Дата и час: Пет Фев 07, 2025 3:51 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 4 от 4 [ 60 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Gungrave (есен 2003)
МнениеПубликувано на: Чет Дек 30, 2010 3:09 am 

Личи си от кое студио е работело върху това страхотно аниме "МADHOUSE". :thumb:
Moята лична оценка 10/10 разбира се. :wink:

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 01, 2011 5:28 am 
Аватар

Гледам няма много коментари за едно от любимите ми анимета.

Разкрива толкова чувства, и е толкова дълбоко и силно, че кара човек след като го изгледа да се замисли за света и живота.
Показва ни силата на приятелството и дружбата, и как то може да бъде нетрайно и толкова лесно разрушено от лакомията за власт, пари и слава. И как всичко това довежда до разрушаването на една личност и дори до полуда.
Но дори Брандън да изпитва злоба към приятеля си за всичко, което му е причинил, той не може просто да го убие. В него са останали емоциите, изпитани през всичките тези години на дружба и взаимопомагане, и колкото и да иска не може да го презира.
В този момент и Хари разбира каква грешка е извършил и съжалява за това, но вече е късно.
И така и двамата пред прага на смъртта осъзнават грешките си и силата на приятелството.
Всъшност очаквах "пуцаница" със това начало, но ме изненада много приятно със дълбоката история за миналото на героите и проследяването на пътя им до момента, в който започна анимето. Е и екшън си имаше стабилно ест., но най-вече изпъква с историята си.
Изобщо отлична работа са свършили авторите.

Еми толкова, отивам да гледам това невероятно аниме за 3ти път. :)

Последна промяна SelBy на Пон Май 02, 2011 4:39 am, променена общо 1 път

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 01, 2011 6:57 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

SelBy написа:

Вероятно главната причина се корени в това, че малко хора гледат анимета с тежки истории ;)

Аз също не съм го гледал а и нямам и намерение. Трагедиините повърни не са за мен :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 01, 2011 7:05 pm 
Аватар

Belgarion
Цитат:
Вероятно главната причина се корени в това, че малко хора гледат анимета с тежки истории

Абе едно си е историята да е тежка и интересна, като тази в Jin Roh, а друго е да е изнасилен tear jerker, като Gungrave :lol: :lol: :lol: .
Добре де, не съм гледам повече от една серия и може би греша в класификацията си, ама на такова ми заприлича, когато се опитах да го почна.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 01, 2011 7:17 pm 
Аватар

Belgarion написа:
SelBy написа:

Вероятно главната причина се корени в това, че малко хора гледат анимета с тежки истории ;)

Аз също не съм го гледал а и нямам и намерение. Трагедиините повърни не са за мен :)

Прав си различни хора, различни вкусове.
Аз бих предпочел нещо такова пред ечита и подобни лигни. Просто това бих помнил дълго, ако не и цял живот, докато ечито примерно ще го забравя на 2рия ден и няма да остави нищо ценно в мен.
Пък и ечи феновете са облагодетелствани, защото 90% от излизащите анимета са точно такива, рядко се намира нещо смислено и да намеря нещо такова е доста трудно, затова и го ценя доста..
Но както казах различни хора, различни вкусове.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 01, 2011 7:29 pm 
Аватар

SelBy
Цитат:
Пък и ечи феновете са облагодетелствани, защото 90% от излизащите анимета са точно такива

И си вадиш извода, че съм ечи фен, защото похвалих Jin Roh :shock: =)) =)) =))

Дааа, бъзикам се, ти даде пример...аз пък мога да те контрирам - излишно е да си тормозиш психиката с елементарен tear jerker, които в края на краищата няма да ти каже нищо ново или интересно.
В реалния живот си има достатъчно драма, че да си тровиш душата и с измислена.

Ако го правиш е добре поне да е с някакъв шедьовър/произведение на изкуството, показващ интересни гледни точки, философии или размишления за човешката природа.

Елементарно товарене на нервите с бахти-нечовешката-драма, но без съдържание си е вид мазохизъм 8) .

Последна промяна velush на Сря Мар 02, 2011 11:20 am, променена общо 1 път

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 01, 2011 7:36 pm 
Аватар

^Всъшност с предното мнение визирах Belgarion, но докато го напиша си се вмъкнал над мен :D, няма значение оправих го.
Не мисля, че можеш да дадеш обективно мнение след само 1 изгледан епизод. Изгледай го и тогава ми кажи дали ше го наречеш "изнасилен tear jerker". Всъщност си има доста истини в това аниме.
И да и аз харесвам Jin-Roh, оценката за него ми е 10/10, но двете анимета не са много съпоставими, атмосферата е доста различна..

Последна промяна SelBy на Пон Май 02, 2011 4:40 am, променена общо 1 път

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 02, 2011 11:29 am 
Аватар

Прав си, че нямам обективно мнение за Gungrave, но едва ли ще го изгледам само, за да разбера дали подозренията ми са били верни или не. :lol:
Ако не може да се сравни с Jin Roh, дали поне може да се сравни с неща, като Bounen No Xamdu или Sckull Man?
Ако Gungrave притежава дълбочина подобна на тези шоута, може пък и да се стегна.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 02, 2011 3:11 pm 
Аватар

Стегни се, няма да съжаляваш. :)

МнениеПубликувано на: Сря Мар 02, 2011 3:22 pm 
Аватар

velush написа:

Значи дали може да се сравни с тези две анимета не мога да кажа, отдавна се каня да гледам Bounen no Xamdou, дано по-скоро да намеря време да го погледна.
Ако харесваш Gunfights, Mafia жанровете, определо ще ти хареса, те сърцераздирателните моменти са в края.
Иначе историята има дълбочина, мен много ме увлече и не можех да спра да го гледам, но не знам... всичко опира и до личен вкус.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 1:13 am 
Аватар

Останах доста учуден от уникалното аниме.
Сериал в който двамата главни герой осъзнават грешките си,които са направили през живота им.
Най-вече единият от главните герой осъзнава,но е късно.
В първите серии главният герой с тайнственият си характер привлича вниманието,най-вече с това започва,около 5-10 серия много ми харесваше,но малко по-скучно стана.
От 11 серия,горе-долу,натам е просто много добро.Действията се развиват мигновенно бързо,всичко е на ниво.Връзката между двамата най-добри приятели.Краят беше хубав.
Като цяло,анимето е свързано само с зли неща,добрите персонажи се броят на едната ръка.
Последната серия е една от най-добрите,които съм гледал в анимета,като цяло,не,най-добрата е,като се замисля!

Защо наистина има толкова малко коментари?

8/10

Последна промяна The Good Old Time на Нед Мар 20, 2011 2:47 am, променена общо 1 път

ñ_ñ
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 20, 2011 2:03 am 
Аватар

^такава ми е оценката и от мен, гледах го преди година май~
пича мачкаше през цялото време
бавното възкачане в йерархията си го биваше...добър замисъл!

Заглавие: Re:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 01, 2012 4:16 am 
Аватар

Wildheart написа:
Но все пак и Брандън на края се изцепи,понеже уж той беше най-железния,би направил сичко за Милениум, а предаде всички,т.е. Мария,БигДади,Негъра с Цаките и сички близки от 'семейството' само за да спасява хари многократно,но няма значение,анимето е добро само от края не бях доволен.

Нищо не си разбрал :icecream: . Са слушай:

Брандън стана Beyond the Grave, за да може да се върне и предпази Хари от самия Хари, в каквото той се беше превърнал накрая. Беше се подготвил, щото беше свидетел на упадъкът на приятеля си, но паралелно с това също никога не искаше да губи вяра в него. До последния момент.До самия край.

Никога не искаше и да си отмъщава.Точно това е тъникият момент. :wink: Той се върна да унищожи онзи Милениум, който погълна Хари. И успя. Именно да го спаси, а не да го убива.

От всички серии пътьом ни се демонстрираше, че единственото време , в което е оправдано да предадем онова, в което истински вярваме, е когато предпазваме член от семейството си (т.е. family ties are most sacred and justify treason to beliefs). На два пъти го показаха: баща->син, баща->дъщеря

За Брандън, Хари не беше просто най-добрия приятел, той беше неговото семейство.Добро или лошо- единствено. Не Мария, не Биг Дади, не Милениъм. Той сам реши да е с него неотлъчно, да го следва в мечтите му и да го предпазва. Още тогава,като дете.А на плажа затвърди избора си - когато избра Хари, вместо Марчето.Той се отказа от личното си щастие, за да може да е винаги до приятелят си и да живеят заедно 'свободата' на Хари, която беше доста опасничка.

Брандън беше всеотдайния: за него щастието на Хари беше достатъчно за да може и той да е отчасти щастлив. Хари беше другият типаж: егоистът, прогресивният консуматор и бавно изядения от амбиция. Но по свой начин(предполагам дори егоистите имат такъв) държеше и ценеше Брандън и може би за Хари след Хари , Брандън беше на 2ро място.

Но the major point is , че Beyond the Grave постигна мисията си успешно. Успя да върне на бял свят стария Хари и да го изцери от покварната амбиция, която с годините го беше погълнала почти изцяло.Пречисти го и излекува един вид.
Good Old Timed

Уникално аниме на най-любимото ми студио MADHOUSE!

За кой ли път поклон и реуотч :hat:

Няма нужда да споменавам кристалната 10ка.

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 11:30 am 
Аватар

Не ме изкефи.. много мафиотски врътки и много малко ПАУ ПАУ БУМ БАМ, очаквах да е Алукард на патлаците, то излезе някъв лигльо с много Low self esteem... Надценено аниме..

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 12, 2014 10:37 pm 
Аватар
Модератор

Добро се оказа анимето, много смислен сюжет имаше - 8/10 от мен. :)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 4 от 4 [ 60 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]