|
Дата и час: Нед Фев 02, 2025 7:48 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Naruto (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Пон Авг 22, 2011 1:00 am |
|
Chaos. |
|
|
|
@СаВа И тъй да е, както искаш можеш да си извъртиш способностите на тоя меч така, че да не може да се абсорбира. Та самият меч преди да те запечата също прави нещо като абсорбиране *припомня си как Оро се разтопи...* Не знаем и колко е задължително Кабуто да е контролирал в тоя момент Нагато, а да не е бил на автопилот, щото, видиш ли, ако се е съсредоточил само в Нагато, кой ще кара останалите един куп тела да действат? Да не говорим и за това, че не е толкова невъзможно да не я избегне атаката - абсорбира Расенгана на Наруто, защото... Наруто беше точно до него, виждаше го прекрасно и Расенгана не се прави мигновено... Тогава фактори бяха и изненадата от разрушеното Чибаку Тенсее (защо иначе ще прави изненадана физиономия( средния панел на средния ред), ако не му е повлияло?), бързината на Итачи и факта, че беше изненадваща атака... Не знаем и колко изобщо е можел да си възстанови чакрата толкова скоро след правене на ултрасложното Чибаку Тенсее... Нищо не знаем, ама правим изводи и теории и спорим. ;д Между другото, хора, в анимето (не помня в мангата) на ковчезите, дето призова Оро, бяха изписани йероглифите за 1, 2 и 4 на японски. :> Още тогава е било ясно. @Слънчо Ако можеше, според мен щеше да го е направил досега... А и ако го направи, цялото Кото Аматс'ками се обезсмисля.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Naruto (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Пон Авг 22, 2011 4:10 am |
|
CaBa |
Модератор |
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 12:17 am Мнения: 14913 Местоположение: Сливен
|
"че да не може да се абсорбира" Аз говора, че може, а не че не може... И не да абсорбира меча, а чакрата му. Меча ще си остане, ама ще е течност на земята (най-вероятно), докато не си възвърне чакрата. Не знам какво извъртам, пределно ясно е, че меча ползва чакра (да не са казали конкретно тоя меч ползва чакра, ама те така и доста други неща не са казали, че ползват чакра), и пределно ясно е, че онзи може да абсорбира чакра. Кое извъртам? Въобще защо още коментирам това, след като 50 пъти казах и "отблъсне/избегне", а вие се хващате за нещо друго, като удавници само. Меча изисква физическо докосване, а абсорбирането на чакрата не.
Другите тела си действат на автопилот, пое изцяло контрола над Нагато (и преди го направи с други герои и то не само 1 герой на веднъж), това е ясно, не знам защо го спомена изобщо. Преди нямаше проблем, сега се опитваш да ме убедиш, че ще е проблем, ако поеме контрола над Нагато... Те го и обясняваха какво е автопилот и защо са така, и защо не пълен контрол над всички. Та дори и Наруто каза, че Нагато е под пълен контрол. След което дават Кабуто какво планира да направи с тези атаки които прави в момента.
Ъмм, случайно съм виждал Нагато да отблъсква и избягва дооооста по-бързи неща от правенето на Расенган. Наруто и А, са може би най-бързите в момента, а Нагато реагира на атаката му, повече от добре (а Расенгата сега става и много по-бързо от преди), както и на атаките на Би. Няма изненада от разрушената техника, това ти си го измисляш. Изненадата беше изненадваща атака, която дойде от мъглата/дима/пушека и не я видя Кабуто, че идва. Физиономията (която не е физиономия на изненада "Ах, разрушиха ми техниката") е резултат от промушването (усети промушването, т.е. панела е реакция от промушването), следващия панел показва, че Нагато идва в съзнание и той поема вече контрола. А панела след него показва, защо е била онази реакция. Ако беше изненада "Ах, разрушиха ми техниката", щеше панела да е преди предния и след първия панел с разрушение (т.е. 2ри, а не 3ти както сега). Въобще не показаха да има някаква реакция, за това, че са му разрушили техниката.
Няма проблем с чакрата, единствения проблем който може да е е cooldown на пътя с гравитацията. В зависимост колко силен е Шинра Тенсей, има различен cooldown. Но реално не знаем за Чибаку Тенсей дали и той има подобен cooldown, бавещ използването на Шинра Тенсей след това. Но все пак е друга техника и не би трябвало да му влияе освен за следващ Чибаку Тенсей. Ако имаше някакво влияние, то трябваше да се скрие, докато техниката върви и cooldown-а изтече, но понеже не мръдна въобще, предполагам, че ползването на Чибаку Тенсей, не влияе на ползването на Шинра Тенсей.
Всъщност знаем доста неща, за да правим изводи и теории. 450 глави се развива тоя свят, знаем вече доста за него. Ако не знаем нищо, значи 450 глави са ни хвърляли пясък в очите.
Въобще не знам защо продължавам да дискутирам Нагато, но някакси изпитвам желание да защитя мнението си.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Naruto (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Пон Авг 22, 2011 11:26 pm |
|
Chaos. |
|
|
|
СаВа, предположенията си ги вземаш за някакви константи, човек.
Няма логика Нагато да трябва да вкара в ред цялата си чакра, та Чибаку Тенсее е супер унищожително нещо и за юзъра, и за околните. Защо по-точно да няма логика?
Не говоря за онзи панел, а за този преди него. Както и да е.
Да не говорим, че самото абсорбиращо джуцу не е толкова бързо и му трябва време за един Катон или Расенган, да не говорим за едно от Легендарните оръжия. Докато Сусаноо пробожда с меча за секунда, след което вече те запечатва, нямаш нито време, нито шанс да се съпротивляваш или абсорбираш... Може би.
И не, нямаме достатъчно информация да спорим точно за безкрайните умения на тези двамата в този случай, защото не знаем изцяло как работят, какво причиняват на юзъра, кога работят и кога не, от какво са създадени и тн. Предполагам това е заради толкова "гъвкавата" бойна система в Наруто - ползването на чакра се ползва както се намери за добре в съответния момент... Не казвах, че ти можеш да извъртиш техниката така, че да не може да абсорбира, по принцип може да се извърти. И е факт, че стана така. Няма нужда Кабучимару да е виновен. Та на нас не ни е ясно как и защо един-два момента са се случили, камоли за цяла битка между тез двамцата... Но е факт, че Итачи срещу едно-единично тяло има солидно количество шанс за победа, колкото и да си защитаваш Нагато.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Naruto (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Вто Авг 23, 2011 7:06 am |
|
CaBa |
Модератор |
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 12:17 am Мнения: 14913 Местоположение: Сливен
|
Абсолютно не разбрах това за "няма логика" (дори не съм споменавал тези думи една след друга в предния си пост). Такаче не мога да ти отговоря на въпроса "защо да няма логика", защото не знам кога съм ползвал "няма логика". Не говориш за 3тия, а за този преди него, т.е. 2рия панел? И как видя физиономията на Нагато, докато е в гръб 1ви панел: експлозия 2ри панел: пушек и Нагато в гръб 3ти панел: Нагато усеща пробождането 4ти панел: Нагато поема контрол 5ти панел: показват Нагато промушен 6ти панел: репликата на Нагато 7ми панел: репликата на Итачи На нито един от панелите Нагато не показва реакция, че са му разрушили техниката. Ъм... ти виждал ли си като абсорбира какво става? Цялата техника спира пред него. Защо не продължи Расенгана и не удари Нагато, след като бавно абсорбира? Когато е масивна чакра се абсорбира по-бавно, понеже е повече чакрата логично нали (Расенган), Катона има по-малко чакра най-вероятно, но е по-обемна техника. Трудно ще ме убедиш, че меча има огромно количество чакра. Което и да съм видял да абсорбира, то спира пред него докато го абсорбира. Промушва за секунда? Шинра Тенсей отблъсква за по-малко от секунда. Знаем си доста, опитвай се да се убеждаваш в противното, но знаем доста за героите. Знаем доста и за техниките им, и плюсове и минуси. Знаем и логиката в света и може сами да свържем някой други неща. По твоята логика, не трябва да коментираме нито един герой в която и да е манга, защото нямаме достатъчно информация (200 страници текст подробна информация, описваща всяка една техника изправена срещу абсолютно всички други техники и подробна информация, защо нещо се е случило някъде). "Факт, че стана така", кой точно я "извъртя", че да не може да се абсорбира. Понеже явно съм сляп и не видях, някой да е написал нещо. Понеже не знаем един-два момента, нямаме право да си представяме битка с който и да е герой? Та мангата изисква въображение докато я четеш. Ако няма да си фантазирам и т.н., за какво изобщо да чета или обсъждам манга? Да съм казал, че Итачи няма шанс и то само срещу едно тяло? Откъде изобщо дойде това? Не защитавах Нагато, защитавах мнението си. Защото ти ми отговори на мнението, твърдейки, че е грешно. За абсорбирането, което още говорим за него. И за разрушаването на топката. Понеже каза, че Итачи щял да я разруши сам докато е малка. Само дето нито знае какво точно прави и докато се сети ще е голяма (както стана и сега), нито ще му е лесно да я уцели като малка (защото гравитацията няма да му помогне, като при голямата), нито атаката му ще е достатъчно силна, да я разруши сама след това (понеже видяхме, че трябват атаките на 3мата за разрушаването й). Да не говорим, че и той има нужда от малко време, за да направи тая техника. И въпреки, че това са абсолютно логични изводи от видяното, ти възхвали Итачи (ако можеше сам, нямаше да иска помощ, Итачи не е глупав и има доста добра преценка) и с мнението си излезе, че аз съм в грешка. Такаче е напълно нормално да си защитя мнението, като не си обмислел добре ситуацията, а направи прибързано изказване.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Naruto (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Вто Авг 23, 2011 12:33 pm |
|
Bloodwed |
|
|
Регистриран на: Пет Окт 28, 2005 12:03 am Мнения: 410 Местоположение: Dark Side, Bulgaria
|
@Chaos, предполагам видя, какво направи Нагато със Аматерасу. Шинра Тенсей-на го от самия себе си. Какво те кара да мислиш, че не можеше да направи същото и с Totsuka Sword-а, тъй като явно имаше предостатъчно време("Any last words, blah-blah"). А да, забравих. Totsuka не било направено от чакра. Ми то по тая логика и Yata Mirror, и Yasaka Magatama са същата работа, но могат да бъдат докоснати/отблъснати, сиреч, един Шинра Тенсей би им дошъл доста добре. Абсорбиращата техника на Gakido може и да не свърши работа(тъй като не е ясно къде отива абсорбираното, а ако съдим от битката с Наруто, така и така ще си бъде сийл-нат), но ШТ не виждам логика да не успее. Сега, отделен е въпроса, че Нагато искаше да бъде сийл-нат, и ако беше отблъснал Totsuka-та, щеше да се завърне под контрола на Кабуто, и всичко започваше от начало. И всъщност, все още не знаем колко е бърз Sword of Totsuka. Дали ако Нагато се биеше със собствения си акъл, щеше да успее да я избегне. Понеже в случая той беше просто един вид "mindless killing machine", и се подчиняваше на отделни заповеди на Кабуто. Въобще Каби не контролираше всяко негово действие, както примерно самия Нагато го правеше със своите Six Paths of Pain(в това отношение, Едон Тенсей явно е доста по - назад). Не знам, мен лично тоя чаптър ме убеди, че Нагато е поне едно ниво над Бий, Наруто, и Итачи(което естествено не значи, че нямат шанс за победа, дори и 1v1). За съжаление обаче, май ще я дроп-на тая манга, или поне Edo Tensei арк-а. Просто ми е много тъпо, как Кишимото се отнася към повечето ET(дори и към най - силните, имащи доло-горе някакъв "plot importance" + все още доста мистерии около тях - Сасори, Ханзо, Нагато etc.). Даже и Итачи ме съмнява да направи нещо по - значимо. Просто ще му се уреди още малко panel-time, понеже е попюлар. Просто Киши не можеше да направи тая манга по - безлична...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Naruto (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Вто Авг 23, 2011 7:07 pm |
|
Chaos. |
|
|
|
Така възприемам аз страницата, може да е и според твоя начин, може и по моя, не че е толкова важно.CaBa написа: Абсолютно не разбрах това за "няма логика" (дори не съм споменавал тези думи една след друга в предния си пост). Такаче не мога да ти отговоря на въпроса "защо да няма логика", защото не знам кога съм ползвал "няма логика". -- "Но все пак е друга техника и не би трябвало да му влияе освен за следващ Чибаку Тенсей." Цитат: Трудно ще ме убедиш, че меча има огромно количество чакра. Не знаем колко чакра има. Цитат: Промушва за секунда? Шинра Тенсей отблъсква за по-малко от секунда. Не знаем като цяло кое би било по-бързо. Цитат: Знаем си доста, опитвай се да се убеждаваш в противното, но знаем доста за героите. Знаем доста и за техниките им, и плюсове и минуси. Знаем и логиката в света и може сами да свържем някой други неща. По твоята логика, не трябва да коментираме нито един герой в която и да е манга, защото нямаме достатъчно информация (200 страници текст подробна информация, описваща всяка една техника изправена срещу абсолютно всички други техники и подробна информация, защо нещо се е случило някъде). As I said, в този определен случай не знаем нито кое е по-бързо, нито знаем кое кое ще запечата и абсорбира, нито знаем кога и дали самия Нагато се е възпротивил на техниката, нито знаем дали Итачи би улучил топката докато е малка, нито знаем дали е достатъчна неговата атака, за да унищожи голямата. Нямам никакво понятие как сме "видели, че трябват и трите атаки, за да се унищожи". Итачи не знаеше този път, но в евентуална битка някога в бъдещето, във фантазиите ни, ще знае как да действа. Цитат: "Факт, че стана така", кой точно я "извъртя", че да не може да се абсорбира. Понеже явно съм сляп и не видях, някой да е написал нещо. Кишимото? Не я абсорбира. Ако е могъл, щеше. Защо не е могъл не знаем точно поради горепосочените неща. Цитат: И въпреки, че това са абсолютно логични изводи от видяното, ти възхвали Итачи (ако можеше сам, нямаше да иска помощ, Итачи не е глупав и има доста добра преценка) и с мнението си излезе, че аз съм в грешка. Такаче е напълно нормално да си защитя мнението, като не си обмислел добре ситуацията, а направи прибързано изказване. Именно твоите логични изводи нямат кой знае каква защита, защото не знам как сме "видели", че и трите атаки трябват, за да се разруши, не знаем и дали мечът или Шинра Тенсее е по-бързо, не знаем и дали Чибаку Тенсее влияе по някакъв драстичен начин на юзъра. И именно защото не знаем тези факти в тази определна ситуация, не виждам как ще се убедим един друг, че Итачи би направил така или че Нагато би направил иначе. Защото ние досега главно спорим на възприятия и лични изводи. Не искам 200 страници с факти за техниките, не искам и да знам дали мечът е по-бърз от Шинра Тенсее, отговорих ти първия път, защото ти взе своето възприятие за някаква константа и реших да споделя и своето, което е доста различно. Но реално не можем да се убедим един друг, заради всичко изброено по-горе. И не, нямам нищо против обсъждането и фантазиите, обаче в този случай няма почти никаква солидност на твърденията ни, всичко е на представи и възприятия. Изброих вече защо. Мир? @Bloodwed Не казах, че не е направен от чакра, а че има и друга възможност. А дори да е, вече промушен, няма Шинра Теснее. Your soul is Itachi's :p. Но и ти самият виждаш (и пишеш), че не знаем някои доста ключови подробности в този случай. Но според мен при Итачи срещу единичен Пейн първо, Пейн си губи основното предимство - сключеното зрение, второ, Итачи може да си ползва генджуцу-то, което Пейн с 6 тела може да counter-не по безбройни начини. (Може да гледа през по-слабите тела или животните, дори някое да попадне в генджуцу, той пак си има още бая тела в съзнание, обаче когато е единичен, е длъжен да действа той самият.) Затова и мисля, че Итачи срещу единичен Пейн не само има шанс, ами има и по-голям шанс.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Naruto (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Чет Авг 25, 2011 2:01 pm |
|
popcorn girl |
|
|
|
Тъй като разбрахме каква беше гаргата за да не загубим интерес Киши замени една гатанка с друга-даже две. Сега ще си погадаем какъв е козът на Кабуто, по-точно кой е в последния ковчег дето изкара ангелите на Мадара/просто няма логика козът да е нещо друго /, и въпреки че е раничко да го изиграе това вече не ме изненадва. На мен ми е по-любопитно каква ще е слабоста на Едо тенсей и как Итачи ще я спре. Последните 1-2 чапа бяха малко предвидими откъм развитие, но поне засега темпото се задържа и все още чакам следващите с нетърпение.
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|