|
Дата и час: Чет Фев 06, 2025 6:59 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: 6-и рожден ден на AnimeS-bg.com Публикувано на: Сря Юли 06, 2011 2:49 pm |
|
SumizomeHisakata92 |
|
|
Регистриран на: Пет Юни 04, 2010 3:29 pm Мнения: 50 Местоположение: София, България
|
Tra[n]ceR написа: SumizomeHisakata92 написа: KoiYuki написа: Непременно ще дойда! С един приятел сме се заканили от 2 седмици да дойдем. Тъпо ли ще е ако дойдем с косплей костюми и не учавстваме в ревюто? Защото май няма да се задържим дълго на сцената... Е поне няма да съм само аз с костюм без да участвам :Д Тъй че няма да е тъпо :Д Не сте сами! Няма проблем да дойдете с костюми без да участвате. Ще бъде разведряваща обстановка да се разхождат косплеъри из залата ; >) Супер :Д Чакайте тогава една позната аниме личност да се размотава напред-назад :Д
_________________ Tell me would you kill to save your life?
http://s1248.photobucket.com/albums/hh4 ... 125019.jpg
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: 6-и рожден ден на AnimeS-bg.com Публикувано на: Сря Юли 06, 2011 4:43 pm |
|
velush |
|
|
|
Thaumaturgist Цитат: То щото на анивенчъра не ходят хора, нямащи общо с аниме и манга културата +1 Мисълта ми беше, да престанете да се преструвате, че който и да е от тези event-и има каквото и да е общо с аниме/мангата...
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: 6-и рожден ден на AnimeS-bg.com Публикувано на: Сря Юли 06, 2011 5:24 pm |
|
Eliks |
|
|
|
Цитат: Мисълта ми беше, да престанете да се преструвате, че който и да е от тези event-и има каквото и да е общо с аниме/мангата... Е извинявай, ама по никакъв начин не мога да се съглася с това твое твърдение. Кое по-точно няма общо с анимето и мангата на тия евенти?? Ти колко от тях си посетил и защо си останал с такова впечатление като за начало??? Хора, които попадат случайно, или не са фенове винаги имат възможност да дойдат и да видят за какво иде реч, никой не им е забранил, но е факт че основния контингент на въпросните събития са точно аниме и манга феновете. А какво има на евентите?? Да започна ли да изброявам?? Явно ти не си много запознат като гледам какво пишеш. Извинявам се за оффтопика. Имаш 3 основни големи евента в момента в България: Анвенчър - двудневен фестивал, програмата му е съставена от лекции за аниме,манга и японска култура, АМВ контест, изложба на манга рисунки, косплей шоу, алея на художниците, конкурс за художници, гейм турнир с японски игри, уоркшопове свързани с японската култура, или с анимето и мангата, мейд кафе и хост клуб, щандове на българските аниме клубове както и гаражна разпродажба на манга и друг мърчъндайз и т.н... Рожденият ден на Анимес-бг - парти на което се събират аниме и манга фенове, като част от програмата са прожекции на АМВ-та, косплей шоу, игри и томболи с награди (манги, фигурки и т.н.) Аниплей - събитие за косплей театрални сцени
|
|
|
Заглавие: Re: 6-и рожден ден на AnimeS-bg.com Публикувано на: Сря Юли 06, 2011 5:56 pm |
|
Karibdus |
|
|
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 1:36 am Мнения: 3340 Местоположение: MetalLand
|
Will try!!!! :>>>>
|
|
|
|
Заглавие: Re: 6-и рожден ден на AnimeS-bg.com Публикувано на: Сря Юли 06, 2011 6:04 pm |
|
velush |
|
|
|
Пффф...вече го водих този спор точно с Eliks в един друг форуми (ако не е очевидно alshu=velush)...ама хайде пак. Цитат: лекции за аниме,манга и японска култура Това звучи добре на хартия...но в реалността около 80% от темите не са за аниме/манга. Под "култура" обикновено се имат в предвид неща като чайна церемония и Го...вместо да кажем "Влияние на писателите от 19-век върху съвременния японски театър". Цитат: изложба на манга рисунки Извинете ако гледането на фенарт излияния не съвпада с удоволствието, което изпитвам при четене на истинска манга. Цитат: косплей шоу На това винаги съм гледал, като на форма на травеститщина...може би една от най-тъпите черти на отакувщината... Цитат: гейм турнир с японски игри Понякога включват Tekken в програмата...но в повечето случаи са се все неяпонски игри... Цитат: уоркшопове свързани с японската култура Пак Го...може и малко икебана...все дълбоки пластове в аниме културата... Цитат: мейд кафе и хост клуб Виж косплей и умножи по две. Цитат: гаражна разпродажба на манга и друг мърчъндайз Ето това не го видях...свършило много бързо казвате... Цитат: алея на художниците, конкурс за художници нещо не виждам връзката Остана само Цитат: АМВ контест Е, той може да се провежда спокойно и on-line. Сега съгласен съм, че е тъпо някой (като мен) да се изтъпанчи и да каже, че всичките тези ваши усилия през годините са били излишни. Всъщност аз не казва това. Аз казвам друго. Да, полза има...при това голяма...но не за редовите аниме/манга фенове (като мен), а за тези които се чудят къде да си излеят креативната енергия (amv-та, коспплей, фенарт) и за тези, които обичат да организират сбирки от най-различен характер. Хипотезата ми е, че голяма част от тези хора не харесват особено аниме/манга, а просто са намерили сцена за изява. Публиката ще е 2/3-ти неаниме фенове, защото един обикновен фен, просто няма какво да търси там.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: 6-и рожден ден на AnimeS-bg.com Публикувано на: Сря Юли 06, 2011 6:40 pm |
|
Eliks |
|
|
|
това че ти не харесваш тия неща, не означава че не са свързани с аниме и манга културата. Сега няма да тръгна да ти изброявам и лекциите дето са свързани с мангата и анимето, които сме чули през годините, Теккен не е единствената японска игра, винаги има японска игра, може да има и други, но основно са японски, уоркшоповете също не са свързани само с японската култура, имаше един за рисуване на манга, това че не си видял гаражната и огромния щанд миналата година с аниме мърчъндайз си е чисто твой проблем, алеята, изложбата и конкурса за художници са всичките за арт в манга стил (алеята презентира авторски манги и рисунки), за косплея пък въобще няма да тръгна да споря, щом има цял един евент за косплей, който вече 4 години се провежда и го посещават солидна цифра хора. Може би проблема е в твоето разбиране за "редови" аниме фенове и най-вече личните ти предпочитания. Затова да твърдиш, че посетителите не са аниме и манга фенове е меко казано глупаво. Ти си от типа хикикомори, дето обсъжда хобито си основно онлайн, приеми че има много други, които предпочитат живия контакт и креативните дейности, свързани с тяхното хоби.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Юли 06, 2011 7:00 pm |
|
dadaadda |
The No-Goodnick |
Регистриран на: Пет Май 04, 2007 5:05 pm Мнения: 9845 Местоположение: PervTown
|
Eliks написа: приеми че има много други, които предпочитат живия контакт и креативните дейности, свързани с тяхното хоби. такива същества не съществуват... (поне не в таз нашата сфера де xD)опа... т'ва май не трябваше да го казвам/пиша xDта... да... нека да се включа като "неутрално същество" в този вас малък "диалог" та... ако ви кажа/напиша, че виждам накъде говорите, и че разбирам и 2те страни, и че и 2те страни са правилни, ще ми повярвате ли? Едва ли... xD , ама си е така та... velush ми е ясно за какво говори и НИКОЙ не може да го отрече... т'ва ся, че малко преовеличава с тези 2/3 от всички посетители вече си е вярно, не е чак толкова голям процента на незаинтригованите от темата присъстващи на тези събития, но все пак има такива и то в голямо количество. И това се дължи на факта, че тези събития са основно за популяризиране <- ето това би трябвало да отговаря на всичките ти проблеми velush xD та... да... накратко казано: събитие, което да не е основно за популяризиране или за да се веселим, няма да видим ... *не обича да пише* ... и така, след като минахме това, моля ви се... спрете се малко, не ми се иска все да подминавам на принципа tl;dr плюс, че на там накъдето сте се запътили с "диалога", мисля, че не е баш за тези тема
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Юли 06, 2011 7:30 pm |
|
dadaadda |
The No-Goodnick |
Регистриран на: Пет Май 04, 2007 5:05 pm Мнения: 9845 Местоположение: PervTown
|
Eliks написа: е ако не същестуваха нямаше да има и евенти, кой мислиш ги движи??? добре де, т'ва не разбра ли, че го вметнах просто за гаврата та... за да не стане т'ва мнениече просто офтопик -> Не знам дали ще идвам на РДто
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|