|
Дата и час: Съб Фев 15, 2025 4:00 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Яну 03, 2011 2:08 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=17084_1352981381.png) |
erejnion |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 3:35 pm Мнения: 4828 Местоположение: that one universe with answer 17/7
|
Claymore47_Fen написа: И Уан Пийс за това което е (шонен) изобщо не е надценено.Няма ги повечето досадни аниме клишета,остро не се взима насериозно,няма маморване има 3-4 истински драматични момента в цялото аниме соу... И нещо напълно несвързано с темата но с горните два поста-за да им пука на мъжката публика изобщо за женски герой както за мъжки не трябва да се използват физическите й преимущества и да се показват пред публиката.Ако е иначе може и да й се кефя на циците но тя никога няма да ми е интересна като герой.Има малко изключения-Нами,Робин и Мотоко.Реви наистина ме кефи като герой защото (слава богу) никога не са й показвали деколтето. и значи за да може една героиня да е готина тя трябва да се държи като монахиня ли? ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ще ти дам един пример от Колелото на Времето: Биргит си е приятелка на Мат, при това добра приятелка. Но това не означава, че тя не показва плът и не върти бедра. Просто тя е добър приятел и съратник. Толкоз И понеже 99% от този форум не са чели Колелото на Времето, донякъде същото важи и за Короне например... или пък за Мафую, колкото и да е тъпа миличката. Разбира се, това от моя гледна точка, не от гледната точка на главния герой. За мен героините, които имат много фенсървис сцени, не са задължително безинтересни. Просто обикновено са. Какво да се прави ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Но е добре хората да могат да виждат героите, игнорирайки инструментите, които създателите използват, че анимето да се продава. Такава гледна точка дава интересни резултати понякога. Иначе за Уан Пийс, миии... щом казваш ![:confused:](./images/smilies/confused.gif) аз не бих могъл да разбера, така че по-скоро съм склонен да ти вярвам. @Херми еми да, струва ми се подценено ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) got a problem? ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) не стига че се броят на пръсти хората, изгледали повече от 5-6 серии, ами всички са седнали да го псуват. за мен е една от добрите продукции за тази година. не от наистина добрите, mind you. не и от топ продукциите (ака ЛЛХ и само ЛЛХ). ама не беше толкова зле колкото повечето хора го изкарват. Имам чувството че никой не се и опитва да погледне зад фасадата (в случая цялата тази голота и почти хентай)... от тук и идват и повечето примери в тази тема според мен.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Яну 03, 2011 2:21 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4586_1691886832.jpg) |
velush |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
|
Claymore47_FenЦитат: И нещо напълно несвързано с темата но с горните два поста-за да им пука на мъжката публика изобщо за женски герой както за мъжки не трябва да се използват физическите й преимущества и да се показват пред публиката.Ако е иначе може и да й се кефя на циците но тя никога няма да ми е интересна като герой.Има малко изключения-Нами,Робин и Мотоко.Реви наистина ме кефи като герой защото (слава богу) никога не са й показвали деколтето. Използването на сексуални атрибути си зависи и от типа заглавие - в slapstick еротична комедия си е почти задължително да има такива типажи като "тъпата блондинка с големите цици" или "дребното на ръст лоли, което де-юре не е лоли"...В относително по-сериозен екшън би било идиотско някоя от героините да си развява циците, като балони през цялато време, а не само в класическата фенсървис сцена в банята/онсен-а ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) (Затова и не успях да загледам Cannan и го дропнах бързо...не че имаше точно цици, но прекалиха със сексуалното излъчване...) Прав си - неправилното използване на такива елементи дава отвратителни резулати. За мен High School of the Dead от 2010-та е изпортено от фенсървиса. Още по-странното е, че точно идиотската комбинация на зомбита, gore и еротика се води за основното предимство на това заглавие. Може би ако бяха вкарали още черен хумор и героите не взимаха личната си драма толкова насериозно, щеше да ми хареса. Явно хората се кефят на гротескна еротика - от тук идва и надценяването на тази тъпня High School of the Dead. Примерно големите цици в Suzumiya Haruhi no Yuuutsu (тези на Асахина-чан) и липсата на демонстрацията им в Black Lagoon са си съвсем на място. Естествено трябва да се има в предвид, че мангата и анимето преливат от сексапил и употребата на такива елементи трябва да се гледа в техния контекст, а не да се сравнява с други среди. Макар че бих казал, че щатските комикси за разлика от анимациите им също преливат от доста излишен секс. Друго "изразно средство" с което доста се прекалява в манга/аниме-то е кавайщината и МОЕ-вщината. Обаче точно тези неща на мен не ми пречат ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ...и дори мога да гледам заглавя съдържащи само това (K-ON и пр.). Истина е, че голяма част от аниме феновете сме си фетишисти...но на относително безобидни теми (Пониииии!!! ![=))](./images/smilies/=)).gif) ). Лично аз не виждам проблем в това една добра история да е разказана с малко по-шарена и украсена визия, ако употребата на "красотата" е правилна и не се прекалява много. Да не говорим, че има истории, които ще станат по-въздействащи точно от такава визия! Цитат: мъжката публика И защо обиждаш само "мъжката публика"? В шоджотата и джосеите главните героини са заобиколени с хилави, чувствители, женствени и перверзни бишита...Т.е. какво лошо има човек да изживява сексуалните си фантазии успорено с някоя интересна история? Да искейпизъм е, но това е и една от основните цели на мангата и анимето - да забавляват. Абсолютно гарантирано е, че мъжете ще им пука повече за по-красивите героини, а на жените за по-красивите герои. erejnion, сравнението ти с героинята от "Колелото" не е много говорещо, защото все пак става дума амбициозно hardcore фентъзи. В него се очаква да срещнеш многопластови и дори противоречеви образи. Според мен нещата за които говори Claymore47_Fen са предимно шоненските сапунки. Ако говори за сейнени, тези от тях които разчитат само на елементарна еротика + gore са скучна гледка, защото дори им липсват feel good настроението и опитмистичната нотка на шонените. За тях дори не си струва да си хабим клавиатурите. DiaDora, продължавам да не запецвам защо сравняваш Speed Grapher с Darker than Black. Да, в един жанр са горе-долу, но имат и доста разлики. Спецялните способности в Speed Grapher са силно гротескни и иронични (а ги намирам направо за противни...само човекът-висикоговорител ме израдва), заглавието разчита на евтина хорор/трилър обстановка и свръхдраматичен сюжет. Darker than Black си е предимно екшън с готино нарисувани каскади и тежкарски спецялни способности преливащи от coolness. Пак я има гротеската и иронията под формата на цената, която трябва да се плати според "договора", но не е същото нещо и не "разкрива истинските черти на героя". Сюжетът е мрачен, но не е твърде драматичен, съдържа и доста комедийни елементи (пичът дето е последовантелно в тялото на котка и катерица, детектива + шантавата му асистентка и пр. и пр.). На ниво керъктър дизайн, фонови анимации, музика и изпълнение на сеютата пак има драстична разлика. Според мен двете заглавия са предназначени за различни публики: Speed Grapher - за любителите на драмата и лекия хорор. Darker than Black - за любителите на екшъна и антиутопичното sci-fi. Speed Grapher определено е по-близко до Blood+...и то само на ниво изтискана от пръстите драма + грозни мутации ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) . В сравнение Speed Grapher май наистина е по-добро от Blood+, но пък оригиналното Blood OVA мачка и двете.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Яну 03, 2011 3:13 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=562_1346255611.jpg) |
HepMu |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
|
Ердж не си ме разбрал правилно, аз хентай си харесвам, но този беше долнопробен - всичко те дразни, нищо не може да те задоволи И как да кажа, че едно аниме е хубаво, като средата му е хубава , къде го има това ??
_________________ My Anime List
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Яну 03, 2011 10:54 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=27985_1286709211.jpg) |
Claymore47_Fen |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
Регистриран на: Сря Авг 27, 2008 12:04 am Мнения: 1311 Местоположение: Голямо село,Малък град---->Плевен
|
velush написа: Цитат: мъжката публика И защо обиждаш само "мъжката публика"? В шоджотата и джосеите главните героини са заобиколени с хилави, чувствители, женствени и перверзни бишита...Т.е. какво лошо има човек да изживява сексуалните си фантазии успорено с някоя интересна история? Да искейпизъм е, но това е и една от основните цели на мангата и анимето - да забавляват. Абсолютно гарантирано е, че мъжете ще им пука повече за по-красивите героини, а на жените за по-красивите герои. . Не обиждам мъжката публика а просто говоря от моята гледна точка на момче.И всъщност не съм обидил а казах че за да може на едно момче да му пука за женска героиня не трябва да се използват атрибутите й иначе не става нищо.Всъщност да същото е и в шоджото.Иначе много добри наблюдения. ![:thumb:](./images/smilies/thumb.gif) По тази причина харесвам Ерго Прокси,въпреки че съм гледал само 3 епизода.Когато имаха шанс да я покажат под душа (Re-l) те преобърнаха клишето и всъщност използваха това че е полугола да подчертаят уязвимостта и когато нахлу проксито.Може би виждам послания там където ги няма ама нейсе.
_________________ MyMangaList MyAnimeList
![Изображение](http://store.picbg.net/pubpic/53/B7/5667f7e256ac53b7.gif)
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Яну 03, 2011 11:35 pm |
erejnion |
|
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 3:35 pm Мнения: 4828 Местоположение: that one universe with answer 17/7
|
е, велуш, мисля че само ще си остана с мечтата да има повече неща като Колелото на Времето, направени от японската индустрия ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) сми... сравнението ми с Колелото на Времето го приемам за удачно, защото то не е нещо толкова различно, че да не мога да го сравнявам с по-добрите серии; а по-лошите серии оставят героините си с една единствена роля - фенсървис - и тогава съм абсолютно съгласен, че няма как да ни пука за тях. Херми, ъм... ъъ... не съм казал, че средата само е хубава... казах, че може би щеше да харесаш повече края (а и началото), ако бе гледала и средата. Ама айде стига с тези "ако"-та, които не биха се сбъднали. И ти не си ме разбрала правилно, аз просто не смятам че би могла да изтърпиш такъв хентай. А за това съм прав, както ти сама казваш ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) сми, смяташ го за долнопробен оу уел, нека приключим този спор за "отакувската" серия, която е без и капчица мое като мое ![:rose:](./images/smilies/rose.gif) все пак не ми се кара с теб
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Яну 04, 2011 11:49 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4586_1691886832.jpg) |
velush |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
|
HepMu Цитат: А тука гледам много странни мнения на всяка страница Ми то самото име на темата едва ли не крещи "Постни тук доказателство колко ти е странно мнението!" ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) . (Другата такава тема естествено е "Най-странното аниме, коетo сте гледали?")
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Яну 04, 2011 12:34 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=8912_1389874254.png) |
Vego |
Мародераторче |
Регистриран на: Чет Май 10, 2007 5:27 am Мнения: 15576 Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
|
HepMu написа: А тука гледам много странни мнения на всяка страница ... Съгласен. Няма надценявани и подценявани анимета,има масово утвърдили се и такива предназначени за определен тип публика ,както е при всичко,също така и при жените. ;>
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Яну 07, 2011 11:58 pm |
erejnion |
|
|
hawkeyes написа: Цялата тема е един голям фейл... всяко мнение се базира на свой вкус и преценка... добро утро на какво друго да се базира твърдение дали едно заглавие е подценено или надценено от популярното мнение... на популярното мнение? между другото Legend of the Legendary Heroes е едно от по-известните и оценени заглавия напоследък...
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Яну 29, 2011 2:00 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=3812_1371231613.jpeg) |
Spirit_Dreamer |
|
![](./images/ranks/rank0.gif) |
|
Да вкуса играе огромна роля тук.Сравнението направено в началото на темата с това, че едно момиче може да е или красиво или не, не мисля че е удачно.Понеже при оценянето на физическата красота на някой се гледат няколко сходни признака/качества, докато в аниметата са адски много и от съвсем разнообразен характер - жанрове, история, арт, герой, озвучаване, атмосфера и т.н. Вероятно могат да се изброят стотици елементи които в крайна сметка съграждат цялото.Въпросът е в това, че всеки обръща повече внимание на някой аспекти и по-малко на други.От това идва и надценяването и подценяването.Разбира се има заглавия в който повечето неща съкс и почти никой не ги харесва и такива в който много неща са направени велико и повечето хора ги харесват(или просто в някои случай дадени елементи(да речем интересни герои+битки) са твърде предпочитани от повечето хора и от това идва и масово надценяване на някое заглавие, дори останалите неща в него да съкс.... и така само останалите които не са толкова силно привързани към тези елементи виждат че анимето предимно съкс.Аз лично се опитвам да гледам почти всякакви жанрове и да съм обективен, дотолкова че поне да си давам сметка, че в някой анимета високото ниво, на елементи който харесвам ме карат да пренебрегвам недостатъци в заглавието.Като Fate/Stay Night да речем.За мен е 10/10, въпреки че си давам сметка и за недостатъците му като примерно някак не дотам добро развитие и представяне на историята.Но аз го оценям на 10/10 понеже много от елементите които харесвам са на много високо ниво и затова съответно анимето ми е доставило такова огромно удовоствие. Това ме кара да се замислям - доколко е обективно мнозинството всъщност и в повечето случай не става ли по-скоро въпрос за по-голямо струпване на даден вид фенове Таа сорри за дългото философстване.Сега нещо и за личната ми преценка за дадени заглавия: Bleach, Naruto и One Piece са... леко надценени, дотам доколкото прекалено много хора ги слагат на пиедестал и възхваляват като перфектни и т.н. Личната ми оценка за тях е, че са много добри 8.5-9/10, но не и толкова близки до перфектното колкото са описвани от "масите"(не съм и от столовете които ги плюят, аз съм някакъв друг мебел ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ). Та докато съм на темата за дългите shounen анимета според мен D.Gray-man е подценено, заслужава толкова колкото и гореспоменатите 3. Death Note също е надценето и то.Да всъщност и аз определено много го харесвам, но просто въобще не успяха да поддържат високото ниво на което анимето започна Elfen Lied - много надценено аниме според мен.(сега една приятелка на която и е любимо ако прочете как ще ми мърмориии) FMA отново леко надценено, отново и за мен е много добро но не и чак дотолкова, че да се вдига огромен шум покраи него. Lucky Star .... поне в БГ ми се струва, че е доста подценено. Изключително подценено ми се струва Umineko.Мисля че това се дължи на факта, че повечето погрешно очакваха, че ще е много подобно на Higurashi.За мен и двете заглавия са шедьоври, но просто с изключение на няколко леко допирни елемента в историята и стила по който се развиваше действието останалото беше твърде различно. Много подценени ми се струват също Shuffle, Over drive, Hikaru no Go и Utawarerumono.
_________________ http://myanimelist.net/animelist/Spirit_Dreamer
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Яну 29, 2011 7:11 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=34312_1588111353.png) |
DiaDora |
|
![](./images/ranks/rank8.gif) |
|
Вкуса играе огромна роля винаги и навсякъде. Спор няма. Но някои неща са толкова качествени и харесвани измежду вс видове продукти-анимета,техники,коли, жени ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif) , че наистина са се утвърдили и са си спечелили популярност. Други са си спечелили популярност, заради това че са свръх-некачествени. А трети, си лежат на стари лаври.( ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif) ) Да речем, има анимета, които респектирам, мн оргинални като изпълнение, но не ме грабват и не са ми любими. А им а такива дет не са нещо свръх оргинално като замисъл и подход,имат редица кусури, но си ги обичам.Ето тва вече е ? на вкуЗ. Затова цялостната оценка наистина е нещо субективно. Но обективно, тр да се уважават анимета, които го заслужават. ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif) Т.e. добре е да се знае повечеко и за тях и да си заемат мястото сред оценените.
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|