Дата и час: Съб Фев 15, 2025 1:33 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 27 от 33 [ 484 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 33  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Японистика в България
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 25, 2010 9:12 pm 
Аватар

Rampage написа:
Само трябва да издържите с адски високи оценки матурите по БЕЛ и съответния език и сте вътре. :wink:

Хихи, казваш го сякаш е много лесно. :D И матурата по български ли влиза? Защото в Търново проверих и балообразуването става и с оценката от дипломата(матурата тоест) по български. Но току-що проверих за София и пише само по английски от дипломата, а не и по български... :?

Последна промяна solecito на Съб Сеп 25, 2010 9:36 pm, променена общо 1 път
Reason: не използвай наклонено за основно

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 27, 2010 5:04 pm 
Аватар

Цитат:
Поне аз винаги съм бил с впечатлението, че ученето е строго индивидуално и никой не може да ти го отнеме или наложи, освен ако не пожелаеш? Това пък съответно не ми говори добре нито за човека задаващ въпроса, нито за този, който се изказва едва ли не някой му е длъжен. Реализациите си ги има предостатъчно.

Просто исках да попитам дали с достатъчна мотиваця можеш и от Търновския да излезеш на едно ниво с хора, завършили в София, където има много повече часове. Освен това се носят някакви слухове, че японките от Търново ще си тръгват и ще останат само българи, което въпреки че съм от града ме обезкуражава малко. За ученето, твърдо съм решен да вляза, имам 3- ти сертификат на Кеймбридж и въпреки това ходя на курсове по Английски език, за да не го забравям.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 02, 2010 9:32 pm 
Аватар

2011 съм вътре.. мейби :mrgreen:

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 02, 2010 9:56 pm 
Аватар

В Софийския ли?

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 30, 2010 12:03 am 
Аватар

еми там ест..

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 08, 2011 10:15 pm 
Аватар

Здравейте на всички :)
Отдавна не съм влизала и ми стана доста интересничко докато четох коментарите относно Японистиката в Б-я, искам да попитам дали трябва да сме учили японски за да влезнем в Търновския университет?
Извинявам се ако питам отново, но ми стана малко скучно докато четях коментарите(no offense) ...и затова реших да ппопитам направо.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 09, 2011 1:33 pm 
Аватар

Не.

A true man knits his own destiny...
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 09, 2011 8:06 pm 
Аватар

Мерси :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 11, 2011 8:55 pm 
Аватар

Едно голямо "ЗДРАВЕЙТЕ!" на всички! Малко късно се включвам в темата, но дано все пак някой да ми отговори. Изчетох всичко написано досега (на места дори повече от веднъж <>.<>); беше интересно и полезно, но все пак има 2-3 неща които не са ми съвсем ясни. Става дума за ВТУ... Въпросът ми е дали някой може да ми каже през последните години по колко човека приемат по специалността в смисъл дали е стого ограничена дискриминация като в СУ- 11 момичета 4 момчета или не. Също така ме интересува това вътрешно класиране- най- вече с какви оценки се влиза, ако може някой да сподели. Аз завърших тази година, но решех да не влизам веднага поради ред причини на които не им е мястото тук... Но, както и да е, имам 5.57, понеже се поизложих на матурата... Все пак ми се щеше да попитам ориентировъчно, защото въпреки че подо/ни въпроси са задавани, не мога да открия ясен отговор! Много ще се радвам, ако някой ми отговори скоро и благодаря предварително! :)

МнениеПубликувано на: Сря Яну 12, 2011 3:05 am 
Аватар

много много ми се иска да се занимавам с японски, това което знам от аниметата е почти забравено за жалост Т_T

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 12, 2011 12:22 pm 
Аватар

Самата квота за специалността е 16 човека, но през последните 2-3 години желаещите са повече и не всички успяват да влязат (за тази, например, бяха 26, ако не ме лъже паметта).

Дискриминация, като тази в СУ, няма - единственото, което в случая има значение, е балът ти.

Повечето хора влизат с по-високи оценки, за съжаление, но винаги можеш да си опиташ късмета (балът, който ще ти трябва, е може би около 23+), пък дано ни станеш бъдещ колега.

Do or do not. There is no try.
The words of truth are always paradoxical.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 15, 2011 11:49 pm 
Аватар

Много съм благодарнa за информацията, Iryoku! Ще се опитам да се справя по- добре и с предварителния изпит и да- дано се присъединя към вас! Специалността е мечта, а и Търново е страхотен град, така че добри стимули са налице за всички желаещи!

МнениеПубликувано на: Вто Яну 18, 2011 8:50 pm 
Аватар

Ами дано да влезем всички :) Тази година и аз ще се пробвам за ВТУ- живея си в Търново, така че не виждам много смисъл да се мъча за София... Само още ме притесняват слуховете, че може да няма местни преподаватели(японци) тази година. Ааа, искам да попитам,оценкстс по БЕЛ от дипломата включва ли тази от матурата или е само средно аритметичната от училище?

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 20, 2011 10:01 pm 
Аватар

Оценката по БЕЛ от матурата НЕ се взима във ВТУ! Взима се, само ако е по- висока от тази в дипломата, което надали е факт в повечето от случаите! Излиза, че определено сме облагодетелствани и можем да изберем по- добрата оценка и по БЕЛ, и по английски (матура, предварителен или официален изпит).

Но пък тези слухове за японците не са много симпатични <|>.<|>...

МнениеПубликувано на: Пон Яну 24, 2011 6:40 pm 
Аватар

Дано да намерят нови, де... Чувам, че преподавателите са много добри, но друго си е да имаш някой, на който езика му е майчин.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 27 от 33 [ 484 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 33  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]