Резюме Криминална поредица, но не точно от тези, които сме свикнали да гледаме. Един нестандартен поглед върху случващото се на Земята. Уникални персонажи, изпълнени от великолепен актьорски състав. Мистериозните елементи засилват интереса на зрителя още с началната серия. Първо Рьо Казе и Ерика привлякоха вниманието ми към тази драма. После видях имената на Камики, Саки Фукуда и Сайней Рюджи (той влезе перфектно в образа на Чо Хаккай от мюзикъла Saiyuki).
Оооо, мерси! Това ще се гледа. Докато бях в Япония, момичето в приемното ми семейство беше луднало по тази драма, но аз реших да не се спойлвам като започна да я гледам от средата.
Публикувано на: Съб Мар 12, 2011 2:11 am
ukio
И аз буквално луднах след изгледани 2 серии. Нищо не разбрах от първия опит, абсолютна мистерия беше случващото се на екрана. За капак към края се появи Камики и ме обърка още повече. Наложи се да започна отначало и под лупа да изследвам всеки кадър. Става страшно, когато физика и психика се съберат на едно място. Ключовата фраза в драмата са думите на Тома: "Само 10% от човешкия мозък се използват рационално." Разкажи повече за момичето, което споменаваш. Какво й е допаднало в драмата? Тя не е типична криминална поредица.
Заглавие: Re: Keizoku 2: SPEC [J-Drama]
Публикувано на: Вто Мар 15, 2011 4:43 am
Eien Ryuu
Регистриран на: Сря Юли 18, 2007 1:06 am Мнения: 9939 Местоположение: In the unreal reality of Rousse.
"Съмнявай се във всяка истина!" Това беше една от най-фантастичните поредици, криеща в себе си не само криминални елементи, а всичко, каквото не сте си помислили. Тази драма преобърна представите ми за телевизионно кино. По време на действието открих някои допирни точки с идеи, които се прокрадваха във филми като Матрицата и X-man, само че тук беше включен един много важен фактор - реализмът. Първо да разтълкуваме заглавието.
* Кейзоку обозначава щампа, сложена от полицията на файлове, които са разследвани, но не са закрити, т. нар. неразрeшени случаи. * СПЕК е спецификация, потенциалът на всеки човек, който го отличава и понякога му дава неограничени възможности. Това могат да бъдат свръхестествени способности, физическа сила и др. Как бихте се почувствали, ако научите, че някой управлява живота ви? Краде спомените ви и ги заменя с нови. Хората са странни същества. Крият неподозирани сили в себе си. И все пак притежават слаби страни, които ги правят уязвими.
Спойлера:
Еволюцията Човешката еволюция е достигнала фаза, в която е възможно определени хора да развиват специфични умения, за да променят хода на историята. В резултат на това, на Земята се появяват гении, които се отличават от обикновените същества: хора, владеещи телекинеза, ясновидци, лечители... Но кое е най-важното за един човек, за да стане бог и да контролира останлите? Той трябва да владее паметта или да умее да спира времето. Участниците в сценария * Тома - Ерика Тода е дала най-доброто от себе си на тази драма. Това е героинята, която й пасва най-точно от всички образи, изиграни до момента. Вярно, че тя изгради подобен странен характер в Бос, но тук главната роля показва възможностите й в най-чиста светлина. Тома е уникално непонятен образ в началните епизоди. Тя ряботи в полицейски отдел за разрешаване на криминални случаи, но прекарва повечето време в малко ресторантче за гьоза. Освен странните й хранителни навици, нищо в нейната външност не впечатлява зрителя. Ръката на Тома винаги е бинтована, но реакциите й са достатъчно бързи и адекватни. Това остава впечатление, че превръзката й е фалшива. Друга незначителна на пръв поглед, но много важна подробност, е куфарът, който тя нон стоп кара след себе си. В него се намират доказателствата, важни за всеки случай. Мозъкът й винаги спи, но ако от него има останали 90%, те се събуждат в най-важния момент. Itadakimasu! * Себуми - Рьо Казе Себуми губи усмивката си в деня на инцинета с неговия коухай. Необяснимо стечение на обстоятелствата, което го кара да търси истината, за да докаже невинността си. Идвайки в нов отдел, той показва, че е стриктен, точен и непоколебим. Но със всеки нов изникнал случай, Себуми вижда, как светът се променя пред очите му и това преобръща мирогледа му. Двамата с Тома са пълни противоположнисти, но постепенно се превръщат в страхотен екип. * Ниномае Джуичи (името е игра на цифри: Ni-no-mae означава "преди 2", а Джуичи е 11; написани една под друга, цифрите образуват канджито "крал" - 王)- Камики Рюноске Гениално хлапе, неуловим фантом, който може да контролира времето. Неговият СПЕК му позволява да се движи хиляди пъти по-бързо от хората в този свят. Самият той казва, че реално не може да спира времето. Просто реакциите на останалите са по-бавни спрямо неговите, понеже времето тече различно в неговия свят и в този на другите хора. Тук възниква въпросът. В какъв свят се намира той? Отговор на него получаваме, когато разгледаме известния мисловен експеримент, наречен "Парадокс на близнаците", който е следствие от теорията за относителността. "Времето тече различно в неирационални системи, при скоростти, близки до тази на светлината." Ролята на Камики тук наистина показа едно от най-силните му представяния до момента. Въпреки лекото ми разочарование, че за втори път той не остана истинският владетел на положението. Радостта ми дойде от факта, че се оказа свързан с Тома. * Полетът на космическия апарат Хаябуса ("сокол скитник") - той е създаден от JAXA за изследване на астероида Итокава и за 7 годишната си мисия (2003-2010г.) доставя успешно на Земята материал от астрероида. Това отново показва връзката с Парадокса на близнаците. * Шоги Японският шах шоги е намесен в целия замисъл на драмата. Как? В оригиналната игра на шах всички фигура изчезват една по една, но в шоги, когато вземеш фигура, тя става твоя и ти си свободен да я използваш отново. Тсуда обаче играеше шоги в реалния живот. В този смисъл, Широта изцяло ме заблуди. От първоначалните трейлъри мислех, че той е главният злодей в драмата, но след като я преполових, си създадох впечатлението, че оставят неговия герой в периферията на историята и по този начин зрителят отхвърля действията му като потенциална опасност. И точно когато го квалифицирах като невинен, всичко се подреди по най-невероятния сценарий. Гениално! * Истината Тя се променя с течение на времето. Може да бъде подправена и манипулирана в момента, в който се превърне в спомен. С годините паметта вехне, а с физическия край на човека - изчезва. Именно този метод използваше Тсуда, за да контролира свръхестествените способности на толкова много гении. Но човекът е същество, от което винаги може да очакваме промяна и изненада. Спомените не съществуват само в ума. Миризма, болка, радост - всичко това се помни с тялото и интуицията, за да направи хората в различни от останалите живи същества.
Пъддържащият екип беше превъзходен. Саки Фукуда, Киппей Шиина, Сайто Такуми, Такуя Камикава, Мано Ерина, Сайней Рюджи, всички се включиха по най-добрия начин в сценария. А Наото от EXILE действително се появи на екрана. Музиката, както се очаква, е безупречна. NAMIno YUKUSAKI: THE RICECOOKERS mp3 - http://www.bgshare.com/472209/preview.mp3 Няма такива звуци, които да предават моментът, в който времето спира, но тук те са изтръгнати от какви ли не интрументи. След като изгледах това заглавие, вече съм сигурна, че някой идва нощем и трие част от спомените ни, когато заспим. Затова понякога имаме усещането, че не знаем, дали сме будни, или сънуваме в даден момент. Оставиха малка вратичка за продължение. Интервюто на Камики по повод драмата - http://aimuse.blogspot.com/2010/10/spec ... rview.html
Последна промяна ukio на Пет Апр 15, 2011 3:25 pm, променена общо 2 пъти
Заглавие: Re: Link: Keizoku 2: SPEC [J-Drama]
Публикувано на: Пон Мар 21, 2011 5:10 am
zdzdz
Модератор
Регистриран на: Сря Май 10, 2006 9:11 am Мнения: 3661 Местоположение: Sofia
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 124 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения