Дата и час: Сря Фев 05, 2025 11:43 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 8 от 9 [ 121 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Kore wa Zombie Desu ka? (зима 2011)
МнениеПубликувано на: Вто Апр 19, 2011 11:20 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Имоуто вижъна на нашия е достатъчна причина за всеки себеуважаващ се ечи фен да гледа това аниме :P

пп.
Изображение

:shock:

I was like...

Изображение

aaand

Изображение

=)) =)) =)) =)) =)) =))

Анимето се оказа далеч по-забавно отколкото очаквах :hotl:

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 20, 2011 12:47 am 
Аватар

е, аз кво ти казвах :lol:

Иначе... време за малко детайлно описание, което не исках да слагам в последните два поста, защото нямаше да изглеждат добре.

>анимация, арт, етц
страхотна работа от страна на Дийн, тук ми се струва че повечето хора биха се съгласили с мен (сигурно се лъжа де, като правя генерализации обикновено е така). Всъщност... първото нещо, което ме спечели в това аниме, е начинът, по който рисуват очите на главния герой. Очите са си важно нещо, и относително малко на брой анимета се опитват да играят с тях. Но, оставяйки това настрана, анимацията си вършеше работата перфектно; а дизайните хич не бяха лоши. Да не говорим за ОП/ЕД... анимацията им е едно 70% от причините никога да не ги пропускам.

>плот
и, както казах, кому е нужен плот тук. Този аспект наистина остана на втори план, без да навлиза в някаква особена сложност. Но от друга страна, действието си се развиваше с една добра скорост, вместо да разтягат съответните "backstories" (защото плота беше точно това: едно "backstory" на Аюму, и едно на Eu). Аз лично очаквам, че ще продължава по един подобен начин и нататъка, представяйки и историята на Харуна по някое време, постепенно навлизайки в някаква по-сложна история.

>свят
от този свят сме видяли все още твърде малко; практически нищо не знаем за magiclad girls, или пък за онези пет сенчести фигури от оупънинга (е, видяли сме три от тях вече де...). Но шоуто не се крепи и на този елемент...

>герои
мда. на тях се крепи това шоу.
Аюму е един от по-готините протагонисти. Защо?... защото не е имало и един момент, в който да си мисля "Е, добре де, защо прави така, аз бих направил нещо много по-логично: <etc etc etc>". В някакъв смисъл ми напомня на Кион, прави се на нищо особено, но всъщност от време на време изтърсва рефърънси към неща, които даже и аз не схващам. Готов е да направи нужното, и умее да се напасва в обстановката --например начинът му на биене си утилизира всичките му предимства, идващи от това, че е зомби, и успява да игнорира рефлексите, заложени в него от времето, когато е бил жив (само преди месец-два, ако трябва да залагам). И, както казва Бел, имоуто вижъна му просто рулира :lol:
Eu е от един тип герои, които ме кефят страшно много. Да не говорим за бронята и. Или пък колко сладко изглежда, като гово... пише. Или израженията на лицето и. Или пък... чакай, по-добре да не говоря за нея.
Харуна е от един тип герои, които обикновено не ми харесват. Харуна самата тя само че ми харесва. Баси и отношението има към участието си в харема на Аюму. Шапка и свалям просто :hat: Агресивна, air-headed, самобявило се генийче, явно има някаква травма от миналото си... мдам, интересна комбинация. Изпълнена по един перфектен начин... и... "харуна-чан мо митеру наа" =))
Серафим... хм, не знам какво да кажа за нея. Докато Аюму се държи с Харуна по-скоро като с малка сестра, Серафим за него е нещо като голяма сестра. "Голяма"... хехе. извинете ме. Но да, това си я описва относително добре. Не знам дали и вие разбирате това, което аз разбирам от последното ми изречение, но не ми пука достатъчно, че да тръгна да обяснявам.
Томонори... а, и тя ли беше тук? Извинете, най-безинтересния за мен герой. Донякъде и епизодите, свързани с нея, бяха най-безинтересните.
Другите... сърби ме да разбера нещо повече за "нормалните" приятели на Аюму. Все ми се струва, че трябва да има нещо и за тях. Учителката на Харуна... за нея знаем почти толкова, колкото за розовокосото от последния епизод. Интересно, дали всичките от онези пет са лолита? Предишното зомби... донякъде май и на него му бе омръзнало всичко това. Онази побърканата си бе побъркана, няма много повече какво да се каже за нея. И... хм, интересно какви ли са родителите на нашия.

>ОСТ
беше хубав; но не чак нещо изключително. Същото важи и за ОП/ЕД песните.

>хумор
точно са успели да уцелят моето чувство за хумор (~ " )~ няма какво повече да кажа тук.

Освен може би, че въпреки поста ми до този момент, пародията беше супер добре изиграна.

Като цяло, супер приятна серия, може би няма да ми влезе в топ листата, но с удоволствие и давам 10/10 и ще си спомням за нея, ще си я гледам много пъти, ще фенбойствам и тн. А и даже и ще я препоръчвам на други хора.

Изображение

Последна промяна erejnion на Чет Юни 28, 2012 11:12 pm, променена общо 1 път

МнениеПубликувано на: Сря Апр 20, 2011 1:46 am 
Аватар
Ecchi Warrior

Тъкмо догледах последния еп =)) Супер анименце беше. Но поради крайно недостатъчните си като количество епизоди не мога да му дам повече от 7/10. Просто твърде много неща останаха недовършени :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 31, 2011 12:34 am 
Аватар

Така да се изкажа и аз. Първо плюсовете:

1. Анимацията беше страхотна. Едно от двете най-яки неща в анимето. Много ми хареса как са нарисувани всички, както и средата. Беше кеф да го гледаш.
2. Героите. Много яки персонажи, от първия до последния. Това беше второто яко нещо на анимето. Много ме забавляваха/изкефиха.
3. Комедията беше супер. Но може би вече ми омръзва този вид хумор, защото се смях по-малко от други подобни анимета, дано просто другите да са били по-смешни. Но си е забавно анимето, не може да се отрече.

За съжаление плюсовете свършиха и почват монусите:

1. Историята. Да подобни анимета не изискват особенно завъртян сюжет, но това не само, че нямаше през по-голямата част, но лошковеца първо събира животи да живее вечно, после изведнъж иска да мре... Поправете ме, ако не съм разбрал нещо.
2. Имаше тъпи моменти, които ме издразниха. Освен посочения горе, друг пример е как Юки беше затисната заради Дай-сенсей, или робота, който беше извън контрол.
3. Битките. Имаше готини моменти, но като цяло бяха пълна скръб. Или да го бяха направили поне малко по-добре, или да нямаше въобще. Няма да влизам в подробности, че цяла нощ ще си пиша...
4. Харема, за който претендират, също можеше да е малко по-развит и щеше да е супер.

Като цяло е борба на анимация и персонажи срещу история и битки. Все пак ми хареса, но можеше да е много по-добро, направо велико.

Yu-Gi-Oh
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 31, 2011 12:46 am 
Аватар

Да, не си разбрал. Онази, вампир ли беше първоначално, която събираше животи, беше просто подтикната от зомбито, докато то е било ... в лошо настроение :lol: меко казано. Кралят на Нощта просто според мен се е опитвал да накара Eu да го мрази... и заради това е създал такъв сериен убиец. Той за себе си не е събирал животи. Така или иначе нищо не може да го убие (освен Eu... по-силната магия просто поглъща по-слабата. а Eu е кралица... богиня на смъртта; Некромансърът. и заради това зомбитата създадени от нея са толкова силни...), така че защо ще са му повече животи, даже и да не искаше да умре.

Но да, щеше да е много добре да анимират по-добре битките... на книга сигурно е изглеждало перфектно, защото въображението ти е попълвало дупките, но като анимация... ех, създателите де да бяха гледали Гинтама ... (Who cares for broadcasting regulations!). Оу уел.

МнениеПубликувано на: Вто Май 31, 2011 1:46 pm 
Аватар

Хареса ми горе-долу, особено мейк-ъп формата на главния герой ;д. 8/10

МнениеПубликувано на: Вто Май 31, 2011 7:33 pm 
Аватар

>мейк-ъп формата на главния герой
Аюму никога не е носил мейкъп. Сигурно имаш предвид магиклад формата?

П.П. сигурно просто си объркал значението на думата/фразата make up?

МнениеПубликувано на: Вто Май 31, 2011 8:24 pm 
Аватар

erej, нещо си влязъл във серия да коригираш хората :lol:

Но да, май така беше с момичето, за което така и нищо повече не казаха.
Ако бяха направили битките малко по-добри и харема малко по-развит, да речем, щеше да се получи много яко.

Yu-Gi-Oh
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 31, 2011 10:35 pm 
Аватар

То честно казано, относно развитостта на харема, аз приех този целия сезон като едно представяне на героите; за мен развитието предстои от сега нататък. Сега седя и чакам да направят следващ сезон... а, бтв, предпочитам да си останат тройка, само Аюму, Харуна и Юу. В началото предпочитах да са само Аюму и Юу, ама... кой знае защо, Харуна почна да ми харесва, и в моите очи стана незаменима и нужна на Аюму и Юу. Не го очаквах.

П.П. мдам, нещо ме е прихванало да поправям неща ^^;; не ми обръщайте внимание, ще ми мине от самосебеси

МнениеПубликувано на: Вто Май 31, 2011 10:40 pm 
Аватар

erejnion написа:
>мейк-ъп формата на главния герой
Аюму никога не е носил мейкъп. Сигурно имаш предвид магиклад формата?

П.П. сигурно просто си объркал значението на думата/фразата make up?

Да де, SSJ формата му, няма значение, ай лайк ;д.К'во са панираш па ;ддд, за кво друго ще става въпрос :lol: .

МнениеПубликувано на: Чет Юни 02, 2011 12:12 am 
Аватар

Не знам за вас , но на мен историята и героите ми допаднаха още от самото начало . Не мисля , че и от страна на арта беше толкова зле,дори напротив - хареса ми . Това аниме имаше това ,което аз търся в едно аниме , а именно това е комбинация от забавни моменти със бонус сериозни моменти. Мисля , че тук се получаваше една страхотна вметка на сериозните моменти и много ми хареса. Единственото нещо , което не ми хареса беше магическата трансформация на героя... Да 1..2 пъти хуу.. забавно беше... но после стана ... някак си изтъркано и направо ми се повръщаше като го гледах :lol: . С нетърпение очаквам и се надявам да има 2ри сезон и то скоро. Ще си го изгледам с кеф и чипс ^^ , .

П.С . не смятам да давам ревю за анимето да не давам грешни мнения на хората за анимето.Всичко е въпрос на вкус. На някой ще му хареса .. на други не чак толкова.Затова си запазвам ревюто за себе си :peace:

МнениеПубликувано на: Чет Юни 02, 2011 12:24 am 
Аватар

П.П.С. ние тук сме побърканяци, които обичаме да четем tl;dr, така че бихме били доволни да си постнеш ревюто.
П.П.П.С. за съжаление още повече обичаме да спорим, така че ако ще го постваш, прави го на свой риск :lol:

МнениеПубликувано на: Съб Окт 27, 2012 7:05 pm 
Аватар

На мен ми хареса. Имаше добър хумор + историята на Ю, която ме натъжи. Единствено ме подразниха педалските изцепки на нашия. Облеклото ОК, заради трансформацията. Но като му забиха прътовете в... Извади адското охкане, направо се сцепих от смях. =))
П.С. Некромансерката цепи отвсякъде! :wow: :vicious:

МнениеПубликувано на: Пет Ное 02, 2012 2:13 pm 
Аватар

По-тъп край на втория сезон не можаха да измислят... Очаквах поне една битка с пияницата, ама не..

МнениеПубликувано на: Пет Ное 02, 2012 3:23 pm 
Аватар

^
1. можеше да пишеш в темата за втория сезон... да, знам че хората са идиоти, че не сложиха всичко в една тема
2. Deen. Пропуснали са нещо като 90% от историята в новелите. Там не една, а доста повече битки с пияницата е имало.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 8 от 9 [ 121 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]