|
Дата и час: Чет Фев 13, 2025 1:42 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: Re: Неграмотен ли е Българинът? А може би родоотстъпник? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Юни 21, 2011 10:42 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4318_1267384268.jpg) |
HollowMan |
|
![](./images/ranks/rank4.gif) |
Регистриран на: Съб Апр 29, 2006 3:39 am Мнения: 691 Местоположение: EXILED
|
there's a nice read, in case the topic's still alive: Цитат: Сега, след случилото се, съответните държавни и общински власти трябва да разяснят на гражданите си в крак с времето и епохата:
С какви пари е платено почистването на паметника? Ако са от общинския бюджет, защо на "Шалом" е било отказано почистването на свастики, с мотива, че общината няма средства и човешки ресурс? Ако не са от общинския бюджет, откъде идват?
Ако почистването е платено от Светлана Шаренкова, ще плати ли тя и почистването на свастиките, които са "обида за паметта на загиналите съветски войници". Или не са?
Ще почисти ли общината незабавно София от свастики, слово на омраза и всичко друго, което я е превърнало в кошмарен за живеене град?
Ако Русия и "руският народ" са обидени от този "акт", дали Израел не е обиден от непрекъснато поругаваната синагога и еврейски гробища? Кой решава кое за кого е обидно и кое не?
След като е заведено незабавно дело срещу неизвестен извършител, ще бъде ли заведено също толкова бързо такова срещу тези, които са надраскали пречупени кръстове, "Умрете в мъки гнусни педали", "Циганите на сапун" в цяла България, и то върху религиозни паметници и надгробни плочи?
Защо национално-отговорният президент и останалите национално-отговорни политици са оставили паметника "1300 години България" да се разруши, докато пазят Паметника на Съветската Армия? Къде е паметникът на българските участници във Втората световна война, сред които и дядо ми – танкист и участник в боеве?
Ако, според Вежди Рашидов, тази поп-арт инсталация е "углавно престъпление", то защо побоят над хора от различен етнос, сексуалност и религия не е?
На какво основание полицията си позволява да разпръсква граждани, които седят в парка? Кое точно определя какво е "струпване" и защо пиенето на по бира от 20 човека в парка да е, а сборищата от десетки неонацисти, които нападат разхождащи се в съседния парк да не е? (ако ви интересува, аз пуснах събитието за "на по бира").
Защо общината отговори на искане за разрешение за провеждане на мероприятие след 2 седмици, след като законово-установения срок е 72 часа? За сметка на това избра фирма-изпълнител за няколко часа, което е прецедент в съвременната ни бюрокрация.
Получил ли е Вежди Рашидов хонорар или някакъв вид заплащане за статуите си в Музея за съвременно изкуство?
Има ли в държавата двойни стандарти и лицемерие във всички нива на управление?
Има ли руски натиск над правителството и общината?
Има ли полицейщина в държавата?
От кого се страхува властта, че реагира така изненадващо бързо и в потайни доби? От Путин, от Медведев, от Валентин Златев? От гражданите?
Кой управлява и въобще управлява ли някой тази държава? Защото ако огромна част от времето на премиера отива в игра на различни спортове с топка "на вързано", а ние, на далеч по-скромни позиции даваме дневно по 10-12 часа, то нещо е много, много сбъркано.
Съжалявам, но всичко това е deja vu, и мисля, че след селяндурщината (Стоичков да ме поучава от парламента, докато премиерът отказва да дава обяснения там за мен е ОГРОМНА обида), обедняването, корупцията, безхаберието, кадруването, калинките, вучките, СГС, некадърността, смесването на властите, заплахите над националната сигурност (което е УГЛАВНО престъпление) и откровената диващина, наложена като стандарт на всички нива и във всички плоскости на живота и обществото ни възвръщането на откровения тоталитаризъм от откровено полицейско-селско-популистки стил под руска команда прелива чашата окончателно.
Въпросите са риторични. *Материалът е препечатан от "Блогът на нервната акула" на Магдалина Генова. mediapool.bg
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Неграмотен ли е Българинът? А може би родоотстъпник? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Юни 21, 2011 11:58 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=17084_1352981381.png) |
erejnion |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 3:35 pm Мнения: 4828 Местоположение: that one universe with answer 17/7
|
Е, това вече е тъпо.
Отечествената война на Русия си е нещо, достойно за възхищение, какъвто и да е бил Сталин, и тн. Те си заслужават паметник, макар и от наша страна да е резонно паметника да е на целия Източен фронт, не само на руснаците, защото, как да кажа, и ние сме част от този фронт, и и ние даваме жертви. Докато паметник за това как една чужда армия минава през територията ни? При това такъв голям паметник в центъра на София? Ха. Не, Манци, не се чувствам родоотстъпник, и не се чувствам поругаващ паметта на руския народ, на загиналите милиони, защото паметника не е техен, а на това как те са преминали от тук.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Неграмотен ли е Българинът? А може би родоотстъпник? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Юни 22, 2011 10:15 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=5050_1356211206.png) |
Thaumaturgist |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Пет Сеп 29, 2006 3:53 pm Мнения: 7578 Местоположение: В разпадащата се аура на БДЖ
|
Logrus написа: Има ли руски натиск ? Извинявай, ама след толкова публично "нападение" е съвсем нормално държавата ни да реагира публично и адекватно, за сметка на останалите боклуци дето са надраскани из страната.
О да, сигурно руснаците са ни виновни, че полицията не може да спре група сини хулигани да спрат да драскат по стените Левски и свастика. Впрочем, стана ми любопитно - в Русия дали има нарисувани със спрей свастики
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Неграмотен ли е Българинът? А може би родоотстъпник? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Юни 22, 2011 10:48 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6551_1301427843.png) |
oversoul |
RyuKo FanSubs |
|
Thaumaturgist написа: [ Впрочем, стана ми любопитно - в Русия дали има нарисувани със спрей свастики ![Surprised :o](./images/smilies/icon_surprised.gif) Има, но се срещат много рядко и главно в по-крайните квартали, най-чето в подлезите за метрото. В центъра и по паметниците - не. Същото важи за останалите страни, в които съм бил. Драскачите у нас са най-много и най-нагли. А пък фенове на Левски или ЦСКА какви изцепки имат, просто не е верно... За мен всяко поругаване на паметник трябва да се наказва - например - обществено полезен труд без заплащане за 5 месеца. А също смятам, че паметниците трябвада се пазят от служители на закона. Като си помисля колко бронзови статуи, все големи произведения на изкуството, са откраднаи и претопени и нещо ми става...
_________________ My Music - OverSoul A.K.A Plamen Tsvetanov
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Неграмотен ли е Българинът? А може би родоотстъпник? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Юни 22, 2011 11:04 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=5050_1356211206.png) |
Thaumaturgist |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Пет Сеп 29, 2006 3:53 pm Мнения: 7578 Местоположение: В разпадащата се аура на БДЖ
|
О, добре ми е познато. В старата казарма до блока допреди 3 години някъде имаше един военен паметник, на който имаше няколко дула от оръдия и немалко гюлета с различна големина. Разбира се, точно гюлетата се крадяха едно по едно - солидни, тежки, МЕТАЛНИ все пак. Пак че се сетиха да го демонтират и преместят в действащата казарма. Чинията на Бузлуджа пък е още по-трагичен пример. Може да видиш в интернет снимки на това в какво окаяно състояние е благодарение на липсата на поддръжка и силният вандализъм (дето някакви тъпаци строшили червената звезда на върха с мераците да я крадат, щото се хванали на митът, че е от рубин, а тя всъщност е била направена от просто червено стъкло ![:doh:](./images/smilies/doh.gif) )
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Неграмотен ли е Българинът? А може би родоотстъпник? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Юни 22, 2011 3:06 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2891.jpg) |
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Thaumaturgist написа: Впрочем, стана ми любопитно - в Русия дали има нарисувани със спрей свастики ![Surprised :o](./images/smilies/icon_surprised.gif) В Русия не минава месец без някои крайни националисти да убият някой евреин или друг, който не изглежда като славянин. Пък ти ми говориш за свастики :/
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
![Изображение](http://www.picvalley.net/u/143/35517_123.JPG)
I pity the FOO!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Неграмотен ли е Българина? А може би родоотстъпник? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Юни 22, 2011 9:02 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=35280_1393568351.png) |
xPsychOx |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
Регистриран на: Пон Юли 06, 2009 1:08 am Мнения: 1786 Местоположение: The Fap Cave
|
You know what? I think it'll be better if we just kill them all and that's it. (dot) Vego написа: erejnion написа: Това може да се приеме по два начина за мен: от една страна като страхотна шега; и от друга като страхотна гавра със зависимостта ни от САЩ в момента / зависимостта ни от СССР в миналото. съгласен Иначе съм съгласен с това мнение Както и с това iRoNWill написа: ^ Бих си я купил ама като знам какви заблудени русофили има наляво-надясно, да си я сложиш ще е като да добавиш поредната групичка потенциални биячи да те начупят в някоя тъмна уличка.( като включиш пияниците,дрогираните,циганите и ония които просто искат да набият някой, +1 още става лошо ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) )
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Неграмотен ли е Българинът? А може би родоотстъпник? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Юни 22, 2011 10:09 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6246_1395649097.jpg) |
Wizarda |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Чет Яну 04, 2007 10:01 pm Мнения: 2739 Местоположение: Delta Quadrant
|
iRoNWill написа: ^ Бих си я купил ама като знам какви заблудени русофили има наляво-надясно, да си я сложиш ще е като да добавиш поредната групичка потенциални биячи да те начупят в някоя тъмна уличка.( като включиш пияниците,дрогираните,циганите и ония които просто искат да набият някой, +1 още става лошо ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ) Шанса да те пребие някой wannabe скинар или неонаци са по-големи от колкото някой русофил или социалист.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|