Дата и час: Чет Фев 13, 2025 1:37 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 4 от 5 [ 62 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Неграмотен ли е Българинът? А може би родоотстъпник?
МнениеПубликувано на: Вто Юни 21, 2011 9:06 pm 
Аватар

Ми съжалявам, че не отидох. Пък и дори да е платено за почистването, какво от това? Както пише в една статия "Нужните за излъскването 840 лева са събрани от неправителствени организации, стана ясно вчера. Според БНТ парите са предоставени от Форум "България - Русия", чийто председател е Светлана Шаренкова." Хората са проявили инициатива, и са дали пари за почистването му.

Профил  

Заглавие: Re: Неграмотен ли е Българина? А може би родоотстъпник?
МнениеПубликувано на: Вто Юни 21, 2011 9:11 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

oversoul написа:

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 21, 2011 10:42 pm 
Аватар

there's a nice read, in case the topic's still alive:

Цитат:
Сега, след случилото се, съответните държавни и общински власти трябва да разяснят на гражданите си в крак с времето и епохата:

С какви пари е платено почистването на паметника? Ако са от общинския бюджет, защо на "Шалом" е било отказано почистването на свастики, с мотива, че общината няма средства и човешки ресурс? Ако не са от общинския бюджет, откъде идват?

Ако почистването е платено от Светлана Шаренкова, ще плати ли тя и почистването на свастиките, които са "обида за паметта на загиналите съветски войници". Или не са?

Ще почисти ли общината незабавно София от свастики, слово на омраза и всичко друго, което я е превърнало в кошмарен за живеене град?

Ако Русия и "руският народ" са обидени от този "акт", дали Израел не е обиден от непрекъснато поругаваната синагога и еврейски гробища? Кой решава кое за кого е обидно и кое не?

След като е заведено незабавно дело срещу неизвестен извършител, ще бъде ли заведено също толкова бързо такова срещу тези, които са надраскали пречупени кръстове, "Умрете в мъки гнусни педали", "Циганите на сапун" в цяла България, и то върху религиозни паметници и надгробни плочи?

Защо национално-отговорният президент и останалите национално-отговорни политици са оставили паметника "1300 години България" да се разруши, докато пазят Паметника на Съветската Армия? Къде е паметникът на българските участници във Втората световна война, сред които и дядо ми – танкист и участник в боеве?

Ако, според Вежди Рашидов, тази поп-арт инсталация е "углавно престъпление", то защо побоят над хора от различен етнос, сексуалност и религия не е?

На какво основание полицията си позволява да разпръсква граждани, които седят в парка? Кое точно определя какво е "струпване" и защо пиенето на по бира от 20 човека в парка да е, а сборищата от десетки неонацисти, които нападат разхождащи се в съседния парк да не е? (ако ви интересува, аз пуснах събитието за "на по бира").

Защо общината отговори на искане за разрешение за провеждане на мероприятие след 2 седмици, след като законово-установения срок е 72 часа? За сметка на това избра фирма-изпълнител за няколко часа, което е прецедент в съвременната ни бюрокрация.

Получил ли е Вежди Рашидов хонорар или някакъв вид заплащане за статуите си в Музея за съвременно изкуство?

Има ли в държавата двойни стандарти и лицемерие във всички нива на управление?

Има ли руски натиск над правителството и общината?

Има ли полицейщина в държавата?

От кого се страхува властта, че реагира така изненадващо бързо и в потайни доби? От Путин, от Медведев, от Валентин Златев? От гражданите?

Кой управлява и въобще управлява ли някой тази държава? Защото ако огромна част от времето на премиера отива в игра на различни спортове с топка "на вързано", а ние, на далеч по-скромни позиции даваме дневно по 10-12 часа, то нещо е много, много сбъркано.

Съжалявам, но всичко това е deja vu, и мисля, че след селяндурщината (Стоичков да ме поучава от парламента, докато премиерът отказва да дава обяснения там за мен е ОГРОМНА обида), обедняването, корупцията, безхаберието, кадруването, калинките, вучките, СГС, некадърността, смесването на властите, заплахите над националната сигурност (което е УГЛАВНО престъпление) и откровената диващина, наложена като стандарт на всички нива и във всички плоскости на живота и обществото ни възвръщането на откровения тоталитаризъм от откровено полицейско-селско-популистки стил под руска команда прелива чашата окончателно.

Въпросите са риторични.

*Материалът е препечатан от "Блогът на нервната акула" на Магдалина Генова.

mediapool.bg

МнениеПубликувано на: Вто Юни 21, 2011 11:38 pm 
Аватар

Има ли руски натиск ?
Извинявай, ама след толкова публично "нападение" е съвсем нормално държавата ни да реагира публично и адекватно, за сметка на останалите боклуци дето са надраскани из страната.

О да, сигурно руснаците са ни виновни, че полицията не може да спре група сини хулигани да спрат да драскат по стените Левски и свастика.

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 21, 2011 11:58 pm 
Аватар

Твърде ти е едностранчива информацията, светът не е черно бял.

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 21, 2011 11:58 pm 
Аватар

Е, това вече е тъпо.

Отечествената война на Русия си е нещо, достойно за възхищение, какъвто и да е бил Сталин, и тн. Те си заслужават паметник, макар и от наша страна да е резонно паметника да е на целия Източен фронт, не само на руснаците, защото, как да кажа, и ние сме част от този фронт, и и ние даваме жертви. Докато паметник за това как една чужда армия минава през територията ни? При това такъв голям паметник в центъра на София? Ха. Не, Манци, не се чувствам родоотстъпник, и не се чувствам поругаващ паметта на руския народ, на загиналите милиони, защото паметника не е техен, а на това как те са преминали от тук.

МнениеПубликувано на: Сря Юни 22, 2011 12:28 am 
Аватар

iRoNWill, с последния ти пост съм съгласен.

С това, че руската армия не заслужава и капчица признателност, не съм.

МнениеПубликувано на: Сря Юни 22, 2011 10:15 am 
Аватар

Logrus написа:
Има ли руски натиск ?
Извинявай, ама след толкова публично "нападение" е съвсем нормално държавата ни да реагира публично и адекватно, за сметка на останалите боклуци дето са надраскани из страната.

О да, сигурно руснаците са ни виновни, че полицията не може да спре група сини хулигани да спрат да драскат по стените Левски и свастика.

Впрочем, стана ми любопитно - в Русия дали има нарисувани със спрей свастики :o

МнениеПубликувано на: Сря Юни 22, 2011 10:48 am 
Аватар
RyuKo FanSubs

Thaumaturgist написа:
[

Има, но се срещат много рядко и главно в по-крайните квартали, най-чето в подлезите за метрото. В центъра и по паметниците - не. Същото важи за останалите страни, в които съм бил. Драскачите у нас са най-много и най-нагли. А пък фенове на Левски или ЦСКА какви изцепки имат, просто не е верно... За мен всяко поругаване на паметник трябва да се наказва - например - обществено полезен труд без заплащане за 5 месеца. А също смятам, че паметниците трябвада се пазят от служители на закона. Като си помисля колко бронзови статуи, все големи произведения на изкуството, са откраднаи и претопени и нещо ми става...

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 22, 2011 11:04 am 
Аватар

О, добре ми е познато. В старата казарма до блока допреди 3 години някъде имаше един военен паметник, на който имаше няколко дула от оръдия и немалко гюлета с различна големина. Разбира се, точно гюлетата се крадяха едно по едно - солидни, тежки, МЕТАЛНИ все пак. Пак че се сетиха да го демонтират и преместят в действащата казарма.
Чинията на Бузлуджа пък е още по-трагичен пример. Може да видиш в интернет снимки на това в какво окаяно състояние е благодарение на липсата на поддръжка и силният вандализъм (дето някакви тъпаци строшили червената звезда на върха с мераците да я крадат, щото се хванали на митът, че е от рубин, а тя всъщност е била направена от просто червено стъкло :doh: )

МнениеПубликувано на: Сря Юни 22, 2011 3:06 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Thaumaturgist написа:

В Русия не минава месец без някои крайни националисти да убият някой евреин или друг, който не изглежда като славянин. Пък ти ми говориш за свастики :/

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 22, 2011 7:47 pm 
Аватар

Местоположение: Akihabara Town Music:Drum&Bass Movement:WalkingVehicles MAD
от гледна страна на изкуството е много добре нарисуван, имат вкус тея момчета

МнениеПубликувано на: Сря Юни 22, 2011 7:58 pm 
Аватар

http://www.chudesa.net/%D0%B5%D0%BA%D1% ... %B5%D1%82/

Уникална нация сме...

Заглавие: Re: Неграмотен ли е Българина? А може би родоотстъпник?
МнениеПубликувано на: Сря Юни 22, 2011 9:02 pm 
Аватар

You know what? I think it'll be better if we just kill them all and that's it. (dot) :death:

Vego написа:
erejnion написа:
Това може да се приеме по два начина за мен: от една страна като страхотна шега; и от друга като страхотна гавра със зависимостта ни от САЩ в момента / зависимостта ни от СССР в миналото.

съгласен

Иначе съм съгласен с това мнение :)

Както и с това :lol:

iRoNWill написа:
^ Бих си я купил ама като знам какви заблудени русофили има наляво-надясно, да си я сложиш ще е като да добавиш поредната групичка потенциални биячи да те начупят в някоя тъмна уличка.( като включиш пияниците,дрогираните,циганите и ония които просто искат да набият някой, +1 още става лошо :lol: )

МнениеПубликувано на: Сря Юни 22, 2011 10:09 pm 
Аватар

iRoNWill написа:
^ Бих си я купил ама като знам какви заблудени русофили има наляво-надясно, да си я сложиш ще е като да добавиш поредната групичка потенциални биячи да те начупят в някоя тъмна уличка.( като включиш пияниците,дрогираните,циганите и ония които просто искат да набият някой, +1 още става лошо :lol: )

Шанса да те пребие някой wannabe скинар или неонаци са по-големи от колкото някой русофил или социалист.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 4 от 5 [ 62 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]