Дата и час: Пет Фев 07, 2025 1:57 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 8 от 20 [ 297 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 20  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: ~*~ Sailor Moon ~*~
МнениеПубликувано на: Сря Май 18, 2011 7:52 pm 
Аватар

Та, относно Сейлър Муун, аз имам сестра. Тя е една година по-голяма от мен, т.е. разликата ни не е голяма. Заедно гледахме анимета преди да се ожени. Сега аз си гледам в нас, тя в тях. Та тя си гледаше и даже следеше тези Тъпи момчешки анименца. За твое сведение, детските трябва да са предназначени за всеки пол и за всяка възраст. За да ме разбереш ще ти посоча "Приключения в космоса". Да не споменавам други, че не съм сигурен кои бяха на Canal France International и кои анимета. Така че с предишния си пост се опитах да кажа, че това аниме :thumbsdown:

Последна промяна zlobcho на Сря Май 18, 2011 9:22 pm, променена общо 2 пъти
Reason: затрита част от поста, отнасяща се за затрита част от темата ^^;;

МнениеПубликувано на: Сря Май 18, 2011 8:12 pm 
Аватар

Та викаш ИСТИНСКИТЕ МОМИЧЕТА гледат сейлър муун O.O ...и тези момичета които не харесват сейлър муун не са ИСТИНСКИ момичета... чудно я какво сме тогава :D
аз мога да ти кажа че по-скоро момичетата гледат бишита а не малки момиченца със супер сили :lol:

И да си кажа честно изгледах това аниме от първия до последния епизод... та на края всички умират което всъщност трябва да прави анимето трагедиино и до някъде поносимо и за момчетата О.О въпреки че е насочено към аудитория тип (10-) години
като изключим бозясалия сценарии и "в името на любовта/ луната/ марс/ нептун/ бла бла" и то всеки еп по 1 милион пъти... да не говоря че героите особено бъни тсукино /ли беше?/ ... по- задръстени герои от тия тук няма...
да не споменавам че има толкова много повтарящи се елементи.... голямото зло което трябва да се победи от момиченцата и преродената принцеска ... хай? да това може да е идеалното аниме за 10 годишно момиченце което не осмисля какво гледа... но децата нямат и претенции ... те могат да гледат сейлър муун и пауър ренджърс с еднакъв хъс независимо мимичета ли са момчета ли са
а какво гледат малките момиченца... какво виждат в това аниме ... ами те виждат какичката с големите руси /описани като понички/ конски опашки О.О

Последна промяна erejnion на Сря Май 18, 2011 8:54 pm, променена общо 1 път
Reason: затрита част от поста, отнасяща се за затрита част от темата ^^;;

МнениеПубликувано на: Сря Май 18, 2011 8:56 pm 
Аватар

Разчистих темата малко, СИЛНО се надявам да няма повече нападки на лична основа. Приемайте, че човека срещу вас може и да не мисли като вас... или всъщност начина му на мислене може и да е толкова различен, че чак да не можете да си представите. Ще трия всички лични нападки от тук нататък директно, така че ако искате да напишете нещо смислено, се постарайте в същия пост да няма такива, за да смисленото нещо не си замине също.

Иначе, аз като малък пропуснах да гледам Сейлър Муун, та когато почнах да гледам аниме, бях вече твърде голям, че даже да си помисля да го почна. Гледал съм рандъм сцени, и повечето, което знам за него, е втора ръка --защото е достатъчно известно, че да се споменава в много други произведения. Донякъде е моделът, и конструиращото аниме на жанра "Mahou Shoujo"... и толкова. За мен това е достойнството му, ако някой се опита да види някакъв особен смисъл, или да търси причини да е "анимация за малки, която и големите харесват", сигурно би останал разочарован.

МнениеПубликувано на: Чет Май 19, 2011 9:57 am 
Аватар

zlobcho
Цитат:
За твое сведение, детските трябва да са предназначени за всеки пол и за всяка възраст.

Ако е kodomo - да, но това си е типично shoujo.

Цитат:
За да ме разбереш ще ти посоча "Приключения в космоса".

Беше любимо анименце...обстановката в него си беше шоненска...но историята беше универсална.
Има общодостъпни истории има и специализирани...това проблем ли е?

Цитат:
Така че с предишния си пост се опитах да кажа, че това аниме :thumbsdown:

Мисля, че беше пределно ясен още първия път. Разбрах те още тогава - и да виждам защо не ти харесва. Съгласен с всичките ти критики...моят коментар беше, че АЗ мога да намеря нещо интересно за себе си.

werewolf_girl
Цитат:
а викаш ИСТИНСКИТЕ МОМИЧЕТА гледат сейлър муун

Чааакай малко...кой го е писал това?
Не и аз.
И каква е тази реакция в стил "Щом тази тъпня е за момичета, значи смятат момичетата за адски тъпи"?
Всъщност маса момичета по цял свят са я харесали тази тъпня...и то не защото са тъпи, а защото предлага приличен искейпизъм - всички момичета са принцеси, всички момчета са принцове и са влюбени в момичетата, проблемите се оправят от самосебе си, всички лошковци са натупани или върнати в правия път и пр. и пр.
(Апропо, подобни елементи се наблюдават и в доста шонени.)
Предполагам за тях консумирането на заглавието е приятен начин за разпускане и лигавене...без за секунда да го приемат несериозно.

Никой тук не казва, че момичетата на трябва да харесват мрачни и песимистични истории, пълни с драма и психологически травми. Срещал съм и такива шоута/джосеи, но някак не мога да изтръгна от тях нищо интересно за мен :lol: :lol: :lol: .
Който го кефят да си ги гледа.

Цитат:
...като изключим бозясалия сценарии...по- задръстени герои от тия тук няма...голямото зло което трябва да се победи от момиченцата и преродената принцеска ...

Да съгласен съм и с твоите критики, но малко пропускаш момента, че заглавието е умишлено елементарно, празноглаво и несериозно. Това е търсен ефект. Помня сцени в които главните героини се гъбаркат с това и дори lampshadе-ват ситуациите и битките.

Sailor Moon е определено заглавие за разпускане и guilty pleasure.
Има и такива шонени. Никой, не ги взима насериозно или за произведения на изкуството.
Целта им е, (при определено отношение на зрителя) да разпускат и забавляват.

Щом това не е вашата представа за забавление - хубаво. Не съм особено изненадан или възмутен. Не е "вашата чаша чай" и толкоз.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 19, 2011 10:15 am 
Аватар

това го казах заради един пост на akvamarin който някой модератор /няма да споменавам никове/ изтри и затова моя сега изглежда смешно :headbang2:
тя каза, че това е аниме за истински момичета ...та се зачудих какви са тези които не хаесават такива анимета

Цитат:
а съгласен съм и с твоите критики, но малко пропускаш момента, че заглавието е умишлено елементарно, празноглаво и несериозно. Това е търсен ефект. Помня сцени в които главните героини се гъбаркат с това и дори lampshadе-ват ситуациите и битките.

Цитат:
идеалното аниме за 10 годишно момиченце което не осмисля какво гледа... но децата нямат и претенции ...

... мисля че не съм го пропуснала този момент

МнениеПубликувано на: Чет Май 19, 2011 10:30 am 
Аватар

Не, мисля че имаш лошо отношение към 10 годишните момиченца :lol: :lol: :lol: .

Имах в предвид, че има момичета и дами (познавам поне една такива 8) ), които могат да да му се кефят, без да се впрягат на неща "ама това е елементарно, нереалистично и приказно".

Според мен, няма нищо лошо в това човек да се вдетинява...стига да е умерено и да не му пречи в реални живот...

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 19, 2011 10:48 am 
Аватар

нямам нищо против 10 годишните момиченца :lol: просто хората без претенции са именно на тази възраст.... естествено и аз имам една приятелка която е на 20 и адски много се радва на това аниме... изключения много... все пак за всяко аниме си има публика и хора които да го гледат... ако нямаше такава публика анимето нямаше да има толкова много епизоди и сезони

МнениеПубликувано на: Сря Май 25, 2011 12:11 am 
Аватар

ахахахааа ^^;; нямаше как да затрия правилна част от постовете, та така се случи просто. велуш, погледни в кофата какви глупости бяха писани тук, та може да схванеш защо последните няколко поста са такива.

МнениеПубликувано на: Пет Юни 10, 2011 1:37 am 
Аватар

:lol: Ей, я стига, когато бях малка, сестра ми ме крадеше от училище за да гледаме Сейлър Мун по една немска програма :D Нищо не разбирахме, ест, но ни беше много любимо ^__^ Аххх, хубави спомени :blush:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 10, 2011 1:39 pm 
Аватар

Сейлър Муун винаги ще си остане най-доброто аниме за мен.С много епизоди за жалост ,че няма продължение май в мангата имаха и още една трансформация освен кристал и етернал.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 15, 2011 11:42 pm 
Аватар

И за мен Sailor Moon си остава анимето от детските ми години, което винаги ще ми харесва. Спомням си как съм го гледала на снежинки по RTL 2 също както и вие :) Да, наистина първия сезон не е особено добър, но по-натам става интересно. Ефектите не са като сега, но пък за годините си е хубаво. Забелязвам, че все пак това аниме не се харесва от мъжкия пол особено, но какво пък.. На който му харесва, му харесва, на който не... жив и здрав да е хаха :icecream:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 06, 2012 8:05 pm 
Аватар

През лято 2013 ще очакваме нова адаптация на мангата! Няма да е филм, а истинско аниме по случай 20-годишнината!

Edit: Официално обявени факти:
Toei поемат анимето.
Ще е римейк. Говори се, че ще е по-mature от оригинала. Ако извадят нещо като Мадока... :tv:
Мамору ще се върне като сейю, а Усаги каза, че "искала да вземе участие".
Новият ОП: "Otome no Iro ni"(The Color of a Maiden) от Momoiro Clover Z. Жалко, че няма да е Moonlight Densetsu, но все пак..

Последна промяна The Hollow Shrine на Съб Юли 07, 2012 12:58 am, променена общо 1 път

МнениеПубликувано на: Пет Юли 06, 2012 9:52 pm 
Аватар

Чухме, новината заля нета. :lol:

Е време е да се погледне вече :icecream: ...

МнениеПубликувано на: Пет Юли 06, 2012 10:03 pm 
Аватар

О, супер! Радост! Ще чакаме с нетърпение! :icecream:

МнениеПубликувано на: Пет Юли 06, 2012 10:07 pm 
Аватар

Махоу шоуджо фенката в мен подивя ... *-* .... нека благодарим на всички шоуджо богове ^o^
Такива новини обаче ме карат да се чувствам ужасно състаряваща xD нищо - за старата любов, няма възраст <3

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 8 от 20 [ 297 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 20  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]