Дата и час: Чет Мар 06, 2025 3:42 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 4 от 5 [ 68 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Питбул, Брутален убиец?
МнениеПубликувано на: Съб Дек 18, 2010 4:50 am 
Аватар

"...in general have a higher tendency towards dog aggression[18] and American pit bull terriers constitute the majority of dogs used for illegal dog fighting in the United States..." wikipedia
Най-вероятно е истина, но въпреки това съм си играл с часове с пит-була на един приятел и от лични впечатления съм останал, че е умно, будно и мило куче. В опитите си да защитава собственика си може да изглежда доста злобно.

МнениеПубликувано на: Съб Дек 18, 2010 5:38 am 
Аватар

Изображение

Нужно е веднъж да се случи, нищо че животното по никакви признаци не е издавало агресивни stance-ове, пък след това иди му мисли...

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 06, 2011 5:35 pm 
Аватар

Силно куче,но размера му пречи да бъде "убиец".Ако имаше поне 65см в холката не знам как жертвата му щеше да се отърве :confused:

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 06, 2011 9:34 pm 
Аватар

Lorenar написа:
Кучетата са такива каквито ги обучат хората.

х2

МнениеПубликувано на: Пет Юли 01, 2011 7:46 pm 
Аватар

Кучето е такова каквото го обучат.За мен питбулите са едни от най-добрите кучета.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 02, 2011 12:13 pm 
Аватар
Bass addicted
Bass addicted

Питбула си е куче боец по принцип, нооо
изключително рядко е агресивно към хората.

Все пак вярно си е, че както го отгледа човек,
такова ще стане като порасне.

Интересно е много от хората се страхуват предимно от тази порода(включително и аз до скоро),
но не се замислят, че масата нахапани деца и т.н всъщност са били нападнати от улични кучета... :?

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 02, 2011 5:42 pm 
Аватар

burst написа:
Lorenar написа:

х2

x3

Съгласна и с мнението на тифа-сама, ако са агресивни, най-вече е насочено към други кучета, а не хора.

Последно: питбул, убиец? Това щото не сте срещали моя питбул, маскиран като мопс, види ли голяма порода куче, му се е залепил вече за врата.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 17, 2011 12:35 pm 
Аватар

excape написа:
burst написа:
Lorenar написа:

х2

x3 ....

х4

Наистина, кучетата са такива каквито ги обучи стопанина им.
Примерно преди като живеехме близо да Кайлъка (Плевен), имаше един руснак който развъждаше ротвайлери и питбули, но пък животните не бяха агресивни. Напротив, даже много мили.
Един ден човека ни даде един ротвайлер (Джесика), но за съжаление беше отровена :( от един педе*аст :evil: който винаги минаваше с един бус покарай нашата къща и щот кучето винаги го е лаело, а то лаеше само него, никой друг. Идваха деца у нас и си играехме с нея, никви проблеми.
По късно, срещнах жена му на този човек (мисля, че му беше жена) с един женски питбул, много беше добричка и много и се порадвах (въпреки, че беше само веднъж). Тогава даже за пръв път погалих питбул, щот преди да го погала си виках "Егати огромното куче, да се надяваме, че няма да ме захапе :lol: " и като го погалих даже се учудих колко му е била голяма главата (щот едно е да го видиш само така, но друго си е да го погалиш). Тогава и ръката ми беше по-малка от самата ѝ глава :lol:

МнениеПубликувано на: Нед Юли 17, 2011 7:54 pm 
Аватар

Напълно зависи от собственика как обучи кучето. Според мен няма лоши кучета, просто има лоши стопани.

МнениеПубликувано на: Вто Юли 19, 2011 12:14 am 
Аватар

SN00KY написа:
Изображение

Нужно е веднъж да се случи, нищо че животното по никакви признаци не е издавало агресивни stance-ове, пък след това иди му мисли...

Наясно ли си, че това на снимката е тигър? :lol: :lol: :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 01, 2011 12:16 pm 
Аватар

Всичко зависи от стопанина. Майка ми беше ухапана адски зверски от питбул, пуснат на воля в двора на болницата в града... Оттогава ги е намразила и има едно наум. Това, за което обаче НЕ съм съгласна е "опасните" кучета да се разхождат без каишка. Може да е най-милото кученце на света, но представете си едно плашливо 12-годишно момиченце, което има лоши спомени от кучета; питбулът/кучето/уотев се доближава до нея и я подушва приятелски. Тя обаче откача и припва да бяга. Кучето почва да я преследва, етц. Дори да не завърши трагично всичко това, достатъчен е самия стрес, причинен на момичето. Или пък малките деца: неведнъж съм наблюдавала как те просто НЕ ЗНАЯТ как да се държат с животните. Идвали са ми гости с деца и те естествено искат да си поиграят с котката ми. Обаче видиш ли, почват да й дърпат ушите, опашката, да я мачкотят, много ясно, че тя ще се издразни, дори да е най-пухкавката, сладка котка на света. И после "ВЪЗПИТАВАЙТЕ СИ КОТКАТА, НАДРА МИ ДЕТЕТО, ОМФГ, НАБИЙТЕ Я, ВИЖТЕ КАК МИ ОДРА СОПОЛИВОТО, РАЗГЛЕЗЕНО ДЕТЕ ПО НОСА!!!!" О.о Едва ли е по-различно при кучетата. Самите животни не са виновни и ние, стопаните, си го знаем, но все пак трябва да направим всичко възможно да избегнем такива ситуации. В случая, аз просто съм затваряла котката в друга стая, или просто не съм оставяла децата край нея без надзор. Вие пък трябва да слагате каишка на кучетата си...

Иначе, колкото до уличните, при тях пък е важно как се отнасят хората с тях. Ако ги ритат, замерят с камъни и етц, много ясно, че те ще са злобни. Така веднъж ме ухапа едно такова, посред бял ден, без дори да съм го предизвикала с нещо, или да съм го привиквала да го погаля. Нищичко. Ей така си ми скочи и го мъкнах 5 метра чрез месото си...
От друга страна; пред блока ми в Студентски град има две адски симпатични, рижави кученца, които само като ме видят и ми лягат на асфалта, просейки си чесане по корема xD Мачкам си ги по пет минути, давам им от дюнер, пица, хот-дог, каквото си взема, въобще голямо приятелство му въртим. Веднъж дори ме предпазиха от няк'ъв коч, дето ме преследваше още от спирката, като почнаха да го лаят брутално. И после си дойдоха за наградата - чесане по корема xD Така че... зависи от хората всичко :) И все пак, никога не се знае и трябва да правим всичко възможно най-лошото да не се случи ^^

ps: А защо кучето да е като затворник, като е на каишка? :D Има едно куче, дето като се прибера в Добрич всеки ден го разхождам и много си ме тачи... Каишката обаче не пускам, макар да е от най-кротките породи. Бяга му се? Ми бягам с него! XD Хората ме гледат странно, но хем е безопасно, хем свалям някое-друго килце, а даже е и много по-забавно ;)

Find me on Faceshit
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 01, 2011 5:09 pm 
Аватар

Изображение

МнениеПубликувано на: Пон Авг 01, 2011 5:51 pm 
Аватар

НЕ СА ВИНОВНИ ЖИВОТИНКИТЕ!!!
СТОПАНИТЕ СА ЗА ТРЕПАНЕ!!!...КАКТО И ДУПЕТАТИТЕ!!!

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 01, 2011 6:29 pm 
Аватар

Kagamine написа:
Напълно зависи от собственика как обучи кучето. Според мен няма лоши кучета, просто има лоши стопани.

Също така знаем че всеки българин, които си вземе питбул, го взима само защото кучето е красиво, умно, не изисква много грижи и т.н. (не знам дали е така, и не ме интересува искам да кажа друго, do u feel me ?) 99% от питбулите които виждам, се движат редом до стопани с бръснати глави, току що набилдрени, кубинки + разбира се, не можем да изоставим камуфлажните панталони <3 и по всичко личащо с IQ не по-голямо от това на Наруто..... Всяко животно си има нрав, Не съм чувал хора да са били нападани и получавали тежки наранявания от канарчета.... или катерици (да катериците хапят много, нищо че не са питомни и най много да ти прегризат 1-2 сm^2 кожа). Куче което е било развъждано за боен спорт, водено от българин - не.

DMB написа:
SN00KY написа:
Изображение

Наясно ли си, че това на снимката е тигър? :lol: :lol: :lol:

Наясно съм, ти май не разбра какво целях с тази снимка. Това е постер от предаване, гледай го и ще ти стане по-ясно.

- Чак сега видях че са ми орязали всичките мнения в темата.... да е, те бяха писани за раздвижване на пръстните мускули...

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 17, 2011 4:10 pm 
Аватар

само за едно се замислете всички защитници на питбулите с репликите "те не убиват, те не са зли и пр"
защо се забранява внасянето на оръжие на някой места като само по себе си то е просто парче метал ?

и дивия лъв е голяма душичка ама като му прищтрака убива наред
големината на това куче (мускулатура, дебелина на кости, захапка и пр) комбинирано с къците му нерви го прави не просто брутален убиец а направо револвер колт .36

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 4 от 5 [ 68 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]