Дата и час: Сря Фев 12, 2025 2:41 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 7 от 63 [ 943 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 63  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Сериал: Game of Thrones [Игра на тронове] (2011)
МнениеПубликувано на: Съб Апр 23, 2011 3:46 pm 
Аватар

Пхахаха, това не го очаквах. А още по-смешното е, че за това разбрах от един фентъзи форум и там си беше прието като официална информация :lol:

Срам, срам, поне това е хубава новина. Остава да разберем и преводът колко ще се бави.

МнениеПубликувано на: Нед Апр 24, 2011 3:24 am 
Аватар

Ако се съди по скоростта, с която преведоха Колелото... много. :lol: Tя излезе 2ри ноември (ако не ме лъже паметта), а в България я пускат сега началото на май месец. Но то винаги си е така де. Добре че двете книги не се засичат, че иначе щеше да се чака около година, както стана с "Пир за врани".

Изображение
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 26, 2011 2:38 am 
Аватар

Почнах книгата, тъй като си я изтеглих, а мразя книги на компютър да чета, некакси не става, обаче през телефона е супер, намерих си подходящ четец, който е по-добър от вградения ми, все едно си чета книга (не баш, но програмата излезе добра), много се радвам и трябваше да споделя =)) А и ми излиза доста по-евтино, т.е. никви пари, щото днес като отидох в една книжарница и ми казаха 30 цента на страница, свят ми се зави, то по-евтино да си я поръчам от България и сигурно така ще и направя, но дотогава ще се насладя с телефона.

Мерси и на Ghosta, че ми помогна в търсенето.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 26, 2011 10:48 pm 
Аватар

Епизодът беше страшно добър.
Отнема 2 часа да се изгледа. Един за самия епизод и един за...
Изображение

Midget 3 : Princess Nasty Shit 0 8)

P.S. (27 April): Пресвета краво, The book is done!
Най-накрая. Сега само още 2 книги остават. До 2022 поредицата ще е излязла, non? 8) :lol:

But it sure is exhausting, livin' in chains
It’s paradoxical in every way
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 02, 2011 3:35 pm 
Аватар

Ммм, трети епизод ми хареса много. Много добри сцени имаше в него. И просто обожавам Мейси Уилямс (Аря). Това дете играе невероятно.

Изображение
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 02, 2011 8:14 pm 
Аватар

И на мен Аря ми е от любимките, но трябва да призная, че всички играят прекрасно. Даже, сега като се замисля, няма много за какво да се хванеш в сериалът, освен евентуалните разлики с книгата. Но и това не е достатъчно.
Когато чух за сериализиране, си представях някаква второразрядна продукция. Но това, което вече виждам 3 епизода, е просто епично.

МнениеПубликувано на: Пон Май 02, 2011 10:54 pm 
Аватар

Цитат:
Когато чух за сериализиране, си представях някаква второразрядна продукция.

Това сигурно, защото не си знаел, че HBO участват в проекта? Или? Доколкото знам, сериалите на ХъБъО-то имат висок рейтинг, популярни са и не е като да са правени с пет ле'а.

Аз пък се зарадвах на бабето Нан.
"Oh, my sweet summer child! What do you know about fear? Fear is for the winter ..." и като почне да нарежда ... :mrgreen:.
Питър Динкледж (Тирион) ще го запомня с тази си роля. И герой, и актьор къртят. Шон Бийн си ме кефи още откак беше Шарпи. :nod:
Накефих се и на Ейдън Гилън (Белиш), и на Конлет Хил (Варис), и на Джеймс Козмо (Джиор Мормон - не мяза ли на "мечок", а? :lol: ), и на Милтос Йеролему (Сирио Форель :mrgreen: ). Абе ... всички актьори ме радват досега.

И нищо не казахте за "приказката с животните" от интрото. Музиката за някои може да е клише, но мен си ме кефи.

Последна промяна Darkprince на Вто Май 03, 2011 11:25 am, променена общо 2 пъти

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 02, 2011 11:03 pm 
Аватар

По-скоро заради опити за други екранизации, които не завършват добре. Дори не знаех тогава, че HBO са се захванали.

МнениеПубликувано на: Вто Май 03, 2011 6:47 pm 
Аватар

Таз кралицата докато се е съвокуплявала с брат си, да не би децата й да са от него, че ни едно не видях да се е метнало на краля, а и в книгата като ги описват, още повече замязват на братчето.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 03, 2011 7:04 pm 
Аватар
Sky King

Bingo ;)
така е

Black Lagoon AMV // Air Gear MMV // The Cockpit AMV
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 03, 2011 7:20 pm 
Аватар

Thank you, мразя да се спойля, ама то това е очевадно.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 03, 2011 8:16 pm 
Аватар

Явно само на мен не ми харесва чак толкова много.
Не знам защо, но при някои от героите има твърде голяма разлика в образа, който съм си изградил докато чета, и образите им на екрана – най ми се набива Денерис, но има и други. Естествено има и актьори който няма как да не харесаш в дадената им роля. Така де като всяка адаптация. От това което видях в 3-ти епизод ми се получиха и „леки” разминавания в представата за столицата...Като цяло ми се струва, че доста неща изпускат и то все важни, но ще видим.

Все пак при аниметата има много адаптации та вече съм свикнал да разграничавам двете неща далеч по-добре от преди Все пак е трудно да включат всичко. Но трябва да кажа, че по това което виждам, за хора които не са чели книгата ще е доста объркващо като цяло. Някак си липсва информация, а героите са много и ще стават все повече. Поне си припомням книгата че Юли идва новата ( Трябва пак да ги прочета ) :lol:

А по принцип изданието на A Storm of Swords на английски беше разделено на 2 книги, но предполагам това е за да е по удобно понеже тук има само от онзи дребния формат дето уж е по удобен да си го носиш и четеш :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 03, 2011 9:51 pm 
Аватар

аз почнах книгата наравно със сериала, и да, неминуемо е да не ги сравнявам, винаги книгата ще е по-добра, рядко става обратното, но в същото време сериалът ми харесва, но чрез книгата постепенно започвам да си изграждам един съвсем друг свят, лицата на героите са малко по-различни, по-близки (все пак в сериала, колкото и добре да познаваш по лицето на човека, не винаги си сигурен, че това, което то изразява е наистина, това което мисли) природата е по-различна, градовете също. Но аз съм сигурна, че ако попитам някой друг за книгата, ще има малко по-различна представа от моята (всеки си създава свой собствен свят, зависимост от въображението му). И все пак тези разлики между сериалът и книгата ме радват, защото очаквам нещо познато, а го показват от малко по-различен ъгъл (т.е. чрез виждането на режисьора) и така ни дава една различна гледна точка от нашата собствена.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 04, 2011 11:16 am 
Аватар

Имаш право ^^. По принцип е много интересно да видиш гледната точка на някой друг за изграденият от него свят в дадена книга. Много често отрикваш доста интересни неща, които си пропуснал или за които просто не си се сетил. Но при мен се получава твърде много разминаване за някои герои (и разни палми). Тоест не като друга гледна точка, а направо като изцяло променено и ново нещо.

Това пък им е хубавото на книгите - имаш героите и някаква по обща представа за това как изглеждат и всичко останало се гради върху въображението ти.
( Специално за тази книга много въображение на някои места = bad :lol:)

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 04, 2011 6:07 pm 
Аватар

Е, аз не мога да кажа, че не съм се разочаровала хиляди пъти от екранизацията на дадена книга/манга, но специално говорех за този сериал, на мен ми харесва как са го представили досега.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 7 от 63 [ 943 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 63  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]