Дата и час: Чет Фев 06, 2025 6:57 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 6 от 16 [ 229 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  Следваща
Ще присъствате ли на рождения ден на AnimeS-bg.com?
 Да  38%  38%  [ 89 ]
 Не  30%  30%  [ 70 ]
 Може би  33%  33%  [ 78 ]
Общо гласове : 237

Автор Съобщение
 Заглавие: Re: 6-и рожден ден на AnimeS-bg.com
МнениеПубликувано на: Сря Юли 06, 2011 2:49 pm 
Аватар

Tra[n]ceR написа:
SumizomeHisakata92 написа:
KoiYuki написа:
Непременно ще дойда!
С един приятел сме се заканили от 2 седмици да дойдем.
Тъпо ли ще е ако дойдем с косплей костюми и не учавстваме в ревюто? Защото май няма да се задържим дълго на сцената... :lol:

Е поне няма да съм само аз с костюм без да участвам :Д Тъй че няма да е тъпо :Д Не сте сами! :peace:

Няма проблем да дойдете с костюми без да участвате. Ще бъде разведряваща обстановка да се разхождат косплеъри из залата ; >)

Супер :Д Чакайте тогава една позната аниме личност да се размотава напред-назад :Д

http://s1248.photobucket.com/albums/hh4 ... 125019.jpg
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 06, 2011 4:43 pm 
Аватар

Thaumaturgist
Цитат:
То щото на анивенчъра не ходят хора, нямащи общо с аниме и манга културата

+1

Мисълта ми беше, да престанете да се преструвате, че който и да е от тези event-и има каквото и да е общо с аниме/мангата...

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 06, 2011 4:47 pm 
Аватар

Само да си отбележа, че не споделям твоето мнение, че над половината нямат общо с аниме и манга средите :shhh:

МнениеПубликувано на: Сря Юли 06, 2011 4:54 pm 
Аватар

Ми да застана на входа и да правя анкета, що ли? :lol: :lol: :lol:

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 06, 2011 5:22 pm 
Аватар

Кво ме интересува кви хора има на рождения ден на Анимес-бг или на Анивенчър, там има евенти които не бива да се пропускат дори и ако има само малка част аниме фенове (а и съм напълно сигурен ,че малката част не е толкова малка и доста хора се интресуват от аниме на тея мореприятия).

МнениеПубликувано на: Сря Юли 06, 2011 5:24 pm 
Аватар

Цитат:
Мисълта ми беше, да престанете да се преструвате, че който и да е от тези event-и има каквото и да е общо с аниме/мангата...

Е извинявай, ама по никакъв начин не мога да се съглася с това твое твърдение. Кое по-точно няма общо с анимето и мангата на тия евенти?? Ти колко от тях си посетил и защо си останал с такова впечатление като за начало??? Хора, които попадат случайно, или не са фенове винаги имат възможност да дойдат и да видят за какво иде реч, никой не им е забранил, но е факт че основния контингент на въпросните събития са точно аниме и манга феновете. А какво има на евентите?? Да започна ли да изброявам?? Явно ти не си много запознат като гледам какво пишеш. Извинявам се за оффтопика.

Имаш 3 основни големи евента в момента в България:

Анвенчър - двудневен фестивал, програмата му е съставена от лекции за аниме,манга и японска култура, АМВ контест, изложба на манга рисунки, косплей шоу, алея на художниците, конкурс за художници, гейм турнир с японски игри, уоркшопове свързани с японската култура, или с анимето и мангата, мейд кафе и хост клуб, щандове на българските аниме клубове както и гаражна разпродажба на манга и друг мърчъндайз и т.н...
Рожденият ден на Анимес-бг - парти на което се събират аниме и манга фенове, като част от програмата са прожекции на АМВ-та, косплей шоу, игри и томболи с награди (манги, фигурки и т.н.)
Аниплей - събитие за косплей театрални сцени

МнениеПубликувано на: Сря Юли 06, 2011 5:56 pm 
Аватар

Will try!!!! :>>>>

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 06, 2011 6:04 pm 
Аватар

Пффф...вече го водих този спор точно с Eliks в един друг форуми (ако не е очевидно alshu=velush)...ама хайде пак.

Цитат:
лекции за аниме,манга и японска култура

Това звучи добре на хартия...но в реалността около 80% от темите не са за аниме/манга. Под "култура" обикновено се имат в предвид неща като чайна церемония и Го...вместо да кажем "Влияние на писателите от 19-век върху съвременния японски театър".

Цитат:
изложба на манга рисунки

Извинете ако гледането на фенарт излияния не съвпада с удоволствието, което изпитвам при четене на истинска манга.

Цитат:
косплей шоу

На това винаги съм гледал, като на форма на травеститщина...може би една от най-тъпите черти на отакувщината...

Цитат:
гейм турнир с японски игри

Понякога включват Tekken в програмата...но в повечето случаи са се все неяпонски игри...

Цитат:
уоркшопове свързани с японската култура

Пак Го...може и малко икебана...все дълбоки пластове в аниме културата...

Цитат:
мейд кафе и хост клуб

Виж косплей и умножи по две.

Цитат:
гаражна разпродажба на манга и друг мърчъндайз

Ето това не го видях...свършило много бързо казвате...

Цитат:
алея на художниците, конкурс за художници

нещо не виждам връзката

Остана само
Цитат:
АМВ контест

Е, той може да се провежда спокойно и on-line.

Сега съгласен съм, че е тъпо някой (като мен) да се изтъпанчи и да каже, че всичките тези ваши усилия през годините са били излишни.
Всъщност аз не казва това. Аз казвам друго.
Да, полза има...при това голяма...но не за редовите аниме/манга фенове (като мен), а за тези които се чудят къде да си излеят креативната енергия (amv-та, коспплей, фенарт) и за тези, които обичат да организират сбирки от най-различен характер. Хипотезата ми е, че голяма част от тези хора не харесват особено аниме/манга, а просто са намерили сцена за изява.
Публиката ще е 2/3-ти неаниме фенове, защото един обикновен фен, просто няма какво да търси там.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 06, 2011 6:40 pm 
Аватар

това че ти не харесваш тия неща, не означава че не са свързани с аниме и манга културата. Сега няма да тръгна да ти изброявам и лекциите дето са свързани с мангата и анимето, които сме чули през годините, Теккен не е единствената японска игра, винаги има японска игра, може да има и други, но основно са японски, уоркшоповете също не са свързани само с японската култура, имаше един за рисуване на манга, това че не си видял гаражната и огромния щанд миналата година с аниме мърчъндайз си е чисто твой проблем, алеята, изложбата и конкурса за художници са всичките за арт в манга стил (алеята презентира авторски манги и рисунки), за косплея пък въобще няма да тръгна да споря, щом има цял един евент за косплей, който вече 4 години се провежда и го посещават солидна цифра хора. Може би проблема е в твоето разбиране за "редови" аниме фенове и най-вече личните ти предпочитания. Затова да твърдиш, че посетителите не са аниме и манга фенове е меко казано глупаво. Ти си от типа хикикомори, дето обсъжда хобито си основно онлайн, приеми че има много други, които предпочитат живия контакт и креативните дейности, свързани с тяхното хоби.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 06, 2011 7:00 pm 
Аватар
The No-Goodnick

Eliks написа:
приеми че има много други, които предпочитат живия контакт и креативните дейности, свързани с тяхното хоби.
такива същества не съществуват... (поне не в таз нашата сфера де xD)
опа... т'ва май не трябваше да го казвам/пиша xD

та... да... нека да се включа като "неутрално същество" в този вас малък "диалог" :lol:
та... ако ви кажа/напиша, че виждам накъде говорите, и че разбирам и 2те страни, и че и 2те страни са правилни, ще ми повярвате ли? Едва ли... xD
, ама си е така :?

та... velush ми е ясно за какво говори и НИКОЙ не може да го отрече... т'ва ся, че малко преовеличава с тези 2/3 от всички посетители вече си е вярно, не е чак толкова голям процента на незаинтригованите от темата присъстващи на тези събития, но все пак има такива и то в голямо количество. И това се дължи на факта, че тези събития са основно за популяризиране <- ето това би трябвало да отговаря на всичките ти проблеми velush xD

та... да... накратко казано: събитие, което да не е основно за популяризиране или за да се веселим, няма да видим :lol:

... *не обича да пише* ...

и така, след като минахме това, моля ви се... спрете се малко, не ми се иска все да подминавам на принципа tl;dr :lol:
плюс, че на там накъдето сте се запътили с "диалога", мисля, че не е баш за тези тема :drop:

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 06, 2011 7:25 pm 
Аватар

е ако не същестуваха нямаше да има и евенти, кой мислиш ги движи??? Но да, нека спрем оффтопика, евентите така или иначе социализират хората, така че има полза от тях.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 06, 2011 7:30 pm 
Аватар
The No-Goodnick

Eliks написа:
е ако не същестуваха нямаше да има и евенти, кой мислиш ги движи???
добре де, т'ва не разбра ли, че го вметнах просто за гаврата :lol:

та... за да не стане т'ва мнениече просто офтопик -> Не знам дали ще идвам на РДто :confused:

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 06, 2011 7:33 pm 
Аватар

ако спечелиш мистърското място ще е добре да дойдеш *_*

МнениеПубликувано на: Сря Юли 06, 2011 7:46 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Аз съм съгласен изцяло с velush.
Единственото общо при подобни евенти е, че се събира...каймака на отакувщината. ^^
-----------------
Приятно прекарване на всички, които ще присъстват.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 06, 2011 9:37 pm 
Аватар

Въй въй кви дълбоки размисли и разгорещени дискусии , общо взето рожденият ден на анимес-бг си е яко нещо (поне според мнението на хора които познавам). Не знам дали защото съм от неголям град и нищо интересно не става тук , но такова събитие е прекалено яко и забавно за да се дискутира хубаво ли е то или не....

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 6 от 16 [ 229 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]