|
Дата и час: Съб Фев 15, 2025 1:30 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: Re: Японистика в България ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Сеп 27, 2010 5:04 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=41856_1284809243.gif) |
FiNaL_ReLeAsE |
|
![](./images/ranks/rank0.gif) |
|
Цитат: Поне аз винаги съм бил с впечатлението, че ученето е строго индивидуално и никой не може да ти го отнеме или наложи, освен ако не пожелаеш? Това пък съответно не ми говори добре нито за човека задаващ въпроса, нито за този, който се изказва едва ли не някой му е длъжен. Реализациите си ги има предостатъчно. Просто исках да попитам дали с достатъчна мотиваця можеш и от Търновския да излезеш на едно ниво с хора, завършили в София, където има много повече часове. Освен това се носят някакви слухове, че японките от Търново ще си тръгват и ще останат само българи, което въпреки че съм от града ме обезкуражава малко. За ученето, твърдо съм решен да вляза, имам 3- ти сертификат на Кеймбридж и въпреки това ходя на курсове по Английски език, за да не го забравям.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Японистика в България ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Яну 08, 2011 10:15 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=39365_1294515145.jpg) |
vampires_naruto |
|
Регистриран на: Чет Мар 11, 2010 9:18 pm Мнения: 5 Местоположение: Казанлък
|
Здравейте на всички ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Отдавна не съм влизала и ми стана доста интересничко докато четох коментарите относно Японистиката в Б-я, искам да попитам дали трябва да сме учили японски за да влезнем в Търновския университет? Извинявам се ако питам отново, но ми стана малко скучно докато четях коментарите(no offense) ...и затова реших да ппопитам направо.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Японистика в България ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Яну 11, 2011 8:55 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=34170_1294767410.jpg) |
Fenidar |
|
|
Едно голямо "ЗДРАВЕЙТЕ!" на всички! Малко късно се включвам в темата, но дано все пак някой да ми отговори. Изчетох всичко написано досега (на места дори повече от веднъж <>.<>); беше интересно и полезно, но все пак има 2-3 неща които не са ми съвсем ясни. Става дума за ВТУ... Въпросът ми е дали някой може да ми каже през последните години по колко човека приемат по специалността в смисъл дали е стого ограничена дискриминация като в СУ- 11 момичета 4 момчета или не. Също така ме интересува това вътрешно класиране- най- вече с какви оценки се влиза, ако може някой да сподели. Аз завърших тази година, но решех да не влизам веднага поради ред причини на които не им е мястото тук... Но, както и да е, имам 5.57, понеже се поизложих на матурата... Все пак ми се щеше да попитам ориентировъчно, защото въпреки че подо/ни въпроси са задавани, не мога да открия ясен отговор! Много ще се радвам, ако някой ми отговори скоро и благодаря предварително!
_________________ I am the one who chose the right path to the wrong world...
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Японистика в България ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Яну 12, 2011 3:05 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4311_1294422414.jpg) |
SN00KY |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
Регистриран на: Чет Апр 27, 2006 4:02 pm Мнения: 1967 Местоположение: Кога ше пием бира?!
|
много много ми се иска да се занимавам с японски, това което знам от аниметата е почти забравено за жалост Т_T
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Японистика в България ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Яну 12, 2011 12:22 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=1080_1282125111.gif) |
Iryoku |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
|
Самата квота за специалността е 16 човека, но през последните 2-3 години желаещите са повече и не всички успяват да влязат (за тази, например, бяха 26, ако не ме лъже паметта).
Дискриминация, като тази в СУ, няма - единственото, което в случая има значение, е балът ти.
Повечето хора влизат с по-високи оценки, за съжаление, но винаги можеш да си опиташ късмета (балът, който ще ти трябва, е може би около 23+), пък дано ни станеш бъдещ колега.
_________________ 人は負けを知るほど強くなれる。 贋作が本物に劣ると誰が決めた! やろうとする意力、やってやろうする気力。 Do or do not. There is no try. The words of truth are always paradoxical.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Японистика в България ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Яну 18, 2011 8:50 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=41856_1284809243.gif) |
FiNaL_ReLeAsE |
|
|
Ами дано да влезем всички ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Тази година и аз ще се пробвам за ВТУ- живея си в Търново, така че не виждам много смисъл да се мъча за София... Само още ме притесняват слуховете, че може да няма местни преподаватели(японци) тази година. Ааа, искам да попитам,оценкстс по БЕЛ от дипломата включва ли тази от матурата или е само средно аритметичната от училище?
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|