|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 8:22 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Steins; Gate [Пролет 2011] Публикувано на: Пон Авг 01, 2011 10:34 am |
|
SN00KY |
|
|
Регистриран на: Чет Апр 27, 2006 4:02 pm Мнения: 1967 Местоположение: Кога ше пием бира?!
|
too much spoilers.... ^^ още повече ми запалиха интереса, сядам да
|
|
|
|
Заглавие: Re: Steins; Gate [Пролет 2011] Публикувано на: Пет Авг 05, 2011 9:04 pm |
|
trancer4e4life |
|
|
Регистриран на: Пон Ное 02, 2009 7:20 pm Мнения: 1093 Местоположение: In Eren's basement, watching Isayama write his manga from a distance.
|
Само мен ли ме притеснява накъде отиват нещата? Още повече нямам търпение за епизодите . Така, открих нещо след като прегледах 2-ри епизод. Окарин се чудеше как така Джон Тайтър просто изчезнал, не се отбивал през 2000 година, чак и Дару го попита кой е той. Окарин промени времевата линия в първият епизод, и сега се намира в алфа времева линия, както Сузуха му каза, където Джон Тайтър/Сузуха умира през 2000 (видяхме го в епизод 16). Във времева линия алфа, тя каца през 2010, за да открие баща си, връща се назад, за да намери IBN, но в тази времева линия все си умира през 2000. Явно... й е било писано тогава да умре. 18-ти беше ЧУК . Колко ми липсваше хумора в това аниме не мога с думи да опиша. Не ми пречи, че анимето не остана 100% мрачно след повратната точка, защото хумора тука си е на великолепно ниво. Само че следващия еп. няма да е така лекичък след като ще трябва да се разправя с Моека. Какво наистина изпрати тя? Думите на Сузуха продължават да се обаждат в главата ми. Като обърнем внимание на причинно-следствената връзка, Маюри няма туко-така да бъде спасена . Само аз ли се питам защо Маюри все умира дори и агентите на СЕРН да не са замесени? Да не би причината за това е в действията на Окарин. Все пак, ако се върне назад, за да предотврати смъртта й и успее, първоначално той изобщо няма да е имал причина да се връща назад? Не можеш да го промениш, само ще си изиграеш ролята и така ще оформиш нястоящето си. Ако някой е по-запознат с парадоксите, да се обади.
|
|
|
Заглавие: Re: Steins; Gate [Пролет 2011] Публикувано на: Пет Авг 05, 2011 9:39 pm |
|
trancer4e4life |
|
|
Регистриран на: Пон Ное 02, 2009 7:20 pm Мнения: 1093 Местоположение: In Eren's basement, watching Isayama write his manga from a distance.
|
Спекулираше се (естествено не спойлери, защото ги избягвам), че това е просто начин, с който артистично да се изобрази съдбата й, тоест, предопределено й е да умре. Но не го вярвам, защото все пак имаме теорията на хаоса както и квантовата механика (най-точната наука, да, има връзка с анимето), където света на миниатюрните частици е свят на вероятности. Така че не може нещо да е предопределено на 100%, все ще го има 'ефекта на пеперудата', че да го бутне в друга посока. Като се замисля над причината за смъртта на Маюри, май наистина не изглежда като съдба. Между другото, вчера скивах някакви парадокси свързани с пътуването във времето и главата ми се запали . Таума, айде дай теории, че ми се обсъжда .
|
|
|
Заглавие: Re: Steins; Gate [Пролет 2011] Публикувано на: Пет Авг 05, 2011 9:47 pm |
|
trancer4e4life |
|
|
|
За съжаление и аз не знам как става това. Дано бъде обяснено, че тук няма за какво да се хванем . И съм сигурна, че ще стане, защото в това аниме засега не съм видяла дупка в сюжета.
|
|
|
Заглавие: Re: Steins; Gate [Пролет 2011] Публикувано на: Вто Авг 09, 2011 11:37 pm |
|
trancer4e4life |
|
|
|
Moeka was in berserk mode!!! /чак малко страх ме хвана от нея / Ох, колко изкърти днешния епизод .
|
|
|
Заглавие: Re: Steins; Gate [Пролет 2011] Публикувано на: Сря Авг 10, 2011 2:49 pm |
|
trancer4e4life |
|
|
|
Просто явно не й се е искало да се бърка в чуждите работи . Но си е вярно, че изглеждаше по-скоро на изнасилване, отколкото на кавга между двойка. Не мразя Моека, нито пък мразя Окабе, че я претрепа. Действията си му бяха напълно нормални. Пък и тя напълно откачи.
|
|
|
Заглавие: Re: Steins; Gate [Пролет 2011] Публикувано на: Чет Авг 11, 2011 11:25 am |
|
velush |
|
|
|
Интересна поредица се получи. 17-та си беше чист date sim от най-тъпите и нелогичните. 18-та беше бъзишка пародия на същата тема: нищо не работеше за срещата, нито дрехите, нито заведението, нито който и да е от останалите j-date клишета. Да на говорим, че беше среща с женското алтер его на племенника му травестит . Щях да се скъсам от смях. 19-та беше quasi rape...на Окарин му се наложи да се държи едва ли не, като антагонист - преби мацката, изтезаваше я физически и психически. Зрителят абсолютно стои зад действията му, но вижда колко грозно се налага да действа при тези обстоятелства. Май такова нещо не бях виждал в едно и също аниме - първо ти показват клишето, после се ебават с него, а накрая ти демонстрират мрачната действителност. Интересен избор на авторите time line-овете да се repair-ват точно с date sim. Без да съм играл Steins;Gate играта подозирам, че и там ги има същите бъзици с гейм trope-вете и клишетата.
Последна промяна velush на Чет Авг 11, 2011 4:30 pm, променена общо 1 път
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Steins; Gate [Пролет 2011] Публикувано на: Чет Авг 11, 2011 8:48 pm |
|
trancer4e4life |
|
|
|
Date sim-ове, клишета, бъзици... поне да става купон и да не е дразнещо на 100% като в ечита и пълни хареми . Обикновено много, МНОГО трудно нещо ми харесва, без значение дали говорим за анимета, филми, книги или дрехи. Още не мога да си обясня на какво се дължи тази ми любов към героите, въпреки че са клиширани. Може би заради хубавото им представяне и отношенията им... Не знам. Едно от нещата, което ми харесва тука е, как започна. Ежедневният и обикновен живот на хора от модерна Япония, приятели, които се събират и се бъзикат и шегуват като нормални хора, но едновременно с това откриваш намеци, които ти подсказват, че рано или късно ще го закъсат . А от началото много ме кефеше да гледам държанието на Окабе, щото все едно се гледам в огледалото . Между другото, ритника ме изкефи много повече от юмрука . Отчаяние да й вземе телефона, за да спаси Маюри, което прерасна в по-голям гняв и раздразнение, плюс тя гръмна главичката на скъпата му приятелка от детство (въпреки че тази Моека още нищо не е сторила в тази времева линия и вероятно няма, след като е взела компютъра и СЕРН зарязват нея и другарчетата й). Да види лицето на убиеца й да се държи така, да се инати с телефона... Бам, взимай и бягай. Натрупаните емоции избиват на повърхността. А и ако не успее, жертвите на останалите отиват на кино. Е, Окабе сам си е виновен за всичко това, така че нека се помъчи още . Много ми стана смешно, когато Кристина го пита дали е взел телефона, а той каза, че го открадна . На Моека й липсваше само брадвата. Нещо като във филма "Сиянието". "Here's Moeka!"
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|