Дата и час: Пет Фев 07, 2025 11:25 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 2 [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Филм: The Tree of Life (2011)
МнениеПубликувано на: Нед Юни 05, 2011 6:18 pm 
Аватар

Ако се и обосновеш за последното няма да ти смея. Интересно ми е и как ще обориш лично мнение, но повдигна въпроса, Зенит.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 05, 2011 6:52 pm 

dream_dragon написа:
Ако се и обосновеш за последното няма да ти смея. Интересно ми е и как ще обориш лично мнение, но повдигна въпроса, Зенит.

х) Пак си мислил с гъза си.
12 маймуни.

МнениеПубликувано на: Нед Юни 05, 2011 8:21 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

Vigilante написа:
dream_dragon написа:

х) Пак си мислил с гъза си.
12 маймуни.

aaand Fight Club
aaaaand Snatch
ма нали, тва само лични мнения =D

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 05, 2011 9:55 pm 
Аватар

KISSSY, Vigilante, не знам с какво мислите ама не е с главити си.
Fight Club - 1999 година.
Snatch - 2000 година. Забавен филм, може дори да се нарече интересен, но не бих го и посмял да кажа, че Брад Пит има някаква "уау" роля в това нещо. Има твърде много главни персонажи, за да блесне някой. Този тип филми са далеч от филмите, които отиват на оскари, палми и на други награди.
Twelve Monkeys - 1995 година, дори не е близо до 2000 година.

Vigilante, върни се обратно от там където пропълзя и не сери по темите. Разбрахме се с тебе, че не сме на едно ниво.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 10, 2011 12:42 am 
Аватар

Дабъл пост ама какво да се прави минало е време.

Филма е "УАУ!" Не знам кой е виновен, но и оператора и режисьорат са за оскар и всяка възмжона награда.
Страхотни кадри. Направо съм вдъхновен да рисувам и вече подготвям листа.
Актьорите са ОК. Не бих казал, че Брат Пит вкарва нещо в познатият образ на средностатистически баща от САЩ. Но пък се вживява доста добре, освен ако не се държи така и със своите (и осиновените) си деца. Женската роля е прилична също, красеше доста филма, но нищо особено. Шон Пен... Шон Пен за какво беше? Дори не красеше нещата, не че нямаше интересни кадри, но рандъм човек май би свършил същата работа.
Децата бяха супер. Страхотно се справиха с такива роли.
Сценариста... тотална липса. Нямаше такова нещо като сценарий. Всичко беше сглабяно от тук и там. Абсолютна глупост. Много зле направена работа. Повече от половината зала се изнесе преди филма да свърши. В последните пет минути група от 6 души (не говорим за млади хора, въпреки че от всякакви възрасти се изнизваха) най-демостративно си напусна залата.
Първите 30-40 мин са най-тежки. После закрепват положението, но пак има твърде много въпроси, неяснотии, мъчителни сцени. Трябва да дават награда на останалите да изгледат филма докрай. Много красив и нестандартен, но точно това го прави и толкова болезнен за зрителя. Мен ме измъчи и няма как да не се шегувам с този филм, колкото и да ми хареса от визуална гледна точка. Почти всеки кадър беше уникален. Само заради красотата на кадрите ще си го дръпна и държа на компютъра.

Очаквам поста, в който да бъда прехранен и да ми се разясни колко не съм разбрал филма. Ще се изненадам да прочета нещо, което да не ми е ясно, но ако някой държи може да се пробва и да ме поучава.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 10, 2011 1:09 am 
Аватар
Spamoza Vulgaris

dream_dragon написа:
KISSSY, Vigilante, не знам с какво мислите ама не е с главити си.
Fight Club - 1999 година.
Snatch - 2000 година. Забавен филм, може дори да се нарече интересен, но не бих го и посмял да кажа, че Брад Пит има някаква "уау" роля в това нещо. Има твърде много главни персонажи, за да блесне някой. Този тип филми са далеч от филмите, които отиват на оскари, палми и на други награди.
Twelve Monkeys - 1995 година, дори не е близо до 2000 година.

Vigilante, върни се обратно от там където пропълзя и не сери по темите. Разбрахме се с тебе, че не сме на едно ниво.

a, ма значи трябва да има поне номинация, че да се каже, че е била добра роля тъй ли?
и аз ако не мисля с главата си, ти с какво кюфте мислиш?
и 1995, 1999 и 2000 не са толкова далчени ya know?
може да е бил на екран 10 минути, важното е, че са били запомнящи се 10 минути
и трябва най-накрая да изгледам филма, по който коментираме ффс :lol: :lol: :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 10, 2011 2:26 am 
Аватар

dream_dragon написа:
но пак има твърде много въпроси, неяснотии,

Well, драконе, Аз предпочитам да си сготвя. Не си падам по полуфабрикати. С други думи ако си очаквал на филм от този калибър отгоре на екрана да има караоке, което да ти обяснява кое-как-защо-еди-си-как... ами то заглаваието на филма си казва всичко

Цитат:
The concept of a tree of life as a many-branched tree illustrating the idea that all life on earth is related has been used in science, religion, philosophy, mythology, and other areas. A tree of life is variously;

a motif in various world theologies, mythologies, and philosophies;
a metaphor for the livelihood of the spirit.
a mystical concept alluding to the interconnectedness of all life on our planet; and
a metaphor for common descent in the evolutionary sense.

и всички тези теми са наблъскани в една количка за пазаруване и остава да се прибереш у вас и да си сготвиш сам ^^

- p a t h o s - e t h o s - l o g o s - p h a l l u s -
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 10, 2011 6:17 pm 
Аватар

KISSSY, далеч са, особено като имаме предвид по колко филма се бълват на година. Аз лично от тоя филм (спонетаия по-горе в офтопик дискусията, "Гепи") помня квадратната брадичка на Брат Пит, същата която гледахи в "Троя", разликата е само фона и май беше обръснат.
Казах ти, че се буташ в деликатна дискусия, но настояваш да я продължаваш.

Coup de Grâce, пробутваш ми глупости, които са ми пределно ясни. "Готвенето" добре, но с такива съставки е по-добре да си ги държиш в хладилника. Науката я изпуснах във филма къде е. А сетих се, ама твърде абстрактно, за да пробутвам цитати на всеки, които ме пита за какво е филма. Теми е твърде относително понятие при начина по който са поместени.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 01, 2011 1:02 am 

Добър е филма. Хареса ми ... до известна степен. Много е тежък определено, едвам се търпи на моменти. Иначе хубаво беше представен живота през очите на детето, но кадрите от National Geographic бяха на моменти излишни и до голяма степен са виновниците за спиране на филма преди края от някои хора. Всичко е много яко - техническата част, актьорската игра и прочие, но филма си е тегав за гледане. Фен съм на абстракциите, но понякога се оливат и се губи идеята, даже и това да е било желанието на авторите. Не бих го гледал пак, но в никакъв случай не съжалявам, че го гледах. Bitter Sweet.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 2 [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]