Питах там в една тема къде може да поствам такива работи и един модератор каза тука, и че нямало тема. Ще гледам да съм кратък но не обещавам, като става въпрос за тоухоу и откачам >_>. - Ако не ви се чете есе, по-надолу са линковете
Та, за тези които незнаят какво е тоухоу - please suicide.
За тези които незнаят кво е тоухоу и не искат да се самоубиват - >
Поредица от игри, главно Bullet Hell Shooter-и. Това ще рече click me for screenie!. Първите проекти са направени от 1 човек на който му викат ZUN. Та явно че тоя пич е някво продиджи супер скилед ала бала, игрите му имат уникален саунд и въпреки че първите части звучат доста като кей-ген музика(правени са преди доста години) те успяват да хванат слушателите и да вдъхновят целия свят.
След успеха на Shoot em up игрите, Зун прави комбо със студиото Twilight Frontier да направят бойните тоухоу игри, който имат музика която е съвместна работа на Зун и пичовете от това студио, и която според мен е много по-добра.
Както и да е, музиката на тези игри е толкова уникална че целия свят почва да я ремиксира, или поне ъндърграунд хората и главно младите (като нас.. предполагам), не някви Мiley Cyris да правят ремикси (или още наречено doujinshi) ами нормални хора.
В момента има толкова много тоухоу музика че тя се измерва в терабайти, аз имам достъп до ФТП с 1 терабайт тоухоу музика, над 40, 000 хиляди песни във Lossless формат, то това фтп има неща от преди 1-2 години, за тея 1-2 години сигурно са излязли сумати нови работи(аз вече видях някои нови албуми в тубето). Има абсолютно сякъкъв стил тоухоу музика така че има за всички (само за чалгарите нищо не гарантирам) Много от ремиксираната музика изобщо няма нищо общо с оригиналната(то има ама е почти незначително), но самата идея че е от тоухоу ме вдъхновява, много от ремиксираната музика се познава лесно от коя оригинална песен е, вчера си слушам аз някво U.N. owen миксче и въпреки че слушам песента за първи път ми излизат гоосеБъмпс , понеже знам каква е главната мелодия и я очаквах да дойте.. и както винаги те надминаха очакванията ми. Има доста групи които се издигнаха заради тяхните работи по тоухоу и сега си правят тяхна музика.
Та реших да пусна тема тук с песни и ако има хора които проявят интерес към музиката бих постнал още .. и още, понеже тя е "безкрайна".
Преди да започна с линковете - > аз съм фен на инструментал като цяло и доста често пеенето ме дразни, буквално, не ми харесва как някви ниско-скилед ретарди ми развалят песента с тяхния грозен глас *НО* има и гласове и текстове които не дразнят(те са малко де), така че ще има биас и ще повече инструментална музика, за мен музиката е инструментал а не пеене. Отделно че тоухоу е игра и оригиналните саундтраци са без пеене. Пък и ще ви спестя да слушате 14 годишни японци с дрезгави гласчета опитваики се да пеят, понеже е doujin е пълно с аматьори от които може да се получи Ear cancer, и вярваите ми аз съм слушал доста такива..
Моята история за това как се запалих по тоухоу - сравнително кратка, може би поучителна и може би ще обясни защо харесвам определени песни които може би вие не харесвате
Спойлера:
направил съм го на много редове да не е много широк тоя споилер Та, приятел ми прати саундтраците на тоухоу от 1 до 9 преди много години, аз ги имах като алтернативен плейлист и не ги слушах много често, даже в началото имаше много песни които не ми харесваха защото 1 до 9 са старите песни като цяло, но съм ги слушал през години и доста пъти. После някъф пич видя че поствам в аниме секцията на официалните дота форуми и ми каза да пробвам бойните игри на тоухоу, даде ми линкове и ми обясни как да ги преведа и тем подобни. Благодарение на тези 2мата и на това че аз съм с изключително отворено съзнание и винаги респектирам това което хората ми предлагат, реших да го проверя, в началото и се кефих доста.. главно на музиката, 10.5 и 12.3 имат много по-добра музика от старите игри според мен, понеже някъф пич е помагал на Зун. След определено време игра (аз вече си имах супер обичани песни от тоухоу) реших да слушам целия саундтрак, и така много ме изкефи, взех да търся още и още когато разбрах за огромния свят на тоухоу музиката, от който се надявам да не изляза в скоро време, с желание и мерак почнах да изслушвам най-различни доужини, слушал съм доста слаби но всеки път като слушам добър си мисля " бахти пича.. кефи ме " и факта че тоухоу е някво ъндърграундско такова и е успяло да зариби и вдъхнови толкова много хора , допълнително ме изпълва и ме радва.
Почвам с линковете оригинални: главно пиано, цигулка и класически инструменти със модерно звучене, ако това не е което ви харесва по надолу ще има и други стилове
Necrofantasia - една от най-known-ите песни, това и е първата версия и според мен е добра, макар че първите няколко пъти като я слушах си беше рак за ухото, ако разбирате от музика сигурно виждате потенцияла за ремиксове :
U.N Owen was her? - най-известната песен на тоухоу, и може би най-ремиксираната песен в историята на човечеството, въпреки че може да я чувате за първи път или да сте я чули в МcRoll пардоия, тя е оригинално от тоухоу. Според мен и това е Ear cancer поне за първите 10-15 слушания, тая песен съм я хейтвал с години но накрая като почнах да слушам ремиксите разбрах колко много потенциал има и колко уникални са нотите и. В момента събирам миксове на тая песен и си правя плейлист, имам около 25 добри за 3 дни..
Flowering night - първата песен която съм слушал от тоухоу, години преди да знам кво е и преди да се зарибя по музиката, чух я в няква муген игра а малко по късно приятел ми даде целия саундтрак на тоухоу. Това не е първата версия на песента, нещо не ми харесва първата и версия но това е ремикс от Зун и тва студио от пичове дето му помагат за бойните игри, тая песен е от 7.5 до колкото знам което е първата бойна игра. Цигулките са уникални и винаги са ме вдъхновявали:
Scarlet Oriental Rhapsody/Touhou Hisouten - Песента която се пуска като биете 10.5 на story mode, просто уникална, моята лична най-слушана песен за последните 3 години.. а я имам едва от 5 месеца.
Did you see that shadow? 12.3 menu - Е тва е, като си инсталирах тоухоу и като чух музиката на менюто направо не исках да играя играта, цял ден ми стоя компютъра включен заради тази песен , звучи като някоя приказка или трейлър на някво мморпг.. има го тоя "магическия звук" и някъф влак направо много и се кефя
Scarlet Weather Rhapsody - Много нежно пияно, само дето кърти мифки.. сега като я преслушвам и настръхвам
Одору Мизушибуки - Лошите цигулки, не е една от мойте любими за разлика от тея по-горе но въпреки всичко е много добра.
Marisa's Theme: Dance of witches - Има голям шанс тая песен да ми е най-слушаната аз месец Юни(и аз незнам ,че тоя месец по колко песни се hype-нах не е истина, а Мариса е геройнята която играя от месеци вече (Първата ми беше Yukari после Tenshi и Reisen >_>. Много са лоши тея цигулки(в бад-асс смисъл):
достатъчно с оригинала, ако някои прояви интерес мога да постна още.. или просто да си ги търсите в youtube не е толкова трудно
Малко китари сега, без вокал:
Nek-Low Fantasia - очевидно от коя песен е, силно препоръчвам да сте поне запознати със оригинала.. тогава усещането е много по-добро. Според мен тая песен не е много добра но електрическата китара на оригиналната мелодия просто рулира
Minami- Jeux Interdits - U.N Owen Was Her? - От доста тъп циркъл е тоя(така се наричат групите който правят доужин музика) но това е просто уникално, силно препоръчвам да сте слушали оригинала.. много по-добро е усещането след тва
IRON ATTACK - UNKNOWN DIE UNKNOWN - U.N. owen was her? - .
Iron Chino - Killing the god of wind - направо ви го давам с комбо филмче, така гледате 2 в 1, нещо ми напомня на тея олд скул металски банди ама незнам защо
Jazz - да Jazz..
Geist Jazz Band – Quartet des Geists - U.N owen was her? - много се кефя на такъф тоухоу джаз , сякъш съм в 50те ;д
Maurits"Zen"Cornelis feat. Vivienne - You're the Shine (MZC Grandstreams House Mix) - Хаус/Дзаж микс, просто тоя саксофон кърти от всякъде
Tuck.よしひさ - как да не му се накефиш на тоя класически джаз?
Akira-kun силен сакс - Waltz for Venus
Trance без вокал Аз съм си трансър , винаги ми е било 'главната музика' и хората ме знаят като такъф(макар че като си погледна ластфм-то наскоро съм по скоро Touhou/guilty gear-ър ама както и да е
Alstroemeria Records - U.N.オーエンは彼女なのか? - моята най-слушана песен за предните 2 месеца, въпреки че се опитвах да не я слушам толкова много >_> ,рулира от всякъде просто
Crescent dream - кратка но с много силен мейн парт според мен.
Higan retour - доста тъмен микс
Voyage 1969 - мхм, Луна дръж се.. идваме!
Trance с вокал Как се излъгах да се зарибя по тея, оставих ги на шъфъл в фообара за 1-2 седмици докато играя дота и след т'ва взеха да ми харесват... а аз по принцип не се кефя на такива.. както и да е инструментала е уникален а невинните им гласчета не ме дразнят.. вече
Imperishable night -
Plain asia -
3L & Shibayan - е не, тая песен беше една от първите с вокал по които се зарибих. Дали е защото знам оригинала и на подсъзнателно ниво мелодия ми влие повече или просто песента е добра - незнам, след 3тата минута и почвам да подскачам, кефи ме как ми се ядосва мацката макар че другите и песни са някви невинни
Lunatic Princess - е тая песен мога да я слушам само заради името.. тоухоу ++++
EastNewSound(nayuta)'s u.n. owen - тая е доста известна изглежда, даже май е била поствана тук.
Някъф неопределен страннен ненормално як жанр - без вокал/цигулки тромпети и тем подобни
е тука сте лъки щото ще ви дам някъф супер неизвестен циркъл с ненормално добри песни, просто си кликвах рандом на тея японските имена в тва фтп и го изтеглих от там..
тея тромпети и тоя военния саунд ме кефят -
както бабите казват - ЛЮЮ.. много яко и много яко се издига със камбаните тромпетите и всичкото
много яко почва -
време за реване -
Та, както казах , ако има проявен интерес бих постнал още, ще бъде много добре ако и вие поствате и ако си го превърнем във стандартна тема за музика, ако няма интерес .. еми тогава значи има нещо грешно с тоя свят и ако не ви убия сичките ще се самоубия , едно от 2те ще бъде. А, и бу да вей - доста от тоухоу ремиксите не са от Азия, надявам се това да не е проблем? Макар че всичко.. или 95% от нещата постнати горе са Японски. Аз познавам хора които се занимават с правене на такава музика, че даже имам и някой песни на черно преди да са официално излезли ;д
Уау , дивата тема. Guilty Gear / Daisuke Ishiwatari слушам отдавна , но Touhou само съм подминавал до сега. Ще прегледам обстойно всичко , благодаря за линквете.
не знам дали е редно от моя страна да пиша това... но смятам че си пропуснал някои от златните песни на тоухоу... аз по принцип съм слушала невероятно голямо количество от оригиналните /без вокал/ така и от ремиксите с вокал /nico nico douga, cool&create, IOSYS, zun-тези са без вокал-/ и ще сложа няколко от любимите ми песни ако не е проблем
като начало друга версия на EastNewSound, не, не смятам ремикса за по-добър от оригинала... просто да го има ^^
Gensou no Satellite
в този ред на мисли идва и The fear is oneself ... понеже е на същия вокал а именно Ranko ...като си личи че това е ремикс по темовата песен на Сатори /4 бос/
всъщност не съм сигурна дали си сложил и тази версия... та тя е по известната тоухоу песен U.N Owen was her? ...естествено вокала и преработката на мелодията не показват много тази връзка... трябва човек да се заслуша
естествено къде без Хару... Broken Moon...
сега ще сложа 2те песнички на любимката ми Ерин... първата е спаси ме Ерин на нико нико доуга естествено....
втората е клиниката на Ерин... на IOSYS ...обаче като се замисли човек повечето неща на IOSYS не могат да се слушат без предварителна психическа подготовка /нещо такова се получава и с нико нико доуга/... може и за такава да дам пример... слава богу тази не е такава а да клипа е от 2 песнички... 2рата е хакурей джинджа
нека да не забравяме cool&create пример за тяхна песничка хммм нека да е заключеното момиче
да добавя demetori със ремикса си по песничка Cosmic Mind ....името на ремикса е Края на света
hiiro gekka kuruizaki no zetsu и flowering night.... си ги сложил така че няма и аз да го правя.... но пък ще сложа на iosys които изискват психична подготовка
заедно с песничката на глупавата чирно
и данзай ..която изрежда доста герои от тоухоу
май трябва да спра с IOSYS затова последна... песничка от любимата ми игра от поредицата ...ufo power
хмм общо взето не съм слагала оригинални мелодии... сми тези на иосис и нико нико доуга не са си взети тракове... или поне аз не ги разпознавам като такива... естествено те си се броят за тоухоу музика така че няма проблем
@ ludicross - да , това е доста добра причина да се кефиш на тоухоу, аз всеки ден проверявам някой сайтове за нови уолпейпъри
@werewolf_girl
И аз предпочитам оригинала от EastNewSound а не ремикса, незнам защо реших да постна ремикса >_>.
А що става въпрос за IOSYS, е аз съм ги слушал преди няколко месеца и изобщо не ми харесаха, после разбрах че са маса известни, ако не и най-известния тоухоу циркъл което според мен е пълен шит , понеже повечето от тяхните песни са пълна боза.. боляха ме ушите докато слушах албумите на иосис преди няколко дни, макар че си имат и добрите песни, особенно на китариста им "Минами"
точно затова казах че трябва психическа подготовка... макар че в повечето случаи слушам иосис само заради шантавите текстове ето например данзай
Спойлера:
Reimu! (Reimu!) The poor red-and-white miko, she's actually doing great business. The Touhou boom isn't abating, so there's no way you're really poor, you swindler woman! Suika! (Suika!) The drunkard, lolita, little girl oni; she's actually a clingy stalker. She's been staring at you since one hundred million years and two weeks ago. Sanae! (Sanae!) You lie and act on the pretense of being a pure and wholesome miko She's actually an evil sister-in-law! Marisa! (Marisa!) You damned thief who borrows things then actually steals them! You steal the hearts of girls as well! Cirno! (Cirno!) Stupid stupid stupid stupid stupid stupid stupid stu--pid stupid![1] She's not even worth sending to hell. Flan! (Flan!) Stop it with that "uuu, uuu"![2] Stop it! Stop it! If you don't stop, I'll kill you! Grr! Conviction! (Conviction!) Conviction! (Conviction!) The sentence! Three years of hard labor with no 3 o'clock snacks! However, bananas and mushrooms do not count as snacks! и така нататък
като казах текст ...едни от най-добрите текстове май са на comp ...макар че ...мда май е така
a и честно да ти кажа не намирам нищо лошо в китарата на Минами... просто е по-рок вариант всъщност постигането на такава мелодия не е лесно /не разбирам от китари ама предполагам/ така че си му уважавам труда ^^
нещо като идея да предложа ...
Спойлера:
защо не изредиш всички артисти /е може би няма да можеш на всички.. ама и аз мога да помогна/ вместо да се поставят отделни песни ...ддз някак си като списък да е прегледно ...а ако искаш мога да се разровя и да ти кажа и албумите + вокали /ако има/ ...а ако си навит може даже да отделиш и оригиналните саундтракове в списък по игри и нива... ама това ще е много работа...
Не съм сигурен че ти разбирам идеята но това ще е малко трудно, аз имам това.
Така де, приятел го има ъплоаднато на ФТП и аз си дърпам отделни артисти от него със макс скорост(става за минути), не съм сигурен дали е качил новите албуми от част 10 защото той като дърпа торента още беше част 9, и имам и други песни който май ги няма в тоя торент, или поне аз като съм търсил. В тоя торент само ТАМЮЗИК имат 48 албума.. всеки с 7-15 песни , и даже не съм сигурен че те са с най-многото албуми, общо има около 930 артиста в старата версия на торента , като под артиста имам предвид фолдери, иначе те са много повече щото само в 1 албум на иосис примерно може да има над 10 различни имена/тага
Оригиналните саундтракове се намират лесно в пиратския залив или в нияторентс.
А ако идеята ти е да направим "списък" с всички артисти и линкове с youtube клипчета за всичките им песни - това ще е невъзможно поради няколко причини
* постоянно излизат нови песни * те са изключително много, ако сложим толкова много линкове в 1 тема, интернета ще гръмне и се връщаме 15 години назад * не всички са качени в youtube, аз съм търсил доста които не ги намира и даже съм качил някой( ще постна по долу това което съм качил ) * има *МНОГО* слаби песни който не си заслужава да се качват, не хеитвам хората които са ги правили просто не струват, може да са аматьори и да станат по-добри в бъдеще
а за IOSYS - да , може и да са им забавни текстовете но аз съм любител на музика не на някви японки който си говорят в разлигавен стил, интересно ми е защо са толкова слушани в ласт.фм де .. примерно Alstroemeria Records е 63242 пъти по-добър от IOSYS ама има по-малко слушатели, поне в ластфм-то. И не съм сигурен за кво иосис имат толкова много като аз като им теглих албумите те бяха тагнати от различни артисти (също като алстроемериа) а не от 1 артист. Дори и да си фен на вокали , алстро имат мега силните~~
Иначе някои от песните който постна ми харесаха, въпреки че тоя микс на брокен муун е по-слаб от оригинала , но те оригиналните са много силни и е трудно да се намери по-добра версия от тях
Въпреки всичко аз имам намерение да прослушам още иосис албуми като ми остане време и като имам желание.
та ето малко вокал които го нямаше в youtube и аз реших да го кача, със секси картинки естевенно - >
ToВа си е колекция от песнички. Съдържа музиката от Twilight Frontier /която е една от аркадните игри на тоухоу... номерирана като 7.5, сътрудничи си с Twilight Frontier /те правят доуджинши игри/
Tова CD е по tankoubon /графична новела/... Eastern and Little Nature Deity но проекта е бил отменен и в последствие започнат на ново с променено заглавие Strange and Bright Nature Deity и Oriental Sacred Place
Понеже аз, горкия, съм само запознат с Bad Apple на Alstroemeria Records, както и 3-4 други неща, които съм мяркал из Тубата, главно на IOSYS. И като казах за IOSYS, позволете ми да добавя това:
понеже аз съм се предал от нашия смешен свят в което живеем и патетичното общество което има топките (или по-скоро идиотизма) да се нарече "общество" и "цивилизовано" и съм се отдал на това да бъда тоухоу проповедник, ето един безсрамен бъмп с изключително силна музика за хора с уши и комън сенс.
(ноут: та да, понеже аз съм слушал оригиналите по 593825285 пъти и съм слушал изключително много ремикси, има огромен шанс биас-а да е твърде голям и заради това да съм луд по някой от песните който ще постна по надолу, макар че съм направил достатъчно тестове и съм ги давал на хора с комън сенс и отговора е почти винаги един и същ - че музиката е по-добра от квото и да било дето правят днес. (ноут 2: да се има на предвид че Утубе качеството не става за нищо сравнено със lossless-a които имам на пц-то)
започваме с една от най-добрите песни за тая година,
епично интро, епични китари, епично пиано, епично всичко, а да не говорим как пасва за пвп филмче на която и да било игра.
Това е една от най-добрите песнички със фреш "сутришно" звучене който съм чувал, трябва да си я сложа за аларма и няма как деня да тръгне зле, пък къде ще отиде - за жалост зависи от много други фактори. специален eargasm - 0:57 - 1:10, макар че тя цялата песничка си е еаргазм, и между другото е много добър ремикс който пази духа на оригинала и мелодията.
доста хардкор китари на ''deaf to all but the song'' от тоухоу 8 , като цяло запазва духа на оригинала ама тея силните китари го правят дори по-силно, който е играл играта ще знае защото битката с тоя бос е доста 'готина' и тея китари пасват на тъмнината
Просто speechless , едно от най-епичните интрота евър, те Dark Phoenix-а винаги имат изключително силни интрота ама това кърти мифки, особенно пиaното на 0;36 , рев от кеф. И като повечето им песни ,запазва духа и мелодията на оригинала а не я променя някво толкова много че да не се познава. Много добър микс на пиано/виолини със електрически китари.
силно интро както обикновенно , за жалост слабо качество в УТ
може би най-яката песен която съм чул за тая година. Masterwork виолин със епична китара. Ако някой ден случано намеря печеливш билет за тотото, ще наема хора да ми я свирят на живо, и ще купя няколко китари да може китариста да ги троши на сцената, дъх. А и бтв за макс ефект волумето на маХ.
изключително силен ремикс на шедьовъра Plain Asia > , това е песента която ме зариби по тъмния феникс.
с тая песен имам голяма история, аз по принцип съм си доста опън съзнание и така слушам много работи, тая песен я чух преди много време и заради нея реших че не ме кефи тая група дарк феникс и няма да ги тегля > сега като я слушам не знам защо съм бил толкова зле преди, не съм бил в настроение явно (което потвърждава моя стейтмънт - че хората за жалки като организъм ама това е съсвем отделна тема.) Изключително силна.
за това пaрче не съм сигурен кое е по-силно, то или оригинала > , оригинала е просто такъф мастърпиис, просто как добре звучи докато играеш играта.
badass sounding remix- на мариска едно от многото песнички: и глух да си просто пианото в началото звучи толкова добре че отивам до тоалетна да се избърша че се подмокрих, а паузата на 2;20 .., кво да говоря трудно се описва музика , особенно толкова епична.
Малко друг стил музика > тоя микс на етърнал дрийма е просто толкова добър, и най-смешното е че като се прибирам от работа и като небето е някво готино така с много звездички и като телефона реши да ми пусне тая песен на шъфъл , плюс плюс плюс+++++++
отне ми известно време да се зарибя по тая ама пиaното е просто много силно , не можах да го устоя /worship
Phantoms in da house , , оосом.
на тая съм и фен, не знам вокала ли е добър или музиката е просто магическа. , aма сейф бета е че инструментала е много силен, добър микс на Саку песничката.
moar sakuya
sakuyaaaaaaaaaaaaaaaa , яко.
И накрая ще привърша с малко епичен тохо джаз, просто тохо джаза е по джаз от колкото истинския джаз е джаз, то в такъф случай тохо джаза е джаз а другото е фейк, няма просто има толкова силни тохо джазове че си представям че съм в някой клуб от 60те, затъмнено със яката мацка с червена рокля, със якото бомбе и костюма и томи гъна и шефа на боса на мафията слуша джаз на живо и ми го свирят косплей на Реми и Саку, а да и после се събуждам и си викам "Switzerland euthanasia или квото си там, here i come"
anyway.. less emo shit , moar eargasms >
епик епик епик , толкова класическо чак боли, 3:02 - 3:25+~ просто намокряш гащите.
smooth jazz , олеле. Bad Apple jazz mix звучи по-добре от оригинала, епично интро , не, епично не звучи достатъчно голямо, трябва нова дума да се измисли за тая песен. Супернови черни дупки пулсари магнетари тем подобни звезди 1000 пъти по-големи от нашето слънце да го духат, немогат се сравняват със тохо епикнесс. (звуча като някой ненормален култист. се1)
true to the original Jazz in Greenwich
а бе аз имам още доста тохо ама стига толкова за сега, съмнявам се някой да слуша всички песни ама ако правя нещо свързано с тохо, то тогава времето не е изгубено.,., и 1 човек да си отвори очите пак добре ще е. И сайд топик, ако не беше тохо музиката и арта, пък и игрите ме кефят макар че няма с кой да се играе > най-вероятно бих бил активен психопат или нещо от сорта, със такива околности / такива хора с който трябва да се занимавам около мен, така че тохо е спасител.
btw: grammar nazis stay away, слабо ме вълнуват правописните и грамар грешките, езика е шега и средство за общуване, смисъла на езика е да предаде мислите от един човек на друг, а не да пиша точки и запетаики и икраткота и кво ли не, стига да разбираш човек друго не ти трябва, ама това е доста широка тема която не е за тук.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения