|
Дата и час: Чет Фев 21, 2019 8:44 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Как да поръчаме манга от чужбина?  Публикувано на: Сря Юни 02, 2010 9:49 am |
 |
Nocturno |
|
 |
|
За първи път някой друг сайт освен ebay да ме заинтересува. На сайта пише, че доставката е безплатна за около 90 страни, а България даже е сред тях! Наистина много любопитен сайт. Сега ще го проуча по-обстойно, но най-сигурно ще стане като си поръчам нещо  . Faye, нещо по-специфично да е имало при поръчката, което да споделиш?
|
 |
|
Заглавие: Re: Как да поръчаме манга от чужбина?  Публикувано на: Сря Юни 02, 2010 11:56 am |
 |
faye |
|
 |
|
За първата поръчка нямаше нищо специално. Платих с Виза Електрон, след около два дни се промени статуса на ипратено(за едната книга тъй като другата е преордър) и края на другата седмица получих бележка за малко пакетче чакащо ме в пощата. Преди 2 дни пуснах нова заявка и днес вече са изпратили нещата. Предполагам следващия понеделник или вторник ще са при мен. Някой неща, които могат да се вземат в предвид са: Има два сайта http://www.bookdepository.co.uk/ и http://www.bookdepository.com/. Цените и намаленията между двата сайта варират. Докато книга в единия сайт е 26 долара (първоначална цена без отстъпките) в другия 24 долара. Тъй че е разумно да се сравни преди да се поръчва. Доставка и двете са на същия принцип. Има и ваучери и купони за допълнителна отстъпка, които с късмет могат да се намерят с кратко гугване, но тъй като важат за месец в общия случай, не може да се гаранира, че винаги ще има достъпен работещ код. Точно за Букдепозиторито, все още не съм имала късмета да намеря и използвам работещ код. И докато проучвах сайта имаше инфо, че размерите на намаленията се определят по IP. Ако си в Англия ще има намаление от типа 50+ %, в САЩ 40-45% и така за всички възможни страни. Тва общо зето не ме бърка тъй като пак излиза по-евтино от всеки друг вариант, но е интересно да се знае.
_________________ <3
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Как да поръчаме манга от чужбина?  Публикувано на: Сря Юни 23, 2010 11:52 am |
 |
Nocturno |
|
 |
|
Да, определено е полезно да се знае това с ИП-тата. Препоръчвам горещо сайта. Има всички заглавия манга (и не само), които съм търсил и са доста евтини. Взех си чисто новата Unseen academicals на Пратчет за 8 лв.!!! Най-скъпата манга, на която съм попадал е 16 лв.. Повечето заглавия са в границите между 10-13 лв. Купувай народе
|
 |
|
Заглавие: Re: Как да поръчаме манга от чужбина?  Публикувано на: Вто Яну 18, 2011 4:35 am |
Kane |
|
 |
Регистриран на: Вто Яну 18, 2011 12:05 am Мнения: 4 Местоположение: Ruse
|
Редовно поръчвам манга от http://www.bookdepository.co.uk и нямам никакви оплаквания. Горещо го препоръчвам. Доставките винаги пристигат за около седмица, изключение е само през месец декември ( когато всички пратки по принцип се забавят). Изгодните цени също са голям плюс. Книжките са в много добро състояние и в отделни опаковки. Няма доставка.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Как да поръчаме манга от чужбина?  Публикувано на: Вто Мар 29, 2011 8:20 pm |
 |
FeniksStar |
|
 |
|
Аз си поръчвам от Archonia.com. Използвам дебитна карта Visa Electron и нямам абсолютно никакви проблеми. Доставката излиза около 20 евро, но за сметка на това е много бърза(за около 4-5 дена) и сигурна. Като е важно да отбележа, че цената на доставката не се влияе от броя или тежестта на продуктите - в смисъл, че цената на доставката е една и съща независимо дали си поръчваш една или десет книжки. Стоката е нова и качествена. Аз лично, за пети път си поръчвам от там и съм наистина доволна. Ето линк към сайта: http://www.archonia.com/mangashop/en/
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Как да поръчаме манга от чужбина?  Публикувано на: Вто Мар 29, 2011 10:36 pm |
 |
FeniksStar |
|
 |
|
Ами принципно, нямам навика да си купувам фигурки и джунджурийки  - поръчвам си само манги и понякога анимета. Примерно, набелязвам си дадена поредица, събирам нужните пари (което обикновено винаги си отнема време) и след това наведнъж поръчвам всичко - може би защото така съм си свикнала. Но мисля че си права, Archonia е сайт подходящ само за по големи поръчки. За една или две книжки, просто не си заслужава. edit: След като обстойно разгледах bookdepository.co.uk , мисля че faye е абсолютно права. Тук за 50-60 евро можеш да си купиш 10-11 книжки, а Archonia за тези пари можеш да си вземеш само 5-6 при това отделно плащаш и доставка. Мисля да го пробвам - Thanks
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Как да поръчаме манга от чужбина?  Публикувано на: Пон Май 30, 2011 10:33 am |
 |
JohnnyQuid |
|
 |
Регистриран на: Нед Авг 22, 2010 6:11 pm Мнения: 2690 Местоположение: Void
|
Едно излишно (или недотам излишно) мнение. Днес ми пристигна книжката, поръчана от Буук Депозитори. Беше добре опакована, пристигна в рамките на седем работни дни, нямаше никакви недъзи по нея. С две думи - БД е надежден сайт и си заслужава. Надявам се да съм бил полезен, дори и малко. ;]
_________________ Sometimes i wanna go out and kill motherfuckers.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Как да поръчаме манга от чужбина?  Публикувано на: Съб Юли 09, 2011 10:52 pm |
iordanka_h.s |
|
 |
|
Имам едно въпросче относно bookdepository  Харесала съм си книжка, но пише че я няма  Има ли някакъв начин, по който да разбера дали отново ще я имат в наличност?? Питам, защото някъде бях чела, че ако даденото заглавие го няма, стига да им пишеш и може би ще се пояри в наличност..Ще се раздвам ако някой ми разясни
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|