|
Дата и час: Пон Фев 03, 2025 10:50 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Katanagatari (Зима 2010) Публикувано на: Вто Май 17, 2011 9:18 am |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
Особеното на това аниме е, че също така и всички мацки дървят яко... xDD
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Katanagatari (Зима 2010) Публикувано на: Вто Май 17, 2011 1:48 pm |
|
velush |
|
|
|
djhot Цитат: Ами ако ти кажа че намирам облеклата и техните им за нормални О.о Ами ако ти кажа, че на някои места има просто типична абсурдност без капка от каквото и да е друго Хубаво де, ама не го правиш защото, не е вярно, нали? Цитат: Никой не каза дали схваща шегата... Ми на мен не ми е смешна...особено, след коментара, че най-ценното според мен, не е нито в екшъна (който е добър, но е само за подправка), нито в сюжета, а точно в празните приказки. Belgarion Цитат: Особеното на това аниме е, че също така и всички мацки дървят яко... Беее, не съм съвсем съгласен...ама шефката на храма и онази мацка дето беше добра хем в кендо-то, хем в шоги-то ми харесаха доста...
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Katanagatari (Зима 2010) Публикувано на: Чет Май 19, 2011 8:22 pm |
|
samara |
|
|
Регистриран на: Пон Юли 18, 2005 8:39 pm Мнения: 2483 Местоположение: някъде в облаците
|
Днес го почнах анимето, след като бях забравила, че го имам в списъка, но чакам да излезе цялото преди да го видя..... За 4 -те епизода, които видях досега не мога да реша дали ми харесва или не. Интересни са ми самите герои.... дезайнът им е любопитен, може да не е нищо ново, но имат някакъв чар. Всъщност намирам Шичика за много интересен персонаж - не ми изглежда чак толкова тъп, по-скоро е от типа герои, които са "не ми пука на нищо" и "върша нещата по мой си начин". Тогаме ме дразни през повечето време, но Шичика компенсира..... Анимето успя да ме убеди, че колкото и много някой да говори по време на действие в шоунен аниме, никога няма да се мери с Катанагатари.... Част от репликите пасват на моментите.... но само част от тях. Всичко друго влачи развитието по такъв начин, че ми иде да замеря екрана. Като онзи момент в 3-епизод, където вместо да се бият, излязоха извън замъка само да обсъждат разни глупости, които бяха ясни едва ли не от пръв поглед... гррррр..... 4-ти епизод беше изненада..... Даже не знам дали да съм ядосана, че няма да видя битката със Саби Хакуей.... Обаче беше оригинално.... знаех си, че сестрата има някава тайна, но предполагах, че е от типа, че са я оставили извън семейната традиция защото е слаба физически...... а не защото е убер боецът Ако може аз викам да сменят ролите в историята и тя да е главния герой За момента май е средна работа...... артър и героите ми харесват, та ще го продължа.... предполагам, че има потенциал за още изненади, особено след този 4-ти епизод....
_________________ Good & Evil /// http://www.sdc-bg.com/
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Katanagatari (Зима 2010) Публикувано на: Пет Май 20, 2011 1:03 am |
|
erejnion |
|
|
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 3:35 pm Мнения: 4828 Местоположение: that one universe with answer 17/7
|
Анимето е излязло до края още от доста време... а д изайнът аз лично го намирам за нещо по-различно. Но да, да гледаш аниме по нисиоисин и да очакваш действие, което да се развива чрез действия, а не чрез думи... мдам, тази серия си е >wordswordswordswordsword swords до самия край. П.П. финален бос... не бих казал че има. П.П.П. сега поне хванахте ли шегата?
|
|
|
Заглавие: Re: Katanagatari (Зима 2010) Публикувано на: Пет Май 20, 2011 1:37 am |
|
samara |
|
|
Регистриран на: Пон Юли 18, 2005 8:39 pm Мнения: 2483 Местоположение: някъде в облаците
|
хахах Да, шегата я видях.... интересно се получава.... Иначе, аз бях забравила, че е завършено и чак сега стигнах до него, но като цяло анимето е доста различно от очакванията ми... Което всъщност не е лошо, аз лично обичам думи и много приказаки.... просто в случая понякога се разминават с моментите в анимето и става малко странно Не съм гледала нищо друго по автора досега.... мангата му също не съм я чела още.... но определено е интересно.... диалозите му са едни разчупени, само дето в анимето ги изпускам на моменти и трябва да върна за да реша в/у какво да се съсредоточа: това, което казват или анимацията и background-ите ..... Е, при положение, че още не съм стигнала дори и половината, очаквам да стане дори по-добро от сега..... имам усещането, че анимето има доста подтеми и скрит контекст...... А, и героите са всичките едни ентусиасти Засега просто не мога да кажа дали да му дам добра или лоша оценка.......
_________________ Good & Evil /// http://www.sdc-bg.com/
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Katanagatari (Зима 2010) Публикувано на: Сря Фев 22, 2012 5:49 am |
|
erejnion |
|
|
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 3:35 pm Мнения: 4828 Местоположение: that one universe with answer 17/7
|
>една година по-късно >Лоргус още не ни е казал по дяволите между другото, един важен цитат от /а/: Цитат: Also, unrelated to the OP but since this is a Katanagatari thread, I'll share what I saved about Nanami from an anon in a thread about a couple weeks ago:
In Japanese society during the time period this was set, a woman of Noble birth wouldn't cut her hair until she married. If it was forcibly cut, it was regarded the same as if she had been raped, and she would be obliged to commit suicide to preserve her families honour. That's why Shichika got so pissed when her hair was cut by Nanami. When she was married, the Head of her husbands Household, usually the Mother, Aunt or Oldest sister, would cut her hair and burn it in front of a Buddha.
Nanami was the head of the Shichika household. The fight took place in front of a Buddha of Swords. They refer to each other as family at the end of the Episode. The Japanese colour for Marriage is Red, y'know, like how the place was on fire.
Basically, Nanami wasn't fighting. She was just performing a wedding ceremony. P.S. частта за Шичика е малко bullshit, той не е толкова умен/socially apt, че да се разсърди точно пък заради това. Останалото само че... леле, Нисио е гений. P.P.S. http://daniel0987.livejournal.com/
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|