Дата и час: Вто Фев 11, 2025 11:54 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 12 от 19 [ 274 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 19  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Badass Showdown - номинации & дискусии
МнениеПубликувано на: Чет Апр 21, 2011 10:08 pm 
Аватар
RyuKo FanSubs

Първо.. ако направиш това, значи няма да я използваш като него...
Второ.. трябва освен името на човека да знаеш и как изглежда :roll:

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 21, 2011 10:49 pm 
Аватар

ThundeR написа:
Цитат:
не се крие от никого, не използва другите хора, за да си върши задкулисни игрички.
показваш, че хич не ти се нравят методите на Кира, аз съм на противоположния полюс в този конкретен случай, въпреки, че не се разкрива пред всички и не се хвали колко е як и какво възнамерява да постигне, аз намирам за изключително внушителни хладнокръвието му, начинът, по който мисли, плановете, които той създаде за да постигне своята цел, и макар и някои хора с пълно право да кажат, че без тетрадката е нищо и не е нищо повече от страхливец.. ако трябва да бъдем честни, дори на някой от нас да му беше минала през ръцете и да беше започнал да вижда Шинигамита, колко биха се осмелили да я използват като него? Да манипулираш хората около себе си.. това също не всеки го може. Освен това Ryuk го светна, че хората, които използват тетрадката след смъртта си не могат да отидат ни в ад ни в рай или нещо подобно беше, не се сещам точно, въпреки това той не трепна. Та.. с две думи, да ти стиска да направиш нещо и да ти се иска просто да го направиш са две съвсем различни неща, независимо от методите, най-важното е да се гони крайната цел, докрай.

А защо трябва да ми се нравят методите на първия комплексар появила му се малко власт/оръжие в ръцете и решил да я/го използва, като допреди това се е крил удобно в черупката си (поне в това отношение Йохан не е страхливец). Дори краят му, ако беше завършил по друг начин, т.е. да се беше изправил смело пред смъртта си, щеше да развали изцяло анимето, мисля, че този край беше най-удачен, т.е. показа как е живял, а както е живял, така е трябвало и да умре.

ThundeR написа:
ако трябва да бъдем честни, дори на някой от нас да му беше минала през ръцете и да беше започнал да вижда Шинигамита, колко биха се осмелили да я използват като него? Та.. с две думи, да ти стиска да направиш нещо и да ти се иска просто да го направиш са две съвсем различни неща, независимо от методите, най-важното е да се гони крайната цел, докрай.

Напротив, изкушения бол, т.е. на всеки му е лесно да се изкуши, но не на всеки му се уддава да им устои. Щото малко хора дадени им някаква власт в ръцете, я използват по предназначение, повечето забравят първоначалния замисъл, за която им е дадена и криват от пътя, както е със случая с Кира. Но аз си мисля, че той в началото избиваше престъпници, не за общото благо, а защото искаше да го обявят за Бог, и когато това не стана почна да си показва рогата.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 21, 2011 11:28 pm 
Аватар
RyuKo FanSubs

excape написа:
А защо трябва да ми се нравят методите на първия комплексар появила му се малко власт/оръжие в ръцете и решил да я/го използва, като допреди това се е крил удобно в черупката си (поне в това отношение Йохан не е страхливец). Дори краят му, ако беше завършил по друг начин, т.е. да се беше изправил смело пред смъртта си, щеше да развали изцяло анимето, мисля, че този край беше най-удачен, т.е. показа как е живял, а както е живял, така е трябвало и да умре.

Ем, не съм казал, че трябва да ти се нравят :o , просто изразих своето мнение и допълних, че
Цитат:
не всеки има еднакви разбирания за това какво представлява един badass персонаж
, нали? Освен това.. Light ако е комплексар пък точно.. добър във всичко, харесван от всички, по-умен от всички, бих казал в доста завидна позиция си се намираше преди да намери тетрадката. Без нея нямаше да предприеме нищо, то това си е пределно ясно, но тя му предостави възможността да избере дали да го направи или не, той дори и да е искал преди това да прочиства света от сганта, дето лази по него, просто е било невъзможно, това е реалността. Няма да споря, че кривна от правият път, то е очевидно за всеки, ама да е комплексар/страхливец.. глупости. А това пък, я бъди честна, в колко от случаите хората умират така, както са живели, т.е. всеки си получава заслуженото накрая?

excape написа:
Напротив, изкушения бол, т.е. на всеки му е лесно да се изкуши, но не на всеки му се уддава да им устои. Щото малко хора дадени им някаква власт в ръцете, я използват по предназначение, повечето забравят първоначалния замисъл, за която им е дадена и криват от пътя, както е със случая с Кира. Но аз си мисля, че той в началото избиваше престъпници, не за общото благо, а защото искаше да го обявят за Бог, и когато това не стана почна да си показва рогата.

Още в самото начало аз пък не мисля, че избиваше престъпниците с цел да се приближи до статута на Бог, но впоследствие и това се случи, да. Той мразеше 'изгнилият' свят, който го заобикаля и искаше да го направи едно по-добро място за живеене. Не след дълго наистина злоупотреби с новопридобитата си сила, но не съм съгласен, че на всеки в тази ситуация би му било лесно да се изкуши, пак повтарям, има огромни последствия за хората, които използват тетрадката. Освен това той разгърна пълният и потенциал, не всеки е способен да направи това. И накрая.. той искаше да го мислят за всемогъщ, разбирай истински Бог, факт, но по този начин и взимаше страха на престъпниците, като вярват, че някой наблюдава действията им и ги наказва, дали биха посмели да посегнат на някого или да крадат без да им мигне окото? Те се бояха от Кира, не от Райто, т.е., и да го обяват за Бог той самият с никакви лични облаги не би се сдобил, само той щеше да си знае истината и света или поне страната му щеше да е едно по-добро място за живеене, макар и да контролира престъпността чрез страх и някои да го намират за грешно, резултатите - налице. Освен това фактът, че L и полицията го подгониха го накара да кривне от правия път според мен, накрая цялата работа се превърна в едно грандиозно надхитряне и нямаше как който и да било от двамата да отстъпи, в крайна сметка и двамата притежаваха брилянтни умове и бяха родени победители.
:hat:

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 21, 2011 11:45 pm 
Аватар

ThundeR написа:
[Освен това.. Light ако е комплексар пък точно.. добър във всичко, харесван от всички, по-умен от всички, бих казал в доста завидна позиция си се намираше преди да намери тетрадката.

Това как го виждат другите, не значи как той се чувства, ако той се чувстваше така, както го виждаха другите, нямаше да изпитва такава ненавист към хората като цяло, не само престъпниците. Така че за мен е комплексар, а и страхливец, защото той нито веднъж не показа реално на някой какъв е и какво мисли, това което той показваше, е това, което искаше другите да видят, отличникът и доброто момче на татко.

ThundeR написа:
Те се бояха от Кира, не от Райто, т.е., и да го обяват за Бог той самият с никакви лични облаги не би се сдобил, само той щеше да си знае истината и света.:hat:

Чувал ли си за вътрешно удолетворение, за него това беше най-голямата облага, иначе нямаше да полудее така накрая. :)

БТВ, много се отклонихме от темата, заради която почнахме да спорим.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 22, 2011 12:05 am 
Аватар
RyuKo FanSubs

excape написа:
Чувал ли си за вътрешно удолетворение, за него това беше най-голямата облага, иначе нямаше да полудее така накрая. :)

Побърка се накрая, понеже както в единия момент бе на стъпка да премахне може би последните пречки, стоящи между него и преобразяването на света (не се знае де, понеже след като очисти Л се появиха нови таланти), се оказа, че този път са го надхитрили, не всичко е минало по план, шокът го направи буквално неадекватен. Освен това какво очакваше, трябваше да свърши по някакъв начин, изкараха го ненормалник и тва е, като изключим последния епизод преди това нямаше кой знай какви по-сериозни признаци на лудост :lol:
А и макар, че той използваше мръсни методи за да постигне своето, за кой вътрешното удовлетворение не е най-голямата облага? Всеки иска да го постигне.

excape написа:
Това как го виждат другите, не значи как той се чувства, ако той се чувстваше така, както го виждаха другите, нямаше да изпитва такава ненавист към хората като цяло, не само престъпниците. Така че за мен е комплексар, а и страхливец, защото той нито веднъж не показа реално на някой какъв е и какво мисли, това което той показваше, е това, което искаше другите да видят, отличникът и доброто момче на татко.

Презираше невежеството на околните и това, в което се превръща света, в който той няма друг избор освен да живее или да се самоубие. Аз споменах, че всички го харесват, възхищават му се и прочее, понеже ти каза, не е могъл да устои на изкушението, крил се в черупката си, а също и, че е по-трудно да устоиш на подобна оферта, отколкото да я прегърнеш. Мен ми е ясно, че за него мнението на съучениците му и учителите му не е от никакво значение, обаче ти показвам, че в никаква черупка не се е крил, уважавали са го, почитали са го, имал е и друг избор и то страхотен, просто другата възможност му бе предоставена и той избра нея.
Не виждам нищо лошо в образът, който си беше изградил за пред останалите, той сам си е постигнал всичко, заслужено, не е искал да се разкрие пред останалите..? ами не е и длъжен. Водеше отшелнически живот от това, което знаем, ама това не значи, че ако не му беше паднала тетрадката това нямаше да се промени след време.
Ти го мразиш понеже очевидно мразиш и лицемерието, затова няма и смисъл да продължаваме.

едит: права си, отклонихме се :drop:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 22, 2011 12:10 am 
Аватар

Хубу де, както ти написах, няма ти отговарям, че ще стане темата за Кира, ма поне си признай, че не е бедас =))

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 22, 2011 12:13 am 
Аватар
RyuKo FanSubs

Spike Spiegel 10% 10% [ 6 ]
Tatsumi Oga 20% 20% [ 12 ]
Yagami Light 33% 33% [ 20 ] x
Brandon Heat 25% 25% [ 15 ]
Orochimaru 13% 13% [ 8 ]

never :o

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 22, 2011 12:39 am 
Аватар

Ах, резултатите вече слабо ме интересуват и съм убедена, че половината са гласували без да са гледали другите анимета.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 22, 2011 12:42 am 
Аватар

има ли възможност за промяна на гласа

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 22, 2011 12:43 am 
Аватар
The No-Goodnick

не.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 22, 2011 2:04 pm 
Аватар

Като определение за badass бих добавил и - начинът по който другите персонажи реагират/отнасят се към съответния герой. В Монстър Йохан е бадасс. :hat:

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 22, 2011 6:29 pm 
Аватар
Sky King

Тука ебаси дискусията сте праснали...
таааа така:
Блок 2 - от списъка Hei oпределено ми е фаворит - изключителен характер, не цепи басма на никой, готов е както да убие, така и да умре в името на това което е решил, като при това не вярва в нищо и никой и е готов да прегази всичко по пътя си... или поне е такъв на повърхността, впоследствие като го показаха в друга светлина стана още по-масивен персонаж в моите очи... в Russo освен садизъм не видях нещо повече, някакси не ми се стори чааак толкова силен персонаж... учудвам се защо Gintoki е толкова назад в класацията - къде са се покрили форумците с неоснователна фенбойщина нз...

Блок 3 - Зоро, ест... в тоя блок не виждам кой да може дори да се приближи по badass manlyness с него, макар и Lucifer и Simon в някой друг блок да имаха шансове за достойно представяне.

Блок 6 - Alukard... макар че Takamura според мен трябваше да е зад него с не повече от 2-3 гласа - и двамата са с толкова налагащо се присъствие над околните... често съм искал и мангата и анимето да отебът Ippo като основен герой и да се съсредоточат само върху Takamura... за чий чеп Souske има повече гласове, не мога да разбера.

Дотук и моят глас се припокрива с основните гласове.

Блок 1 - гласувах за Accelerator - и аз не знам защо, Johan Liebert и Toriko са по-badass, но някакси ускорителя винаги ми е пълнел душата... интересно ми е защо Sakaki няма повече гласове, но (учудващо) в този (единствен) блок май се е гласувало повече по съвест и с мисъл, а не чрез фенбойщина...

Блок 5 - Balalaika, определено... Hisoka - да зъл, мъжествен, безскрупулен, следва собствените си желания... но руската убийца има едно неоспоримо предимство... самото й присъствие създава един непреодолим облак на надвиснала заплаха, прилича ми на самата съдба - неумолима, въздесъща, непоколебима... може да направиш всичко по силите си, да викнеш армията на помощ, бог, дявола, съседката от горния етаж, алукард, гейските вампирски рицари... и тя пак ще те достигне, ще те хване за гръцмуля и ще ти изстиска живота.. но няма да го направи защото просто ей така й е скимнало и иска да премаже мухата пред себе си, а защото е необходимо. Защото трябва да реализира плановете си, защото ти си застанал на пътя й, или защото си отнел нещо ценно за нея... в крайна сметка тя е въплащението на закона на мафията - съчетава чест и неумолимост, когато трябва да се раздаде правосъдие според мафиотския кодекс - кръв за кръв.
Не знам как така Blade е пред нея... фък...

И стигам до блок Блок 4 - в тоя блок няма един който да не е истински badass motha focka...
ума ми не го побира как може някой да изключи Light като страхливец и тн... фък хора - той създаде от нищото свой собствен свят по свой образ и подобие, като унищожи стария - просто защото така поиска. Стана бог приживе и прегази изпречилите се на пътя към реализирането на мечтата му... пожертва и унищожи всичко и всички заради собствената си амбиция, страст и желания,... ако на това не му викате тайфун, не знам просто...
И той не беше страхливец - той беше толкова badass, че беше готов да се изправи (и го направи) буквално сам срещу целия свят - само за да реализира мечтата си... него не смъртта го плашеше, а това че може да има някой по-умен и способен от него и че този някой ще успее да отнеме неговата мечта и сила... затова и края му беше жалък - накрая успяха да го разкрият и той загуби... но жалкият му край дойде не заради това че умираше и се страхуваше от смъртта, а заради това че му отнеха победата и постигнатият резултат! Крил се зад гърба на всички и не се показвал... Бог показва ли се на всяка мижитурка и молещ се и изобщо ебе ли го какво мислите за него, дали го обичате, мразите, почитате, страхувате? За какво му е на Light да се представи пред съществата, които смята за по-низши? Със същия успех той можеше да отиде пред някой мравуняк и да обяви, че притежава тетрадката, за него нямаше разлика... тези, които узнаха кой е той съжалиха, че изобщо някога са се изпречили на пътя му и загубиха живота си в добавка...
Той не се интересуваше от сивите и обикновенни хора, които пъплеха из краката му, те бяха там само за да бъдат използвани и захвърлени от него, просто защото друго не заслужаваха и за друго не ставаха... затова и единствените хора покрай които се чувстваше жив, бяха тези, които представляваха истинско предизвикателство, хора които му бяха равни и заплашваха да го победят в собствената му игра. Хората, които в крайна сметка успяха да го разкрият....

Badass за мен е съчетанието между характер, цел и начин за постигането й и дали в крайна сметка я е постигнал, въпреки пречките и цената; наличието на сила (разбирана като способността да постигне своето), непоколебимост и неумолимост, абсолютна вяра в себе си, амбициозност и това дали е готов да извърши всякакви злини за да постигне това, което желае и способността в крайна сметка да получи своето, човек който се води от мотото "целта оправдава средствата"...
най-важното според мен е обаче badass-a да следва своите собствени желания, които са в името на някоя по-велика цел... да газиш и унищожаваш докато се опитваш да постигнеш нещо не само за самия себе си, а за някой друг - дали за любимия човек, или в името на цялото човечество - все тая... (това че в процеса може да се превърнеш в божество обаче е доста голям плюс и мотивация :lol: )
в крайна сметка - badass е човек, който се изправя срещу съдбата в името на някоя по-значима цел от собствените му дребни желания и потребности, обръща я тая съдба на задна и я ебе докато тя не започне през сълзи да вие за милост и да му обещава, че никога повече няма да го погледне в очите и че ще го остави да живее живота си така както е решил... - ето това е badass. Light е един от тях и според мен най-истинския пример за badass изобщо в целия колизеум...

Колкото до останалите герои - защо по дяволите всичките са наблъскани в един блок не знам... наистина тежък избор, всеки от тях е изключителен и е почти толкова готин колкото и Light... Oga, Spike, Orochimaru, Heat... невероятни персонажи, заслужаващи да се окичат с трофея най-badass... след Light обаче...

Black Lagoon AMV // Air Gear MMV // The Cockpit AMV
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 22, 2011 9:11 pm 
Аватар

Винаги ми е било удоволствие да те чета (що ли те накарах си дадеш мнението) :) , но това не значи, че съм съгласна с теб.

Само аз ли намирам прилики межу Лайт и едни от най-големите злодеии в историята на човечеството, които ама въобще не влизат в настоящия шоудаун. Със сигурност ти е известно понятието - „Култ към личността“ , когато даден индивид използва масмедиите, пропаганда или други методи, за да създаде идеализиран или героичен публичен образ, често чрез безвъпросно ласкателство и възхваление.
Хитлер (арийска раса), Мусолини, Сталин, Чаушеско (не ми се мисли, какво би станало, ако те притежаваха една такава тетрадка, та те без нея са погребали милиони души заради болните си амбиции).-
Ghostbuster написа:
той създаде от нищото свой собствен свят по свой образ и подобие, като унищожи стария - просто защото така поиска. Стана бог приживе и прегази изпречилите се на пътя към реализирането на мечтата му... пожертва и унищожи всичко и всички заради собствената си амбиция, страст и желания,... беше готов да се изправи (и го направи) буквално сам срещу целия свят - само за да реализира мечтата си... него не смъртта го плашеше, а това че може да има някой по-умен и способен от него и че този някой ще успее да отнеме неговата мечта и сила... Крил се зад гърба на всички и не се показвал... Бог показва ли се на всяка мижитурка и молещ се и изобщо ебе ли го какво мислите за него, дали го обичате, мразите, почитате, страхувате? За какво му е на Light да се представи пред съществата, които смята за по-низши? Със същия успех той можеше да отиде пред някой мравуняк и да обяви, че притежава тетрадката, за него нямаше разлика... тези, които узнаха кой е той съжалиха, че изобщо някога са се изпречили на пътя му и загубиха живота си в добавка...
Той не се интересуваше от сивите и обикновенни хора, които пъплеха из краката му, те бяха там само за да бъдат използвани и захвърлени от него, просто защото друго не заслужаваха и за друго не ставаха... затова и единствените хора покрай които се чувстваше жив, бяха тези, които представляваха истинско предизвикателство, хора които му бяха равни и заплашваха да го победят в собствената му игра. Хората, които в крайна сметка успяха да го разкрият....

Ghostbuster написа:
затова и края му беше жалък - накрая успяха да го разкрият и той загуби... но жалкият му край дойде не заради това че умираше и се страхуваше от смъртта, а заради това че му отнеха победата и постигнатият резултат!
- пак грешиш краят на един бедас не е жалък, той не умира в съжаление, а с усмивка и макар да умира, все пак е постигнал някакъв резултат и победа :P

Не мисля, че има разлика, това, което си написал за Лайт и тези, които съм посочила аз.

Ghostbuster написа:
в крайна сметка - badass е човек, който се изправя срещу съдбата в името на някоя по-значима цел от собствените му дребни желания и потребности, обръща я тая съдба на задна и я ебе докато тя не започне през сълзи да вие за милост и да му обещава, че никога повече няма да го погледне в очите и че ще го остави да живее живота си така както е решил...
- Тц, не си прав, просто някой път съдбата обича да си прави лоши шеги, да те оставя да мислиш, че си я излъгал и крайна сметка тя ти го набутва и то по най-лошия възможен начин, тъй като те оставя да осъзнаеш, че колкото и да си велик, не си и не можеш да станеш/игреаш на БОГ.

И пак ти казвам, че бъркаш понятията, тука говорим не за откровенно зло в най-чистата му форма, това че има "bad", не значи, че непременно човекът тряба да е зъл, мисля, че от всички посочени в шоудауна антагонисти, всеки от тях има носи нещо добро в себе си, колкото и малко да е, все пак е там и след време зрителите го виждат и почват дори да му симпатизират.

Ей ти един истински бедас, точно така си го представям, отива и се изправя очи в очи с опонента си, предизвиква го с усмивка, макар и да знае, че шансовете му за победа са минимални:

Изображение

Изображение

И макар да не си служа толкова добре с думите, колкото теб, мисля, че хората, които знаят значението на бедас, ме разбраха.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 22, 2011 9:22 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Не ви ли заболяха ръцете от писане ве =))

Истинския бедасс си личи по погледа. Ето ви пример http://temp.belgarionbg.info/razni/zomb ... alypse.jpg

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 22, 2011 9:27 pm 
Аватар
The No-Goodnick

excape написа:
...

този, нали?
Изображение

, ако да... то да, разбирам :lol:

п.п. мда... т'ва ми е определянето само от гледайки тез 2 постнати странички :lol:

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 12 от 19 [ 274 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 19  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]