|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 6:10 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Hardest W0rd Публикувано на: Сря Мар 16, 2011 6:43 pm |
Воркан |
|
|
|
Коя според вас е най-трудната дума за произнасяне? Какво ни е най-трудно да кажем на хората?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Hardest W0rd Публикувано на: Чет Мар 17, 2011 3:48 am |
|
burst |
|
|
|
xD or maybe love..
|
|
|
Заглавие: Re: Hardest W0rd Публикувано на: Сря Мар 30, 2011 4:49 pm |
|
Zail |
|
|
|
Shadowcat написа: Колкото и изтъркано да звучи - "обичам те"
от толкова отдавна не съм казвала тези думи не е истина лол....дори и на наще Оо
От към смешната страна - благодаря и презерватив Имат ТВЪРДЕ много Р-та и ми се счупва езика лол....
замествам с мерси и кондом : D Има много типично български думи , които произнесени в днешно време звучат "зле". Въпреки това много по-добре е някой да ти каже едно чисто "благодаря" отколкото да се пробва с разни "мерси" , "мерсаж" , "сорка" и прочие. Какъв такъв език имаш , пластмасов? А , сигурно е от сладоледа....
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Hardest W0rd Публикувано на: Чет Мар 31, 2011 4:33 am |
|
Shadowcat |
|
|
Регистриран на: Съб Авг 05, 2006 12:36 pm Мнения: 3228 Местоположение: In the middle of nowhere...
|
Зайле, като гледам нещо ми се отваряш Но хайде, ще ти обясня, макар и да не дължа никумо обяснения. Аз не мисля, че звучат "зле", просто не мога да ги казвам. Както имам и проблеми с л-то пред някои гласни уеле мале например Езикът си ми е добре, но пък щом не мога да казвам някои определени думи, не мисля и да почвам : ) Много харесвам патриотите като ми почнат "трябва да говориш на български, не използвай чуждици, не се прави на интересна!" Ще правя това, което сметна за най-добре - в случая смятам, че звуча куцо и зле като запелтеча, за това ще използвам думи, които не ме затормозяват. Всяка дума, таяща в себе си идеята "благодаря", независимо от езика, би трябвало да бъде приложима и аз на драго сърце приемам мерсаж, мерсинка, благодарско, мерси и така нататъка. Оценявай факта, че са ти благодарили, не бъди "расист" пс - темата не е ли за "дълбокият смисъл зад причината защо не можем да казваме някои думи"?
|
|
|
|
Заглавие: Re: Hardest W0rd Публикувано на: Чет Мар 31, 2011 2:02 pm |
|
Zail |
|
|
|
Исках да кажа , че "благодаря" изразява по-искрено чувствата , понеже е на роден език и човек израства с "благодаря" от литературата и детството. Хората родени тук , които използват други думи , някак си намаляват значението на думата щом използват друга. Срам ги е от чувството ли или пък усещат думата като твърде силна за определения момент ... не знам. Тъй де , ако някой ти подаде нещо е много по-удачно да му кажеш "мерси" отколкото "благодаря". Това е начина по който аз го разбирам , може да съм много филмиран. А това , че ти не можеш да я произнасяш е друг проблем и е извън темата. Аз реших да си направя шега , а ти помисли друго.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Hardest W0rd Публикувано на: Чет Мар 31, 2011 5:58 pm |
|
WhiteFang |
|
|
|
Всички думи като се свикнат могат да се произнасят и то много добре. Примерно както по-горе казаха - непротивоконституционствувателствувайте ми беше много трудно да го произнеса, но сега си го казвам...перфектно. Имало е моменти, когато казвам някаква дума езикът ми да се преплита и да го кажа много смешно и неточно, но това е на моменти. Иначе думи, които не са ми трудни за произнасяне, но трудно ги казвам са: Моля и Обичам те
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Hardest W0rd Публикувано на: Чет Мар 31, 2011 9:43 pm |
|
Zail |
|
|
|
Често бъркам както и казвам катко.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|