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) И споровете не са безмислени, когато се водят правилно. Некой някога беше казал - в спора се ражда истината ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif) Ако приложиш достатъчно доказателства и факти, с които да подкрепиш тезата си, що пък не
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Окт 02, 2011 2:30 pm |
DiaDora |
|
|
хехе....One can never admit defeat ! ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif) И тоз момент го има. Пък и понякога истината е посредата и анимето си е точно там където трябва да е. Има високо ниво анимета, средно- (където падат главната маса анимета) и ниско - дет са негледаемите шитове. Сега, на мн фенове им се иска посредствените анимета да са по-популярни някакси, но нема как да стане, след като некви други бисери ги заслепяват. Но тва не им пречи да си държат на тяхното и аз ги разбирам. Това е явлението наречено субективизъм. Ако ти е влезнало подкожно някое аниме и мн му се кефиш, разбира ще си го защитаваш със зъби и нокти и да го издрапаш по напред в класацията. Нещо кат да си лансираш гарджето Аз лично незнам колко е популярно Синия Екзорсист, щото го стопирах, да си гледам Пингвините, които са наистина нещо различно на хоризонта. Не ме дразнеше, беше си стандартно шоненче с прилична анимация, но нищо особено. Но си спомням, голяма патардия беше около Бейби Бел(БерзебЪба демек), а сега вс кат че ли поутихна. Видя се ,че славата му беше кат надут балон и спадна, щот го издропиха мн хора. Както и аз. Та поживьом, повидим ква ще е съдбата на рейтинга на Синия Екзорсист. Не е мн правилно, да се дават оценки мигновено на нови анимета. Нормално е покрай новия релийз да има еуфория, хората да са с големи очаквания и затова популярността изкуствено да се дига. По реално е да се оценяват вече излезли и утвърдени във времето серии и филми.
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Окт 03, 2011 10:10 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4586_1691886832.jpg) |
velush |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
|
Като спомена Durarara - съгласен съм с това, че анименцето се крепи само на визия, музика и екзотични герои, а сюжетът е скука. Но не съм съгласен, че е надценено. Големият хайп по него беше в началото, когато всички очакваха да е новото (при това по-дълго) Baccano. След 7-8 серии се оказа, че няма да получим още от същото и хайпът по него спадна до нормални размери. Подобно нещо се получи и с Велзевула - имаше голям хайп заради мангата, якото OVA, яките герои и обещаващия сетинг. След 10-тина пълнежно-рециклажни епизода славата му си отиде. Т.е. понякога оценката на масовата публика е относително обективна ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) .
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Окт 04, 2011 8:50 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=41473_1399197331.jpg) |
IsMaIL |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
|
Екзорсиста е супер надценено! Така и не видях нещо, което да ме впечатли и да ме държи в напрежение... Много калпаво...
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Окт 12, 2011 6:14 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=9252_1318239143.gif) |
Spiderm@n |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
|
Май ongoing аниметата с по 300000 серии са най-популярни, е хубаво де, и аз гледам Naruto, ама не е като да ме впечатлява чак толкова, някои хора като почнат да ми се превземат по Naruto, One Piece, Bleach направо ми иде да се застрелям, има стотици анимета с повече съдържание и далеч по-приятни за гледане, при това в порядъка на 12-26 серии. Но то пак си е донякъде и въпрос на вкус.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Окт 13, 2011 2:29 am |
Spiderm@n |
|
|
Burnx написа: ^ Въпрос на добър и лош вкус. : ) Самия "добър" и "лош" вкус са въпрос на хората които оценяваш, така че.............
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Окт 13, 2011 12:56 pm |
velush |
|
|
Spiderm@n, има нещо друго. Когато гледаш с години един сериал, малко или много се пристрастяваш към героите и ти става приятно просто да гледаш истории с тях. Кефят те най-различни незначителни детайл от ежедневието им или пък аркове, които задълбават в света и обкръжението им. Ето аз съм фен на Detective Conan и първи ще призная - нещата в него са доста рециклажни и еднообразни (2011-та е особено постна откъм добри епизоди...май два до тук...), а яките аркове се случват относително рядко. Въпреки това успявам да изтръгна някакъв кеф от гледането им, а седна ли с нови епизоди на компа настроението ми се оправя за нула време. Т.е. такива сериали се гледат не заради оригиналност или съдържание. Те са навик - като чопленето на семки, яденето на чипс, пиенето на кола и пр. , който ти създава чувство за комфорт и сигурност. Примерно знаеш, че любимият ти скъп сериал свършва и ще трябва да чакаш още година-два за продължанието...ако въобще има такова...но това не те тревожи, защото поне до тогава са ти гарантирани разни по-евтини, но забавни сериалчета от сорта на Gintama или SKAT Dance. Не си останал на сухо.
Вярно е, че някои фенове ги величаят прекалено, но точно това са заглавията, които те крепят в дупките между по-силните заглавия. Не казвам, че всеки трябва да хареса Naruto или пък Gragon Ball (тези двете са ми едни от най-омразните), а че всеки може да си намери някое дебилно сериализирано заглавийце, което да си следи за разтуха без да му се връзва толкова.
Ето примерно твоят аватар е Spiderman. Класически случай на свърхсериализиран френчайз и преексплоатиран герой. Как може да се следят комиксите, анимациите и филмите с него - те са толкова много, толкова еднообразни и толкова много пъти разглеждат едно и също в различни паралелни светове. Въпреки това хората го обичат и искат още от същото. Дали това е, заради дълбокото съдържание?
Последна промяна velush на Чет Окт 13, 2011 5:06 pm, променена общо 1 път
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Окт 13, 2011 2:04 pm |
Spiderm@n |
|
|
velush написа: Ето примерно твоят аватар е Siderman. Класически случай на свърхсериализиран френчайз и преексплоатиран герой. Как може да се следят комиксите, анимациите и филмите с него - те са толкова много, толкова еднообразни и толкова много пъти разглеждат едно и също в различни паралелни светове. Въпреки това хората го обичат и искат още от същото. Дали това е, заради дълбокото съдържание? Моя nickname е Spiderm@n, от има няма, 15 години, повечето хора ме познават с него и за това не го сменям, когато го написах бях на 10, вади си изводите. Аватара ми е окото на Rei Ayanami (лично мое творение да го извадя от епизод и да го направя на .gif ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) ).
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Окт 13, 2011 4:19 pm |
![Аватар](http://i46.tinypic.com/ip2o41.jpg) |
Burnx |
|
Регистриран на: Вто Яну 19, 2010 7:41 pm Мнения: 2001 Местоположение: /a/
|
Spiderm@n написа: Burnx написа: ^ Въпрос на добър и лош вкус. : ) Самия "добър" и "лош" вкус са въпрос на хората които оценяваш, така че............. Няма как да имаш вкус и да харесваш Nuruto. : /
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Окт 13, 2011 5:17 pm |
velush |
|
|
Spiderm@n Цитат: ... Добре де, обърках аватар, никнейм...дори написах Сайдър мен (човекът който заслепява противниците, като като пръска сайдер в очите им, що ли ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ). Дадох пример. Не знам дали харесваш героя или не...можеше примерно да го мразиш, а пък да носиш името ми иронично... Burnx Цитат: ... Аз пък не мразя Naruto, а всички мои познати се опитват да ми докажат, че имам отвратителен вкус...значи поне обратното не е вярно ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) . Може би - ако харесваш Naruto заради "правилните причини" и не го приемаш сериозно, самото харесване не е абсолютно доказателство за лош вкус ![=))](./images/smilies/=)).gif) . За всички, които ще кажат, "ама вие бълвате off topic" - за мен начинът по който харесваш или мразиш едно нещо, показва и кои негови качества НАДценяваш и ПОДценяваш.
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Окт 13, 2011 9:46 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=41419_1495920317.jpg) |
Night_Seeker |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
|
Burnx написа: Няма как да имаш вкус и да не харесваш Naruto. както казах, всичко е до гледна точка
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|