|
Дата и час: Чет Фев 13, 2025 12:28 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: Re: Shiki (лято 2010) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Юни 14, 2011 11:04 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=8263_1305045791.jpg) |
djhot |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Вто Май 01, 2007 9:23 pm Мнения: 2515 Местоположение: Едо
|
WrathOfGod написа: Ми, не са равни, много ясно. Шикитата бяха направени доста слаби тука, ако наистина са като вампири. Нека използвам вашата шитава дума за да ме разбереш по-добре... По-"човечни"/милички/добрички от другите... И щом си виждал истински вампири и знаеш какви са, моля сподели...
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shiki (лято 2010) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Юни 14, 2011 11:35 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=20229_1337967890.png) |
WrathOfGod |
|
|
Няма какво да се проумява. Този ти пост djhot написа: Хората продължават да твърдят че едната раса била по-добра от другата... Стига вече с тия идиотщини бе! е тотално лишен от смисъл. И физиката е само част. Шикитата примамваха хора, убиваха близки, играеха си с жертвите си, способни са на доста голяма жестокост, но когато хората се показаха и те като малко по-жестоки, пак не могат да се сравняват разбира се, псевдовампирите почнаха да се страхуват. Нито едните, нито другите, бяха цвете за мирисане. То това беше и май идеята.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shiki (лято 2010) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Юни 14, 2011 11:46 pm |
djhot |
|
|
![Изображение](http://i975.photobucket.com/albums/ae234/ah4o0o/th_1307916528197.jpg) (бях си го качил пикът още като постнах) Да, може и да се приеме за двусмислен ако си мислил толкова целенасочено за тези проблеми през цялото аниме, което би било глупаво... И ако не взимаш контекстът на разговорът в темата (което е важно като пишеш в нея) и всички фенове по света твърдящи го същото... И отгоре на всичко ти включил синонимчета и пак не го разбра и писа глупости... Ти че не внимаваш си е твой проблем. Обичаш да разправяш очевидни неща (нещо което и на мен са ми липвали, но по други половоди де...), но не и да си признаваш очевидните грешки, а? И единственото нещо в цялата работа е: съществуването на моята раса > съществуването на твоята раса... (не твърдя че му е идеята на анимето де, защото не мисля че авторът (или поне в анимеот не си личи) е имал реална такава, освен нещо отгоре отгоре) За това и разправях по-назад в темата за малоумното тълкуване на историйките за Прометей, които така или иначе не са кой знае какво...
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shiki (лято 2010) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Юни 15, 2011 12:15 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=20229_1337967890.png) |
WrathOfGod |
|
|
Явно ти не ми разбираш постовете Цитат: съществуването на моята раса > съществуването на твоята раса Това е толкова повърхностно погледнато, че все едно си изпуснал половината аниме. Мангата е вдъхновена от 'Salem's Lot. Съответно много от идеите съвпадат, дори и да не са представени толкова добре. Т.е. идея си има анимето, просто не е реализирана перфектно. Цитат: Хората продължават да твърдят че едната раса била по-добра от другата Да, действията на едната раса са по-добри от тези на другата.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shiki (лято 2010) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Юни 15, 2011 12:29 am |
djhot |
|
|
Че какво общо имат последния ти пост, с това за което почна да мрънкаш сега, освен само и само да не изглеждаш кривия ти, а аз?
Както казах не твърдя че това е "идеята на анимето". Но ми е трудно да кажа че има такива, освен ако не приемем разни изтъркани глупости...
И от биологична гледна не е повърхностно, а истина. Вярно че в природата принципно съществува сравнителен неписан баланс, но инстинкта за самосъхранение и този на вида е над всичко, дори и при "интелигентни" същества, като нас. И е нормално и разбираемо.
П.С. Да аз знам за тази книга, но ти явно не знаеш за другата... И "вдъхновена" звучи малко по-леко от колкото е...
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shiki (лято 2010) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Юли 15, 2011 1:51 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=39384_1386792294.png) |
svenxxx |
TokiSubs |
Регистриран на: Съб Мар 13, 2010 5:36 pm Мнения: 5003 Местоположение: Нейде из родопското село Пловдив
|
Е, изгледах и аз анмето. Така... искам да си размишлявам малко за анимето, така че може и поста ми да стане дълъг. На първо място ще поговоря за арта, музиката, атмосферата, историята като цяло. Артът беше много добър. Необикновено красив, бих казал. Добре си пасваше такъв тип арт с историята на анимето. Да, прическите на всички бяха "току-що бръкнах в контакта", но пък така прическите придаваха интересен вид на героите и бързо се "влюбих" в тях. Бекграундите и рисунките на обстановките бяха добри - пасваха си с героите. Музиката пък допълваше зловещата атмосфера на анимето. Всъщност атмосферата не беше кой знае колко зловеща, но определено може да те въплъти в анимето. И двата OP-а и ED-a ми харесаха. Директно ги качих на телефона си, а там съхранявам само най-добрите песни за мен. Всъщност преди време гледах NANA и там в края на всеки епизод имах чувството, че някой може да умре, а в края на всеки епизод на Shiki нямах това чувство, но и така ми хареса. Атмосферата си беше на средно ниво. Както казах вече по-горе, гледал съм анимета с по-зли и мистериозно атмосфери, но пък и в Shiki не беше лоша. Абе средно ниво, достатъчно, за да вникнеш в анимето. Признавам, че замисълът на историята беше добра. Доста хора казват, че историята се развивала бавно, но не - аз не мисля така. Даже се развиваше съвсем нормално и равномерно за 22 епизодово аниме. В Shiki се разгледаха чувствата на обикновените хора и на вампирите/полумъртвите/шикита или както искате ги наричайте. Там лошите бяха шикитата, но анимето не ги представи като ултимативните злодеи, а като същества с чувства. Зарадвах се, че не показваха в анимето само негативните страни на "злодеите" и колко зли са те, както го правят в други анимета. Хубавото беше, че и размислите и действията на героите се доближаваха до нашата "реалност", а не както в други анимета. (Примери в момента не ми се дават, че трябва да задълбоча монолога си.) И все пак селото си беше прокълната и се радвам, че се заличи от лицето на Земята. Малко за героите ще поговоря. Абе не, че нещо, но този Сейшин беше пълно хахо. Не разбирам защо предаде хората накрая. Да, наистина си беше слаб, като персонаж, но пък заслужаваше да умре. Не знам какво се бе обсебил по романа си, но определено му повлия, защото шикитата бяха като героя от романа му. Явно си беше фенбой-че на шикитата. ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Мисля, че той беше най-дразнещия персонаж от цялото аниме, също и Торо-чан, който се нарежда на 2-ро място. Просто не обичам в едно аниме слабите герои да прецакват всичко... Иначе докторът си разсъждаваше невероятно. Най-много се изкефих, когато разкри пред хората какви всъщност са семейство Киришики, но пък смъртта на онази (забравих й името) беше доста жалка, някак тъжно ми стана за нея. Хубавото беше, че имаше предател и от семейство Киришики - онзи с пушката. Така всичко беше равностойно и не ме беше толкова яд за Сейшин. То се видя накрая, че няма начин да останат живи, след като селяните се вдигнаха на бунт. Просто шикитата имат много слаби места. Натсуно обаче въобще не ми се искаше да става шики, върколак в последствие. Е, поне като върколак беше по-полезен. Иначе не виждам отворен край в това аниме... съмнявам ме да има продължение, но не се знае. Дадох на анимето 10/10, защото имаше много психологически анализи за живота и смъртта. Даже бих казал, че ми влиза в топ 10. п.п. Йессс, така се нарадвах на сцената, когато Мегуми умря. Много брутално беше, но същевременно изглеждаше жалко. п.п2. Любима реплика от анимето - Мегуми: Днес изпих много кръв. Трябва да спра да пия, защото ще напълнея. ![=))](./images/smilies/=)).gif) Просто си умрях от смях на тази реплика.
![Изображение](http://i.imgur.com/Qk8bM9N.png) Хората често приемат традициите на техните предци, без да се съмняват, защото е по-лесно, отколкото да поемеш контрол над собствения си живот. Никой няма да дойде и да ни спаси, ако ние самите не искаме да се спасим.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shiki (лято 2010) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Юли 26, 2011 6:43 pm |
talasama 9 |
|
![](./images/ranks/rank1.gif) |
|
Да попитам има ли някаква ОVА или спешъл към сериала? Благодаря!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|