Дата и час: Чет Фев 13, 2025 9:52 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 5 [ 62 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Неграмотен ли е Българинът? А може би родоотстъпник?
МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 2:49 pm 
Аватар
RyuKo FanSubs

За пореден път се изненадвам на неграмотността на Българина... Май повечето искат да са г*зоблизци... Отстояващи чужди интереси. С риск много от вас да ме нападнат, пиша това мнение, с надеждата, че все ще се намери някой, който да споделя възмущението ми. Става дума за една гавра, която се казвая "в крак с времето". Повече инфпрмация -тук
Не мога да разбера - кому е необходима подобна гавра? И защо? Тази статуя не е реверанс към Русия... Тя е за тези войници, които са си дали живота за родината ни. Почвам да се чудя дали го заслужаваме.
Колкото до DalyMail, където е публикувана тази "забавна" новина, изненада ме факта, че изтриха поста ми, в който най-културно бях си казал мнението. Правете си изводите сами.
Според мен, това не е смешно, а тъжно...
Коментирайте.

Последна промяна oversoul на Вто Юни 21, 2011 12:28 am, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие: Re: Неграмотен ли е Българина? А може би родоотстъпник?
МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 3:02 pm 
Аватар

Какво да ти кажа - ако нещата продължават така, ще си извадя гражданство за страна на другият край на света и ще си изгоря българското гражданство.

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 3:04 pm 
Аватар

Това за мен е изкувство и артиста има всичките ми адмирации това е пародия на съветските бойци, а дори не са се сражавали във втората световна война. Наистина дори автора да е имал друго в предвид, а не демокрацията като доброволен заместител, все пак си остава герой за мен. Който ни освободи, той ще ни пороби. Отново браво на артиста!

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 3:05 pm 
Аватар

Не виждам неграмотност тук, нито пък много родоотстъпничество.

Това може да се приеме по два начина за мен: от една страна като страхотна шега; и от друга като страхотна гавра със зависимостта ни от САЩ в момента / зависимостта ни от СССР в миналото. Къде го родоотстъпничеството?

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 3:08 pm 
Аватар

Родоотстъпничеството е в това, че не защитаваме интересите си, не ценим и пазим историята си. Какво като имаме социалистически период? Нима той е зло? Такъв ли е начинът да се осмее едното влияние, ползвайки другото за фон? Никъде не виждам героизмът в това.
И, какви са тия простотии да се събори паметникът? Защо? Та той е парче от историята ни. Нима ще отречем така кои сме?

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 3:08 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
erejnion написа:
Това може да се приеме по два начина за мен: от една страна като страхотна шега; и от друга като страхотна гавра със зависимостта ни от САЩ в момента / зависимостта ни от СССР в миналото.

съгласен

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 3:15 pm 
Аватар

Thaumaturgist написа:
Родоотстъпничеството е в това, че не защитаваме интересите си, не ценим и пазим историята си. Какво като имаме социалистически период? Нима той е зло? Такъв ли е начинът да се осмее едното влияние, ползвайки другото за фон? Никъде не виждам героизмът в това.
И, какви са тия простотии да се събори паметникът? Защо? Та той е парче от историята ни. Нима ще отречем така кои сме?

Да, да го бутнем... социализма ни обра! манипулира ни! И на всичко отгоре ни направи страхлива гадна паплач! Вижте ни какво представляваме ОВЕЦЕ! Един протест не искаме да дигнем, вижте ги гърците за най малкото скачат, а ние само си траем и се оплакваме на ближния и като дойдат време за действия си казваме, абе има храна има вода, добре ми е. Добре, че беше Рейган, че да ги подкопае така тия мизерници и да пускат оковете и да се връщат по дупките си. А и ,че старши Буш ги довърши. Както казах в миналия си пост Левски си го е казал... Който ни освободи, той ще ни пороби. Дано някога цялото това възпитание от тогава се отмие с годините и поколенията!

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 3:15 pm 
Аватар

Родоотстъпник? Wtf?
По-скоро човек с изключително чувство за хумор, а също така и реалист.

Относно войниците, които са измрели... Повечето (включвайки себе си в числото) приемаме това за даденост.
Не смятам, че трябва да се кланям и да боготворя този и онзи, защото преди години са освободили нашата държава. Наша вина, е че сме си я загубили на първо място.
Горд съм че съм българин, но това не значи, че тези неща ми влияят на психиката и ме обиждат като българин. Дори не пораждат у мен негативно чувство към автора. :)

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 3:16 pm 
Аватар

Това не е паметник на социалистическия период, а на "освобождаването" на България от съветските войски през 1944. Ъ... Виж, никой българин не би посегнал на Царя Освободител. Но това е паметник на нищо. Не трябва да се събаря, защото е паметник, и е част от историята ни, но и не виждам защо толкова сте против това един от плакетите отстрани на паметника да бъде изрисуван.

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 3:33 pm 
Аватар

oversoul написа:
Коментирайте.

=)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))

=))

That`s all :shock:

Защото машината от която пиша е с компрометирана сигурност и ме е страх да се логна в оригиналния ми акаунт.
Този петък компа ще претърпи лоу формат и ще го зарежа тоя акаунт тотално.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 3:44 pm 
Аватар

За какво родоотстъпничество изобщо става въпрос не мога да разбера, войници не съм чувал изобщо да са умирали, тъй като по времето когато са ни минали границата немските части са се омели отдавна, да не говорим, че минаваме под влиянието на същата тая армия, за свобода е смешно да се говори...

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 3:55 pm 
Аватар

Да, ама докато се изнесат фашистите, що руски войници е трябвало да загинат, макар и не на българска територия.

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 3:57 pm 
Аватар

Да, ама това не е паметник на тези войници, нали?

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 4:01 pm 
Аватар

Аз лично го разбирам като признателност точно към тях

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 4:06 pm 
Аватар

Безвъзмездно са дошли да ни помогнат защото са ни съчувствали и са добродушни. Това, че са имали конфликт с Турция и, че е добра стратегия да се възползват от това, че искаме да се отървем от хората които са ни поробили са чиста спекулация. И пак по-добре да си мисля, че имам права в САЩ и свобода на словото от колкото да ме е страх да се изразя и да ме пращат като през втората световна война в Москва няма достатъчно оръжия за всички, един взима оръжие другия тича след него и като падне го взима и продължава, ако се върнеш те застрелват. Те Русия си мизерстват и да си заблуждават, че някой им вярва на надвишеното его!
EDIT:
Също докато учих история, съм чел от изворите цитати на хората когато по селата в България. Когато дошли руснаците по земите ни са били мърляви, с въшлясали и дрипави... А като са идвали немците са се къпали през зимата в реките и са били спретнати и чисти. Е виж Германия сега, виж Русия... Не помните ли в спама онази тема за бабичката която оцелява в Русия с минималната си пенсия.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 5 [ 62 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]