Дата и час: Пет Яну 31, 2025 11:19 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 8 от 9 [ 135 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: [AsMA 2010] Критики, предложения, въпроси и коментари
МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2011 12:13 am 
Аватар

И аз много не разбрах как сте определили кои да са номинираните...Тези с по повече от 1 глас ??

МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2011 12:25 am 
Аватар
Модератор

Е много ясно, че които имат най-много гласове. Нали и това беше целта на номинациите. Shounen/Seinen имаха 8 с по 3+ гласа, Shoujo/Josei 5 с 2+ гласа (затова тука се избраха по още 3 от тези с по 1 глас, за да не са само 5 заглавия, макар, че то тук активността беше доста ниска и най-добре да ги бях оставил 5 -> слаба активност -> слаб избор).

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2011 12:27 am 
Аватар

Мдаааам, тъпо се получава, но какво да се прави :)

МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2011 2:55 am 
Аватар

CaBa написа:
Akumetsu е Shounen, гласовете му са в Seinen и не са валидни.

Тъп МАЛ.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2011 10:28 am 
Аватар

CaBa написа:
Нали и това беше целта на номинациите.

Nop, its was not
Logrus написа:
На мен също ми се струва, че много претупваме нещата. Не е необходимо СаВа да прави ВСИЧКО в този форум, има още един модератор, както и няколко потребители, които сме готови да отделим необходимото време и енергия, за да оформим един малко по-различен и надявам се - по-пълноценен конкурс.

This time don't take it personally.

Нека за 10 годишния конкурс направим нещо по-различно от обичайната анкета. Имаме мангите, да спрем конкурса и да помислим за по-добър вариант ?

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2011 10:29 am 
Аватар

Не че нещо ама вече взеха да гласуват от аниме и w/e разделите за заглавията дето са ги дочули дето нямат и 1 пост в манга раздела~.

МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2011 11:09 am 
Аватар
Модератор

Не знам колко пъти трябва да се каже в целия форум, че MAL е пълен с грешна информация, за да спрете да го ползвате като източник.

Logrus
CaBa написа:
За целта трябва да се изберът заглавията които да влязат в тази категория.
- може да се повтаряте, даже е препоръчително. (логично, колкото повече е казано заглавието, толкова по-голям шанс има да влезе)

Това си беше целта, ако не сте разбрали, винаги можехте да питате.

Сега да мислим за по-добър вариант? Ще се повторя отново, къде бяхте когато питах как да го направим още в началото? Да мрънкаш е лесно, и всеки мрънка за нещо, но малко дават реални приложими идеи.
При положение, че вечно има недоразбрали, както и с целта на номинациите, няма как да пусна гласуване с точки, защото пак няма да има разбрали и пак ще има оплаквания "ама аз не разбрах, че е така". Та то дори малките условия на номинирането бяха нарушавани не 1 път.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2011 11:27 am 
Аватар

Добре!
Дай шанс да направим нещо различно. Знам какво ще каже, но реално погледнато тук НЕ Е някакво строго регламентирано публично място , където веднъж задвижи ли се машината, няма място за маневри. Можем да експериментираме по-свободно, да се учим на проби и грешки. Както беше с анкетите и после минахме на пост с мнение (което между другото го натяквам още от първата такава голяма анкета - за миските или за някое от аниме/манга турнирите, бях плют за което, а после като го реализирахте, ест никои не се сети да каже "да бе, прав беше Логрусе" )

Освен това, ако погледнеш датите, ще видиш, че преди да пуснеш темите се опитах да ти кажа нещо.

ето ти го пак черно на бяло
viewtopic.php?p=2258320#p2258320

имаме нужда от по-интересна концепция конкретно за това AsMA.
Проблемът е че се нагърбваш с 100 хиляди неща, спираш да обръщаш внимание на дреболиите, защото нямаш време/сили/желание и ... карай да върви. Не си сам във форума, има и други хора, които ще се справим с тази задача :king:

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2011 1:08 pm 
Аватар
Модератор

Като погледна датите виждам и това - viewtopic.php?p=2163033#p2163033
Никой не се опита да дообсъдим нещата, няма как да знам дали са биле съгласни хората или не, затова си се продължи по нормален начин анкета и което има най-много гласове влиза. Защото ако журито беше решило кои заглавия да влязат (при положение, че почти никой не каза "ок, така да е"), много хора щяха да се оплачат защо тяхното предложение не е влязло. Естествено, че ми е писнало от оплаквания и щом няма подобаващи предложения за решенията им има два варианта: или да продължим така или да няма въобще.
Да винаги не е късно за промяна, но предложенията ти идват в етап "аз не разбрах както трябваше да правя и не ми хареса, че някои неща не влязоха, айде да гласуваме на ново". Не казвам, че имаш предвид това, но така се получава. Защото реално дали е анкета или не, няма особено значение, освен това, че ще има изключителен спад в активността ако е с постове (виж Showdown за пример).
А за точките както казах, при толкова голяма бройка гласуващи, не мисля, че е редно след като повечето дори елементарни условия и правила не спазват. Не изпитвам желание да експериментирам с нещо с което на подобен принцип имаше доста неразбрали и сега се оплакват.
Това с колко неща се нагърбвам не е проблем, обръщам внимание на оплакванията, но те са само оплаквания в 95% от случаите без да предлагат решение, тях естествено ми писва да ги слушам. И дали ще дам на Ghostbuster да се занимава и му кажа какво да прави, не виждам разликата...

Но щом настоявате толкова, ако хора различни от тези които до сега само се оплакваха за всичко, пишат сега и кажат, че предпочитат с точки вместо анкета, ще го направим така.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2011 1:39 pm 
Аватар
Sky King

Аз нямам претенции как да стане и ако се наложи ще оправя контеста, тва ми е работата :)

Black Lagoon AMV // Air Gear MMV // The Cockpit AMV
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2011 5:28 pm 
Аватар

Според мен има два варианта за по-сложно оценяване и избиране на топ манга на десетилетието:
- чрез индивидуално оценяване на всяка от номинираните манги, да кажем от 1 до 10, след което процентно се сравняват резултатите и се определя победител

*предимства: по-голяма свобода на оценяването, по-високи резултати и по-трудно избиране на победител
*недостатъци: при "добро" желание тази система може да бъде прецакана много лесно + малко повече врътка, която не е ясно дали е необходима
като предимство и недостатък бих определил, че трябва всеки тръгнал да пише в дадена категория, да оцени ВСЯКА манга от нея, за да има някакъв "реален" резултат от статистиката. Тоест не може да си прочел трите манги HSDK, OP и Наруто, да ги оцениш тях и на останалите да не напишеш нищо. Защото така пет човека написали 10/10 на Yotsubato ще я изкарат процентно по-напред от горните три и съответно ще спечели.

- чрез предложеното "формула 1" оценяване
победителят в личната ти класация взима 10 точки, 2рия - 6 . Третия 4, четвъртият -3 , петият - 2, шестият - 1.
Много по-бързо и лесно ще се сметне резултата + че според мен надпреварата ще е по-оспорвана.

И при двата варианта се изключва "анкетата" (освен да бъде оставена за "популярен вот" или нещо подобно). Гласува се с пост и хора, които са чели една или две манги, реално трябва да оценят и останалите, за да им се зачете вота. Това донякъде компенсира "загубите".

----
Вашето мнение ? Добавки, предложения, други идеи

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2011 5:32 pm 
Аватар

Много добре предложение.Тотално за.Втория вариант за оценяване ми се нрави повече.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2011 5:42 pm 
Аватар

Принципно и на мен, но му измислих усложнената версия, която се явява първи вариант, ако все пак решим да се хвърлим в най-дълбоките води.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2011 6:06 pm 
Аватар

Подкрепям.

Савата обаче за едно е прав, още като се отвори тази тема преди почти 4 месеца, че и повече май, не ми се проверява, нямаше никакви Предложения, беше почти мъртва, чак като почнахме да даваме заглавията, почнаха Критиките, за тези 3, 4 месеца можеше да се дават най-различни идеи, ама всички мълчаха.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2011 6:38 pm 
Аватар
Модератор

Първото определено няма да бъде.

"Формула 1" си същото като жури вота които правим от години в манга. Само дадените точки са по-малки. И ако се прави ще е точно като на журито системата. Няма нужда да ми я обясняваш, много добре я знам (аз я въведох), както и ти си бил част от журито и я знаеш. Жури вота ползва точки, защото сме малко и трудно ще се спрем на 1 заглавие, докато в генералния вот има много повече хора (повече гласове) и затова не е толкова удачно да се усложняват нещата. Да не говорим, че доста не биха си направили труда да участват в нещо по-сложно.

И както казах, ако хората предпочитат гласуването с точки (освен обичайните мрънкащи или журито, защото те така или иначе ще си гласуват така; excape -> скайп -> веднага!) пред това с анкета, да пишат. Защото няма нужда да се усложняват нещата и да има още повече недоразбрали накрая и да се оплакват отново.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 8 от 9 [ 135 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]