Дата и час: Пет Яну 31, 2025 8:47 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 5 от 9 [ 135 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: [AsMA 2010] Критики, предложения, въпроси и коментари
МнениеПубликувано на: Чет Яну 27, 2011 2:17 am 
Аватар

^
Какво се жалваш толкова- все пак пантсуто води с 16 на 9 пред бишонените :o

ПП Айде, харем четящите - R+V, To Love-Ru ... обаждайте се *you left hikuk in despair*

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 09, 2011 10:46 pm 

Еба*и мойте предложения отпаднаха всичките :(

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 31, 2011 4:54 pm 
Аватар

Ей, CaBa, много избърза :? Имаше още 12 часа до 1ви.

МнениеПубликувано на: Чет Мар 31, 2011 8:19 pm 
Аватар

^ е голяма работа тооо толкова време ако не си гласувал в последния момент ли? Като активността от седмици е 0 и не се виждаше някои нов да се е захванал да ги чете нещата

МнениеПубликувано на: Чет Мар 31, 2011 9:08 pm 
Аватар

И все пак може да е имало някой. Аз например да си пусна останалите два коментара :wink:, въпреки че вече гласувах не съм посвала в шонена и сейнена. Не че има значение... вече :drop:

Но хайде какво било било. Като цяло не съм доволна, нито от активността, нито от едното 30% от предложените заглавия. Най-ярък пример е шожо категорията, която бе силно ограничена! В сравнение с нея другите категории бяха 10/10 :lol: Вярвам, че причината не е била прекалено малко шожо читатели и просто принципа по-който се изготви(всичко) не бе достатъчно адекватен.
Лек преглед на резултатите: Победители навсякъде са майнстреем заглавия(сериозно the breaker никога вече не трябва да влиза някъде другаде освен поп), нещо очаквано. С анти-Psyren настроението си бях изненадана, че е победител. Alive също завърши 2010, ако това е показатела и е по-добро. Само гдето не е Bleach тип история, нали тъй... >>
Сейнен ...............
Цитат:
(сериозно the breaker никога вече не трябва да влиза някъде другаде освен поп)
.
За нюби, категорията беше най-добре балансирана. Но получения резултат е доста разочароващ. Дори да се приеме, че биещите към шожо и малко излезли глави заглавия ще изостанът, Arago и Enigma заслужаваха много повече внимание.
Шожо - очаквано Натцуме печели. Ако беше обявен новия сезон докато се изготвяха списъците надали щеше да влезе изобщо, но късмет. Дейзи, Shinobi Life имат няква фен база, затова имат и повечко гласове(говорим за ралики от по 3-4 гласа :huff: ). Останалото са добри, но по-малко познати заглавия.

МнениеПубликувано на: Чет Мар 31, 2011 9:13 pm 
Аватар

Честно казано не виждам какво възхваляваш на Arago или Enigma

МнениеПубликувано на: Чет Мар 31, 2011 9:18 pm 
Аватар

Че са по-добри от Defense Devil, например?
Enigma е сравнително оригинална концепция в мангата, Arago, за да не го възхвалявам :P , просто си ме кефи.

Ти пък какво лошо им намираш :?:

МнениеПубликувано на: Чет Мар 31, 2011 9:37 pm 

Enigma e сравнително оригинална концепция и след 8ма глава е дропнах. Прекалено е оригинална за мен, то е изключително оригинално цялото действие да се развива в едно училище...

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 31, 2011 9:54 pm 
Аватар

Всеки си има вкус :confused: но частта "цялото действие се развива в едно училище"... нали става ясно, че това е един елемент от историята. Ако се развиваше на луната много по-ралично ли щеше да бъде? (
)

МнениеПубликувано на: Чет Мар 31, 2011 10:12 pm 
Аватар

Цитат:
Ако беше обявен новия сезон докато се изготвяха списъците надали щеше да влезе изобщо, но късмет.

Определено не - поне за себе си мога да кажа това :lol:

А мен от известно време шоуджо базата много си ме разочарова >.< (пък и трябва някъде да се оплача за бишитата тази година :( ) Тъй че нямах и много надежди да се случат чудеса там ... За едни заглавия ме е яд, за други не ме интересува особено (но то е нормално - и аз си имам предпочитанията). Догодина ще се удари едно рамо на Kyou, Koi wo Hajimemasu усещам отсега <333

btw Главният проблем е да се изкарат шоуджо читателите от мазето, за да вотнат ....лошата новина е че не успяхме :(

Най се радвам на Сейнена и доста на Шонена, Шоуджото беше 50/50, Нюби-то е доста странна категория, защото и да искам като пускаме темите не мога да предложа заглавие в 3 излезнали чаптъра (което после ще се окаже я само един том, я ще го резнат на трети T^T), а шоуджотата там също не пробиват XD.... Тъй че колкото - толкова ^^

Да се надяваме, че ще се разделят мангите от манхвите най-накрая :P ...

В сейнена с The Breaker наистина малко се поуляха ама какво да се прави - масов вкус и толкова :hat: (не че не есе очакваше ... lol)

PS Приемайте номинациите по-скоро като Препоръки ... <333 В крайна сметка не може на всички за всичко да им се угоди duh @.@

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 31, 2011 10:17 pm 
Аватар

faye написа:
Че са по-добри от Defense Devil, например?
Enigma е сравнително оригинална концепция в мангата, Arago, за да не го възхвалявам :P , просто си ме кефи.

Ти пък какво лошо им намираш :?:

Е да може да се каже,че са по добри от Defense Devil все пак от тях изчетох повече преди да се откажа. Като,че ли Араго по ми хареса. За мен Hanza sky беше най-зарибяващото от newbie най-малко за толкова малко чаптъри успя да ме разсмее и надъха няколко пъти :lol: На Tokyo Eps бях възложил надежи и бая се мъчиххххххх да я чета с надежда,че ще стане по добре натам ама ц и ц оригиналността клонеше към 0. А и това другото с летящите пингвини мм не абе изобщо слабо е newbieто и като цяло няма много нови добри заглавия - сравнение със старата школа.

А за Seinen категорията е леко срамно,че именно The breaker печели особено при толкова силни Seinen заглавия.
За Shounen категорията си мисля,че Psyren си я заслужава.

Надявам се догодина CABA да пусне поне една категория за Manhwa

Последна промяна Roronoa Zoro на Чет Мар 31, 2011 10:28 pm, променена общо 1 път

МнениеПубликувано на: Чет Мар 31, 2011 10:25 pm 

faye написа:
Всеки си има вкус :confused: но частта "цялото действие се развива в едно училище"... нали става ясно, че това е един елемент от историята. Ако се развиваше на луната много по-ралично ли щеше да бъде? (
)

Ето ти го оригиналното --> http://www.mangafox.com/manga/ann_cassandra/

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 31, 2011 11:14 pm 
Аватар

Ми нюби - колкото повече глави толкова по-добър шанс. Нещо да се запомни за бъдещи анкети Единствено изключение Араго от правилото. :P

При шожото, по-скоро успяхме да бетонираме мазетата, отколкото нещо друго. Сериозно, нужда от реформа или няма да просъществува мероприятието. Предлагам собствен отговорник само за категорията, тъй като така или иначе не сме много вещите.

Колкото до манхва и уеб съм напълно за отделни категории. Ноблес ми лазеше по-нервите в шонен, но в отделна категория, била тя със смесени жанрове, ще си е по- на място. Все още леко се двоумя за манхва, защото не са толкоз много тези, които реално правят разликата.

hikuk сравнително беше прекалено меко казано и подчертано май? Ann Cassandra съм го чела. Не си спомням всичко, което е признак за нещо и все пак паралела за оригиналност е в...?

МнениеПубликувано на: Чет Мар 31, 2011 11:21 pm 
Аватар

Цитат:
При шожото, по-скоро успяхме да бетонираме мазетата, отколкото нещо друго. Сериозно, нужда от реформа или няма да просъществува мероприятието. Предлагам собствен отговорник само за категорията, тъй като така или иначе не сме много вещите.

Аз съм навита ама без мене ~ Макар че реално догодина като им минат аниметата и на Kyou, Koi wo Hajimemasu и на Kaichou wa Maid-sama!, базата изведнъж ще се ширне =))

PS Manhwa, Manhwa, Manhwa !!!! *скандира*

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 01, 2011 12:32 am 
Аватар

Като за номинации, най съм доволна от сейнена, като вот - никак, на мен, за разлика от faye много ми харесва The Breaker, обаче не бих гласувала за него.

Шоуджото, clc, не се ядосвай, знаеш, аз че трябваше да избера 40 имена да ми отпаднат от тази категория, като някои съм ги задрасквала със затворени очи =)) и ми беше трудно, като вземем предвид и мъжката част от журито, която не гледа с добро око на шоуджото, заглавията са сравнително добри.

Шоунена, там няма да се обаждам кой знае колко, много малко заглавие чета в сравнение със сейнена и шоуджото, така че нямам кой знае какви претенции.

Що се отнася за нюбитата, Ronoa Zoro, аз съм на твоето мнението, Ханза скай най ми харесва от предложените заглавия и противно на мнението на faye, артът абсолютна допълва мангата и много ми харесва. За шоуджо заглавие се знаеше, че няма шанс, но трябваше да има нещо и за цвят, мангата си заслужава поне номинация. Но Ronoa Zoro, имай предвид, че искахме да включим други заглавия, но пък бяха за съжаление бяха с много малко глави.

Като цяло и аз съм разочарована, най-голямото ми нежелание беше да вкарваме манги с анимета, не за друго, ами щото сто процента някой е гласувал на база гледано аниме, а не заради мангата, и второ ми се искаше да популяризираме мангите без анимета. И най-вече съм разочарована от слабия вот, не ми се вярва толкоз малко хора в този форум да четат манга и ако е така, много съжалявам. Къде са шоуджо фенките, бре? Faye e права за категорията.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 5 от 9 [ 135 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]