|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 4:15 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Hardest W0rd Публикувано на: Вто Май 31, 2011 6:38 pm |
|
xPsychOx |
|
|
Регистриран на: Пон Юли 06, 2009 1:08 am Мнения: 1786 Местоположение: The Fap Cave
|
Eien Ryuu написа: Мен пък този вулкан не ме затрудни толкова. Прочетох няколко пъти името и вече не е толкова трудно. Иначе друга сложна дума, която си имаме е.... Е, вече сигурно я знаете - непротивоконституционствувателствувайте. Ей туй наричам аз оплитане на езика. И мен вулкана не ми беше много труден като го прочетох няколко пъти, а и тази българска дума е направооо.... Но и това име не е много лесно Фран Сталиновскивичдавитовичски (от филма Dodgeball A True Underdog Story) А инче думите "благодаря", "извинявай", "съжелявам", "Добър Ден", си ги употребявам редовно. Но иначе като ставам сутрин на наще казвам "Здрасти!" а не "Добро утро!", не знам що, преди винаги си им казвах "Добро утро!"
|
|
|
Заглавие: Re: Hardest W0rd Публикувано на: Нед Авг 28, 2011 11:25 am |
|
MeTaL_HeArT |
|
|
Регистриран на: Сря Апр 02, 2008 12:58 am Мнения: 609 Местоположение: чонън Суопхиа-е самнида.
|
Подкрепям това за "благодаря" и "мерси". Друго си е да си го кажеш с точната дума, на нашия си език. Останалото е вече твърде несериозно и/или фамилиарно и не е удачно понякога. Същото е като да кажеш "Обичам те" или "Много си те лов", "Лав ю", "Ловам те бря, брат" и всякви такива вариации. Та, в тази връзка, къде без клишето "обичам те". Гореизброените вариации на "лов" си ги казвам на сулю и пулю, но това все още ми предстои да го кажа. Твърде е... обвързващо. СИлно. Висшо. Не вярвам дори, че съм изпитвала досега "любов", че да е било удачно да го кажа, та дори и следразделното ми поведение да е говорило обратното. СЛучва се веднъж, максимум два пъти в живота. Това си е xD Затова и ми е трудно да го произнеса, не ми се струва удачно, но пък е някак кофти, ако отсрещния ти го е казал. И ти измрънкваш някаква вариация на "лов" и свеждаш поглед... Дори като съм превеждала някакви анимета примерно, откъси, каквото и да е; като някакво гимназистче каже там на момата "Suki da yo!", "Aishteru yo", които са си далеч по-изразителни от простите "Suki" или "Suki da" и... се изяждам отвътре, че трябва да изпиша "Обичам те", а не "Харесвам те". Ясно е показано, че става въпрос за "обич", но като моите наблюдения върху връзката им не са на това мнение и става едно мазало... А не върви на този етап да напишеш "Харесваш ми"... Абе, тази тема ми е болна Нещо по като за нормални хора, не като мен: "Добро утро!" Е, не мога, и не мога. Колегите сутрин ми го казват това и аз измънквам там... Но предпочитам да си кажа "здрасти"... Твърде е... официално за мен, също като "ден" и "вечер". Може би се дължи на това, че дядо ми ме караше всеки ден да го поздравявам така... Било по-възпитано... Още малко и на "Вие" сигурно иска да му говоря? >< Този израз, сред близки и познати, ме дразни просто, не знам... ><
_________________ My 2D waifu: Ritsu Tainaka <3 My 3D waifu and biggest obsession yet: Leisha Hayley <33333
Find me on Faceshit
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Hardest W0rd Публикувано на: Пет Авг 24, 2012 1:42 pm |
|
lovelyangel666 |
|
|
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 5:01 pm Мнения: 5243 Местоположение: Outer Heaven
|
I smell weaboos. Иначе Grimmjow написа: Какво ни е най-трудно да кажем на хората? "Не."
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Авг 24, 2012 3:13 pm |
|
dadaadda |
The No-Goodnick |
Регистриран на: Пет Май 04, 2007 5:05 pm Мнения: 9845 Местоположение: PervTown
|
Grimmjow написа: Какво ни е най-трудно да кажем на хората? Истината, която не искаме да знаят.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|