|
Дата и час: Съб Фев 01, 2025 10:44 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Mahou Sensei Negima Публикувано на: Нед Фев 13, 2011 2:03 pm |
|
IvanTheChemist |
|
|
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 11:01 am Мнения: 1817 Местоположение: Между тъканта на лабиринтите, пада се в Надежда-2
|
Какво да се свършва? Мангата? Таман стана интересно, искам да видя как разсъждава Тертиум фейт.
_________________ I hate lame haters that hate just for the hate and because they think that "t3h hat1ng stuv iz kul".
Perfect-Blue написа: Щото в българия сеирджии и даващи акъл много, ама участници малко. My anime and manga list
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mahou Sensei Negima Публикувано на: Вто Май 03, 2011 4:28 am |
|
erejnion |
|
|
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 3:35 pm Мнения: 4828 Местоположение: that one universe with answer 17/7
|
към края е вече, поне... Сега единственото, което остава, е Ева да се включи в битката, Неги и Фейт да им писне да се бият, и Нодока да спаси света. Сигурно в този ред. П.П.
|
|
|
Заглавие: Re: Mahou Sensei Negima Публикувано на: Пон Май 09, 2011 3:20 am |
|
erejnion |
|
|
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 3:35 pm Мнения: 4828 Местоположение: that one universe with answer 17/7
|
Цитат: Mahou Sensei Negima! has tons of these in the Omake in the collected volumes; one needs a decent understanding of physics to understand the explanations of how the spells function. There are also a number of visual Shout Outs to famous architecture, such as the bell tower at Mahora being the bell tower on the Florence Cathedral, and the background of this page contains the Suleymaniye Mosque. It's strikingly realistic when compared to the actual landscape.◊ uhhh... от къде мога да ги намеря тези омакета? сми, ясно ми бе че Акаматсу Кен е вложил баси и нещата в тази манга, ама и физически обяснения на заклинанията? Обожавам го този човек!
|
|
|
Заглавие: Re: Mahou Sensei Negima Публикувано на: Сря Май 18, 2011 5:01 pm |
|
velush |
|
|
|
erejnion Цитат: uhhh... от къде мога да ги намеря тези омакета? Ами в това което дръпнах от тракера на АнимеС, при това с твоя помощ (10x) към всеки том си има и omake-тата (с изключение на тези томове преведени от Meow). Мисля, че има дори повече неща от тези във връзката на Ghostbuster. Маса обяснения на магии, промени в дизайна на герои, карти на местности и пр. Най-понятни и лесни за четене са обясненията за 3D дизайна. Излиза че след определен том са взели решение най-често ползваните сгради (екстериор или интериор) и локации, да се създават първо в 3D вариант. Има статистики от колко полигона са моделите, от къде е взаимствана идеята (предимно исторически сгради от цяла Италия) и пр. и пр. Цитат: ясно ми бе че Акаматсу Кен е вложил баси и нещата в тази манга Да креативен пич е...но и екипът, който е събрал да му помага е доста добър. Явно зад всяка солидна манга стои и солиден екип (сека се сещам за Rouroni Kenshin и всичкият прейзе, който мангаката хвърля към екипа си в омакетата...подобни впечатление имам и от омакетата на Black Cat). ПП От скоро я чета и намирам мангата на Mahou Sensei Negima за малко небалансирана - твърде дълги периоди за битки или фенсървис, твърде много стандартни скечове, твърде много благоприятстващи главния герой фактори и пр. (Пример за добре балансирана в това отношение манга - MAR...да, манга библиографията ми е бедна и примерите са ми малко странни и неадекватни ) Обаче това не ми пречи да и се радвам на макс. Изходният материал е страхотен, графиката е качествена, светът е комплексен и добре замислен, героите са готини...какво повече да иска човек от шонен? Може би всичко тези недостатъци за които писах, са продиктувани от формата. Нещо, което излиза всяка седмица не може да си позволи да е много концентрирано и да има само пълнокръвни аркове, защото оригиналните му идеи ще се изчерпят твърде бързо. ПППП За съжаление това "към всеки том" дето го написах по-горе не е вярно...Проверих и след мястото където съм стигнал (някъде 14-ти том) почти няма омакета. Т.е. да се чете "тук-таме има омакета"...
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mahou Sensei Negima Публикувано на: Пет Май 27, 2011 2:51 am |
|
erejnion |
|
|
|
Да, донякъде съм съгласен. За Негима важат всички недостатъци, идващи от седмичната форма на мангата. Но честно казано, не ми правят толкова голямо впечатление, Акаматсу е направил, каквото е можал. Пък и вече съм свикнал; повечето други манги си го отнасят доста по-зле. Иначе... 325та глава... кво да кажа... това здрависване ми увисна ченето като го видях....
|
|
|
Заглавие: Re: Mahou Sensei Negima Публикувано на: Вто Май 31, 2011 4:13 pm |
|
velush |
|
|
|
Апорпо, с 326-та глава AM зарязаха превода и прехвърлиха щафетата на Red Hawk Scanlations. Не че съм стигнал чак до там де, нали вече го следя и тегля всичко новоизлязло. За дисбаланса - след преминаването в магическия свят нещата изглеждат доста по-добре (а пък prequel историята беше сложена убийствено точно и на място). Сигурно не е толкова важно, но аз обичам истории с добре дозирани компоненти и подходящ ритъм. Това увличане по 4 тома нонстоп фенсървис, последвани от 3 тома нонстоп екшън + ескалация на конфликта...и после пак от начало...не че е лошо, но може и по-добре. Примерно както е в точката на мангата, в която се намирам в момента. Аз и затова обичам манги от сорта на Black Cat, MAR и Devil X Devil - въпреки, че са добре нарисувани, нямат кой знае колко дълбока митология (не и в сравнение с Negima ), но пък са добре дозирани, не прекаляват с нищо и нямат скучен момент (не че Negima има такива, но подобни тактики са ми докарвали скука в други манги). Изненадам съм и колко добре е адаптирана мангата в OVA-тата на Shaft. За съжаление с много кратки откъси от историята...които обаче играят перфектно ролята си - възбуждат апетити към оригинала .
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mahou Sensei Negima Публикувано на: Сря Юни 01, 2011 5:43 pm |
|
velush |
|
|
|
nozo Цитат: ... Т.е. не съм разбрал, че Animum Mutare са се сляли с Red Hawk. Не се зачетох. Всъщност това ме засяга дотолкова, доколкото да знам на кой сайт да търся новия чаптер .
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mahou Sensei Negima Публикувано на: Вто Юли 12, 2011 5:39 pm |
|
velush |
|
|
|
Най-накрая докапчих всичко излязло. Като оставим настрана липсата на баланс между фенсървис и екшън, ръшнатите обрати с Ако-чан, ръшнатите контракти преди големите битки и любовта към рикапи точно в най-кулминационните моменти (все неща характерни за шонените ) си е доста яко. Светът, сюжетът и митологията са издълбоко замислени и добре представени. Системата на магиите също е добре разработена. Самите битки са хитро подготвени и красиво хореографирани...е, не че няма и някоя WTF deaus ex machina, но е хвърлена добра работа. В 330-331 съставиха набързо егати dream team-а. Явно предстои още по-епична битка...след поредицата от кулминиращи една след други битки
BANG!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|