|
Дата и час: Чет Яну 28, 2021 12:20 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Кога момчето се превръща в мъж?  Публикувано на: Пон Юни 20, 2011 2:10 pm |
Igribezgranici |
|
 |
|
От физиологична гледна точка едно момче възмъжава сравнително рано, поне така пише в учебника по Биология за 8-ми клас.Друг е въпроса , че рядко се срещат случаи , в които момче придобива "мачо" черти в ранна възраст.Това най-често е свързано с някакави премеждия.Ще се опитам с пример да обясня кога лично аз смятам , че едно момче е възмажало.При животните образуващи семейни групи , основната цел е отглеждане на потомство и неговото възпитание.Това потомство след като научи основните неща за живота от своите родители, започва едно самостоятелно съществуване.Та накрато то се води порастнало, възмажало когато умее само да се спрявя със живота.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Кога момчето се превръща в мъж?  Публикувано на: Пон Юни 27, 2011 12:21 am |
 |
Meze |
|
 |
Регистриран на: Сря Окт 12, 2005 11:39 pm Мнения: 1742 Местоположение: В хладилника на УБСЕ, до бирата.
|
абе друго си е да си опереш чорапите и да ги вържеш за тръбата на парното, много ясно че има перални. Така или иначе повечето стереотипи се изредиха вече, трябва и нещо от мен да добавя  А тва за казармата е един от най-нелепите критерии за мъжество, щото никой от тук пишещите във форума така или иначе не е служил през '50-'60 и някоя, че да знае за кво наистина е ставало въпрос. Като толкова му е мерак на някой да знае кво е мъжество, да погледне баща си, после дядовците си (дай Боже да са живи) и да си направи простата сметка. Останалото е чесане на пръсти по клавиатури.
_________________ The Tea Gonna Chew Come
 Язе съм от там
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Кога момчето се превръща в мъж?  Публикувано на: Вто Юни 28, 2011 12:12 pm |
 |
baikonur |
|
 |
Регистриран на: Нед Дек 24, 2006 12:40 pm Мнения: 2475 Местоположение: София, СГ
|
^ Нали мъже има само в анимациите на дисни Meze написа: ... Възмъжал съм на 8 Аз бих заключил, че мъжеството е много относително понятие, винаги може да си по мъж. Колко си мъж зависи от това до колко може да се справиш сам с живота. Индианците са си пращали децата да оцелеят 3-4 месеца, след което са ставали мъже. Истинския мъж трябва да носи белезите, на човек който може да се справя сам с всичко в живота, съзнанието му да е способно да бъде не зависимо от чуждата воля, и да може да и се противопостави ако трябва. Да може, но не обезателно да го прави (прекалено често), иначе просто би бил кретен не ценящ съществуването си. В този ред на мисли истинския мъж не само трябва да умее да се противопоставя на чуждото его, но и да умее да се противопоставя и на своето, а това зависи вече до колко е мъдър.В известна степен, колкото си по- мъдър, толкова по голям мъж си. Истинския мъж трябва: Да си пере чорапите сам. Да не му пука когато е сам. Да може да намери пътя сам. Да търпи на глад. Да е влизал в затвора/ареста. Да може да се издържа. Да може да води достоен живот сам. ... ...
_________________ http://ask.fm/TheCannibalPretzel
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Кога момчето се превръща в мъж?  Публикувано на: Чет Юни 30, 2011 8:53 am |
Daichi |
|
 |
|
aleksandurka написа: Когато стане баща!  Глупости! ; )
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|