Дата и час: Вто Фев 25, 2025 12:59 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Дискусия: Българско кино
МнениеПубликувано на: Съб Мар 05, 2011 12:43 am 
Аватар

Изображение

И така, пускам темата с цел сериозни дискусии за Българското кино :arrow:

Какво мислите като цяло за него,липсва ли ви Старото българко кино,незабравимите класики който са оставили следа и до днес и има ли Новото нещо общо с него?

Кои български филми са ви любими и (Защо?)

Мислите ли, че някога пак ще се правят такива хубави продукции?

Профил  

Заглавие: Re: Дискусия: Българско кино
МнениеПубликувано на: Съб Мар 05, 2011 2:03 am 
Аватар

It's horse sh!7,
Доста български фЮлми съм изгледал като малък и ми бяха супер кухи (не ми се иска да споменавам супер депресиращи като Време разделно, Козият boner и т/н)

От новите, които съм гледал само Дзифт ми харесва. Явор Гърдев е outstanding режисьор и драматург, евалата :thumb: Калигула ми любимата негова постановка

Последна промяна Coup de Grâce на Съб Мар 05, 2011 2:28 am, променена общо 2 пъти

- p a t h o s - e t h o s - l o g o s - p h a l l u s -
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Мар 05, 2011 2:23 am 
Аватар

Аз в една друга тема вече се изказах за българското кино. Тази индустрия при нас е много зле ако трябва да я сравняваме от световна гледна точка. Положителното, което виждам аз е че има напредък. Киното ни се събуди със стремежа да покаже, че не всичко е загубено. Вярно, нямаме кой знае какви впечатляващи филми, но факта, че се прочухме с 1 филм е доста голямо. Гледната точка на режисьорите ни е доста по- различна от тази на другите. Копираме други филми, но не го ли правят почти всички ? В момента сме на старт линията, остава да видим до къде ще стигнем и дали ще стигнем до някъде. Аз лично силно се надявам да успеем.

МнениеПубликувано на: Съб Мар 05, 2011 2:33 am 
Аватар

Не знам за вас,но аз класиките много си ги уважавам!
Особено филмите с Тодор Колев и др. ест...ама неговите най-много.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Мар 05, 2011 12:40 pm 
Аватар

Преди десетилетие имахме едни от най-добрите филми и бяха на ниво и имаха смисъл различен от... тая страна не става, да се бунтуваме и т.н. Сега се правят филми за бунтове, за комунизъм и за насилие... Абсолютно ненужни. Кога гледахме за последно български филм за любовта?
"Света е голям и спасение дебне от всякъде" беше най-доброто попадение за последните няколко години. Ама като имаме предвид и колко е български пак някак си ме разочарова.
Когато режисьорите ни почнат да правят филми за наджедата, любовта и да показват оптимистични неща е тогава ще ги признавам. Честно казано и диалозите са яко тъпи. В малко филми са нормални и не измукани от пръстите.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Мар 05, 2011 3:28 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

dream_dragon написа:
Преди десетилетие имахме едни от най-добрите филми и бяха на ниво и имаха смисъл различен от... тая страна не става, да се бунтуваме и т.н. Сега се правят филми за бунтове, за комунизъм и за насилие... Абсолютно ненужни. Кога гледахме за последно български филм за любовта?
"Света е голям и спасение дебне от всякъде" беше най-доброто попадение за последните няколко години. Ама като имаме предвид и колко е български пак някак си ме разочарова.
Когато режисьорите ни почнат да правят филми за наджедата, любовта и да показват оптимистични неща е тогава ще ги признавам. Честно казано и диалозите са яко тъпи. В малко филми са нормални и не измукани от пръстите.

общо взето съгласна

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 10, 2011 6:49 pm 
Аватар

Каква хубава темичка. :) Българското кино е хубаво, макар че според мен му липсва размах и личности като актьори. На старите филми колко съм се смял... :lol:
Съгласен съм с колегата дракон (dream_dragon) че трябва да се опитат да направят по-ведри филми. Като за начало и "Мисия Лондон" може да се сметне за добър опит.

Но все пак има и интересни филми от по-новите, въпреки че са мрачни и изпълнени с насилие. На мен много ми харесва "Бунтът на L", който не е баш нов де, но попада в тази категоризация. А и има страшно готина песен към филма - http://www.youtube.com/watch?v=dByZvCwXPAw . :rocknroll:

Общо взето се радвам, че сега се засилиха да правят повече БГ продукции. Дано да вървят към по-добро. :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 11, 2011 3:52 pm 
Аватар

не, благодаря

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 11, 2011 4:31 pm 
Аватар

Класиките се уважават, особено онези на историческа тематика, но времената се менят, индустрията се развива и мисля, че е време и киното ни да се промени. За съжаление без сериозни вложения в тази сфера няма как да стане. Иначе се радвам, че вложиха толкова в направата на Мисия Лондон, защото с печалбите си, благодарение на силната рекламна кампания, доведе до сериозни приходи. Това би привлякло повече вложения в бранша и може да доведе до повече и по-качествени продукции. За съжаление обаче това засега е само в сферата на желанията. :(

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 9 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]