|
Дата и час: Пет Яну 31, 2025 7:51 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: [AsMA 2010] Критики, предложения, въпроси и коментари Публикувано на: Чет Апр 14, 2011 7:06 pm |
|
excape |
|
|
|
CaBa написа: (освен обичайните мрънкащи или журито, защото те така или иначе ще си гласуват така; excape -> скайп -> веднага!). Така кат ми говориш, ме възбуждаш , как да ти откажа. Ама за малко, че имам работа.
|
|
|
Заглавие: Re: [AsMA 2010] Критики, предложения, въпроси и коментари Публикувано на: Чет Апр 14, 2011 10:15 pm |
|
CaBa |
Модератор |
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 12:17 am Мнения: 14913 Местоположение: Сливен
|
Roronoa Zoro, преди това съм споменавал, че си се опитвал да даваш някакви предложения (освен журито). Но предложение като: да направим една тема и вътре да спорим, докато изберем победител. Няма как да се приеме. Всеки вика няма смисъл да дам предложение, ама иска това което не му харесва да се оправи някакси? Как? Дали с негативен глас или положителен е едно и също. Дали ще се подредят от най-добро към най-лошо точките като се гласува или обратното, няма разлика. Практически е едно и също, но обърнато това което каза.
Къде ги тия хора? Ами поглеждам гласувалите и виждам много хора. Поглеждам номинациите и виждам много хора. Мрънкащите се броите на пръсти, погледни последните страници кои сте. Но ако е така, защо изобщо да се променя гласуването? За да имаме 10 гласували като цяло ли?
|
|
|
|
Заглавие: Re: [AsMA 2010] Критики, предложения, въпроси и коментари Публикувано на: Чет Апр 14, 2011 10:28 pm |
|
Logrus |
|
|
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
Добре, на добър път вървим, нека да видим до къде ще ни отведе, м? Дет се вика да си дадем шанс едни на други и да експериментираме (това в контекста на едно от горните мнения, няма да цитирам имена, добива интересен облик ). Има не малко читатели на форума и манга като цяло, които не са спамери като мен, например и по-рядко влизат. Оставим темата за 10те години, да чуем и Фей като влезе какво мисли по въпроса, все пак генералната идея дойде от нея.
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: [AsMA 2010] Критики, предложения, въпроси и коментари Публикувано на: Пет Апр 15, 2011 1:27 am |
hikuk |
|
|
Регистриран на: Вто Сеп 18, 2007 1:36 am Мнения: 1370 Местоположение: Плевен
|
- имате право да предложите до 5 заглавия на категория. - може да се повтаряте, даже е препоръчително.
Ще ме умориш... не, честно.
П.С. Не се бъзикам!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: [AsMA 2010] Критики, предложения, въпроси и коментари Публикувано на: Пет Апр 15, 2011 4:02 am |
|
Logrus |
|
|
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
CaBa написа: Къде ги тия хора? Ами поглеждам гласувалите и виждам много хора. Поглеждам номинациите и виждам много хора. Мрънкащите се броите на пръсти, погледни последните страници кои сте. Но ако е така, защо изобщо да се променя гласуването? За да имаме 10 гласували като цяло ли? Викам си "търпение, с търпение всичко се постига". Опитвах се да си спестя необходимостта да чета постовете ти или да размишлявам над тях. Да не се паля толкова....
Отварям двата форума и чета следните никове, добавете тези които съм пропуснал:
~72-3 +половин дузина, които съм пропуснал в бързината и получаваме някаква приблизителна бройка на хората, които четат и пишат в манга раздела. Добавяме и тези, които четат, имат регистрация, но не пишат ... колко да сме ... 100 човека?
В темата за Шонен са гласували по-малко от 30 сега когато пиша поста. Това ли са ти многото хора? Общо броят писали по темите не надвишава 10. Първо кои са тези 30 акаунта? Ще ме прощавате, ама във форума има хора от кол и въже, кой какво чете, кой какво гледа, прави, струва тук - един бог знае. Бих могъл да се подпиша под следващите думи форумът е или източник на информация за мангите, или място където, ако те вълнува, можеш да си кажеш някоя приказка по темата със сродна душа
Според моята логика щом ще са манга награди, трябва да гласуват хората, които четат манга. Това няма как да стане с анкета. Също така, ако не те вълнува подобен конкурс дотолкова, че да се разпишеш в него, вотът на четящите, но непишещи (против които, да не вземе да ме разберете погрешно, нямам нищо против), не следва да взимаш участие в него.
Чети и си го набии в главата СаВа - до сега нито един човек не се е изказал в твоя подкрепа. По същия начин по които нито един от хората използващи Манга форума, не подценява твоите библиотечни познания и съм напълно наясно, че в темата за бързи въпроси, едно 40% от постовете съдържат краткото, но достойно "благодаря Сава". Демек не си прави труда да пишеш постове, в които да личи с просто око от Космоса, как си нещастен защото не те оценявам (аз или някои друг) подобаващо. Какво да ти дам? Пари? Но ако ти плащам/е означава да те карам/е да правиш неща, които не е необходимо да идват от теб . Уважение? На част от хората го имаш, на част го нямаш, моето го имаше преди да се захванеш със "зеления" бизнес и после го загуби. Искаш да развиваш форума? Няма проблем, но не като едноличен негов собственик. Защото форумът не са администратора и модераторския екип, а хората, които пишат в него. Хората, които го използват. Приеми го на доверие като факт - ние използваме форума, взимаме от него, но и поради човешката природа, взимайки оставяме винаги по нещо от себе си. Към всичко, което използваш, развиваш собственически чувства, които се изразяват в стремеж да го оформиш като себе си. Те идват и от усещането за загуба - на време, на енергия. Колкото по-малко влагаш/взимаш, толкова по-малко си привързан и толкова по-леко гледаш на такива повърхностни спорове, като този. Знам това. И оценявам мълчанието на всеки, които не е написал "момчета ... спрете се, за какво се занимавате с тези глупости".
Затова да го изясним веднъж и завинаги. С мрънкането и оплакванията е приключено. Спри да риеш пепелта за живо въглени, защото там вече няма.
Контролирай стремежа да се налагаш за всичко, което ти хрумне, в този под форум. Защото колкото и да можеш, колкото и да знаеш, незаменими хора няма. Ако ти се тръшнеш обиден и спреш да помагаш, да споделяш знанията си и всичко останало, нуждата която ще се породи ще "създаде" някои друг, които да заеме твоята роля. Чакай да ти кажа най-добрата новина - вече се е случвало. Или тя, нуждата, ще ни отведе до друго място, където да пишем/чете. Или ще се научим да се оправяме сами. Но ти и твоето его не сте форума. По същия начин, ако аз, или някои друг от активно пишещите спрем, ще липсваме малко на много хора, или много на малко, но после времето ще отмие следите ни. Погледни старите потребители, които вече не влизат с акаунтите си, дали четат също само те си знаят. Изводите са за теб (и всички, които четете това, не пиша ЛС на савата).
Но тук и сега, когато тази група от хора, чийто никове написах горе, сме се събрали и правим нещо на това място. Дали четем, пишем, скучаем пред компютъра, ние сме част от Манга раздела на форума и ти няма да буташ Егото си на главите на 100 човека, просто защото нямаш нищо по-добро за правене. По този повод, баща ми има една приказка "хора, които не са се доказали в личния си живот, се опитват да се докажат в хобитата си" . Там те задоволяват Нуждите, за които пише Маслоу - от себеуважение, от това да те признае групата и тн. Не те познавам, нямам представа кой си и какво си, но като ти следя арогантните нотки на поведението, оплетени с "властта" която имаш във форума, точно на това ми мяза.
И, ако ти хрумне да ме сравняваш със себе си, с това което написах по горе, не си прави труда. Разликата между мен и теб е, че аз обичам предизвикателствата под най-различни форми, когато са отправени от някои, които си въобгъзява, че има някаква сила/власт. Да кажем, че обичам да гледам как горят илюзиите. На теб гледам като на едно хубаво словесно предизвикателство, гимнастика на тази част от мозъка ми, която се вълнува от манги, от форума и от ставащото тук.
-------------------------------------------------------------------------- Това беше уводната част, изложението е следното: От теб Сава се иска да направиш "Фенскусии Манга Свободна Тема" и да спреш анкетите за 10те години, да се реши как ще протече конкурса и тогава да се подновят. Мисля, че е по силите ти. гамбате п.п. вместо епилог доколко съм сериозен в поста си, може да съдите по съотношението дължина-брой емотиконки. Да, той е дългът и да, тя е една.
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: [AsMA 2010] Критики, предложения, въпроси и коментари Публикувано на: Пет Апр 15, 2011 5:33 am |
|
CaBa |
Модератор |
|
Е ти искаш още на 2рия ден ли всички да гласуват не ми е ясно? Сами си противоречите. Аз казах, че има много хора, друг каза, че няма много хора (10 биле), сега ти пак казваш, че са много и после че са малко... "трябва да гласуват хората, които четат манга" а ти си сигурен, че тези гласували не четат манга? Сигурен си, че тези които не пишат активно във форума не четат манга?
И що за глупости после изписа. Къде съм казал, че не съм бил оценяван и нещастен за това? Личи си от космоса? Как? Покажи ми, къде точно личи... Това са пълни глупости с които ти се самозалъгваш. Пречи ми това, че се оплаквате, а реално не казвате как да се направи нещо и като започне, вече в последствие пак ставате разбирачи. Но това, далеч не ме прави нещастен, че някой не ме оценява. Пука ми. Ако не съм аз, ще е някой друг, както каза. Занимавам се, защото ми се занимава, а не защото искам някой да ме оценява или уважава (повечето ми теми връзки нямат и едно мерси, да съм спрял да се занимавал, защото "никой" не ме е оценил?). Уважение и оценяване искам от приятели (стига да има за какво), не от разни хора в интернет които не познавам.
Няколко пъти сте го казвали, не правя това за себе си, но не го правя и за теб, или за тоя до теб. Такаче, ти искаш да елиминираш по-голямата част от гласуващите, за да какво? Да е по-твоему гласуването? За тея 10 човека да го направим? В какво някой трябва да се изкаже в моя подкрепа?
Стремежа за налагане си го контролирам, спокойно. Бутам егото си на главите на 100 човека? Те дойдоха и казаха искаме това и това, 100те човека? Не, разликата между мен и теб, е че обичаш да се заяждаш без причина. Като дете, което като му наранят чувствата, ще ходи след теб постоянно да се заяжда. Не се опитвай да се оправдаваш. В не 1 тема си ме споменавал заяждайки се, без дори да съм писал аз в тази тема или да имам изобщо нещо общо с тематиката й, или лични спорове/дискусии, които не са те касаели по абсолютно никакъв начин, но си се включвал обиждайки ме. Индиректни обиди и т.н. До сега игнорирах голяма част подобните ти коментари, за напред, ще игнорирам и философските ти глупости. Защото аз също долавям арогантни и надменни нотки.
ФМСТ няма да има, по обясними причини, няма какво да обсъждам този въпрос повече. Няма и нужда да заключвам анкетите, заради прищявката на някой, дошла 4 месеца след като питах как да процедираме. Казах, че ако хората искат така, ще бъде направено, без тея 3-4 постоянно оплакващи се за всичко, във всяка тема. Но вместо да дадеш място на тези хора да се изкажат, ти продължаваш с тъпите си безсмислени философски изказвания, сякаш съм казал 100% няма да стане, това единствено може да не накара от инат да не го направя, защото ми е писнало от глупавите ти заяждания.
|
|
|
|
Заглавие: Re: [AsMA 2010] Критики, предложения, въпроси и коментари Публикувано на: Пет Апр 15, 2011 12:03 pm |
|
Ghostbuster |
Sky King |
Регистриран на: Вто Юли 11, 2006 12:36 pm Мнения: 2676 Местоположение: The Sky King Throne
|
Roronoa Zoro написа: Знам,че е леко офтопик но може ли някои да ъпдатне каталог фенкусии не е пипан от 2008 а някои теми ги няма вече изобщо + новите Асма хммм аз бях добавял няколко теми там... ще прегледам, май вярно има някои подходящи за каталога - showdown-ите например.. и бтв някво тъпо става отново да измествате темата на тая тема към лични нападки... предложения начин за точкуване не е лош, но трябваше да бъде предложен в началото на контеста, а не след като вече е стартирал... + този начин е сложен -> хора които преди са били по журита и пишат често в раздела ще се справят (стига да имат желание), но я си представете дали хората дето влизат по-рядко в тоя раздел ще им се занимава да дават оценки по низходящ/възходящ ред на по 5 манги в 4-5 различни теми? никакъв шанс, гарантирам го, накрая Best 2000-2010 ще бъде решена от 10 човека, които не ги е измързяло, останалите като видят че трябва да пишат и то бая и то в различни теми, ще се откажат, или ще вземат да сгрешат (класират по низходящ ред, а то трябва по възходящ например) и после гласа им няма да се брои... такъв тип точкуване е направено за хора които имат времето, желанието и опита, а не за обикновенните потребители, дето с 1 анкета понякога не могат да се оправят, пък какво остава ако трябва да постват списъци...
_________________ My Favourite Anime Songs *click the pic for direct download*
Anime Song of the Week: Haikyuu - Above Black Lagoon AMV // Air Gear MMV // The Cockpit AMV
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: [AsMA 2010] Критики, предложения, въпроси и коментари Публикувано на: Пет Апр 15, 2011 1:44 pm |
hikuk |
|
|
Регистриран на: Вто Сеп 18, 2007 1:36 am Мнения: 1370 Местоположение: Плевен
|
Ми няма благодаря в темите от връзки, защото няма нищо ново там. Аз като искам да си намеря нещо за четене, отварям други сайтове. Благодарности съм отправял винаги, когато съм искaл линк към raw, някое аниме или някаква информация. Това, че някой е решил да пусне тема за съответната манга и/или линк към нея мен какво ме засяга? Всеки е свободен да си има хоби, но не мисля, че трябва да благодарим на някой за него.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: [AsMA 2010] Критики, предложения, въпроси и коментари Публикувано на: Пет Апр 15, 2011 2:13 pm |
|
CaBa |
Модератор |
|
hikuk именно, затова не съм казал, че трябва да се благодари на всеки качил нещо. Просто дадох пример (не беше само за манга раздела), че не съм умрял, за това че никой не е благодарил и това не ми влияе, и определено не съм "нещастен", че никой не ме е "оценил". Не аз я започнах тая глупава тема за "оценяването".
|
|
|
|
Заглавие: Re: [AsMA 2010] Критики, предложения, въпроси и коментари Публикувано на: Пет Апр 15, 2011 2:59 pm |
|
Logrus |
|
|
|
Ghostbuster написа: Roronoa Zoro написа: Знам,че е леко офтопик но може ли някои да ъпдатне каталог фенкусии не е пипан от 2008 а някои теми ги няма вече изобщо + новите Асма хммм аз бях добавял няколко теми там... ще прегледам, май вярно има някои подходящи за каталога - showdown-ите например.. и бтв някво тъпо става отново да измествате темата на тая тема към лични нападки... предложения начин за точкуване не е лош, но трябваше да бъде предложен в началото на контеста, а не след като вече е стартирал... + този начин е сложен -> хора които преди са били по журита и пишат често в раздела ще се справят (стига да имат желание), но я си представете дали хората дето влизат по-рядко в тоя раздел ще им се занимава да дават оценки по низходящ/възходящ ред на по 5 манги в 4-5 различни теми? никакъв шанс, гарантирам го, накрая Best 2000-2010 ще бъде решена от 10 човека, които не ги е измързяло, останалите като видят че трябва да пишат и то бая и то в различни теми, ще се откажат, или ще вземат да сгрешат (класират по низходящ ред, а то трябва по възходящ например) и после гласа им няма да се брои... такъв тип точкуване е направено за хора които имат времето, желанието и опита, а не за обикновенните потребители, дето с 1 анкета понякога не могат да се оправят, пък какво остава ако трябва да постват списъци... Човеко, докога ще гледате бройката "колко колко колко". Колкото толкова Показах пост , където предложението ми беше направено ДВЕ СЕДМИЦИ (точно 12 дена) преди пускането на анкетите Кога по-рано? Да не би да беше написано някъде като предлагахме мангите си КАК ЩЕ БЪДЕ ПРОВЕДЕН конкурса ? Не. И избягвайте да говорите за действията на "хората" в бъдеще време. Кой какво ще прави, ще се знае когато всичко свърши. Примери се дават от миналото, не от предполагаемото бъдеще. Другото са догадки, които могат да се извъртат за удобството на този, които ги прави. И ми дойде до гуша да чета безсмислиците "спамът бил убивал активността на раздела" . Ще си позволя да перефразирам цитат от книгата, от която ми е прякора: "мога да ви наговоря безброй неща, но ако досега не сте ги разбрали или не сте пожелали да ги разберете, ще бъде съвсем безсмислено.". Това не е лично към теб Гоусте. И темата за фенскусии съвсем се обезсмисли. Толкова много мъка, за нещо толкова дребно, е да платиш тройно на полученото. Остава лош вкус в устата. Дори и да я отворите сега, ако ще стоите като цербери да дебнете всяка "грешна" крачка, то освен че ще е смешна, трагична и отблъскваща, подобна дейност ще убие всяка проява на ентусиазъм. Въпреки поведението ми последните няколко дни, не влизам в този форум за да се карам с хората. Прав ви прът. Казах ви, че темата за 2000-2010 е провал, показах и защо според мен, написах и как ще стане по-добре. Не желаете да променяте нищо, вие сте хората с "власт" .... хууу Казах каквото смятах и за фенскусии темата, изчерпах за себе си този спор. Повече енергия няма да хвърлям в тази насока. п.п. Гласувах за всяка манга, която беше на 0 точки. Само джосей секцията не съм я чел и може да се каже, че там чийтнах, защото избрах тази, с арт който повече ме радва.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: [AsMA 2010] Критики, предложения, въпроси и коментари Публикувано на: Нед Апр 17, 2011 8:18 pm |
|
Ghostbuster |
Sky King |
Регистриран на: Вто Юли 11, 2006 12:36 pm Мнения: 2676 Местоположение: The Sky King Throne
|
Това последното не разбирам по какъв повод си го написал...
Колкото до начина за гласуване - говоря от собствения си опит като потребител от бая години, като модератор и като човек участвал в направата, организацията и журитата от няколко години в AsMA и АsAA - това точкуване е добро - да, но е трудно за организация и разбиране и много хора биха сгрешили, ако беше въведено, а и друга немалка част би се отказала изобщо да гласува, като види че има толкова неща за писане и мислене... прогнозите ми за бъдеще време почиват на опита ми и не мисля, че са грешни...
Tакъв род точкуване си има и положителни и отрицателни страни, но аз лично предпочитам да се използва сред малко хора като жури вота, където хората разбират от манга и е доста по лесно да се стигне до Best~спечелил, докато когато гласуват по този начин много хора, може да се получат някви супер неочаквани обрати ... за голяма група от хора анкетата само с по 1 възможност според мен е за предпочитане, понеже тогава си даваш наистина Best предложението и любима манга, а не даваш за 5 различни заглавия, където накрая току виж по-голяма важност за крайния резултат е имало това че си сложил наруто на 4то място, а не че си сложил кеничи на първо, в който случай вота ти поне според мен ще се обезсмисли, понеже не печели твоята най-любима манга, а тази която ти е 4та в списъка...
Затова и аз лично съм против подобен тип гласуване, когато е проведено сред голям брой гласуващи, а не сред малката групичка на журито.
Колкото до останалите неща - аз нямам проблеми със свободната тема, но наистина в немалко случаи и там се говореше извън регламента й, но не съм я отписал и няма да имам проблеми да я модерирам... и все пак не съм забелязал дотук да са се появили чак толкова много неща, дето да си нямат дом по различните други теми... колкото до спама във форума - хубаво е да го има (под спам имам предвид "активност", а не постове от по 1 дума с емотиконче), но ако аз лично съм потребител, който не влиза често и ми се наложи да прочета 5 стр безсмислени постове (тип само "хареса ми" - което е истински спам) за последната глава в темата на наруто - е няма да го направя (както сигурно и хипотетичния потребител, или пък и той ще напише безсмислен пост) ...с което съответно ще се намали цялостната активност във форума, понеже по-голямата част от хората дето пишат тука са от тая група, но просто не се забелязват толкова.
Не се опитвам в момента да започна спор или да се дървя, изказвам мнението си като потребител, а не като мод и то не е такова, защото съм решил да защитавам тезата на "властимащите", а защото така ги виждам нещата...
_________________ My Favourite Anime Songs *click the pic for direct download*
Anime Song of the Week: Haikyuu - Above Black Lagoon AMV // Air Gear MMV // The Cockpit AMV
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|