|
Дата и час: Чет Фев 13, 2025 6:58 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: BG: Ikkitousen Xtreme Xecutor [c] ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Яну 04, 2011 7:23 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=302.jpg) |
inuyasha |
RyuKo FanSubs |
Регистриран на: Пет Сеп 09, 2005 12:02 pm Мнения: 1070 Местоположение: Някъде в пространството
|
За сега си дръпнах само един епизод, защото нямам много място на харда, пък и малкото, което имам ми е необходимо за други неща в момента. Но от това, което видях малко сте оплескали aspect ratio-то на 720p версията ви. Не знам дали на всички епизоди е така, защото не съм ги изтеглил за да кажа. Но принципно, когато ползвате видео с резолюция 960х720, 640х480 или 720х480(това вече не се среща, освен в някои "стари" анимета до 2005-2006г.) се ползва 4:3 aspect ratio, а не 16:9. Защото както и в случая картината се разтегля и не получаваш реален образ на това, което всъщност е трябвало да бъде. Не знам, при някои, които са с 4:3 монитор/телевизор може би излиза правилно или с черни ленти отдолу и горе(ако е второто, значи и на 4:3 монитор картината не излиза правилно), но на 16:9 монитор/телевизор картината е разтеглена. Принципно 16:9 aspect ratio се ползва за резолюции като 1920х1080, 1280х720, 720х480(всички нови анимета с тази резолюция вече не са с 4:3 аспект) или 704х480, което се среща само в рипове на някои групи, които просто изрязват от 720х480 резолюцията до 704х480(незнайно защо). Не се опитвам да се заяждам или да критикувам, поста ми изобщо не е с такъв умисъл. Просто реших, че ще е добре да го знаете за вбъдеще. Браво за положените усилия и за превода.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: BG: Ikkitousen Xtreme Xecutor [c] ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Яну 04, 2011 8:16 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=40.jpg) |
Naruto |
AnimeGod |
|
Риповете за които говориш им е завишена оригиналната резолюция на 8**x480. 720х480 не е 16:9 нито 4:3 и ще имаш черни линии и при двата стандарта телевизори. inuyasha написа: изрязват от 720х480 резолюцията до 704х480 (незнайно защо). За да не завишават оригиналната и да е приблизително 16:9. Това е правилния начин да се прави двд-рип. ps. В случая явно е ползван тв-рипа които е 4:3 ако правилно съм те разбрал. Вероятно ако се наложи до бр|двд-рип ще се окаже и че липсва част от картината.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: BG: Ikkitousen Xtreme Xecutor [c] ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Яну 04, 2011 8:57 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=302.jpg) |
inuyasha |
RyuKo FanSubs |
Регистриран на: Пет Сеп 09, 2005 12:02 pm Мнения: 1070 Местоположение: Някъде в пространството
|
Naruto написа: Риповете за които говориш им е завишена оригиналната резолюция на 8**x480. 720х480 не е 16:9 нито 4:3 и ще имаш черни линии и при двата стандарта телевизори. Да така е, но това се прави с цел именно да се избегне този деформиран образ. Затова в случаите, когато е 720х480 се прави просто да бъде показвано като 8**х480(без да се прекодира в тази резолюция), но оригиналната резолюция си остава 720х480, само че начина, по който се проявява картината е различен. Но това е само за по-новите анимета, които са за широкоекранни телевизори/монитори(иначе казано 16:9). Примерно някои от R1 DVD-та на InuYasha са също с резолюция 720х480, но са предназначени за стандартните 4:3 телевизори/монитори. Ако при тях зададеш 8**х480 картината ще се разтегли. Разбира се не енужно да задаваш да се показва като 8**х480, можеш да го зададеш и като aspect ratio 16:9 или 4:3, ефекта ще е същия. Naruto написа: За да не завишават оригиналната и да е приблизително 16:9. Това е правилния начин да се прави рип. Ами примерно при положение, че оригиналната е 720х480 и самото видео е предназначено за широкоекранен телевизор/монитор(примерно R2 DVD-та на Claymore), след енкода, като зададеш от mkvmerge-то да се показва в 16:9 формат(или 8**х480) пак ще е същото, като 704х480, тъй като при тази резолюция пак трябва да зададеш 16:9 display или да му зададеш да се показва в резолюция 8**х480, иначе ще имаш черни черти и в двата стандарта телевизори. Просто във втория вариант се намаля оригиналната резолюция. А всъщност тя може да се запази и пак да се показва в 16:9. Edit: Да и аз мисля, че е TV rip и наистина, ако има BD rip с 1080p, то най-вероятно ще е със орязана картина(отгоре и отдолу), за да се вмести в 16:9 формат. Спомням си, че и Funimation бяха пуснали по едно време widescreen версия на DBZ, но беше провал, защото точно по този начин бяха орязали картината и започнаха да пускат сега DragonBox версията, едва ли не за да поправят грешката си.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: BG: Ikkitousen Xtreme Xecutor [c] ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Яну 31, 2011 7:38 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=16270_1357055302.jpg) |
zlobcho |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Сря Сеп 12, 2007 11:22 am Мнения: 5597 Местоположение: няма ме
|
Обратното е, преведен е 4-ти, но не е преведен 3-ти. ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Причината е, че една група трябваше да го е превела, а друга продължи, но тази, която трябваше да го е превела не го е пуснала.
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|