Мдам, аз това нещо ще му се кефя даже ако го гледам без субтитри и без да се опитвам да разбирам диалога въобще. Анимацията и музиката ми стигат. Този път са надминали себе си; ако не в друго, то поне в уцелването на моите вкусове в тези неща
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Заради това, от сега нататък ще се опитвам да говоря за тези елементи колкото се може по-малко; приемам че са перфектни по презумпция.
Засега историята не се развива зле... и, при все че имаме точно по един СЗС оупънинг убит на епизод, не съм и близо до това да имам усещане, че се развива като "монстър ъф дъ уийк" (като Стар Драйвър примерно). Само че, това което ме уби беше... как се събуди в самото начало
![=))](./images/smilies/=)).gif)
погледнато в ретроспект, това просто е интересен подход да покажат "какво се случи досега", но... беше ефектно
особено след аналогичната част миналия епизод... това в някакъв смисъл поддържа тезата за "последователното" развитие - била тя във формата, включваща пътуване във времето, или пък в другите къде-къде по-странни форми. Говорейки за това, може би е добре да отбележа (за хората, които не си прекарват неразумна част от времето във 4ч /а/ (в случая неразумна част = всяка, по-голяма от 0%) ), че... Има много фенове, които ще гледат и се кефят на тази серия през един определен тип очила: т.е. ще спекулират за всичко възможно. Ще събират текстовете, написани в странни знаци и ще се опитват да ги дешифрират. Ще превеждат текстовете от германски. Ще развиват всевъзможни теории за света; за миналото; за развитието; за мотивите; за бъдещето; за силите; за вещиците; за лидерите; за края на света; за боговете... Накратко, ще са същите хора, които толкова много се забавляваха със Сора но Ото преди една година
ах, и аз ще съм един от тях. Можете да ме игнорирате ако почна да говоря твърде много.
Героите...
Мами е странна. Мами е твърде усмихната (ала Койзуми). Мами не и вярвам. Мами знае твърде много, а ние не знаем колко точно ни казва. И на Мами всичко и е простено заради трансформацията ѝ. Не, наистина? Хайдут
боже, страхотен дизайн. Избива рибата
![:rocknroll: :rocknroll:](./images/smilies/rocknroll.gif)
както някои казват, Unlimited Gun Works
![:rocknroll: :rocknroll:](./images/smilies/rocknroll.gif)
страхотна идея, свалям им шапка на създателите. Не знам... някои откъси от интервюта и спекулации в /а/ ме водят на мисълта, че тя ще влезе в конфликт с главните две героини по някое време; но предполагам, че ще си стоят те трите приятелки - т.е. и след конфликт, след който тя им разкрива каквото не е смятала за нужно да им обяснява слаш е искала да ги предпази като не им каже слаш нещо друго. Така де... Койзуми при все своята натура, е човекът, на който Кион има най-много доверие (след Юки). Така че сигурно по някое време ще започна да вярвам на Мами също.
Хомура е... предполагам, че е антигерой. Ах, и ника е хоумрън-чан, но това са подробности. Това ли я изчерпва засега? Това я изчерпва засега. Блейм Сенджогахара.
Кюбей? На стените има откъси от Фауст. Правете си сметка какво искам да кажа.
А главните две? Мисля че са доста интересна двойка. Добре са представени. Нормални момичета. Третата от тяхната групичка, ахх, забравих и името... помните ли Тсумуги от К-ОН? Та, питах се, защо high-class момичетата са обикновено тези с лесб очилата
не, шегувам се... но коментара "Днес Хитоми се държи като Саяка" ме прати в неистов смях за няколко момента
А и после... идеите какво трябва на една Пуела Маги? Бейзболна бухалка? WIN XD костюм? омг, Мадока е с перфектния майндсет
Не, не ме разбирайте погрешно... те двете не са нещо особено, специално, прекрасно блестящо... поне за момента. Но не допускат и един момент, в който да ме дразнят. Това е достатъчно, нали?
Светът...
и тук е момента да престана да говоря. Защото само ще се отвлека в теории без почти никаква база. Ще почакам поне още един-два епизода, че да видим малко повече от този... странен... свят.
Макар и вече да са ни показали доста.
И същевременно, почти нищо.
Мдам, добри са хората.
П.П. Откъси от "Фауст", както споменах вече, Thauma
П.П.П.
http://thecartdriver.com/madoka-magica-episode-1/ хехех