Уникално аниме !! Едно от най-добрите които съм гледал ! : )
Повечето от вас не мога да ви разбера ?! За вас явно най-интересното са бойните и сексуалните сцени в анимето !
Това е едно ДЪЛБОКО ПСИХОЛОГИЧЕСКО АНИМЕ и ОСНОВНОТО са ЧОВЕШКИТЕ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ,а не кой кого убил или кой кого оправил , но явно това ви интересува !
Анимирането не било добро : пак се вглеждате в незначителното ! За мен в това аниме всичко е направено перфектно!Целта на едно изкуство е да ни накара да мислим,да раздвижи чуства в нас и най-вече да ни провокира.
Колкото и измислено да изглежда, във всяка малка частица фантазия се крие един голям сериозен РЕАЛЕН проблем на човечеството, с което то се сблъсква (дори и да не го осъзнава). Анимето не е само кръв и клане.... далеч не е само масакре... помислете дори и за саундтрака - на какъв език е - на ЛАТИНСКИ... и после ми говорите: "нямало смисъл... имало само кървища"...
Elfen Lied
го гледах преди 1 седмица и определено в мен ще остане едно меланхолично чувство в съзнанието ми,което ме натъжава приятно...
Няма как да не сте роннали по една сълзичка на финала ,който много хора не одобряват но за мен е финала е невероятен , макар и леко да са го скалъпили поради предполагаемия нисък бюджет !
Оценка за анимето : 10/10
В моите топ 10 на 1 по замисъл ! : )
Лично мнение !
П.с. Може ли да очакваме продължение